تحلیل فاندامنتال(fundamental) برای مبتدی‌ها

توسط مقالات فاندامنتال که در 2020-04-26
حالت شب

مبتدی ها چگونه میتوانند از فاندامنتال(fundamental) استفاده کنند؟

مقدمه:

یکی از مکتبها در آموزش فارکس و تحلیل چارتها مکتب فاندامنتال(fundamental) است مطمئنا در مورد مکاتب تحلیلی در آموزش بورس به این موضوع برخورده اید.می‌توان براساس تحلیل تکنیکال (فنی) معامله کرد. و معامله‌گران اکثرا براساس تکنیکال معامله می‌کنند.اما خوب است بدانید که آنچه در اصل باعث حرکت بازار می‌شود، تغییرات فاندامنتال (بنیادی) در ارزش دارایی‌ها است.

بنابراین اگر یک معامله‌گر تازه‌کار یا تا حدی مجرب باشید، داشتن حداقل دانش پایه از تحلیل فاندامنتال می‌تواند در معاملات شما بسیار موثر باشد.
تحلیل فاندامنتال رشته بسیار گسترده‌ای است که اگر علاقمند باشید منابع و مطالب زیادی برای مطالعه در این زمینه وجود دارد. اما بعضی عناصر کلیدی وجود دارند که بطور مرتب رخ می‌دهند و تغییراتی در بازار ایجاد می‌کنند.
یک معامله‌گر فارکس که تنها به تحلیل تکنیکال اکتفا می‌کند، ممکن است با مشاهده یک موقعیت خوب به معامله وارد شود، اما ناگهان بازار در خلاف جهت حرکت کند. چرا؟ شاید دلیل آن یکی از اخبار و گزارش‌هایی که در ادامه به توضیح آن‌ها می‌پردازیم باشد.

نرخ بهره
بانک‌های مرکزی موظف هستند پایداری قیمت‌ها را حفظ کنند و برای این منظور ابزارهای زیادی در اختیار دارند. به بیانی ساده، هنگامی که بانک‌های مرکزی مشاهده کنند که اقتصاد بیش از حد رونق گرفته، نرخ بهره بانکی را افزایش می‌دهند و در صورتیکه اقتصاد نیاز به کمک داشته باشد، نرخ بهره را کاهش می‌دهند.
نرخ بهره بالا، تقاضا برای ارز را افزایش می‌دهد. در نتیجه این ارز در مقایسه با سایر ارزها ارزش بیشتری پیدا می‌کند. نرخ بهره پایین اثر معکوس دارد. بسیاری مواقع، تحلیل‌گران پس از اعلام نرخ بهره تصمیمات یکسانی می‌گیرند.

اگر بانک مرکزی کاری غیرمنتظره انجام دهد، ممکن است بازار تحت تاثیر قرار بگیرد و حتی در حد چند صد پیپ دچار نوسانات شدید شود.
شاخص قیمت مصرف‌کننده (یا تورم)
نرخ تورم به بانک‌های مرکزی ارتباط دارد. اگر قیمت‌ها تغییرات زیادی داشته باشند، به این معنی است که قیمت‌ها پایدار نیستند. در این شرایط بانک‌های مرکزی سعی می‌کنند نرخ تورم را به محدوده مورد نظر خود برگردانند.
هنگامی که نرخ تورم خارج از محدوده هدف بانک‌های مرکزی گزارش می‌شود، جفت‌ارزها مطابق انتظاری که از اقدامات پیش روی بانک مرکزی دارند، حرکت می‌کنند.

تولید ناخالص داخلی (GDP)
ارزش کلی محصولات تولید شده داخل یک کشور با عنوان GDP شناخته می‌شود. میزان گردش مالی باید با این مقدار مطابقت داشته باشد، و این کار حساس به عهده بانک‌های مرکزی است. اگر GDP افزایش پیدا کند، به این معنی است که اقتصاد در حال پیشرفت است.
بطور کلی این حالت به این معنی است که افراد بیشتری تمایل به سرمایه‌گذاری در این کشور را دارند. در نتیجه ارزش ارز آن کشور افزایش می‌یابد. در صورتیکه GDP کاهش پیدا کند، ممکن است باعث کاهش ارزش ارز آن کشور شود.
گزارش GDP معمولا بطور فصلی منتشر می‌شود و می‌تواند باعث حرکت نمودار جفت‌ارزها حتی تا صد پیپ نیز بشود.

تراز تجاری

یکی از دلایل تبادل ارزها، پرداخت هزینه اجناس و خدمات در کشورهای دیگر است.
میزان تقاضا برای یک ارز، معمولا به میزان واردات و صادرات آن کشور بستگی دارد. به این معنی که تراز تجاری یک کشور می‌تواند بر نرخ تبادل جفت‌ارزها بسیار موثر باشد. هرچه صادرات یک کشور در مقایسه با هزینه واردات آن بیشتر باشد، به این معنی است که تقاضا برای ارز آن کشور بیشتر است و لذا آن ارز ارزش بیشتری پیدا می‌کند.
در مقابل هر چه میزان صادرات یک کشور در برابر هزینه واردات آن کمتر باشد، به این معنی است که میزان تقاضا برای ارز آن کشور پایین است و بنابراین ارزش آن ارز کاهش پیدا می‌کند.
رویدادهای بسیاری می‌توانند بر ارزش ارزها اثرگذار باشند، اما موارد فوق مهمترین رخدادهایی هستند که ممکن است باعث شگفتی یک تحلیلگر مطلقا تکنیکال شود.
شما می‌توانید با استفاده از تقویم‌های اقتصادی، از زمان انتشار این گزارش‌ها مطلع شوید.
گرداوردی و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: orbex

اینستاگرام آکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو 

4.7/5 - (41 امتیاز)
نظرات 12
  1. مقاله ی خوب و آموزنده ای بود متشکرم

  2. عالی خواهش میکنم بیشتر از این دسته مطالب بذارید ممنونم

  3. یاشار صاحب قران 2021-01-13 در 10:33 پاسخ

    مقاله جالبی بود

  4. ممنونم ازتون. برای دید کلی از اقتصاد داشتن خوب بود

  5. عالی بود

  6. مقاله عالی بود
    لذت بردم

  7. عرض ادب و احترام
    ممنون از شما و تیم خوب اکادمی

  8. برداشت من این بود که این نوع تحلیل بیشتر مناسب ورود و خروج های با فاصله زمانی زیاد هست.

  9. عالی عالی واقعا به من کمک کرد . ممنون

  10. با سلام. مقاله مفید و مهمی بود.ممنون

  11. خوب مثل همیشه

  12. بسیار عالی
    لطفا ویدیویی با این عنوان و توضیحات بیشتر تهیه فرمایید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید