در معاملات فارکس چگونه بر ترس غلبه کنیم؟

by روانشناسی بورس و بازار فارکس in 2021-12-05
حالت شب

در معاملات بازار فارکس چگونه بر ترس غلبه کنیم؟

غلبه بر ترس و نا امیدی از کلیدهای موفقیت در آموزش فارکس است،دکتر برِت استین­بارگِر نویسنده کتب محبوب بسیاری در زمینه روانشناسی بازار هستند. همچنین ایشان سهامداران و معامله‌گران موسسات مالی متعددی را جهت بهبود عملکرد آن‌ها آموزش می‌دهند. در این مقاله ایشان به بیان توصیه‌هایی مبنی بر مقابله با احساسات بسیار خطرناک برای معامله‌گری موفق و برخورد سازنده با آن‌ها پرداخته است.

چندی پیش با یکی از معامله‌گران کار می‌کردم و آمار سود و ضررهای او را زیر نظر داشتم. داشتن آمار صحیحی از معاملات، عادت بسیار خوبی است. ترتیب معاملات سودآور و زیان ­آور و همچنین عملکرد کلی شما در طول تمام دوره معاملاتی، اطلاعات زیادی درباره نحوه معامله‌گری شما و روانشناسی آن‌ها بدست می‌دهد.

ویژگی بارز این معامله‌گر این بود: الگوی سودهای کوچک و ضررهای کوچک. او برای هر روز حد ضرر معینی داشت، اما هرگز به آن مقدار نمی‌رسید.

در معاملات فارکس چگونه بر ترس غلبه کنیم؟

وقتی معاملات او را بررسی کردیم، متوجه شدیم که در هر معامله اهدافی را دنبال می‌کند و همچنین حد ضررهای خود را متناسب با حد ضرر مجاز روزانه خود تعیین  می‌کند. این معامله‌گر با مشخص کردن میزان ضرر، امکان اشتباه در معاملات را برای خود مجاز می‌داند و بعلاوه در صورت پیش‌بینی صحیح حرکت بازار، در معاملات باقی می‌ماند.

با این اوصاف مشکل چیست؟

پس از تجزیه و تحلیل معاملات این معامله‌گر، سریعا متوجه شدیم که او به ندرت به معاملات زیان‌آور خود اجازه می‌دهد که به حد ضرر تعیین شده برسند و همچنین معاملات او به ندرت به هدف سود مشخص شده می‌رسیدند. به محض حرکت بازار در خلاف جهت پیش‌بینی او، از معامله خارج می‌شد و در معاملات صحیح نیز به سود کمی قناعت و به سرعت آن را تثببیت می‌کرد.

بطور خلاصه، معاملات او مملو از ترس بود. هرگاه از ضرر می‌ترسید، به سرعت از معاملات خارج می‌شد و اگر از از دست دادن سود معاملات می‌هراسید، سریعا آن را تثبیت می‌کرد. به مرور این طریقه معامله‌گری مأیوسانه، معنا و مفهوم خود را از دست داده بود و به قولی چندرغازی از آن عایدی داشت. اما از دیدگاه روانشناسی، عملکرد او حاکی از این بود که ترس، محرک اصلی او بود.

ما در ذهن خود احساساتی را که بطور مداوم عملکرد ما برمبنای آن‌ها شکل می‌گیرد را شدیدتر و قوی‌تر می‌کنیم. اگر رفتار و عمل ما براساس ترس و وحشت باشد، هراس ما افزایش می‌یابد. اگر برمبنای ناامیدی (درماندگی و استیصال) عمل می‌کنیم، شدت آن بیشتر می‌شود. تردیدی نیست که این معامله‌گر که از روی ترس معاملات خود را یکی پس از دیگری می‌بندد، هرگز نسبت به عملکرد خود اطمینان خاطر ندارد.

یکی از قوانین مهم روانشناسی بیان می‌کند که تنها در صورتی می‌توانیم بر ترس وحشت خود غلبه کنیم که رو در رو و مستقیما با آن‌ها مواجه شویم. اگر من از بیرون رفتن هراس داشته باشم، مسلما نمی‌توانم با نشستن در خانه اعتماد به نفس خود را افزایش دهم. من باید از دل آن چیزی که از آن ترس دارم گذر کنم و از طریق تجربه ثابت کنم که علیرغم خطر نتایج منفی و ناخوشایند، هیچ اتفاق مخوفی رخ نخواهد داد.

لذا از این نقطه نظر، ارتقای اعتماد به نفس صرفا از طریق موفقیت و پیروزی انجام نمی‌گیرد. ما با شکست و مشاهده اینکه با وجود ناکامی، می‌توانیم مجددا جهش کرده و پیشروی کنیم، اعتماد به نفس خود را بدست می‌آوریم.

در این مواقع استفاده از تصاویر ذهنی بسیار مفید هستند. می‌توانیم با جزئیات تصور کنیم که چگونه یک معامله سودآور در حال حرکت در خلاف جهت ورود است و بطور ذهنی نحوه غلبه بر این وضعیت را تمرین کنیم. اگر مکررا سناریوهای مشابهی را در ذهن خود  مرور کنید، به یک عادت تبدیل می‌شود و دیگر این شرایط اثر تهدیدآمیز بودن خود را از دست می‌دهند.

این اقدام باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود، چرا که ما به خود می‌گوئیم که می‌توانیم شکست بخوریم و مجددا به وضعیت عادی قبل بازگردیم.

لطفا توجه داشته باشید که با بکارگیری این قبیل روش‌های ذهنی و با قرار دادن مداوم ذهن در شرایط وخیم، حالتی خودآگاه را حفظ می‌کنیم. با تمرین و ممارست کافی می‌توانیم به سطحی از توانایی برای استفاده از این خودآگاهی در شرایط واقعی، دست پیدا کنیم. نحوه تمرین ما با تصاویر ذهنی، در هنگام انجام معاملات واقعی به کمک ما می‌آیند.

معامله‌گری که او را زیر نظر داشتم، یاد گرفت که چگونه در مورد هراس خود تجدید نظر کند. این شخص زمانی که دریافت با این شیوه معامله‌گری هرگز نخواهد توانست به اهداف خود دست یابد، از ترس خود در معاملات، می‌ترسید. به عبارت دیگر، دیدگاه خود را تغییر داد. مسئله از دست دادن پول نیست، بلکه بیم داشتن از ازدست دادن پول است که مانعی در مسیر بدست آوردن آن می‌باشد. در حالت خودآگاهی، او نگاهی متفاوت به وضعیت خود پیدا کرده بود و همین امر سبب شد نحوه معامله کردن او تغییر کند.

غلبه بر ناامیدی (استیصال)

اغلب اوقات معامله‌گران به دلیل ناامیدی تعادل خود را از دست می‌دهند و از برنامه معاملاتی شامل مدیریت سرمایه، سرپیچی می‌کنند. هنگامی که معاملات مطابق پیش‌بینی پیش نمی‌روند یا وقتی فرصت‌های خوب را از دست می‌دهیم، شرایط برای بروز عصبانیت و ناامیدی مهیا می‌شود.

این شرایط ناامیدکننده زمانی ایجاد می‌شوند که خواسته‌ها یا نیازهای دست نیافته بزرگی داشته باشیم. گرفتار شدن در یک ترافیک سنگین هنگامی که برای یک مصاحبه مهم عجله دارید، نمونه‌ای عالی از این نوع شرایط است.

دو نوع روش برای کمک به غلبه بر ناامیدی و استیصال وجود دارند:

۱ رفتاری. این روش شامل تمرینات آرامش‌بخش یا تصویرسازی از طریق بیوفیدبک و مدیتیشن است. با بکارگیری این روش‌ها، یاد می‌گیرید که علائم ناامیدی (افکار پلید، تحریکات فیزیولوژیکی و غیره) را در مواقع بروز و ظهور شناسایی کنید.

در این هنگام از شرایط ناامیدکننده فاصله می‌گیریم و به انجام تمریناتی می‌پردازیم که به حفظ خونسردی کمک می‌کنند و لازمه آن‌ها داشتن تمرکز است. برای مثال، در مدیتیشن می‌توانیم آرامش خود را بدست آوریم و بطور عمیق  و مرتب تنفس کنیم و در عین حال روی یک تصویر آرامش‌بخش تمرکز داشته باشیم.

از طریق ایجاد شرایط ذهنی و فیزیکی مغایر با حالت ناامیدی و درماندگی، می‌توانیم مانع از تسلط عصبانیت بر اعمال و تصمیمات خود شویم. یکی از انواع رفتارهای قدرتمند این است که در مواقعی که به انجام معاملات مشغول نیستیم، از تصاویر مدیریتی استفاده کنیم و با این اقدام به وضوح سناریوهایی از بازار را تصور ‌کنیم که معمولا باعث ناراحتی و آشفتگی ما می‌شوند.

در حالیکه صحنه‌های ناامیدکننده را با تمام جزئیات تصور می‌کنید، همزمان آرامش ذهن خود حفظ کنید: تنفس آرام و عمیق، سکوت کامل و غیره. تکرار این تمرین سبب می‌شود که در شرایط واقعی و به هنگام مواجهه با اتفاقات ناراحت‌کننده، با آرامش و خونسردی واکنش نشان دهید. نکته اصلی تمرین و تکرار است که باعث می‌شود در شرایطی که نتیجه دلخواه شما حاصل نشده، بطور خودکار با آرامش و شکیبایی رفتار کنید.

۲- شناختی. در روش‌هایی که در این دسته قرار می‌گیرند، افکار و حالات ذهنی ما به عنوان علل واکنش‌های احساسی ما تلقی می‌شوند. همانطور که پیش از این اشاره شد، معمولا ناامیدی و استیصال به دنبال نیازهای زیاد و توقعات بالا ظاهر می‌شوند. اگر بیش‌ازاندازه به نتیجه مثبت معاملات امیدوار باشیم و بعلاوه به سود حاصل از آن خیلی محتاج باشیم، در واقع خود را برای ناامیدی و ناراحتی در صورت عدم اجرای سناریوی دلخواه ما، آماده می‌کنیم.

همچنین نیازها و انتظارات مشابهی به هنگامی که بیش‌ازحد نفس و ضمیر خود (بخشی از شخصیت انسانی که به عنوان “من” شناخته می‌شود و از طریق ادراکات و احساسات با دنیای بیرونی ارتباط دارد) را با معاملات درگیر می‌کنیم، پدیدار می‌شوند، تا حدی که احساس ما نسبت به خود با سود و ضرر معاملات بالا و پایین می‌شوند.

یکی از روش‌هایی که برای من مناسب بوده این است که در معامله اول با حجم متوسطی وارد می‌شوم و درک و احساساتی که در قبال این معامله دارم را به عنوان یک فرضیه در نظر می‌گیرم. درصورتی که فرضیه من تائید نشود، می‌توانم ضرر کوچکی را تثبیت کنم و با داشتن این اطلاعات در خلاف جهت معامله اول، ورود ‌کنم.

با در نظرگیری معامله خود بصورت یک فرضیه و نه نتیجه نهایی، بطور ذهنی آمادگی ارتکاب اشتباه را دارم و در موقعیتی قرار می‌گیرم که می‌توانم ضرر مالی وارده را به عنوان هزینه‌ای که در قبال اطلاعات دریافتی از بازار پرداخته‌ام، بپذیرم.

مدیریت سرمایه ابزار قدرتمندی برای مدیریت ناامیدی است. من هرگز نمی‌خواهم به اندازه‌ای در یک روز متضرر شوم که دیگر قادر نباشم برای یک هفته معامله کنم. هرگز نمی‌خواهم ضرر هفته‌ای بسیار بزرگی را متحمل شوم که حتی با یک ماه معاملات موفق قابل جبران نباشد. هرگاه ضررها را به صورت چالش‌های معاملاتی در نظر بگیریم، در این صورت با مواجهه با آن‌ها قوت و انرژی بیشتری کسب می‌کنیم و حالات ناامیدی و درماندگی به ما دست نمی‌دهد.

در معاملات فارکس چگونه بر ترس غلبه کنیم؟

ورود به معاملات با حجم‌های بسیار کوچک و توقع کسب سودهای کلان و غیرواقعی که می‌تواند زندگی ما را متحول کند، تنها منجر به نارضایتی و ناامیدی می‌شود. معامله‌گران تازه‌کاری را می‌شناسم که هر روز و هر هفته از معاملات را به عنوان حکم و مهر تائیدی بر موفقیت یا عدم موفقیت خود در نظر می‌گیرند. این طرز و طریقه کار، استرس و پریشان‌خاطری بسیار زیادی به همراه دارد و مانع از سودآوری مستمر می‌شود.

اگر بتوانیم ساختار ذهنی استوار و راسخی داشته باشیم، در این صورت به احتمال قوی می‌توانیم با ثبات و پایداری معامله‌کنیم. به این معنی که به حد کافی به خود اجازه ضرر بدهیم و از آن‌ها درس بگیریم. باید شکست‌های کوچک را بصورت فرصت‌های یادگیری و پیشرفت تلقی کنیم و نه تهدیدهایی نابودکننده.

تمرین روش‌های رفتاری و شناختی می‌تواند به ما در ایجاد عادات مثبت، تضعیف ناامیدی و در نتیجه کنترل و مدیریت معاملات کمک کند، به همین خاطر در نهایت نه تنها نتایج پایدار مثبتی را شاهد خواهید بود، بلکه به لحاظ عاطفی نیز رضایت خاطر دارید و از پوچی، استیصال یا هراس و وحشت به دور هستید.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: forexratings

اینستاگرام اکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو

4.8/5 - (383 امتیاز)
60 Comments
  1. سلام خدمت استاد امین دهقان از مطالب با ارزشتون خسته نباشید

  2. ممنونم فوق العاده راهگشا بود.

    • ممنون استاد
      واقعا این تکنیک های روانشناسی خیلی برای من یکی راه‌گشا هستش بخصوص قسمت تصویرسازی ذهنی (به دوستان توصیه میکنم حتما کتاب “سایکوسایبرنتیک” اثر دکتر و جراح پلاستیک ماکسول مالتز رو بخونید) .
      پایدار باشید .

      • سلام.ممنون خواهش میکنم.بله خوندن این کتاب رو من هم تاکید میکنم.

        • استدلال بعد از راهکارها و چرایی و علت هراس و استیصال، واقعاً عینی و ملموس بود برخلاف نوشته های انگیزشی نویسنده های زرد که متاسفانه زیاد هم هستند

      • سلام کاملا موافقم کتاب بسیار خوبی هست

  3. متشکرم بابت زحمات شما در تهیه این مقاله که بسیار بسیار مساله مهمی هست.
    راهکار هایمفیدی ارائه کردید حتما استفاده خواهم کرد.

  4. ممنون. در این مقاله، تمرین تصور کردن موقعیتی که در ضرر هست رو مطرح کرده که بتونیم از قبل، شرایط روانی و احساسی خودمون رو بررسی و مهار کنیم اما آیا این تصور کردن معامله در ضرر، باعث جذب بیشتر اون موقعیت در هنگام معامله گری ما نمیشه؟ با این مسئله باید چکار کرد؟

    بنظرم، این راهکار صرفا موقتی و برای رفع مشکل ترس و غلبه بر ترس باید بکار بره و نباید زیاد تکرار بشه که باعث جذب معاملات ضررده بشه.

    • سلام وقت بخیر
      بله این راهکار برای رفع مشکل ترس هست و موقتی.
      دقیقا نباید تمرکز روی ضرر باشه.
      بلکه باید روی بررسی مهارتهامون در این موقعیت باشه.
      امینو

  5. سلام.ممنون خواهش میکنم.

  6. سلام خداقوت
    ممنون بابت مقالات بسیار ارزشمندی که قرار میدید. امیدوارم بتونم در موقعیت مناسب از این اطلاعات استفاده کنم .

  7. بسيار مفيد و آموزنده بود.
    حتما تمرين ميكنم.

  8. من هم همیشه معاملات سودده خودم رو زود می بستم و معاملات ضررده رو به امید برگشت تا سرحد کال شدن نگه میداشتم چه لحظات اشتباهی که تاثیر بدش هفته ها شایدم ماه ها موند، الان فهمیدم ترس محرک اصلی من بوده ..الان دارم با تمرین بهتر و بهتر میشم …از آکادمی ویو که انقدر همه جانبه خوب هست ممنونم .

  9. حامد _ hamedhf 2020-10-14 at 14:05 پاسخ

    ممنون از اشتراک این مقاله. واقعا” از مقالات روانشناسی استفاده میکنیم. تکنیک تصویرسازی ذهنیِ معکوس که اینجا مطرح شده یعنی تصویرسازی لحظه ی بحران و تمرین و تمرکز روی آرامش پیدا کردن و کنترل داشتن خود، که در کتاب پیشنهادی شما سایکوسایبرنتیک هم آمده و عالی بود، خیلی خوبه و عالیه .. این تکنیک علاوه بر بازار حتما” در سایر موارد غلبه بر ترس در زندگی هم کاربرد داره..
    زندگی در فضای آکادمی ویو بسیار عالی هست هیچ وقت فکر نمیکردم که بشه بصورت مجازی، در معبد شائولین علاوه بر یادگیری تکنیک های رزمی در حال تزکیه نفس هم بود. سپاس از امینوی پر انرژی بابت انتقال انرژی و دروس. طلب خیر دارم برای شما.

  10. سلام استاد ممنون فوق العاده کاربردی مثل همیشه

  11. ممنون بابت مقالات مفید
    واقعا یه بخشی که خیلی ها ازش غافلن و برعکس خیلی تاثیر گذاره همین روانشناسیه شخصیه
    حین خوندن مقاله خودم رو دیدم.
    با چند معامله ی ناموفق کل موفقیتم رو نادیده میگیرم.
    یا اینکه به سود در این بازار خیلی دل بستم و بش نیاز دارم و باعث شده احساساتم متاثر باشه از بازار

  12. ممنون از استاد عزیز ، مطمئناً همه کسایی که که ترید کردن با این مشکل روبرو بودن ، خیلی روش های کارامدین برای مدیرت .
    مرسی از استاد

  13. مطالعه کردم خیلی ممون از اکادمی خوبتون

  14. Big Like 👍🏻

  15. مقاله بسیار کاربردی و خوبی بود. ممنونم

  16. سلام و خدا قوت استاد امینو
    مقاله خیلی مفیدی بود ، معامله در حساب ریل با حجم های خیلی پایین که صرفا پول واقعی حس ترس را در ما ایجاد کنه(در قیاس با دمو) برای تمرین را پیشنهاد میدید؟ چون دمو از یک جایی دیگه ضمیر ناخداگاه انگار میدونه واقعی نیست و تمام تمرکز را به چارت جلب نمی کنه.

  17. بسیار عالی بود. ممنونم ازتون

  18. با سلام.به نظرم کلمه حجم های بسیار پایین باید با کلمه بسیار بالا در پاراگراف سوم از پایین جا به جا شود.

  19. استاد بسیار ممنونم از مقاله بسیار خوبتون

  20. فرشید اسدی 2021-12-05 at 19:59 پاسخ

    با عرض سلام
    ممنون بابت مقاله بسیار مفیدتان .
    پاینده باشید.

