ممکن است برنامه معاملاتی شما زیانآور باشد
فهرست محتوا
- 1 ممکن است برنامه معاملاتی شما زیانآور باشد
- 1.1 برنامه معاملاتی
- 1.2 شماره ۱: مقدمه
- 1.3 شماره ۲: سیگنالهای معاملاتی مبتنی بر پرایس اکشن
- 1.4 شماره ۳: رتبهبندی معاملات
- 1.5 شمارههای ۴ و ۵: تایم فریم
- 1.6 شمارههای ۶، ۷ و ۸: نسبت سود به ضرر / تعداد معاملات / حجم معاملات
- 1.7 شمارههای ۹، ۱۰ و ۱۳: قوانین حدود سود و ضرر / قوانین نقطه ورود
- 1.8 شماره ۱۱: اخبار و حوادث
- 1.9 شماره ۱۲: مستندسازی / دفتر (ژورنال) معاملاتی
- 1.10 در مورد آموزش چطور؟
- 1.11 خلاصه
ممکن است برنامه معاملاتی شما زیانآور باشد
برنامه معاملاتی یکی از اصولی ترین محورهای موفقیت در آموزش فارکس است که متاسفانه به ندرت به آن پرداخته می شود. بطور کلی پیشنهاد میکنم دو برنامه معاملاتی داشته باشید:
۱برنامه معاملاتی هر روزه که روند و مراحل روزانه شما را شامل میشود
۲) برنامه کاری معاملاتی
آنچه در این مقاله به آن پرداخته میشود، مورد شماره ۱ است. در زیر کلیت برنامه معاملاتی آنها آورده شده که در ادامه به آن میپردازم و نشان میدهم که چه تغییراتی باید در آن اعمال شود و چه کمبودهایی دارد.
برنامه معاملاتی
۱) مقدمه
۲) سیگنالهای معاملاتی مبتنی بر رفتار قیمت (پرایس اکشن)
۳) رتبهبندی معامله
۴) جفتارزهای مورد بررسی
۵) نسبت سود به ضرر
۶) تعداد معاملات
۷) حجم معاملات
۸) قوانین مربوط به حدود سود و ضرر
۱۰) قوانین نقطه ورود
۱۱) اخبار و حوادث
۱۲) مستندسازی
۱۳) معاملات ناموفق
آیا متوجه شدید که چیزی از قلم افتاده، به ترتیب درستی قرار نگرفته یا در کل گیجکننده باشد؟
من چه تغییراتی در این برنامه ایجاد میکردم
شماره ۱: مقدمه
فکر میکنم برنامه شروع خوبی داشت، اما با اینحال دو مورد در این قسمت برجستهتر بود:
الف) بیانیه اول: “هدف از این برنامه اجتناب از معاملات احساسی است“
ب) “برنامه معاملاتی ممکن است تغییراتی داشته باشد و قوانین ویرایش شوند“
با بند (الف) شروع میکنم. اگر هدف از این برنامه “اجتناب از معاملات احساسی است“، در این صورت این برنامه تنها جوابگوی همان روز معامله است و به ریشه و علل اصلی معاملات احساسی نمیپردازد.
حال سوال این است که در چه مرحلهای باید به این مورد پرداخته شود؟ پیش از ورود به حرفه معاملهگری و در مرحله “آموزش”! اما چگونه؟ از طریق آموزش صحیح، ساخت مهارتهای ذهن ناخودآگاه و حذف باورهای محدودکننده.
اما بند (ب). اینکه در برنامه معاملاتی تغییراتی ایجاد کنیم، مشکلی ندارد. اما هر چند وقت یکبار؟ برنامه معاملاتی بایستی سندی بر تحول و تکامل در مسیر رشد و ترقی شما به عنوان یک معاملهگر باشد. اما باید عامل زمان را در آن لحاظ کنید و به آن پایبند باشید.
اگر قرار بود من این برنامه را بنویسم، در این قسمت مینوشتم اساسا چرا معامله میکنم، قصد دارم به چه چیزی دست پیدا کنم و در روز چه اهدافی دارم؟در این مورد بیشتر توضیح خواهم داد.
شماره ۲: سیگنالهای معاملاتی مبتنی بر پرایس اکشن
یک ژنرال نظامی نقشه خود را با تاکتیک شروع نمیکند. آنها در ابتدا تمام اطلاعات را جمعآوری میکنند تا تصویر جامعی از میدان نبرد داشته باشند. در حوزه معاملهگری نیز باید در ابتدا ساختار رفتار قیمت (پرایس اکشن) به خوبی درک شود. بنابراین این قسمت باید در مراحل بعدی برنامه قرار گیرد.
در عوض من در این مرحله چه چیزی قرار میدادم؟ آمادگی قبل از معاملات. یعنی چگونه هر روز خود را برای انجام معاملات آماده کنیم (به لحاظ فیزیکی، ذهنی، تحلیل بازار و غیره).
شماره ۳: رتبهبندی معاملات
هنوز به ساختار پرایس اکشن نرسیدیم. این مرحله پیش از رتبهبندی معاملات قرار میگیرد. بنابراین باید با تحلیل کاملی از بازار و یافتن ساختار مناسب شروع کنیم و سپس برسیم به مرحله رتبهبندی معاملات.
توجه: در این تمپلیت که یکی از دورههای آموزشی تهیه کرده، بیشترین امتیاز برای رتبهبندی معاملات به “اندازه بزرگ” کندل سیگنال اختصاص داده شده بود.
اجازه بدهید بیشتر توضیح بدهم. بیشترین اهمیت به اندازه الگوی ۱ تا ۲ کندلی داده شده؟ یک کندل از بین ۳۰ تا ۵۰ کندل یا بیشتر که اعتبار سیگنال صادر شده را تضمین میکند؟
در این قسمت من گیج شدم که اصلا منظور از پرایس اکشن چیست؟ در این لیست “معامله با روند” در رده پنجم قرار گرفته؟ چطور ممکن است یک کندل به تنهایی بیشتر از کل روند و جریان سفارشات تا به آن نقطه ارزش و اهمیت داشته باشد؟
در آخر این فهرست به کلی معاملهگری میانروزی را رد میکند. یک برنامه معاملاتی باید به اندازهای انعطافپذیر باشد که هر دو سبک معاملهگری را شامل شود.
شمارههای ۴ و ۵: تایم فریم
مطابق این برنامه تا به اینجا بیش از حد جلو رفتهایم. تنها پس از آگاهی از ساختار پرایس اکشن، میتوانیم از تاکتیکها استفاده کنیم (استراتژیهای پرایس اکشن). این قسمت را با جزئیات بیشتر برای اعضای دوره آموزشی توضیح میدهیم.
یکی دیگر از اشتباهات رایج بین معاملهگران این است که تایم فریم نسبت به جفتارز مورد معامله اهمیت بیشتری دارد. در صورتیکه باید برعکس باشد.
جفتارزهای مورد بررسی
اگرچه این مرحله کاملا ضروری است، اما فکر میکنم در زمان معامله میتوانید جفتارزها یا تایمفریمهای معاملاتی خود را داشته باشید.
شمارههای ۶، ۷ و ۸: نسبت سود به ضرر / تعداد معاملات / حجم معاملات
مورد اول یعنی نسبت سود به ضرر در صورت عدم درک صحیح ریسک نابودی حساب، کاملا بیربط است.
تعداد معاملات
کاملا بیربط و بیمعنی. اگرچه ممکن است شما به اندازه درصد ثابت و معینی از موجودی حساب خود را در هر معامله ریسک کنید، اما اگر در آغاز روز متوجه ۴ تا ۵ موقعیت معاملاتی بسیار خوب شوید چطور؟
من پیشنهاد میکنم حداکثر ریسک در هر روز و هر معامله را مشخص کنید. برای مثال اگر حداکثر ریسک روزانه به اندازه ۵ درصد است و شما ۵ موقعیت معاملاتی را شناسایی کردهاید، در این صورت میتوانید در هر معامله به اندازه ۱ درصد ریسک کنید. اگر ۲ معامله انجام میدهید، میتوانید در هر یک به اندازه ۲٫۵ درصد ریسک کنید. مادامی که شما ریسک نابودی را در حد صفر حفظ کنید، به نظرم نباید محدودیتی برای تعداد معاملات وجود داشته باشد.
حجم معاملات
تمام این قسمت را میتوان در یک بخش بطور کامل توضیح داد که من آن را تحت عنوان “مدیریت ریسک“ قرار میدهم.
شمارههای ۹، ۱۰ و ۱۳: قوانین حدود سود و ضرر / قوانین نقطه ورود
این موارد باید در بخش استراتژی معاملاتی تشریح شوند.
شماره ۱۱: اخبار و حوادث
به نظرم باید به این قسمت در بخش “آمادگی قبل از معاملات” و در شاخه “تحلیل بازار” پرداخته شود.
شماره ۱۲: مستندسازی / دفتر (ژورنال) معاملاتی
موافقم که این مورد قسمتی از برنامه معاملاتی شما را تشکیل دهد. اما در این مرحله هیچ مطلبی در خصوص مروری بر معاملات، یا بررسی و تحلیل معاملات در آخر هفته بیان نشده. توصیه میشود معاملات گذشته بطور ماهانه، فصلی یا سالانه مورد بررسی قرار گیرند.
در مورد آموزش چطور؟
بطور کلی توصیه میکنم برنامهای کاملا مجزا برای آموزش داشته باشید. مشابه ورزشکاران حرفهای روال تمرین و آموزش منظمی داشته باشید که کاملا از آمادگی پیش از روز مسابقه جدا است. حرفه معاملهگری نیز مستثنی نیست.
برای افرادی که از تایمفریمهای بالاتر مانند روزانه یا ۴ ساعته برای معاملات خود استفاده میکنند، توصیه میکنم از اوقاتی که خارج از بازار هستید برای تمرین و آموزش بهره ببرید. این بخش فقط شامل معامله کردن در حساب آزمایشی (دِمو)، مطالعه کتاب یا پرداختن به مطالب دوره آموزشی نمیشود. ما پیشنهاد میکنیم اقداماتی فراتر از این همه انجام دهید و با نرمافزارهای شبیهساز بازار کار کنید. دقیقا مانند دستگاههای شبیهساز هواپیما که مورد استفاده خلبانها است یا بازیکنان بیسبال که ضربه زدن با چوب بیسبال را تمرین میکنند.
زمانی که شما تمرین نمیکنید، یک نفر دیگر در جای دیگری مشغول تمرین است و اگر روزی او را ملاقات کنید، او پیروز میشود. |
خلاصه
بسیار مهم است متوجه شوید و درک کنید که یک معاملهگر حرفهای در مقایسه با معاملهگری که با الگوی ۱ تا ۲ کندلی کار میکند، موارد بسیار بیشتر، دقیقتر و پیچیدهتری را در بازار میبیند. معاملهگران حرفهای بطور پیشفرض میتوانند موقعیتهایی را شناسایی کنند که یک معاملهگر مبتدی نمیتواند. دقیقا مانند یک پوکر باز حرفهای که میتواند ثروتمند شود ولی یک پوکر باز ضعیف نمیتواند. این مورد برای برنامه معاملاتی روزانه نیز صدق میکند. هرچه برنامه شما کاملتر باشد، احتمال موفقیت شما بیشتر میشود.
از خود بپرسید برنامه معاملاتی شما تا چه حد پیچیده و دقیق است؟ آیا احساس میکنید مانند این تمپلیت بینظم و نابسامان، نامفهوم یا ناقص است؟آیا برنامه شما آمادگی پیش از معاملات را شامل میشود؟ پیشنهاد میکنید چه موارد دیگری به این برنامه اضافه شود؟
لطفا پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. اصلا آیا موافق آنچه گفته شد هستید یا خیر و چرا.
ترجمه و گرداوری : آکادمی ویو
منبع: ۲ndskiesforex
من در حال اموزش پرایس اکشن در دوره هستم، و مطالب روانشناسی رو هم دنبال میکنم. امیدوارم همگی با تلاش به اهدافمون برسیم
سلام وقت بخیر
امیدوارم حالتون خوب باشه.
بسیار عالی تلاش هدفمند همیشه جواب میده به یک شرط که انسان ثبات قدم داشته باشه
امینو
سلام
واقعا باید برای تمام ترید هایی که انجام میدیم استراتژی و پلن و چک لیست مکتوب داشته باشیم ، حتی برای مدیریت سرمایه و پوزیشن ها هم همینطور ، وگرنه در درازمدت محکوم به شکست هستیم .
بسیار عالی بود ممنونم ازتون
چیزی که میشه به این سیستم اضافه کرد این هست که ما کجا بازار هستیم و دنبال چه حرکت یا تکنیکی هستیم.
ممنون
سلام. یه مقدار دنبال کردن ساختار و پیوستگی مطالب این مقاله برای من دشوار بود. متشکرم.
سلام و درود خدمت گروه آکادمی ویو
مقاله مهم و کاربردی هست ولی کمی برای من مبهم بود و متاسفانه مشکل نگارشی داره.
بنظرم مقاله رو اصلاح و بازنویسی کنید تا روانتر و قابل درک تر باشه.
ممنون.