انواع مختلف سفارشات در بازار فارکس

توسط مقالات تکنیکال که در 2020-08-16
حالت شب

انواع مختلف سفارشات در بازار فارکس

مقدمه:

یکی از اولین مطالبی که هر معامله‌گردر آموزش فارکس باید بداند، انواع مختلف سفارشات در مفاهیم آن‌هاست. یک سفارش در فارکس مشخص می‌کند که چگونه به بازار ورود می‌کنید یا از آن خارج می‌شوید.

امروزه در حرفه معامله‌گری گزینه‌های بیشتری در دسترس هستند و انتخاب سفارش معامله‌گر صرفا محدود به خرید و فروش نیست. با وجود انوع مختلف سفارشات، معامله‌گران می‌توانند حداکثر استفاده را از فرصت‌های معاملاتی ببرند.

چرا در فارکس نیاز به انواع مختلف سفارشات داریم؟

وجود بعضی از ابزارهای خودکار در بازار فارکس لازم است. همانطور که می‌دانید فارکس یک بازار ۲۴ ساعته است و لذا سرمایه سرمایه‌گذاران هر روز هفته و هر ساعت در حال تغییر است. اگر یک معامله باز بطور مرتب مدیریت نشود، میزان سود یا ضرر آن می‌تواند به شدت تغییر کند. از طرفی اگر تمام‌وقت مشغول کار دیگری باشید، امکان ندارد بتوانید همیشه معاملات خود را مدیریت کنید.

بنابراین، در این شرایط وجود سفارشات شرطی (Pending Orders) بسیار مفید هستند. معامله‌گران و سرمایه‌گذاران از این ابزارها به منظور مدیریت معاملات باز خود استفاده می‌کنند. معامله‌گران با کمک این سفارشات اطمینان حاصل می‌کنند که تغییرات ارزش معاملات آن‌ها، حتی اگر تمام روز باز بمانند، به اندازه مشخصی محدود می‌شود  حال ببینیم چند نوع سفارش داریم.

سفارشات بازار

این نوع سفارش  از جمله متداول‌ترین انواع سفارشات در بازار فارکس هستند. این نوع سفارش صرفا دستوری است برای خرید یک دارایی در قیمت فعلی بازار. سفارشات بازار در لحظه ثبت شدن، اجرا می‌شوند. از آنجایی که قیمت‌ها در بازار فارکس به سرعت در حال تغییر هستند، یک سفارش ممکن است در قیمت متفاوتی از آنچه مورد نظر شما بوده، ثبت شود. این مورد در اصطلاحات بازاری تحت عنوان لغزش (Slippage) شناخته می‌شود. لغزش یا اسلیپج ممکن است به ضرر یا نفع سرمایه‌گذار تمام شود. در هر حال، به محض ثبت سفارش بازار، یک معامله باز می‌شود.

سفارشات شرطی

منظور از سفارشات شرطی، خرید یا فروش یک دارایی در صورت برقراری شرایط مشخصی در بازار است. این نوع از سفارشات تنها زمانی اجرا می‌شوند که شرایط معینی برآورده شود. به عبارتی دیگر، این نوع از سفارشات مشروط هستند. با استفاده از سفارشات شرطی دیگر لازم نیست برای انجام یک معامله، مدام به صفحه نمایشگر خیره شوید. به این طریق یک سیستم ثبت سفارش خودکار وضع می‌کنید که به محض برقراری شرایط خاصی، معاملات را اجرا می‌کند. انواع مختلفی از سفارشات شرطی وجود دارند که عبارتند از:

  • Buy Limit
  • Sell Limit
  • Buy Stop
  • Sell Stop

حال به بررسی هر یک از این سفارشات می‌پردازیم.

سفارشات خرید و فروش از نوع Limit

این نوع سفارش جهت خرید یا فروش یک ارز در قیمت مشخصی، ثبت می‌شود. معمولا این قیمت مشخص، از قیمت فعلی بازار بهتر است. معامله‌گران می‌توانند هر دو نوع سفارش Buy Limit و Sell Limit را در اکثر پلتفرم‌های معاملاتی پیدا کنند. یک سفارش Buy Limit همیشه پایین‌تر از قیمت فعلی بازار (یا گاهی اوقات در همان قیمت فعلی) ثبت می‌شود. در حالیکه یک سفارش Sell Limit همیشه بالاتر از قیمت فعلی بازار (یا گاهی اوقات در همان قیمت فعلی) ثبت می‌شود. به عنوان مثال، اگر قصد داشته باشید EUR/USD را در نرخ ۱٫۰۵ خریداری کنید و قیمت فعلی بازار ۱٫۱۱ باشد، می‌توانید یک سفارش Buy Limit در قیمت ۱٫۰۵ ثبت کنید. حال اگر قیمت این جفت‌ارز به رقم مشخص شده شما برسد، سفارش شما بطور خودکار اجرا می‌شود.

