اِد سیکوتا، پدر معاملهگری کامپیوتری
همه میدانند که بازار فارکس بطرز شگرفی طی دهههای اخیر دگرگون شده است. پیشرفتهای تکنولوژیکی روشهای معاملهگری را تغییر داده است، اما معدود افرادی هستند که اشخاص موثر در این تغییرات را بشناسند. آیا تا به حال نام اِد سیکوتا را شنیدهاید، معاملهگری که تکنیکهای رشته آیتی را به حوزه معاملهگری فارکس وارد کرد؟او از نظر سودهایی که از این بازار بدست آورده در رده افرادی مانند وارن بافت، جورج سوروس یا ویلیام اونیل قرار دارد. بیشک او را میتوان در شمار خدایان این بازار به شمار آورد.
ادوارد آرتور سیکوتا به سال ۱۹۴۶ در هلند متولد شد، اما در سالهای ابتدایی زندگی به همراه خانواده به ایالات متحده امریکا مهاجرت کردند. پدر او معاملهگر سهام بود و در نهایت اولین مربی معاملهگری پسر خود شد. اِد اولین معامله خود را در سن پنج سالگی در پورتلند واقع در ایالت اورگن انجام داد.
پدرش یک مدال طلایی رنگ به او داد. اِد این مدال را در ازای پنج ذرهبین با دوست خود معامله کرد و با این کار احساس کرد که وارد مرحله جدیدی از زندگی شده است. همچنین خیلی زود به تحلیل تکنیکال نیز علاقمند شد. وقتی که نه سال داشت، اتاقی پر از رادیوهای قدیمی، وسایل آزمایش و اسیلوسکوپ داشت. او به ایجاد و نمایش امواج علاقه نشان میداد. هنگامی که به سن ۱۳ سالگی رسید، پدرش به او نشان داد که چطور میتواند سهام بخرد و توضیح داد که وقتی قیمت سطح فوقانی ناحیهای که در آن حضور دارد را شکست، باید وارد معامله خرید شوی و با عبور قیمت از سطح زیرین این ناحیه، اقدام به فروش کنی. و اینگونه بود که اِد سیکوتا کار خود را شروع کرد.
در سال ۱۹۶۹ در مقطع کارشناسی رشته مهندسی برق و مدیریت از دانشگاه MIT فارغالتحصیل شد. در این احوال مقالهای از تحلیلگری به نام ریچارد دونشیان به دست او رسید و بسیار به آن علاقمند شد. دونشیان در این مقاله توضیح میداد که چطور میتوان از عبور دو خط میانگین متحرک (مووینگ اورج) با دورههای زمانی ۵ و ۲۰ سودهای خوبی بدست آورد.
در این هنگام به سختی مجذوب فکر ساخت یک ماشین چاپ پول مکانیکی و خودکار شده بود. به همین خاطر امتیاز استفاده از یک سرویس کامپیوتری را خریداری کرد و بعدازظهرهای خود را به پانچ کردن ژورنالهای وال استریت اختصاص داد و به این ترتیب سعی داشت نتایج استفاده از روش دونشیان را بررسی کند. پارامترهای مختلفی را ارزیابی کرد و پی برد که ترکیب بعضی دیگر از آنها نیز میتواند مفید باشد.
او همچنین متوجه شد که مووینگ اورج بلندمدت خیلی خوب عمل میکند و در عین حال هزینه معاملات سیستمهای کوتاهمدت را به نظر کاهش میدهد. به این طریق بود که معاملهگران آتی با تحلیل تکنیکال آشنا شدند.
اِد سیکوتا حرفه معاملهگری خود را در دهه ۱۹۷۰ و زمانی که به استخدام یکی از بروکرهای بزرگ درآمد، آغاز نمود. در همین شرکت بود که اِد یکی از نخستین سیستمهای معاملاتی تجاری برای مدیریت سرمایه در بازار آتی را طراحی کرد. اِد آخر هفتهها را نیز به شرکت میرفت تا بتواند با استفاده از سیستم IBM 360/65 تست بگیرد. کارتها را پانچ میکرد و پردازشهای مربوطه را در فورترن ۴ انجام میداد. او موفق شد ۴ سیستم مختلف را با ۵۰ دسته از پارامترهای متفاوت روی هشت نوع کالا و با استفاده از دادههای یک دهه قبل تست کند. این کار شش ماه به طول انجامید.
در نهایت مدیریت بروکر محصولی از تحقیقات او تهیه کرد. مشکل اینجا بود که مدیر او قادر نبود از این سیستم پیروی کند و در عین حال خیلی علاقمند بود که برای دریافت کمیسیونهای بیشتر، آن را بهینهسازی کند. اِد به آنها گفت بهتر است برای مشتریان خود سودآوری داشته باشند. اما در آخر مدیر او حاضر نشد ۱۰ درصد از کمیسیون بدست آمده از این سیستم را به او بپردازد و به همین خاطر اِد تصمیم گرفت آنجا را ترک کند.
اِد سیکوتا در سن ۲۳ سالگی از آن شرکت جدا شد و خود به تنهایی تقریبا ۶ حساب با سرمایهای در حدود ۱۰٫۰۰۰ تا ۲۵٫۰۰۰ دلار را مدیریت میکرد. در اواسط سال ۱۹۸۸، یکی از حسابهای تحت نظر او که با ۵٫۰۰۰ دلار شروع شده بود، به اندازه بیش از ۲۵۰٫۰۰۰ درصد رشد پیدا کرده بود. در صورتیکه برداشتهای انجام شده از حساب متعادل میبود، رشد حساب به چندین میلیون درصد نیز میرسید. این نتایج خارقالعاده هستند. در نظر داشته باشید که این نتایج پس از بیش از یک دهه حاصل شده، بنابراین نمیتوان این همه را ناشی از شانس یا تصادف دانست.
اِد سیکوتا به شدت به قوانین پایبند است. هر کاری که انجام میدهد براساس قوانینی است که برای معاملات خود وضع کرده است. از طریق رعایت قوانین است که آرامش و خونسردی خود را حتی در شرایط نامطلوب حفظ میکند.
سه قانون مهم سیکوتا در معاملات
۱- کاهش ضرر
وظیفه اصلی شما در وهله اول به عنوان یک معاملهگر، صیانت از سرمایه اولیه است. سودآوری در اولویت دوم قرار دارد. پذیرش ضرر به این معنی است که به محضی که بازار در خلاف جهت پیشبینی شما حرکت کرد، آن را بپذیرید.
اگر به امید بازگشت بازار و حرکت در جهت دلخواه شما منتظر باشید، شکست میخورید. بهترین راه برای اینکه ضرر خود را بپذیرید این است که یک طرح و نقشه معاملاتی داشته باشید. این برنامه را با معاملات با حجمهای کوچک اجرا کنید و در این صورت به سرعت از بسیاری دیگر از معاملهگران سبقت خواهید گرفت.
۲- حداکثر استفاده از معاملات موفق
معاملهگری به معنی داشتن نرخ موفقیت ۷۰ یا ۸۰ درصدی در معاملات نیست. بلکه یعنی درصورت پیشبینی صحیح چقدر سود میکنید و در معاملات اشتباه، چقدر ضرر میکنید.
هیچ یک از دو معاملهگر موفق بازار عملکرد مشابهی ندارند. هر یک روشی مختص به خود و نظراتی متفاوت درباره بازار، تحلیلهای تکنیکال و فاندامنتال و حتی مدیریت سرمایه دارد. اما با این حال همه آنها در مورد یک قانون اتفاق نظر دارند. همه آنها به دنبال یک نسبت سود به ضرر نامتقارن هستند. به عبارت بهتر، حد سود باید بیشتر از حد ضرر باشد. و تنها راه دستیابی نسبت سود به ضرر نامتقارن، استفاده حداکثری از معاملات موفق است.
۳ – حجم معاملات را پایین نگه دارید
یکی از راههای حفظ خونسردی به هنگام انجام معاملات، پایین نگه داشتن حجم معاملات است. در صورتی که در یک معامله بیشازحد ریسک کنید، قطعا دچار ترس یا طمع خواهید شد.
با کمتر از ۱۰ درصد سرمایه خالص خود یک حساب باز کنید. درهر معامله با کمتر از یک درصد موجودی حساب ریسک کنید. با این کار میزان نوسانات حساب نسبت به سرمایه اصلی محدود میشود. توجه داشته باشید طبق قوانین او ریسک هر معامله باید کمتر از یک درصد موجودی حساب باشد. در این صورت برای خود امکان شکست در معاملات بدون از دست دادن کل موجودی حساب یا از بین رفتن آرامش خود را مجاز میدانید.
اِد سیکوتا همچنین درصدی از کل سرمایه خالص خود که شامل پول نقد و تمام داراییهایی که قابل نقد شدن هستند را نیز در نظر میگیرد. مطابق قوانین او، هر شخص تنها مجاز است با کمتر از ۱۰ درصد تمام سرمایه خالص خود یک حساب معاملاتی باز کند.
این نکته بسیار حیاتی است که با پول و سرمایهای که از دست دادن آن دغدغه خاطری ایجاد نکند به انجام معاملات بپردازید. به عبارت دیگر، بخشی از سرمایه خود را درگیر معاملات کنید که برای پرداخت اجارهبها، قبوض خدماتی، تغذیه و دیگر ضروریات به آن نیازی نداشته باشید.
مترجم: سعید
منبع: fbs.com
سلام. این نوع فعالیت و دیدگاه این فرد به معامله گری میشه اهمیت پلن و چک لیست و
کلا اهمیت قوانین رو پی بورد که چقدر مهم هستش در جهت موفقیت مستمر و بزرگتر از قبل.
تشکر از مدیریت سایت بابته این تلاششون.
عالی بود
بسیار عالی بود
فقط دوست داشتم بیشتر در خصوص استفاده از موینگها از دید ایشون بدانم
تشکر
سپاس فراوان بسیار عالی مثل همیشه
خدا قوت به تیم حرفه ای آکادمی ویو
مطالب اساسی و روانشناختی وتعهد به الگوی ترید را یادآوری میکند وخیلی استفاده کردم-سپاس
خیلی خوب و آموزنده بود-سپاس
مقاله ای مفید و پرمحتوایی بود. ممنون از ادمین آکادمی
ممنون از دوستانی که زحمت این مقالات رو میکشن ، عالی بود
سلام.مقاله مفید و آموزنده ای بود.تشکر
عالي بود.ممنونم ازتون
مقاله جالبی بود. یکی از ویژگی های جالب ایشون نظم در معاملات و مدیریت سرمایه سفت و سختشون هست براساس حرف های ایشون که چقدر از پوزیشن های سودده سود میکنید میشه مدیریت سرمایه برای موقعیت های مختلف تغییر داد مثلا موقعیت های با احتمال سوداوری کم ریسک رو کاهش داد
بسیار عالی
ممنون
چقدر عالیه که از بزرگانی همچون ایشان و جناب امینو بهره میبریم
سلام
ممنون بابت مقاله خوبتون تجربه ی خوبی بود
چه دیدگاه جالبی به بازار داشته.
۱- اِد سیکوتا به شدت به قوانین پایبند است. هر کاری که انجام میدهد براساس قوانینی است که برای معاملات خود وضع کرده است. از طریق رعایت قوانین است که آرامش و خونسردی خود را حتی در شرایط نامطلوب حفظ میکند
۲- وظیفه اصلی شما در وهله اول به عنوان یک معاملهگر، صیانت از سرمایه اولیه است. سودآوری در اولویت دوم قرار دارد. پذیرش ضرر به این معنی است که به محضی که بازار در خلاف جهت پیشبینی شما حرکت کرد، آن را بپذیرید
اگر به امید بازگشت بازار و حرکت در جهت دلخواه شما منتظر باشید، شکست میخورید
۳- یکی از راههای حفظ خونسردی به هنگام انجام معاملات، پایین نگه داشتن حجم معاملات است. در صورتی که در یک معامله بیشازحد ریسک کنید، قطعا دچار ترس یا طمع خواهید شد
۴- این نکته بسیار حیاتی است که با پول و سرمایهای که از دست دادن آن دغدغه خاطری ایجاد نکند به انجام معاملات بپردازید. به عبارت دیگر، بخشی از سرمایه خود را درگیر معاملات کنید که برای پرداخت اجارهبها، قبوض خدماتی، تغذیه و دیگر ضروریات به آن نیازی نداشته باشید