پرایس اکشن و ساختار بازار فارکس

توسط مقالات امینو, مقالات تکنیکال که در 2021-10-19
حالت شب

پرایس اکشن و ساختار بازار فارکس

مقدمه:

پرایس اکشن چه چیزی نیست؟

پرایس اکشن از اصولی ترین مباحث در آموزش فارکس مبحثی است که بطور ناقص تعریف شده است. معامله‌گران بسیاری وجود دارند که در درک آن دچار سوء تفاهم شده‌اند. بعضی افراد آن را فقط محدود به تحلیل کندل‌استیک‌ها می‌دانند و برای برخی دیگر نیز پرایس اکشن چیزی جز معامله‌کردن با الگوهای نموداری و میله‌های قیمتی بدون استفاده از اندیکاتورها نیست.

اما برای من، پرایس اکشن یعنی چگونگی حرکت بازار. همان نیروی بنیادین پشت حرکات بازار است. این پرایس اکشن است که داستان و حکایت هر یک از کندل‌ها را روایت می‌کند. پرایس اکشن یک سیستم معاملاتی نیست، بلکه یک مهارت معاملاتی است که از طریق تمرین و تجربه بدست می‌آید. ما می‌توانیم رفتار بازار را کندل به کندل و تیک به تیک بخوانیم و متوجه شویم. منظور از پرایس اکشن در اصلی‌ترین حالت آن تحلیل رفتاری روانشناسی بازار است.

پرایس اکشن و ساختار بازار

پرایس اکشن را می‌توان بصورت حرکت بازار در حالت دینامیک و پویا تعریف نمود که ساختار بازار را ایجاد می‌کند و ساختار بازار در واقع ثبت و ضبط رفتار و واکنش‌های آن در گذشته است. ما پرایس اکشن را از طریق ساختار بازار می‌توانیم متوجه شویم.یعنی با بررسی اصولی حرکات مارکت در گذشته. به یاد داشته باشید که پرایس اکشن به معنی درک روانشناسی پشت حرکات بازار است که به شکل حرکات فیمت در نمودارها دیده می شود.

پرایس اکشن و ساختار بازار فارکس

در هنگام تحلیل پرایس اکشن، به ویژگی‌های حرکات بازار دقت می‌کنیم و سوالاتی را از خود می‌پرسیم مانند اینکه: بازار پس از اینکه در یک جهت یک حرکت بزرگ را تجربه کرده، چگونه واکنش نشان داده است؟ آیا خریداران فشار بیشتری وارد می‌کنند یا فروشندگان؟ پس از اینکه فشار خریداران کاهش یابد، چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ بازار با رسیدن به یک سطح حمایتی چه واکنشی نشان می‌دهد؟ سطح مقاومتی کجاست و بازار چه واکنشی در برابر آن خواهد داشت؟ قله ها و دره ها به چه شکل و ترتیبی قرار گرفته اند؟جایگاه آنها نسبت بهم چگونه است؟با توجه به جایگاهشان چه نوع و فرمتی از روند را ایجاد کرده اند؟تغییر روندها به چه شکلی ایجاد می شود؟آیا رفتارهای مشابهی در تغییر روندها اتفاق می افتد؟ و…

بررسی و ارزیابی ساختار بازار شبیه به فرایند مشاهدات علمی است. بطور کلی یک معامله‌گر بایستی به منظور درک حالت طبیعی روانشناسی بازار از ثبات قدم و صبر و شکیبایی بالایی برخوردار باشد.

معامله با پرایس اکشن به معنای معامله کردن الگوهای نموداری نیست

حرکات بازار در ظاهر بصورت تصادفی هستند، لذا الگوهایی که در بازار شکل می‌گیرند نیز در ظاهر رندوم و تصادفی هستند. یک پرایس اکشن کار واقعی تمام الگوهای قیمتی را می شناسد اما برای ورود به معامله فقط بر الگوهای قیمتی  تکیه نمی کند.بلگه الگوهای نموداری را فقط به عنوان حرکاتی تکرار شونده در نظر می گیرد و برای استفاده از آنها به منطقه تشکیل الگو (اصالت منطقه)توجه می کند و مدام به مناطقی توجه می‌کند که در ظاهر کمتر تصادفی هستند تا بتواند فرصت‌های معاملاتی سودآوری پیدا کند. درک روانشناسی پشت این حرکات بظاهر تصادفی قیمت، کلید اصلی برای افزایش احتمال موفقیت در معاملات است.

خوانش و درک روانشناسی پشت این حرکات بظاهر تصادفی قیمت، الگوهای زمینه‌ای و اصلی بازار را نشان خواهد داد که تصادفی نیستند و در این صورت می‌توان فرصت‌های معاملاتی را محاسبه نمود. به بیانی منطقی، معامله‌گری که پرایس اکشن را در نظر دارد، با استفاده از الگوهای نموداری معامله نمی‌کند، بلکه با بهره‌گیری از روانشناسی بازار پشت این الگوها معامله می‌کند. به واقع، این افراد روی ساختار حرکتی بازار معامله می‌کنند، نه روی حرکات به ظاهر تصادفی بازار.

 

موازنه و عدم موازنه در بازار

موازنه

بازارهای مالی معمولا در وضعیت بالانس و موازنه (Equilibrium) قرار دارند. به این معنی که خریداران و فروشندگان عدم توافق خیلی بزرگی روی قیمت بازار ندارند. قیمت بازار حول و حوش یک ارزش مرکزی حرکت می‌کند، که این حرکت را در پرایس اکشن به عنوان ساختارهای تصادفی بزرگ یا کوچک می‌نامند. رفتار بازار در محدوده‌های نوسانی به لحاظ آماری می‌تواند به مدل “وِلگشت ” یا قدم زدن تصادفی نزدیک باشد.

(ولگشت یا گام تصادفی مطالعه رفتار یک مسیر تشکیل شده از گام‌های تصادفی و پی‌در‌پی با استفاده از ابزار ریاضیات است.نتایج کاوش در مورد این موضوع در شاخه‌های مختلف علم همچون علوم کامپیوتر، فیزیک، بوم‌شناسی، اقتصاد، روانشناسی و موارد دیگر به عنوان مدلی پایه برای فرایندهای تصادفی در طول زمان استفاده شده است. به عنوان مثال، مسیر طی شده توسط یک مولکول هنگام حرکت درون گاز یا مایع، مسیر حرکت یک حیوان علف‌خوار، نوسانات قیمت سهام و وضعیت مالی یک قمارباز مواردی هستند که می‌تواند با ولگشت مدل‌سازی شود._ویکی‌پدیا) البته تحلیل‌گران تکنیکال بایستی از معامله با این قبیل ساختارهای بازار خودداری کنند، چرا که در این شرایط نمی‌توانیم احتمال موفقیت بالایی داشته باشیم.

پرایس اکشن و ساختار بازار فارکس

عدم موازنه

بالاخره زمانی می‌رسد که یک موقعیت بالانس و موازنه به لحاظ نقدینگی دچار مشکل می‌شود. در این هنگام، قیمت ناگهان و به شدت به یک سمت حرکت می‌کند. دلایل زیادی برای تغییر فاز بازار از حالت موازنه به عدم موازنه (Anti-equilibrium) وجود دارد. به لحاظ روانشناسی، فعالان بازار ممکن است این حرکت بزرگ و ناگهانی بازار را به عنوان یک تغییر و تحول موقت در نظر بگیرند که قیمت را مجددا به حالت تعادلی بازخواهد گرداند. یکی دیگر از احتمالات این است که حرکات ناگهانی و شدید بازار به شکست یک حالت موازنه منتهی شود. این حالت در پرایس اکشن تحت عنوان شکل‌گیری یک روند جدید شناخته می‌شود.در دوره پرایس اکشن امینو نشانه های این تغییر موازنه با عنوان “نشانه های اتمام روند” بصورت کامل مورد بررسی قرار گرفته و آموزش داده شده است.

پرایس اکشن و ساختار بازار فارکس

 

ماهیت بازار

این تعامل و رفت و برگشت بین حالات موازنه و عدم موازنه، ذات و ماهیت بنیادین ساختار بازار است. این موضوع ریشه اصلی درک چگونگی رفتار بازار است. هر لحظه باید ببینیم که آیا بازار در حالت موازنه است یا عدم موازنه. سپس باید به پرایس اکشن توجه کرده و روانشناسی بازار را دنبال کنیم. این روانشناسی بازار است که موقعیت‌های معاملاتی سودآوری پیش روی ما قرار می‌دهد.

الگوهایی که در نمودارها می‌بینیم، انعکاسی از روانشناسی بازار هستند. این الگوها از این جهت که نشان دهنده نوع رفتارهای معامله گران در موقعیت های مشابه هستند مهم اند.ما می‌توانیم با استفاده از آن‌ها  و با بررسی اصالت منطقه ای که الگو در آن ایجاد شده طبق چک لیست معاملاتی خود معامله کنیم و میزان ریسک معاملات را تعیین کنیم اما فراموش نکنید که این الگوها تنها هنگامی مفید و سودآور هستند که نشانی واضح از رفتار بازار باشند.

برای آشنایی بیشتر با اصول پرایس اکشن مقاله “پرایس اکشن(Price Action)در فارکس چیست؟ ” را مطالعه کنید

ترجمه و بازنویسی : آکادمی ویو(امینو)

منبع:    tradingcoach-academywave

اینستاگرام اکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو

4.5/5 - (239 امتیاز)
نظرات 52
  1. بسيار عالي بود
    ممنونم ازتون. به قول استاد امينو: پرايس اكشن يعني بررسي روانشناسي.
    همونطور كه در اين مقاله بحث روانشناسي توضيح داده شده بود، در دوره پرايس اكشن فراكتالي هم بسيار عالي استاد درباره اين مفاهيم توضيح دادن و بسيار ديدگاه منو باز كرده.
    سوالي كه درباره مقاله داشتم اين هست كه تعادل و ضد تعادل ميتونه همون مفهوم سايد و روند دار بودن بازار باشه؟

    • سلام
      وقت بخیر.ممنون
      در این مقاله بله معنای ساید و روند رو داره
      امینو

      • سلام استاد .
        فقط خواستم بگم بهترینی :)))
        واقعا مطالب عالی هستن . ایشالله از عید به جمع خانواده فرکتالی اضافه میشم 🙂

  2. بسیار عالی و اموزنده بود

    • سلام
      ممنون از شما بابت گردآوری مقاله
      من مهندس عمران هستم بنظرم پرایس اکشن یعنی نقشه راه و نقشه خوانی
      من تو این چند مدت که با آکادمی کار میکنم متوجه شدم که زبان اصلی و راه ارتباطی با بازار پرایس اکشن هست باید برای رسیدن به هدف این نقشه خوانی رو یاد بگیریم درکش کنیم و بوسیله آن با بازار حرف بزنیم
      ممنون از مجموعه آکادمی ویو

  3. واقعا لذت بردم از خوندن کلمه به کلمه ی این مقاله. ممنونم استاد عزیز

  4. سپاس فراوان بابت زحمات شما.
    سلامت و شاد و پیروز باشید.

    • سلام امیر جان ، شما از دانشجوهای قدیمی هستید میخواستم بپرسم استاد به شما اجازه باز کردن حساب ریل دادن؟ و بعد از ۲ سال روزانه چند درصد هدفتونه؟

  5. امین منتظری 2021-01-12 در 23:52 پاسخ

    استاد یکی از بهترین مقاله هایی بود که بعد معرفی ساختار بازار من خواندم و هر دو هم نویسنده خود شما بودیم لطفا بیشتر بنویسید
    دقیقا بازار تعادل و ضد تعادل هست و تشخیص این موضوع مهمترین بخش بازار بعد از اون پرایس اکشن و روانشناسی

  6. بسیار عالی
    تشکر بابت مقاله مفیدتون

  7. عالی بود
    ممنون بابت این مقاله ی مفید

  8. مقاله خیلی خوبی بود. واقعا ممنون که تجربیات گران بهای خودتون رو با ما به اشتراک میگذارید.

  9. سلام وقت بخیر
    روز به روز بیشتر متوجه این موضوع میشم که چرا اینقدر ما رو روی پرایس اکشن نگه میدارید .
    فکر میکنم این مقاله خلاصه ای از پرایس اکشنی هست که سعی در آموزشش دارید.
    سپاس از مقالات خوبتون

  10. بسیار عالی. ممنون.

  11. سلام و خسته نباشید پر انرژی خدمت استاد گل و دوستان گل
    با تشکر از فایل بسیار ارزشمندتون
    همانطور که در مقاله ساختار پرایس اکشن که قبلا گذاشته بودین و دوست عزیزمون گفته بودن آموزشهایی که میبینیم مـــــــیـــــتــــــونــــــــن مارو به موفقیت برسونن ولی به تنهایی نــــــــــــه این مقاله هم تاییدی بر مفهوم همان مقاله هست با ۱۰ بار خوندن مقاله قبلی کمی روشنتر شدیم انشالله با خوندن این مقاله و ادامه دوره با شما استاد عزیز بتونم اون دیدی که سعی در آموزشش برامون دارین بدست بیارم و موفقیت ۱۰۰ در ۱۰۰ رو با کمک شما رقم بزنیم
    آرزوی موفقیت روزافزون دارم برای هممون

  12. ممنون از این مقاله زیبا .به شخصه هر چه بیشتر به مفهوم پرایس پی میبرم از تحلیل تکنیکال کلاسیک دورتر میشم….از اینکه خط روند رو چه جوری بکشیم یا شدوهارو لحاظ بکنیم یا نه و غیره…..درک ساختار بازار و درک چگونگی حرکت مارکت مهممترین مسئله است.ممنون استاد.

  13. سلام
    خیلی مقاله عالی ای هست. ممنون ازتون
    چقدر هم اینکه در آخر مقاله، مقاله مرتبط دیگه ای یا مقاله برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میشه خوب هست.
    باز هم ممنون

    • سلام وقت بخیر
      ممنون از شما بابت دقتتون در خوندن مقاله
      اشتباهات تایپی که فرموده بودید توسط ادمین بررسی و اصلاح شد
      امینو

  14. سلام و وقت بخیر
    مقاله خیلی عالی بود. سپاس فراوان بابت زحمات شما.

  15. درود برشما مرد بابت مقالات

  16. عرض ادب محضر استاد بزرگوار، آیا زمان در تعادل و ضد تعادل بازار، اثر گذار است، به عبارت دیگر آیا میتوان در زمان تحلیل بازار برای زمان هم تعادل هم در نظر گرفت؟

  17. محمد زندی 2021-03-15 در 19:11 پاسخ

    سلام
    متشکرم از به اشتراک گذاری مقاله ها

  18. ممنون از مقاله ی عالیتون…

  19. ممنون استاد از مقالتون
    روزی یک مقاله هاروشروع کردم ک مطالعه کنم و به امید اینکه تیم شدن با خود استادامینوعزیز

  20. مقاله بسیار مفیدی بود
    یک سوال داشتم درعکس سوم یک سطح پرایس اکشنی مشخص شده و زیر اون عکس نوشته شده”icebergs” این مفهوم به چه معنا هست؟

  21. مثل همیشه عالی سلطان❤💯💯

  22. سلام استاد امینو بزرگ
    استاد ممنونم بابت مقاله ارزشمندتون. من خودم چون علاوه بر افتخار شاگردی شما روزنامه نگار هم هستم درک میکنم نوشتن یک یادداشت تحلیلی چقدر سخته و اینکه علاوه بر تسلط زیاد بر روی موضوع که نشان سواد بالای شماست نیاز به داشتن قلم شیوایی هم داره که شما همه رو با هم با درجه بالای تسلط دارین.چه خوبه که شاگرد شماییم استاد.
    آنچه خوبان همه دارند تو یکجا داری

  23. مرتضی رضایی 2021-10-19 در 21:28 پاسخ

    سلام خدمت استاد امینوی عزیز وقتتون بخیر باشه ۲ مطلب مهم و کلیدی در این مقاله عنوان شد یکی اصالت منطقه و دیگری موازنه و عدم موازنه / خیلی مختصر و سطحی میگم در گرفتن سطوح حمایت و مقاومت کمی تغییر دیدگاه بدین و اونموقع هستش ک معنی فروش در سقف و خرید در کف معنا پیدا میکنه / بحث موازنه و عدم موازنه هم ی تفاوت در گرایش در بازه های زمانی متفاوت میتونه باشه. استاد اگه اشتباهی رو تشخیص دادین از درکم از این مقاله ممنون میشم راهنمایی بفرمایین.

  24. وقعا عالی بود.خدا را سپاس که دانشجوی شما استاد عزیز هستیم

  25. نادر پورفرج 2021-10-19 در 22:25 پاسخ

    خیلی عالی بود استاد خیلی ممنون از مقاله های آموزنده ای که در اختیار ما میزارید

  26. سلام خدمت استاد عزیز مقاله هاتون بی نظیرند . همیشه پاینده باشید

  27. بسیار عالی بود تشکر از شما

  28. بسیار عالی بود واقعا ممنون ازتون

  29. سلام استاد
    وقت بخیر
    بسیار عالی و سپاس بیکران

  30. سلام و عرض ادب استاد
    در تمامی کتاب ها، مطالب و مقالات، و حتی صحبت های خود شما در رابطه با موفقیت و ثروتمندی، پایه و مهمترین نکته خواستنه.
    فرق بین چیزی که ما میخواییم و چیزی که نمیخواییم چیه؟ مفهوم و دلیل روانشناسی خواستن چیه و از کجا میاد؟
    چه خواسته هایی مارو به موفقیت و ثروتمندی میرسونه و ما اونو از کجا تشخیص بدیم؟
    اگه ما چیزی رو میخواییم و دوست داریم که داشته باشیم یا بهش برسیم، پس چرا در مسیر رسیدن بهش ناامید، خسته یا تسلیم میشیم تو این راه؟ مگه این جهان فراوانی نیست و اون ماده بدون فرمی که افکار و خواسته های ما رو به فیزیکیش تبدیل میکنه، خوب زندگی کردن مارو نمیخواد؟ پس چرا این مسیر سخت میشه؟ چجوری این سختی رو رد کنیم و از ناامیدی دست بکشیم؟ خواستن و حرکت کردن به سمت خواسته کافیه برای موفقیت؟
    چه خواسته باید داشته باشیم که مارو وادار و مجبور کنه تا به سمتش حرکت کنیم؟

