Price Action (پرایس اکشن) در فارکس چیست؟
تسلط بر پرایس اکشن کلید موفقیت در بازار فارکس
اگر شما از علاقه مندان به بازار بورس باشید احتمالا در وب سایت های تحلیلی داخلی و خارجی دیده اید که گاهی اوقات از واژه Price Action (پرایس اکشن) استفاده می کنند و یا دیده اید که دوره های آموزشی برای این روش تحلیلی برگزار می شود. در این صورت احتمالا از خودتان پرسیده اید که اصولا آن چیست و یا چرا بعضی معامله گران از این روش برای تحلیل بازار استفاده می کنند.
پرایس اکشن به معامله گر این امکان را میدهد که تغییرات قیمتی بازار را درک کند و از این طریق به توصیف ساختار بازار بپردازد.معامله گران اغلب به دلیل درک ذهنی از بازار، معاملات سودآوری دارند.معامله گران از جدیدترین تغییرات قیمتی استفاده میکنند و به تاریخچه قیمتها نیز توجه میکنند.یک معامله گر میتواند از آن برای درک و توصیف فرآیند فکر انسان (که عامل تغییرات بازار است) استفاده کند.هر مشارکت و خرید وفروشی در بازار منجر به شکل گیری پرایس اکشن میشود که میتوان از آن برای پیش بینی حرکت بعدی بازار استفاده کرد.
دراین روش، تمرکز تریدر تنها بر روی پرایس اکشن بازار است و اعتقاد بر این است که پرایس اکشن تمام اطلاعات تاثیرگذار بر بازار (مانند اخبار سیاسی، داده های اقتصادی و غیره) را به ما نشان میدهد.آموزش پرایس اکشن پایه و اساس تمام سیستمهای معاملاتی است و تمام تریدرها باید بر مبانی آن مسلط باشند
مراحل کلی برای استفاده از پرایس اکشن:
اولین مرحله در استراتژی حرکات قیمتی، یافتن روند بازار است. این موضوع که بازار روند دارد یا بدون روند است، بر میزان موفقیت معاملات تاثیر می گذارد.
دومین مرحله، یافتن سطوح حمایت ومقاومت و یا محدوده های عرضه و تقاضا است. محدوده تقاضا، محدوده ای است که خریداران به دنبال ورود به بازار از این محدوده هستند. در مقابل، عرضه محدوده ای از بازار است که فروشندگان منتظر ورود به بازار و پایین آوردن قیمت ها هستند. به طور خلاصه، تقاضا محل تجمع خریداران است و عرضه محل تجمع فروشندگان.
سومین مرحله، در استراتژی پرایس اکشن، سیگنال یابی است. وقتی روند بازار مشخص باشد و همچنین سطوح بازگشتی بازار هم تعیین شده باشند، معامله گر در محدوده های احتمالی بازگشتی بازار اقدام به سیگنال یابی می کند. قدرت استراتژی حرکات قیمتی در الگوهای شمعی و پترنهای قیمتی نهفته است.معامله گر(trader) بعد از بررسی و تشخیص الگوهای قیمتی، می تواند شرایط ورود به معامله را بررسی کند.
چهارمین مرحله، رعایت اصل تطابق، است.هر سیگنالی به معنی ورود به معامله نیست. استراتژی حرکات قیمتی، سیگنال های قوی را صادر می کند، اما این به معنی موفقیت تمام معاملات نیست. برای اینکه موفقیت معاملات مبتنی بر الگوی حرکات قیمتی افزایش یابد،تریدر،باید سیگنالهای پرایس اکشنی را از نظر تایید،یا عدم تایید،مورد بررسی قرار دهد.ممکن است تریدر در محدوده های قیمتی، سیگنالهای متعدد و متفاوتی از بررسی پرایس اکشن بدست آورد.در این حالت معامله گر،باید سیگنالهای موافق و مخالف را دقیقا بررسی نموده و با توجه به اعتبار سیگنالهای همسو، تصمیم به ورود ویا صبر برای معامله خود کند.
سخن پایانی (امینو)
پرایس اکشن(Price Action) پایه و اصل اولیه برای موفقیت هر معامله گری در بازارهای بورس است.
اهمیت شناخت و تسلط بر پرایس اکشن برای تریدرها،مانند اهمیت اکسیژن،برای زنده ماندن انسانهاست
اگر شما انتخاب کرده اید که معامله گری در بازارهای بورس،حرفه اصلی شما باشد،بدانید که تنها مسیر موفقیت شما تسلط بر پرایس اکشن است.
گردآوری : آکادمی ویو
با سلام و درود
ممنون بابت مقاله های خوبتون.
به نظر من پرایس اکشن پایه و اساس ترید به حساب میاد ولی برای تریدهای موفق تر بهتره نقاطی که پرایس اکشن سیگنال میده، را با اندیکاتورهای کاربردی تلفیق کنیم تا نتایج بهتری بگیریم.
موفق و پرسود باشید
سلام
بله دقیقا همینطوره
خدای من این مقاله فوق العاده بود.
سلام وقت بخیر عالی بود این مقاله و ممنون بابت گرداوریش
پرایس اکشن فوقالعلاده است و بسیار پیچیده و درک سخت و بسیار نیاز به تمرین و تسلط داره و واقعااا فوق العلاده است
مقاله خیلی خوبی بود ممنون از زحمات شما
ممنون از اکادمی بابات این مطلب عالی.
مثال اکسیژن داره میزان اهمیت این مقوله رو نشون میده برای تریدر شدن. عااالی بود
سلام و عرض ادب.بنده چند سالی میشه که فعال در بازارهای مالی هستم.پراس اکشن هم در دوره های مختلفی شرکت کردم.اما هنوز هم انگار در پس زمینه های ذهنم مجهولات زیادی هست که جوابی پیدا نکردم بابتش.مهمترین مجهول اینکه هدف قیمت کجاست؟آیا اصلا میتوان مشخص کرد قیمت به کجا میرود با احتمال بالا و یا صرفا” باید دنباله رو قیمت باشیم؟و اینکه در تریدهای شما دیدم که گفتید قطعا قیمت به فلان سطح خواهد رسید و از آنجا صعود خواهد کرد…آیا در دوره پرایس اکشن جنابعالی به این سوالات پاسخ داده میشه؟ممنون از شما
سلام. بله در دوره پرایس اکشن، اهداف قطعی برای حرکت قیمت تعیین می شه.
خیلی عالی.
پرایس اکشن واقعا زیربنای تمام سیستم های معاملاتی است. در بررسی نتایج تمام روش هایی که کار میکردم دیدم زیربنای تمامش پرایس اکشن هست من با با روش های قدیمی فقط وقتم رو تلف میکردم حواسم از بخش اصلی مارکت یعنی همون روند نبودو فقط شبیه یک دفتر نقاشی چارت رو خط خطی میکردم . خداروشکر اون روش هارو کلا فراموش کردم.
پرایس دروازه ورود به بازار های مالی هست کسی که از دیوار میپره میاد تو دیر یا زود ….❌
واقعا درک پرایس اکشن ” حرکت بازار و احساسات تریدر ها” پل موفقیته .
عالی بود .ممنون
نسبت پرایس اکشن به تریدر مثلِ
نسبت اکسیژن به انسان!
سپاس بابت مقاله و این تشبیه مهم..
عالی و آموزنده با تشکر
کل مراحل اصولی در همین چند خط توضیح داده شده.
سلام.ممنون از مقاله مهم و مفیدتون.
چه تعبیر جالبی رابطه بین پرایس اکشن و اکسیژن.و اینکه چقدر درک پرایس اکشن مهمه
بسیار عالی
ممنون استاد
خیلی عالی بود
بسیار عالی
سلام وقت همگی بخیر
اون چهار مرحله که گفته شده همون چک لیست هست یجورایی….عالی بود مقاله
ممنون از آکادمی ویو و شخص استاد دهقان
با اینکه چند دوره دیده بودم اما به دوره پرایس اکشن استاد به درک خیلی بالاتری از معنا و مفهوم پرایس اکشن رسیدم
فکر می کنم تلفیق اصول گفته شده در دوره و چهار مرحله ی این مقاله ، اصول ساخت چک لیست هستند
اولین مرحله در استراتژی حرکات قیمتی، یافتن روند بازار است
دومین مرحله، یافتن سطوح حمایت ومقاومت و یا محدوده های عرضه و تقاضا است
سومین مرحله، در استراتژی پرایس اکشن، سیگنال یابی است
چهارمین مرحله، رعایت اصل تطابق، است.هر سیگنالی به معنی ورود به معامله نیست
کلا اگر بتونیم با شناخت پرایس از بازار سود بگیریم وقتی اندیکاتور را اضافه کنیم که دیگه دوره راحتی فرا میرسه