چرا باید از نرم افزارهای بورس استفاده کرد؟
فهرست محتوا
چرا باید از نرم افزارهای بورس استفاده کرد؟
مقدمه:
برای تحلیل و معامله در بازار بورس ایران ، نرم افزارهای مربوط به آن بسیار مهم و حیاتی هستند. با پیشرفت تکنولوژی، امروزه نرم افزارهای متنوعی وجود دارد که برای بازار بورس طراحی شدهاند و استفاده از آنها سرمایهگذاری و معامله در این بازار بزرگ را راحتتر و مطمئنتر میکند. استفاده از این نرم افزارها، سبب میشود تا تحلیل بازار با حساسیت بیشتر و کاملا حرفهای تر انجام شود و ریسک معاملات تقریباً به صفر برسد. کسانی که از نرم افزارهای بورس استفاده میکنند، زمان خرید و فروش سهام را بهتر می توانند پیدا کنند و در نتیجه سود بیشتری کسب کنند.
انواع نرم افزارهای بورس و کاربرد آنها
نرم افزارهای بورس تنوع زیادی دارند ولی معمولاً عملکردشان مشابه هست و تفاوتهای آنها بسیار کم است. برخی افراد حرفهای که میخواهند بهتر در بازار بورس، معامله و سرمایه گذاری کنند همزمان از چندین نرم افزار استفاده میکنند تا از مجموع تحلیلهای آنها، عملکردشان بهتر و سودآورتر شود. برخی از نرم افزارهای رایج در بازار بورس، شامل موارد زیر هستند.
۱- متا تریدر یکی از رایجترین نرم افزارهای بورس
متا تریدر (MetaTrader) جزو رایجترین برنامههای بازار بورس است. این نرم افزار در نسخههای مختلفی به بازار عرضه شد و هر بار توانست، تحلیلهای قویتری را به بازار بورس ارائه دهد. در حال حاضر نسخه ۵ متا تریدر در دسترس است که این نسخه دارای کارایی زیادی هست. این پلتفرم قوی، چندین متغیر را با هم رصد میکند و قابلیتهای زیادی را به کاربران میدهد همچنین به گونهای طراحی شده که امکان استفاده از سیستمهای تجاری خودکار (رباتهای معاملاتی) و کپی تریدها را فراهم میکند.
از مزایای متا تریدر این است که تجارت آنلاین را به مراتب ساده تر می کند. برای این منظور باید آن را بر روی لپتاپ، تلفنهای هوشمند یا تبلت نصب کرد و کار معاملات بورس را با تحلیلی دقیق انجام داد.
یکی از پرکاربردترین پلتفرمهای تحلیلی، معاملاتی برای بورس ایران نرم افزار مفیدتریدر(متاتریدر) است. که سورس اصلی این نرم افزار متعلق به یک شرکت قبرسی است و کارگزاری مفید آن را بومیسازی نموده است.
۲– پلتفرم ESignal و نرم افزارهای بورس
سرمایه گذاران بورس از این برنامه برای ساختن شاخصهای سفارشی استفاده میکنند. هر چند اندیکاتورهای تکنیکال که در این نرم افزار وجود دارد، نسبت به متا تریدر محدودتر هستند، اما میتوان به کمک زبان برنامهنویسی، از آن یک پلتفرم کاملاً حرفه ای و اختصاصی ساخت و آنرا سفارشی کرد که این کار توسط افراد خبره در زمینه برنامهنویسی انجام می شود.
۳– داینامیک تریدر از نرم افزارهای بورس تحلیل هارمونیک
یکی دیگر از نرم افزارهای بورس، داینامیک تریدر است که تحلیلهای تکنیکال را به کاربران ارائه میدهد. کسانی که میخواهند از تحلیل هارمونیک و فیبوناچی بازار بورس استفاده کنند، قویترین نرم افزاری که در این زمینه میتوانند پیدا کنند، داینامیک تریدر است که هم برای بازار بورس ایران و هم بورسهای بینالمللی قابل استفاده هست. یکی از معایب داینامیک تریدر، تهیه داده و وارد کردن آن به محیط نرم افزار است. برخی افراد برای تهیه دیتای مورد نیاز از نرم افزارهای دیگر مانند متا تریدر استفاده میکنند.
این برنامه دارای قابلیت های زیادی است. برای امواج الیوت و لیبل گذاری روی آن به خوبی کار میکند و ترسیم بسیار خوبی از ابزار فیبوناچی قیمتی و زمانی دارد. سیستم هشدار گذاری بر روی خطوط و نمودارها را میتوان در آن فعال کرد. اسکنر قوی این نرم افزار به تحلیلگر کمک می کند تا نواحی برگشتی را بر اساس امواج الیوت و الگوهای هارمونیک پیدا کند. همچنین مقیاس لگاریتمی و هماهنگسازی ابزار قیمتی با آن نیز میتواند در تحلیل به معامله گران کمک شایانی کند.
۴- آمی بروکر (AmiBroker)
آمی بروکر اولین نوع از نرم افزارهای مدرن تجزیه و تحلیل فنی بازار بورس است. این نرم افزار ویژگیهای زیادی دارد که شامل فرمولها، شاخصها و تست برگشت است. با این برنامه می توانید سیستم رمزگذاری داخلی خود را با کد نویسی سادهای بسازید. استفاده از آمی بروکر یک گزینه عالی و کارآمد برای کسانی است که میخواهند در بازههای زمانی بلند مدت معامله کنند.
آمی بروکر پارامترهای مختلفی دارد و رابط کاربری آن ساده است. همین امر سبب میشود تا کاربران تازه کار هم بتوانند به سادگی آن را به کار گیرند. تحلیل گران می توانند در نرم افزار آمی بروکر با ابزاری مانند Bar Replay بک تستهای کاملی تهیه کنند و تحلیلی قوی از بک تست به کمک ابزار آنالیز (Analysis) انجام دهند.
۵– متا استاک یکی از محبوبترین نرم افزارهای بورس
یکی از نرم افزارهای تکنیکال و محبوب متا استاک است که برای تحلیل بازار بورس مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر از ۳۰۰ اندیکاتور در این نرم افزار قرار دارد. طراحی داخلی نرم افزار را میتوان به کمک اطلاعات بنیادین، اخبار یکپارچه، اصلاح فیبوناچی، جهت تکمیل کردن اندیکاتورهای تکنیکال و … انجام داد تا کار کردن با آن بهینهتر باشد. همچنین میتوان این نرم افزار را با معیارهای فیلتر و نمایش دادهها اختصاصی کرد. این نرم افزار نیز برای ورود داده و تهیه آن ایراداتی دارد که میتوان از نرم افزارهای دیگر برای برداشت دیتا و انتقال آن به متا استاک استفاده کرد.
۶- ادونس گت (Advanced Get)
کاربرانی که تازه شروع به کار می کنند، باید نرم افزاری را انتخاب کنند که محیط کاربری ساده و قابل فهمی داشته باشد. همچنین نرم افزار باید بتواند اطلاعات دقیق و اولیه را در اختیار کاربران قرار دهد. روشهای منحصر به فردی که بر اساس قواعد تحلیل بورس توسط ادونس گت ارائه میشود، به معامله گر کمک میکند تا معیارهای مورد نیاز برای خرید و فروش بورس را مشخص کرده و طبق آنها عمل کند. یکی از بزرگترین معایب نرم افزار ادونس گت عدم دانلود اطلاعات بازار بورس ایران است از این رو باید اطلاعات بازار ایران را از طریق یک منبع دیگر وارد این نرم افزار نمود. ادونس گت قابلیتی دارد که با استفاده از آن میتوان سطوح پیوت را بهطور خودکار شناسایی کرد، و با کمک ابزار پیشرفته MOB میتوان سطوح بالقوه بازگشتی را در بازار شناسایی کرد. در ادونس گت ابزار دیگری بنام Elipse وجود دارد که کاری شبیه به MOB را انجام میدهد.
منبع : مقالات سازمان بورس ایران
گرداوری آکادمی ویو
ممنونم مفید بود
عالی
ممنون مفید بود
عالی بود،خدا قوت
با تشکر از مقاله مفیدتون
متشکر
جالب بود برام. از بین نرم افزارهای معرفی شده تو این مقاله فقط متا تریدر رو میشناختم.