 کاربرد سفارشات Limit

فرض کنید روند بازار نزولی باشد. در طول روند، تمایل دارید که دقیقا روی خطوط حمایتی و مقاومتی برای فروش اقدام کنید. از آنجاییکه با استفاده از سفارشات بازار نمی‌توان با اطمینان در یک قیمت دقیق وارد معامله شد، می‌توانید در عوض یک سفارش Sell Limit ثبت کنید. به این دلیل که با استفاده از یک سفارش Limit، معامله دقیقا در قیمتی که مد نظر شما است، اجرا می‌شود.

سفارشات خرید و فروش از نوع Stop

این نوع از سفارشات برعکس سفارشات Limit هستند. معامله‌گران با استفاده از این نوع سفارش می‌توانند بالاتر از قیمت فعلی بازار خرید کنند و پایین‌تر از قیمت فعلی، برای فروش اقدام کنند. به این طریق می‌توانند احتمال ورود به معامله یا خروج از آن را در قیمت مورد نظر خود، افزایش دهند.

کاربرد سفارشات Stop

فرض کنید بازار در یک محدوده مشخصی در حال نوسان است (Range) و از طرفی انتشار اخبار و گزارشاتی در راه است که فکر می‌کنید باعث شود قیمت از سطح فوقانی این محدوده خارج شود و صعود کند. لذا شما معامله‌گری هستید که تمایل دارید با شکست این محدوده توسط قیمت، وارد معامله خرید شوید. در زمان انتشار اخبار، نوسانات بازار به حدی شدید است که ورود به معامله در یک قیمت مناسب بسیار مشکل است. در اینجاست که سفارشات Stop به کار می‌آیند. به این طریق، شما می‌توانید یک سفارش Buy Stop دقیقا بالای محدوده نوسان قرار دهید و زمانی که قیمت این سفارش را لمس کند، معامله بطور خودکار اجرا می‌شود.

سفارش حد ضرر

معامله‌گران با استفاده از این سفارش، میزان ضرر معاملات خود را محدود می‌کنند. با استفاده از این نوع سفارش، اگر قیمت یک جفت‌ارز به رقم مشخصی تحت عنوان «قیمت توقف» برسد، آن جفت‌ارز می‌تواند خریداری یا فروخته شود. برای مثال، اگر USD/CAD را در قیمت ۱٫۳۱$ خرید کرده باشید و تمایل نداشته باشید که در زمان خروج از معامله، بیشتر از ۰٫۱$ از دست بدهید، می‌توانید سفارش حد ضرر معامله را روی قیمت ۱٫۲۱$ ثبت کنید. این سفارش فقط و فقط اگر قیمت جفت‌ارز به زیر ۱٫۲۱$ برسد، اجرا می‌شود.

نتیجه‌گیری

سفارشات دیگری نیز وجود دارند که تنها توسط کارگزاران (بروکر) پیشرفته ارائه می‌شوند. بعضی از آن‌ها عبارتند از سفارش حد ضررهای دنباله‌ای (Trailing Stop Loss)، سفارشات پس از تعطیلی بازار (After Market Orders)، سفارشات براکتی (Bracket Orders) و غیره. بازار فارکس تدریجا به سمت استفاده از هوش مصنوعی برای اجرای معاملات حرکت می‌کند. آخرین تغییراتی که در سفارشات ایجاد شده، ایجاد سفارشات وابسته است. به این معنی که سرمایه‌گذار می‌تواند همزمان دو سفارش ثبت کند و براساس ورودی داده شده، تنها یکی از آن دو سفارش اجرا می‌شود. سفارشات وابسته از الگوریتم‌های پیچیده‌ای استفاده می‌کنند که اجرای معاملات را با حداقل دخالت انسانی انجام می‌دهند.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: forex.academy

اینستاگرام اکادمی ویو

یوتیوب اکادمی ویو 

4.8/5 - (59 امتیاز)
نظرات 13
  1. سلام
    من فک میکنم چون آقای امینو این پست ها رو میخونن خاستم از ایشون و تیمشون تشکر کنم.

  2. سلام
    بسیار عالی ممنون از زحماتتون

  3. با اختلاف بسیار زیاد، بهترین و قوی ترین تیم آموزشی هستید.

  4. عالی بود ممنونم

  5. مثل همیشه عالی. ممنون از تیم آکادمی

  6. عالی بود

  7. سلام و خدا قوت عزیزان
    از مطالب مفید و عالیتئن بسیار سپاسگزارم.

  8. ممنونم از زحماتتون عالی بود

  9. عاالیی

  10. سفارشات خرید و فروش از نوع Limit جهت خرید یا فروش یک ارز در قیمت مشخصی، ثبت می‌شود. معمولا این قیمت مشخص، از قیمت فعلی بازار بهتر است

    سفارشات خرید و فروش از نوع Stop برعکس سفارشات Limit هستند. معامله‌گران با استفاده از این نوع سفارش می‌توانند بالاتر از قیمت فعلی بازار خرید کنند و پایین‌تر از قیمت فعلی، برای فروش اقدام کنند

  11. مثال های عددی برای بیان مفهوم مقاله بسیار کمک کننده بود.
    ممنون بابت زحماتی که میکشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید