۳ استراتژی معاملاتی با خط روند
فهرست محتوا
سه استراتژی معاملاتی با خط روند
مقدمه:
خطوط روند درمعاملات فارکس و بازارهای مالی اگر بهدرستی استفاده شوند، میتوانند ابزارهای خیلی خوبی باشند. در این مقاله میخواهم سه استراتژی معاملاتی با استفاده از خطوط روند را با شما به اشتراک بگذارم.
اما در همین ابتدا نکته بسیار مهمی در خصوص ترسیم و استفاده از خطوط روند را به خاطر بسپارید.
برای کشیدن یک خط روند خوب شما باید توانایی و تسلط کافی برای دیدن های و لوها در چارت را داشته باشید.پس مدتی از زمان خود را صرف دیدن حرکات قیمت و موقعیت های و لوها کنید.سعی کنید در انتخاب های و لوها وسواس بسیارزیادی بخرج ندهید و در ابتدای راه از های و لوهای بسیار مشخص و نرمال در چارت استفاده کنید
۱) شکست و برگشت
استراتژی شکست خط روند و برگشت به آن، استراتژی متداولی است که بسیاری از تریدرها از آن استفاده میکنند. بهطور کلی این استراتژی به این صورت است که وقتی وجود یک خط روند معتبر را تشخیص دادید، باید صبر کنید تا قیمت آن را شکسته و از آن عبور کند. البته گاهی اوقات قیمت بعد از شکست خط روند به حرکت خود ادامه میدهد و به خط روند شکستهشده برنمیگردد. اما اگر قیمت به خط روند شکستهشده برگردد، میتوان در این موقعیت که احتمال موفقیت بالایی هم دارد، وارد معامله شد. در خصوص زمان ورود به معامله، میتوانید به تایمفریمهای پایینتر مراجعه کنید و با گرفتن تائیدیههای بیشتر وارد معامله شوید، یا اینکه در همان تایمفریمی که خط روند را رسم کردهاید، معامله را انجام دهید.
خط روند هم به عنوان یک نشانه برای ورود به معامله عمل میکند و هم اینکه میتوان از آن جهت تعیین حدضرر نیز استفاده کرد. معمولا حدضرر در سمت مخالف خط روند قرار داده میشود، بهطوریکه خط روند مثل یک محافظ بین نقطه ورود به معامله و حدضرر عمل میکند.
هرچه یک خط روند نقاط تماس بیشتری داشته باشد، برای استراتژی شکست و برگشت مناسبتر است. در مثال زیر، خط روند رسمشده حداقل سه، چهار نقطه تماس مشخص دارد. قیمت برای شکست این خط روند، نوسانات زیادی را تجربه کرده و برای مدتی حول آن حرکت کرده است.
میزان ریسکپذیری معاملهگر مشخص میکند که چه زمانی میخواهد وارد معامله شود. یک تریدر با ریسکپذیری بالا شاید به محض رسیدن قیمت به خط روند، وارد معامله شود. اما یک تریدر محافظهکار ممکن است صبر کند تا قیمت کمی از خط روند فاصله بگیرد و نشانههایی هم از مومنتوم قیمت برای حرکت در جهت روند مشاهده کند، سپس برای ورود به معامله تصمیم بگیرد. هیچ روش درست و غلطی وجود ندارد و زمانبندی ورود به معامله به ترجیحات معاملهگر بستگی دارد.
۲) پرچم
سناریوی «شکست و برگشت» را میتوان معامله در خلاف جهت روند یا معامله در ابتدای یک روند جدید در نظر گرفت. اما «پرچم» یک سناریوی معامله در جهت روند است.
در استراتژی پرچم، باید یک روند تثبیتشده وجود داشته باشد، سپس باید برای تشکیل یک منطقه رِنج یا پولبک (برگشت) قیمت به یک ناحیه حمایتی یا مقاومتی صبر کنید. اگر بتوانید پولبک قیمت را با خط روند مشخص کنید، در این صورت با شکسته شدن این خط روند، میتوانید در جهت روند اصلی وارد معامله شوید.
در تصویر زیر همانطور که مشاهده میکنید، قیمت در ابتدا در یک روند نزولی قرار داشته، سپس برای مدتی متوقف شده و یک پرچم با خط روند مشخص را تشکیل داده است. در این مثال همچنین میتوانیم دیدگاه تریدرها را بهخوبی ببینیم؛ قیمت در مدت کوتاهی بهشدت به سمت پایین حرکت کرده و این الگوی پرچم صعودی فقط نشاندهنده تمایل ضعیفی برای حرکت به سمت بالا بوده است. مقایسه شدت حرکات و روندهای قیمت، به شما در تشخیص اینکه شکسته شدن یک خط روند چقدر محتمل است، بسیار کمک میکند. در این مثال، روند نزولی نسبت به الگوی پرچم صعودی، خیلی قویتر بوده و در نتیجه احتمال اینکه قیمت دوباره به حرکت خود در جهت روند نزولی ادامه دهد، خیلی بالاتر بوده است.
همچنین برای استراتژی پرچم، میتوانید از یک مووینگ اورج بلندمدت هم در نمودار خود استفاده کنید. مووینگ اورج با دوره ۵۰ به شما کمک میکند که روند بلندمدت بازار را تشخیص دهید، و در این صورت چنین تریدری فقط به دنبال الگوهای پرچمی است که سیگنال معاملاتی در جهت روند صادر میکنند.
در تصویر زیر، مووینگ اورج وجود یک روند نزولی را نشان میدهد، چون قیمت زیر این مووینگ اورج در حال حرکت بوده است. از طرفی الگوی پرچم یک توقف کوتاهمدت را در حرکت قیمت نشان میدهد و در نهایت شکست این خط روند، ادامه حرکت قیمت در جهت روند نزولی را تائید کرده است.
۳) برخورد و برگشت
در این روش هم معامله در جهت روند انجام میشود. در این استراتژی، برخلاف روش پرچم، منتظر شکست خط روند نیستیم، بلکه از خط روند بهعنوان یک سطح حمایتی یا مقاومتی استفاده میکنیم.
در تصویر زیر، قیمت سه مرتبه متوالی به خط روند برخورد کرده و سپس برگشته و در جهت روند حرکت کرده است و در نتیجه اعتبار این خط روند به اثبات رسیده است. در این موقعیت، تریدرها میتوانند صبر کنند تا الگوهای تکنیکالی دیگری حوالی منطقه برگشت قیمت از خط روند نیز شکل بگیرد تا برای ورود به معامله اقدام کنند. در این مثال، همانطور که مشاهده میکنید قیمت پس از برخورد به خط روند و برگشت از آن، یک سطح مقاومتی افقی تشکیل داده است. این سطح مقاومتی افقی به شما امکان میدهد که بعد از شکسته شدن آن برای ورود به معامله در جهت روند اقدام کنید.
در این استراتژی، تریدر میتواند خیلی محافظهکارانه عمل کند و حدضرر معامله را زیر خط روند قرار دهد، یا اینکه حدضرر را زیر سطح مقاومتی افقی تعیین کند.
مجددا تکرار میکنم که روش درست و غلطی وجود ندارد، و همه چیز به میزان ریسکپذیری تریدر وابسته است.
استراتژی «برخورد و برگشت» را میتوان بهصورت مولتی تایمفریم هم انجام داد؛ وقتی یک خط روند بلندمدت را در تایمفریم بالا تشخیص دادید، مانند تصویر زیر، میتوانید به تایمفریم پایینتر رجوع کنید و با استفاده از دیگر مفاهیم تحلیل تکنیکال، برای ورود به معامله در جهت روند تایمفریم بالا اقدام کنید.
در ادامه برای این مثال به تایمفریم پایینتری میرویم تا شرایط قیمت در نزدیکی خط روند برای دو فلش مشخصشده را بررسی کنیم.
تصویر سمت چپ مربوط به اولین برخورد قیمت به خط روند تایمبالا (فلش اول) است. در این منطقه حرکات قیمت کمی بههمریخته است و احتمالا در اینجا وارد معامله نمیشدیم.
در تصویر سمت راست، مشاهده میکنید که یک ساختار سر و شانه شکل گرفته، و با کمک یک خط روند کوتاهمدت دیگر، میتوانستیم وارد معامله فروش شویم.
رویکرد مولتی تایمفریم به تریدرها کمک میکند که خیلی زودتر وارد معامله شوند یا اینکه معاملاتی با نسبت سود به ضرر بالا انجام دهند. البته میتوانید در همان تایمفریم مرجع و اصلی هم اگر الگوی کندلاستیکی خاصی مشاهده کردید، در جهت روند وارد معامله شوید.
خطوط روند ابزارهای خیلی خوبی برای تحلیل بازار و معامله کردن هستند و حتی بعضی افراد معتقدند که خطوط روند نسبت به سطوح حمایتی و مقاومتی افقی، از انعطاف بالاتری برخوردار بوده و قابلاطمینانتر هستند.
گردآوری و ترجمه: آکادمی ویو
منبع: tradeciety
باز هم مثل همیشه یه مقاله عالی از آکادمی ویو مطالعه کردیم واقعا ممنون
ممنون استاد ارجمند بابت مطالب ارزشمندی که در اختیارمون میزارین. مثله همیشه فوق العاده بود . تشکر
سلام عالی بود
یک سوال:زمانی که قیمت در تایم بالا به یک خط پرایسی میرسد در تایم پایین از آن گذشته ولی در تایم مبدا ممکن است یک شدو باشد،فرمودید شکست هر خط در تایم فریم خودش،با این حال دلیل رفتن به تایم پایین چیست؟(برای کسی که چارت خالی ترید میکند)
سلام دوست عزیز
رفتن به تایم پایین برای تریگر گرفتن هستن. برای پیدا کردن یک تناسب و مشخص کردن حد سودو ضرر.
ممنون خیلی عالی استاد
ممنون خیلی عالی
به نظر بنده
۱) خط به خط مقاله بالا حاوی اطلاعات بسیار باارزشی می باشد که در اثر تمرین زیاد حاصل میشود
۲) اهمیت بالای پرایس اکشن به وضوح قابل درک است به طور مثال درک مقایسه شدت حرکات و روندهای قیمت و…
۳) میتوان به اهمیت منطبق شدن چندین خط روند ( سطوح پرایس اکشنی) و قدرت آن خط یا سطح نیز در اینجا اشاره داشت
باتشکر از تیم آکادمی ویو
استاد عالی بود خیلی ممنون 🙏🙏🙏
عالی بود ممنون از زحمات شما براتون بهترین هارو آرزودارم استاد عزیز
عالی بود استاد.
سلام خیلی خوب بود این مقاله اگر میشه چندتا نقطه ورود هم از این سه استراژی رو برامون بزارید برای درک بیشتر خیلی ممنون
سلام اگر میشه چندتا رو لایو بازار نمونش بزارید
سلام اگر میشه چندتا رو لایو بازار نمونش بزارید برای گیرایی بهتر و درک بهتر مطلب
یک سوال داشتم : چرا وقتی رو بک تست کار میکنیم درصئ بالایی از کارایی سیستم به دست میاریم ولی تو لایو بازار اینقد اون سیستم جواب گو نیستش
مثل همیشه عالی سلطان ❤💯💯
نمیدونم چرا، ولی من توی همشون فقط ۱۲۳ میبینم ، بدون دید پترنی
عالی 👏👏👏
همین سه تا کافیه
سپاس از امینوی بزرگ
ممنون
بسیار عالی بود
ممنون از شما و تیمتون
واقعا عالی ممنون از آکادمی ویو
بسیار جامعه و آموزنده . جناب آمینو عزیز
بسیار عالی
سلام بسیار عالی بود
من هشت سال همه دورهامو زدم تا ای سی تی و اوردربلاک ها اخرش برگشتم با یه خط ساده ترید میکنم اونم فقط شکست و ولبکش سعی کنید رو یه استراتژی مهارت پیدا کنید اونو بهینه کنید و با دو تا ضرر فراموشش نکنید پایبند باشید و با رعایت مدیریت سرمایه مث اب خوردن ترید بزنید بازهم سپاس