  21. بسیار بسیار مقاله گرانبهایی است.
    یکی از قوی تربن راه های غلبه بر ترس مشاهده بیش از ۴۰ بار فایل های آموزشی و تمرین و تسلط فراوان است.

  22. درود بر شما استاد عزیز و اهالی محترم آکادمی ویو
    تقریبا دو سه هفته ای میشه که این کتاب با ارزش به دستم رسیده و بصورت فعال دارم دستورالعملهای اون رو به اجرا میزارم
    تغییرات چشمگیر بوده و خداروشکر متوجه نکات خاصی از شخصیت خودم شدم .
    ایمان دارم که همین آشنایی کمک میکنه که عادتهای قدیمی رو کنار بزارم و تحت کنترل عادتهای جدید ، شخصیت جدید رو شکل بدم .
    بسیار عالی و سازنده بود

    سپاسگزارم

  23. سلام جناب امینو.متشکرم بابت مطالب بسیار خوبتون.من آرزو دارم یه روز بتونم مثل شما ترید بزنم و سخت تمرین می کنم.هر موقع خسته می شم مجدد ویدیوهای فراکتالی رو نگاه می کنم و هر بار یه چیز تازه یاد می گیرم.شما بهترین اتفاق در طول دوران یادگیری فارکس من هستیدوبی نهایت متشکرم از شما و امیدوارم همواره سالم و موفق باشید

  24. با سلام
    ضمن تشکر از زحمات جنابعالی و مقالات وزین
    فقط یک پیشنهاد دارم اگر تدوین و ترجمه مقالات عامیانه تر باشد برای امثال من کمی راحتر قابل فهم می باشد خیلی از جملات دارای کلمات دیر فهم برای من می باشد باید چندین بار خوانده شود تا قابل فهم گردد مخصوصا در نگارش
    ممنون
    یک برداشت شخصی بود

  25. سلام استاد
    عالی ،،،عالی ،، خیلی برای من مفید بود،،،واقعا درسته تنها راهش اینه که باهاش رو در رو شد
    ممنون

  26. سلام وقت بخیر استاد
    وقتی این مقاله روخوندم احساس کردم دقیقا مشکلات و موانع سر راه خودم و دارم ریز به ریز میخونم برام جالب بود به خاطر اینکه خودم همین مسائل و تو تریدهام دارم
    درحالی که من معاملات دمو رو خیلی با اطمینان کامل ورود میکنم و با گرفتن حد سود خارج میشم ولی معاملات ریل به خاطر استرس زیاد نمیتونم به سود مستمر برسم واقعا عالی بود این مقاله ممنونم که به فکر شاگردهاتون هستید و راهنمایی هاتون بینظیره
    سپاس

  27. بسیار بسیار بسیااااار عالی واققا ممنونم از لطفطون استاد خیلی وقت بود که درخواست دادم بودم همچین مقاله ای بزارین مطالبش عالی بود هر چه قد بگم کمه خیلی کمکم میکنه ممنون از لطفتون

  28. من اسم شما رو گذاشتم پدر اصول تکنیکال بورس ایران
    استاد ممنون از زحمتی که کشیدید من خودم تغریبا میشه گفت از راه دیگه ای تونستم این ترس رو از بین ببرم
    در واقع همیشه در هنگام ترس هام میگفتم اطلاعاتت کمه. و دقیقا وقتی اطلاعاتم رو هر چقدر میبردم بالاتر و تمرین بیشتری میکردم ترسم کمتر میشد به جایی رسید که متوجه شدم همه چیز رو باهم میبینم شاید حدود ۱۵۰مورد همزمان و نکته اینجاست که یه چیزی تو مقاله بالا نقض شده برای من حجم پایین و حرکت های خیلی بزرگ و چند روزه بدونه ترس و استرس بدست اومده
    البته حرکت های کوچیک هم با لات قسمت بندی شده هم که ماشالله از خودتون یادگرفتم
    اصلا همه چیز رو از خودتون یاد گرفتم
    عشقی به مولا

  29. مثل همیشه عالی سلطان❤💯💯

  30. سلام به دست خدا ، استاد عزیزم جناب امینوی بزرگوار
    امیدوارم همواره سلامت و سرحال باشید
    راه حل های خیلی خوبی گذاشتید استاد مخصوصا تصویر سازی

    استاد این مقاله رو برای من گذاشتید ؟؟؟ خخخخخخخخ
    دقیقا انگاری مخصوص من نوشته شده
    با اینکه موفقیت های زیادی داشتم اما به خاطر برخی از مشکلات مالی زندگی ، دقیقا گریبان من شده ، بخاطر اینکه روانشناسی من بهم ریخته و نمیتونم درست ترید کنم و الان هم دیگه ترید نمیکنم تا سال ( میلادی ) آینده .
    ( ترس از شکست – ترس از ضرر – ترس اینکه نتونم گام روزانه ام رو بردارم – ترس اینکه من نباید پوزیشن منفی داشته باشم – ترس اینکه نتونم به سود و استمرار در بازار برسم – ترس اینکه اگه موفق نشم چی میشه ؟ – ترس اینکه به خانواده و استادم چی بگم اگه نتونم موفق بشم و …
    راه حل های خیلی خوبی گذاشتید استاد مخصوصا تصویر سازی
    تجربه من :
    داشتن چک لیست – پایبندی به چک لیست و قوانین خودت – رعایت مدیریت سرمایه ( در هر پوزیشن ، یک ترید و یک درصد درگیر بشه ) یعنی ترید های دیگه ای روی اون موقعیت یا پوزیشن نزنیم و اضافه نکنیم — صبر کنیم تا نتیجه مشخص بشه ( یا به تارگت میرسه یا به استاپ )

    استاد عزیزم ، ممنونم بابت مقاله های عالی که به اشتراک میزارید
    سلامت و ثروتمند باشید.

  31. عالی عالی عالی عالی و عالی مثل همیشه

  32. بخش بسیار مهم و بزرگی از شکل گیری شخصیت تریدری ما همین مسائل روانشناختی و الگو های ذهنی و رفتاری مثبتی هست که اکتسابی و قابل تغییر هستند
    ممنون از استاد امینو که برای دانشجو هاشون اینچنین مطلالب مفید و کاربردی رو ارائه میکنن

  33. مجتبی رضایی 2021-12-06 at 13:10 پاسخ

    دم شما گرم ممنون عالی بود سپاس

  34. ابوالفضل 2021-12-06 at 17:33 پاسخ

    فقط میتونم بگم عاااااالی

  35. عالی بود. ممنون 🌹🌹🌹

  36. این مقالات مثل سیب زمینی با سس آلفردو میمونه اونقدر خوشمزس آدم دوست داره انقدرررر بخوره تا بمیره نه اینکه منفجر بشه

  37. بسیار عالی و آموزنده بود تشکر فراوان از جناب امینو عزیزودلسوز

  38. بسیار عالی و آموزنده بود تشکر فراوان از جناب امینو عزیز ودلسوز

  39. زنده باد استاد عزیز
    بسیار عالی و کاربردی

  40. به به چقدر کامل (چقدر خوب میشد که این مقاله زیبا رو چند ماه پیش میخوندیم هر چند شما در طول دوره هم فرمودین ولی پیکر بندی این مقاله یه چیز دیگست)از طرفی الان هم یه حسنی که داره چون رفتیم و رسیدیم بهش تک تک جملات رو عمیقا درک میکنیم.
    تشکر از امینو عزیز و تیم خوبمون
    -مدیریت سرمایه ابزار قدرتمندی برای مدیریت ناامیدی است.
    -اگر بتوانیم ساختار ذهنی استوار و راسخی داشته باشیم، در این صورت به احتمال قوی می‌توانیم با ثبات و پایداری معامله‌کنیم. به این معنی که به حد کافی به خود اجازه ضرر بدهیم و از آن‌ها درس بگیریم. باید شکست‌های کوچک را بصورت فرصت‌های یادگیری و پیشرفت تلقی کنیم و نه تهدیدهایی نابودکننده.
    -معامله‌گران تازه‌کاری را می‌شناسم که هر روز و هر هفته از معاملات را به عنوان حکم و مهر تائیدی بر موفقیت یا عدم موفقیت خود در نظر می‌گیرند. این طرز و طریقه کار، استرس و پریشان‌خاطری بسیار زیادی به همراه دارد و مانع از سودآوری مستمر می‌شود.

  41. این مقاله دقیقا در مورد مهمترین مشکل روانشناسی من بود
    ممنونم بابت این مقاله عالی خیلی بهم کمک کرد
    تشکر استاد

  42. محمدرضا 2021-12-15 at 01:55 پاسخ

    مفید مثل همیشه .و باز هم تاکید بر اینکه بالای ۵۰ درصد از عامل موفقیت یک تریدر تسلط روحی روانیه .تکنیک های خوبی گفته شده که قطعا جواب میده ولی بنظر من تعهد کامل به چک لیست و اهداف روزانه /هفتگی /ماهانه همچنان میتونه بسیار راهگشا باشه .
    ممنون از تیم تهیه کننده مطلب و استاد امینوی بزرگ

  43. محمد میرزایی 2021-12-17 at 22:22 پاسخ

    سلام خدمت استاد
    امروز طبق چک لیست ۱۰ پوزیشن سود میتونستم داشته باشم اما ترس از ضرر و اشتباه باعث عدم ورود میشد و باعث شد ناراحت شم دنبال یه مقاله یا ویس از استاد امینو در این زمینه بودم و به طرز عجیبی امروز استاد در یوتیوب یک رادیوتیوب گذاشت و در اون در مورد ترس از ورود ۱۰ دقیقه حرف زد و این مقاله رو هم معرفی کرد که بخونم ….
    واقعا برام عجیب بود دوست داشتم این تجربه رو به اشتراک بذارم نمیدونم علتش چی بوده ولی خیلی جالب بود.
    ممنون از استاد

  44. “معامله‌گران تازه‌کاری را می‌شناسم که هر روز و هر هفته از معاملات را به عنوان حکم و مهر تائیدی بر موفقیت یا عدم موفقیت خود در نظر می‌گیرند ”
    این جمله خیلی خیلی مهمه

  45. سلام و درود خدمت شما استاد عزیز
    متشکرم از شما بابت مقاله بسیار فوق العاده
    به شخصه در طی این دوره آموزشی و با وجود داشتن ترس تونستم با شروع به ترید در دمو و نوشتن چک لیست و قبول کردن ضررها و حتی کال شدن حسابهای متعدد و اصلاح ایرادات به نتایج بسیار عالی برسم و بتونم به بخشی از ترسم غلبه کنم و از این مرحله عبور کنم برای رسیدن به پله های بعدی موفقیت
    اتفاق بسیار جالب این هست الان در زمانی که حتی پوزیشن داره به سمت زدن استاپ معاملم حرکت میکنه و حتی استاپ زده نشده هنوز ، درست در همون لحظه در حال نوشتن ایرادات پوزیشن گیریم هستم و این قدرت رو مدیون آموزشهای اصولی شما استاد گرانقدر هستم
    متشکرم ازتون

  46. مقاله بسیار مفیدی بود

  47. عالی واقعا ممنونم ازمقاله های عالیتون

  48. بسیارچامع و مفید .

    ممنون از شما جناب امین و تیم آکادمی ویو

  49. بسیار کاربردی و آموزنده
    ممنون بابت وقتی که میذارید
    مطمئن هستم بهتون برمیگرده

  50. بسیار عالی و مفید

  51. بسیار مقاله عالی بود
    باید چند مرتبه خوانده شود

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Cart