چگونه یک استراتژی معاملاتی بسازیم؟

توسط مقالات تکنیکال که در 2020-03-31
حالت شب

اهمیت استراتژی معاملاتی در موفقیت معامله گر

مقدمه:

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بسیاری از معامله‌گران مبتدی در ابتدای آموزش فارکس مرتکب می‌شوند این است که فکر می‌کنند نیازی به یک استراتژی معاملاتی ندارند. در صورتیکه داشتن یک استراتژی معاملاتی بخش مهمی از آموزش بورس است.

بسیاری از معامله‌گران تازه‌کار فارکس معتقدند معامله کردن حرفه‌ای و موفق بصورت نگاه کردن به نمودارها و ورود به معاملات از روی احساسات و حدس و گمان و پیش‌بینی هدف بعدی نمودار قیمت است. اما تمام این معامله‌گران در نهایت پس از مشقت‌های فراوان پی خواهند برد که معامله کردن بدون داشتن یک استراتژی معاملاتی، فاجعه‌بار است.
داشتن یک استراتژی معاملاتی منسجم بخش حیاتی و ضروری دستیابی و حفظ موفقیت است. یک استراتژی خوب موقعیت‌های معاملاتی که می‌توان به آن‌ها ورود کرد را به دقت مشخص می‌کند و به این ترتیب از پیش می‌دانید که در بازار باید به دنبال چه چیزی باشید. همچنین میزان ریسک و سود معامله را تعیین می‌کند و شما می‌دانید حدود سود و ضرر را در کجا قرار دهید، با چه حجمی به معامله ورود کنید و اینکه چطور آن را مدیریت کنید.
حال با این اوصاف چگونه باید یک استراتژی معاملاتی طراحی کنیم؟

زمان
اولین موردی که باید در نظر بگیرید زمان است. چقدر زمان برای معامله کردن دارید؟ چه سهمی از این زمان را می‌خواهید صرف معاملات کنید؟
اگر شغل تمام‌وقتی دارید، در این صورت احتمالا تنها صبح‌ها و عصرها می‌توانید معامله کنید و در اوقات استراحت بین کار، خیلی سریع وضعیت معاملات خود را نظارت کنید. بنابراین نوسانات تایم‌فریم‌های بالاتر بازار فارکس برای شما مناسب‌تر است.
در این شرایط با استفاده از تایم‌فریم‌های ۴ ساعته یا روزانه معامله می‌کنید و آن‌ها را بین یک تا دو روز باز نگه می‌دارید.
از سوی دیگر، اگر زمان زیادی دارید و می‌خواهید فعالیت بیشتری داشته باشید، تایم‌فریم‌های کوتاه‌تر بین روزی برای شما مناسب‌تر است. در این صورت با استفاده از تایم‌فریم‌های کوتاه ۵-۱۰ دقیقه تا روزانه می‌توانید معامله کنید.

 

چگونه یک استراتژی معاملاتی بسازیم؟ - آموزش فارکس - آموزش بورس
یادگیری یا توسعه
در گام بعدی باید تصمیم بگیرید که آیا قصد دارید تکنیک‌ها و روش‌هایی که سایر معامله‌گران موفق فارکس استفاده می‌کنند را یاد بگیرید یا اینکه روش‌های مختص خود را طراحی کنید.
در این مرحله نیز زمان و انگیزه شما اهمیت زیادی دارد. طراحی و توسعه یک استراتژی بسیار وقت‌گیر است. در حالیکه یادگیری یک استراتژی که توسط دیگر معامله‌گران نیز استفاده می‌شود، می‌تواند به شما کمک کند که به سرعت وارد بازار شوید و فعالیت کنید.