  31. سلام بسیار مفید بود واقعا پرایس اکشن اصلی ترین بخش تحلیل هست

  32. سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و تشکر بابت مطالب بسیار آموزنده و مفید که باعث شده تعامل بین آکادمی و دانشجویان بیشتر شود.
    ازآنجایی که بنده کامنت ها را نیز میخوانم متوجه این امر میشوم.
    به امید موفقیت روزافزون

  33. سلام استاد جان من هرچی میخوام دقیق تر در مورد واگرایی مخفی بدونم و ادامه مسیرش متوجه نمیشم کلیپ هاتون هم دیدم اصلا آخر نفهمیدم ادامه روند میده یا روند رو بر میگردونه

  34. سلام
    خیلی عالی و مفید
    تشکر

  35. مقاله مفیدی بود و باز هم تاکید به نقش کلیدی پرایس اکشن بعنوان زیر بنای هر سیستم معاملاتی .

  36. عالی بود استاد امینوی عزیز و دلسوز

  37. سلام و ممنون بابت مقاله فوق العاده شما استاد و تیم قدرتمند اکادمی ویو . سوالم از شما اینه که ایا منظور از موازنه یک دیدگاه بلند مدت نسبت به چارت است یا خیر حتی یک روند داخل کانال در تایم فریم ۵ دقیقه هم میتواند یک موازنه در نظر گرفت ؟! ایا منظور از موازنه نظم یک روند است یا نظم حرکت مارکت . به عنوان مثال ایا میشود حرکت یک روند داخل کانال در تایم ۵ دقیقه را هم یک موازنه در نظر گرفت که با شکست کانال به صورت نرمال از موازنه خارج شده ؟ ایا زمانی از موازنه خارج میشود که شکست به صورت شارپ اتفاق بیفتد ؟؟

  38. مقاله بسیار مفیدی بود

  39. سلام .این مقاله معرکه بود استاد عزیزم

  40. ممنون بابت اینهمه نکته و اینهمه شیوایی کلام.انشاالله همیشه سلامت باشی استاد عزیزم.عمرتان سراسر عزتمند و برکت خداوند در زندگیتان جاری

  41. عالی و ممنون از زحماتتون

  42. ممنون از شما خیلی عالی بود

  43. قبلا این مقاله و خونده بودم . توو دوباره خوانی وقتی کامنتهارو خوندم دیدم اخرین کامنت هنوز منم.
    مفهوم بخشی از این مقاله من و یاده قانون استاتیک انداخته ک ب شخصه سعی میکنم از این قانون توو زندگیم ب نفع خودم استفاده کنم

  44. من تازه وارد دوره شده ام البته چند دور دوره را دیده وتمریگهاش رو انجام داده ام.اما سوالم این است،که البته فکر کنم این سوال هم به همان سوالهای بی جواب بپیوندد.سوالم این است چرا سوال ها بی جواب میماند؟اگر استاد وقت نمی کنند بچه های قدیمی جواب بدهند،
    مگر نه اینکه استاد واکثر روش های اموزشی میگویند بهترین راه برای یاد گیری اموزش دادن است.بسم الله..دوستان

  45. برای من، پرایس اکشن یعنی چگونگی حرکت بازار. همان نیروی بنیادین پشت حرکات بازار است. این پرایس اکشن است که داستان و حکایت هر یک از کندل‌ها را روایت می‌کند. پرایس اکشن یک سیستم معاملاتی نیست، بلکه یک مهارت معاملاتی است که از طریق تمرین و تجربه بدست می‌آید. ما می‌توانیم رفتار بازار را کندل به کندل و تیک به تیک بخوانیم و متوجه شویم. منظور از پرایس اکشن در اصلی‌ترین حالت آن تحلیل رفتاری روانشناسی بازار است.

    به یاد داشته باشید که پرایس اکشن به معنی درک روانشناسی پشت حرکات بازار است که به شکل حرکات فیمت در نمودارها دیده می شود.

    این مقاله را باید چند بار مطالعه کرد

  46. عالی و بسیار مفید ممنون از شما

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید