معاملات تحلیلی یا سیستمی چیست ؟
فهرست محتوا
معاملات تحلیلی یا سیستمی چیست؟
مقدمه:
یکی از تصمیماتی که هر معاملهگردر دوران آموزش فارکس باید بگیرد این است که انتخاب کند براساس یک سیستم معامله کند یا اینکه بصورت تحلیلی کار کند. منظور از معاملات تحلیلی این است که براساس شرایط حال حاضر بازار تصمیم بگیرید که آیا به معامله ورود کنید یا خیر. از طرف دیگر، منظور از معاملات سیستمی این است که براساس قوانین مشخص و از پیش تعریف شدهای کار کنید. معاملهگری که براساس سیستم معاملاتی کار میکند، اگر قوانین ورود به معامله برقرار باشد، فارغ از اینکه بازار در حال حاضر چه شرایطی دارد، به معامله ورود میکند.
هر دو نوع روش معامله کردن تحلیلی یا سیستمی میتوانند به یک اندازه سودآور باشند، بنابراین انتخاب سبک معامله کردن به شخصیت و روحیات فرد معاملهگر وابسته است. بعضی از معاملهگران از همان ابتدا میدانند با چه سبک و روشی راحتتر کار میکنند، اما برخی دیگر برای تصمیمگیری در این مورد، لازم است هر دو روش را کمی تجربه کنند.
معایب و مزایای معاملات تحلیلی
در معاملات تحلیلی، فرد معاملهگر با توجه به اطلاعات موجود تصمیم میگیرد که چه معاملاتی را انجام دهد. البته یک معاملهگر تحلیلی هم ممکن است (یا باید) از یک برنامه معاملاتی با قوانین واضح و مشخص تبعیت کند، اما باز هم در ورود یا عدم ورود به معامله و همچنین نحوه مدیریت آن اختیار و انعطاف بیشتری دارد.
برای مثال، یک معاملهگر تحلیلی به نمودار نگاه میکند و متوجه میشود که تمام معیارهای او برای ورود به معامله خرید برقرار هستند، اما به دلیل اینکه بازار در آن روز قدری کُند است و نوسانات کمی دارد و ممکن است قیمت به حد سود معامله نرسد، تصمیم میگیرد از ورود به معامله صرفنظر کند.
مزیت معاملات تحلیلی چیست؟ این است که با شرایط حال حاضر بازار انطباق بیشتری دارد. شما ممکن است سیستم معاملاتی بسیار خوبی داشته باشید، اما اگر بدانید همین سیستم در بعضی مواقع عملکرد ضعیفی دارد، میتوانید در آن اوقات از معامله کردن خودداری کنید. یا برعکس، اگر فکر میکنید استراتژی شما در بعضی شرایط خیلی خوب عمل میکند، میتوانید در آن مواقع حجم معاملات را کمی افزایش دهید تا سود کار خود را به حداکثر برسانید.
ایراد معاملات تحلیلی این است که بسیاری از معاملهگران در حین کار گرفتار شک و تردید میشوند. بعضی افراد ممکن است قادر نباشند قاطعانه تصمیم بگیرند که چه زمانی به معامله ورود کنند و چه زمانی از آن صرفنظر کنند. بنابراین برای این دسته از افراد، رویکرد سیستماتیک میتواند گزینه بهتری باشد. ضمناً معاملهگران تحلیلی خیلی بیشتر با مسائل روانشناسی مواجه هستند. مثلا طمع یا ترس زیاد میتوانند اثرات مخربی روی میزان سودآوری روش تحلیلی داشته باشند.
معایب و مزایای معاملات سیستمی
در روش سیستمی، تصمیمگیری برای ورود به معامله کاملا براساس سیستم معاملاتی صورت میگیرد. معامله کردن به روش سیستمی جای انعطافی ندارد و در صورتی که شرایط و قوانین ورود به معامله برقرار باشد، معاملهگر اختیاری برای عدم ورود به آن معامله ندارد.
به عنوان مثال، یک معاملهگر سیستمی به نمودار نگاه میکند و متوجه میشود که در حال حاضر قوانین ورود به معامله فروش برقرار است. در این هنگام، او بدون اینکه تصمیمگیری را پیچیده کند، آن معامله را انجام میدهد، حتی اگر احساس کند که آن معامله سرانجام خوبی نخواهد داشت.
از آنجاییکه استراتژیهای معاملاتی سیستمی، قوانین مشخص و واضحی دارند، اگر یک برنامه کامپیوتری به نحوی طراحی شود که قابلیت تشخیص وجود شرایط ورود به معامله را داشته باشد (شامل نقطه ورود، مدیریت معامله و نقطه خروج و…)، میتوان از آن به عنوان دستیار تریدر در معاملات استفاده کرد.
مزیت استراتژی معاملاتی سیستمی این است که نسبت به احساسات و مسائل روانی معاملهگر حساس نیست. یعنی سیستم تمام معاملات را بدون در نظر گرفتن احساسات معاملهگر، انجام میدهد.
ایراد این روش این است که با شرایط حال حاضر بازار انطباق بالایی ندارد.(اصالت منطقه) به این معنی که هر معاملهای اگر شرایط ورود به آن برقرار باشد، انجام میشود، حتی اگر شرایط بازار خیلی مطلوب نباشد. برای حل این مشکل میتوان قوانین بیشتری برای سیستم وضع نمود. اگرچه این اقدام ممکن است تعداد معاملات مثبت سیستم را هم کاهش دهد.
معاملات تحلیلی |
معاملات سیستمی |
با شرایط بازار انطباق دارد |
براساس قوانین تعریف شده انجام میشود |
معاملات بطور خودکار انجام نمیشوند | معاملات را میتوان بطور خودکار انجام داد |
معاملهگر به راحتی دچار شک و تردید میشود | معاملهگر گرفتار شک و تردید نمیشود |
کنترل بیشتر روی معاملات |
خیلی با شرایط بازار انطباق ندارد |
روش خودتان را پیدا کنید
هر دو روش تحلیلی و سیستمی با وجود اختلافها و تفاوتهایی که دارند، یک هدف را دنبال میکنند و آن کسب درآمد است. هر دو روش ممکن است تعداد معاملات یکسانی انجام دهند، اما در نهایت انتخاب بین این دو روش، به شخصیت و روحیات معاملهگر بستگی دارد.
معاملات تحلیلی بیشتر مناسب آن دسته از معاملهگرانی است که میخواهند در تمام تصمیماتی که میگیرند (شامل تعیین نقطه ورود، حد ضرر و نقطه خروج)، کنترل کامل داشته باشند. این افراد معمولا با سپردن کنترل کامل معاملات به یک برنامه کامپیوتری موافق نیستند. بعلاوه، معاملهگران تحلیلی معمولا در زمینههای هنری مانند نوشتن یا باغبانی هم تجربه دارند. همچنین این روش برای آن دسته از افرادی که دوست دارند بیشتر جنبههای زندگی خود را تحت کنترل داشته باشند نیز مناسب است. و البته این روش برای افرادی که میخواهند معاملات خود را با شرایط حال حاضر بازار انطباق دهند نیز مناسب است.
از طرف دیگر، معاملات سیستمی مناسب افرادی است که در کار خود به دنبال سرعت و دقت هستند. معاملهگران سیستمی با سپردن معاملات به یک برنامه کامپیوتری مشکلی ندارند و حتی ممکن است از این بابت که مسئولیتپذیری کمتری میطلبد، برای آن ارزش بالایی قائل باشند. معاملهگران سیستمی معمولا شخصیتهای منطقی هستند و در زمینههایی از قبیل برنامهنویسیهای کامپیوتری و ریاضیات تجربه دارند.
روش ترکیبی
میتوانید یک معاملهگر تحلیلی باشید که از یک سیستم معاملاتی استفاده میکند، اما نمیتوانید یک معاملهگر سیستمی باشید که اختیارات روش تحلیلی را هم داشته باشد. برای مثال، یک معاملهگر تحلیلی ممکن است از یک سیستم معاملاتی برای ورود به معاملات استفاده کند و هر معاملهای که سیستم نشان میدهد را بگیرد، اما برای خروج از معاملات و مدیریت آنها از اختیارات و تحلیلهای خودش استفاده کند. ولی معاملهگر سیستمی این حد از اختیارات را ندارد، چرا که حتما باید با دقت کامل از سیستم معاملاتی خود پیروی کند. اگر یک معاملهگر سیستمی از سیستم معاملاتی خود منحرف شود (حتی برای یک معامله)، به یک معاملهگر تحلیلی تبدیل شده است.
گرداوری و بازنویسی: آکادمی ویو- امینو
منبع: thebalance/acadeywave
خیلی ممنون بابت این مقاله مفید
“روش خودتان را پیدا کنید “ممکنه سالها زمان ببره تا یک تریدر بتونه روش خودشو پیدا کنه.
معامله گری واقعا “مجبورمون” میکنه به خودشناسی و خویش کنترلی 🙂
سلام به استاد عزیز
ممنون بابت تهیه این مقاله به نظر من تحلیلی و سیستمی میتونه کامل باشه که حتی اون درصد کمی که سیم خطا ممکنه داشته باشه با استفاده از تحلیل که اصالت منطقه بدست میاد میتونه به صفر برسه .
مشکل دیگه ای که معامله گر تحلیلی داره اینه که میخواد تحلیل خود رو به بازار دیکته کنه!
عالی
سلام استاد
ممنون از این مقاله بسیار عالی که قرار دادید
اینکه همیشه اپدیت داریم توی یوتیوب و مقالات یه حس خوبه فراموش نشدن به ادم میده . انگار یه همراه نامحسوس توی این مسیر که گاها خسته میکنه آدم رو وجود داره و همش داره دستمون رو میگیره . دم همگی گرم
دورد بر استاد عزیز
مثل همیشه عالی ، مقاله بسیار خوب و مفیدی بود ، ممنون که برامون وقت میزارید .
ممنون امین جان بسیار عمیق و پر محتوا بود یه جوری توضیح دادین که ادم بخواد خودشو معرفی کنه به این شفافی نمیتونه.بسیار عالی
استاد کاش یه کتاب مینوشتین در مورد روانشناسی مارکت.خیلی نیاز داریم بهش.اگه امکان داره جواب این پستو بدین.جواب اینکه میشه یه کتاب بنویسین؟
سلام اگر وقتش باشه حتما
ممنون از لطفتون
درود بر استاد عزیز وگرانقدر
مقاله بسیار خوبی بود ، ممنون که برامون وقت میزارید،شخصا ترید سیستماتیک رو ترجیح میدم ، البته با اطلاعات و آموزشهای فعلی که از شما به عنوان اولین استادم یاد گرفتم
سلام وقتتون بخیر استاد عزیز ممنونم بخاطر مقاله ی پر محتواتون بنظر خودم ترکیبی از هردو رو دارم ومتشکرم که همیشه آگاهی مارو بالاتر میبریدوخوشحالم که درآکادمی در خدمتتون شاگردی میکنم
مثل همیشه عالی سلطان❤💯💯
عالی بود ممنونم
به نظرم بهترین حالت روش ترکیبیه. توی روش سیستمی شما بعیده بتونی وین ریت بالای ۹۰ درصد داشته باشی. روش تحلیلی مطلق هم کمی سخته و احتمال خطای احساسی درش بالاست و تریدر نیاز داره که بعضی از قوانینش واضح و مشخص باشن و چک لیستی وجود داشته باشه تا از بی نظمی ذهنی جلوگیری بشه. پس ترکیبی از تحلیلی و سیستمی میتونه بهترین حالت باشه
عالی بود.
طبق توصیه های قبلی استاد اول باید انظبات در معامله رو یاد بگیریم.
بنظرمن وقتی داریم یاد میگیریم و اول راهیم سخته که تریدر سیستماتیک باشیم و در عوض همه اون ذهنیت ما اینه که بصورت تحلیلی ترید کنیم. ولی وقتی بطور کامل تریدر سیستماتیک شدی اونوقته که سخته تحلیلگر بشی☺
بسیار عالی بود
پاراگراف آخر این مقاله برای خود من خیلی کمک کننده بوده.
ممنونم ازتون
درود بر شما استاد گرانقدر و نیک اندیش
متشکرم بابت این مقاله پر محتوی و آموزنده
مقاله رو مطالعه کردم ولی مفهوم معاملات سیستمی و تحلیلی رو برای من روشن نشد . آیا منظور از معاملات سیستمی همان استفاده از ربات ها هستش ؟
و آیا منظور از معامله گران تحلیلی افرادی هستن که از تکنیکال استفاده نمیکنن ؟
متشکرم اگه پاسخ بدین
سلام استاد سپاس فراوان بابت این مقاله
به نظر من روش ترکیبی بهتره
اما ابتدا باید اصول مارکت رو یاد گرفت بعد روی سیستم معاملاتی خودمان مسلط شویم پس از آن برای مدیریت و همچنین نقطه خروج از مارکت از روش تحلیلی استفاده کرد
استاد عالی بود
باز هم سپاس
مقاله بسیار مفیدی بود سپاس فراوان از تیم اکادمی ویو
ممنون از مقاله مفیدتون
بسیار عالی