راستی‌آزمایی
وقتی یک استراتژی دارید، باید به منظور پی بردن به میزان سوددهی آن و تعداد دفعات موقعیت‌های متناسب با آن، عملکرد آن را در گذشته بازار بررسی کنید (Backtesting).
برای مثال آیا این استراتژی باعث افت شدید حساب می‌شود؟ در این صورت با چه نرخی مجددا ضرر وارده را جبران می‌کند؟ بطور میانگین در طول یک هفته یا یک ماه چند موقعیت معاملاتی خواهید داشت؟ در چه شرایطی از بازار بهتر عمل می‌کند، روند یا خنثی؟
معیارهای خود را مشخص کنید
هنگامی که از استراتژی معاملاتی خود مطلع شدید، باید آن را مشخصا روی کاغذ تعریف کنید. به این ترتیب دقیقا می‌دانید که در چه موقعیت‌هایی می‌توانید ورود کنید (و همچنین در چه موقعیت‌هایی نمی‌توانید).

معیارهای ورود به معامله و همچنین قوانین مربوط به حد ضرر، حجم معامله، حد سود و نحوه مدیریت معامله باید مشخص شوند.
بهتر است برای ارتقاء دقت برنامه معاملاتی و اجتناب از معاملات زیان‌بار، تا حد ممکن انواع سناریوهای مختلف را بررسی کنید.
برای مثال، اگر معامله در سود باشد و بازار به اندازه بیشتر از نصف سود بدست آمده در خلاف جهت حرکت کند، آیا باید حد ضرر را به نقطه سربه‌سر منتقل کنم یا اینکه از معامله خارج شوم؟ اگر به معامله‌ای ورود کرده باشم و خبر مهمی در پیش باشد، باید از معامله خارج شوم یا حد ضرر را جابجا کنم یا قسمتی از سود حاصله را تثبیت کنم و غیره؟

نظارت بر عملکرد
لازم است تمام استراتژی‌های خوب تحت نظر قرار بگیرند و گاهی اوقات تغییراتی در آن‌ها اعمال شود. مستندسازی و دنبال کردن معاملات، باعث می‌شود بتوانید عملکرد استراتژی را در برابر راستی‌آزمایی آن در گذشته بازار مقایسه و بررسی کنید.
اگر در عملکرد استراتژی انحراف زیادی را مشاهده می‌کنید، لازم است علت آن را پیدا کنید و ببینید با اعمال چه تغییراتی می‌توانید کارایی آن را در آینده بهبود بخشید.
اما سعی نکنید استراتژی خود را خیلی ریز و خرد مدیریت کنید! ضرر را باید پذیرفت.
اگر هر یک از این عوامل را در نظر بگیرید، به زودی به یک استراتژی قدرتمند معاملاتی دست پیدا می‌کنید که توسط آن می‌توانید راه خود را در بازار پیدا کنید و از دیگر معامله‌گران سبقت بگیرید.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: orbex

اینستاگرام اکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو 

آموزش فارکس – آموزش بورس – استراتژی معاملاتی – معامله – معامله گر 

4.5/5 - (83 امتیاز)
نظرات 10
  1. سلام ممنونم از استاد عزیز و ادمین های محترم بابت جمع اوری این مقاله دقیقااین مقاله سوالات بیشتری از تریدر ها هست که گیج میشوند در اینجا که باید چکار کنند و چجوری یک استراتژی برای خود طراحی کنند عالی بود ممنونم

  2. به طور شفاف و بدون ابهام توضیح دادی بسیار ممنون.واقعاکاربردی بود

  3. یاشار صاحب قران 2021-01-11 در 07:20 پاسخ

    مقاله کاربردی بود بطور خلاصه وار نحوه ساخت استراتژی رو شرح داده بود.

  4. ممنونم ازتون بسیار مفید بود.

  5. مثل همیشه عالی بود.ممنونم از جتاب امینو و تیم خوبشان

  6. اگر یک نمونه استراتژی هم به عنوان مثال عنوان می شد خیلی عالی بود.

  7. بسیار عالی و آموزنده

  8. بسیار عالی و قابل تأمل بود استاد عزیز
    ممنونم
    این دید رو به من میده که همه گامها رو باید منظم و اصولی برداشت تا به موفقیت رسید و شانس یا (یک اندیکاتور به تنهایی) نمیتونه جواب بده همونطور که اگه تمام قطعات یک اتوموبیل با هم و هماهنگ با هم کار نکنند نتیجه که حرکت هست حاصل نمیشه و البته که داشتن یک استراتژی و بهینه کردن اون هم برای معامله گر از اصول مهم معامله گری هست.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید