۵ دلیل برای اینکه چرا باید نسبت به برنامه معاملاتی خود متعهد باشید
پنج دلیل برای اینکه چرا باید نسبت به برنامه معاملاتی خود متعهد باشید
مقدمه:
بگذارید این مقاله را اینطور شروع کنم: اگر سعی دارید در بازار به اهداف مالی خود دست پیدا کنید، و فکر می کنید به برنامه معاملاتی نیازی ندارید لازم است یک هشدار مهم به شما بدهم و آن اینکه عملکرد شما (حتی اگر موفق بشوید) در اینصورت تابعی از شانس و اقبال بصورت رندوم است. یعنی کاملا شانسی خواهد بود! و طبق تجربه به شما عزیزان می گویم که شانس در این مارکت در نهایت منجر به از بین رفتن حساب شما خواهد شد.
موفقیت در بازار تنها در صورتی تکرار میشود و تداوم دارد که فعالیت شما براساس یک فرایند از پیش فکر شده باشد. و برنامه معاملاتی شما این فرایند را نشان میدهد.
در ادامه توضیح میدهم که چرا یک برنامه معاملاتی برای رسیدن شما به موفقیتی بلندمدت در بازار اهمیت دارد.
برنامه معاملاتی مسیر رسیدن شما به اهدافتان را به تصویر میکشد
بسیاری از معاملهگران تازهکار متوجه نیستند که معاملهگری در واقع یک کسبوکار واقعی است. در واقع میتوان گفت هر فعالیتی که بطور مرتب و به قصد کسب درآمد انجام میشود، یک کسبوکار است.
همه معاملهگران میگویند که میخواهند به سود مستمر برسند. البته … اصلا کدام صاحب کسبوکاری است که نخواهد به سود مستمر برسد؟ همه ما میخواهیم یک منبع درآمد مطمئن داشته باشیم، تولید ثروت کنیم، آزادی داشته باشیم و … اما چطور میتوانید تمام اینها را از یک کسبوکار معاملاتی انتظار داشته باشید که هرگز درباره چگونگی انجام شدن آن به درستی فکر نکرده اید؟ مثل این است که شما در تاریکی، تیری پرتاب میکنید و توقع دارید آن تیر به طرز معجزهآسایی به هدف شما برخورد کند.
اگر قادر نباشید روی کاغذ توضیح دهید که ایده تجاری یا پلن معاملاتی شما چیست و استراتژی شما چگونه است و به چه طریق میخواهید به سوددهی برسید، واقعا چطور انتظار دارید بتوانید این کار را در واقعیت انجام دهید؟
برنامه معاملاتی اهداف شما را در قالب یک فرایند تعریف میکند
میزان ریسک پذیری شما چقدر است؟ چه مواقعی به خودتان اجازه میدهید کمی بیشتر ریسک کنید؟ روی چه بازارها و الگوهای قیمتی تسلط دارید؟ چقدر میخواهید درآمد داشته باشید؟ چند بار معامله خواهید کرد؟ چه مواقعی معامله میکنید؟ این پرسشها و بسیاری دیگر را باید در برنامه معاملاتی خود پاسخ دهید. بنابراین دیگر جایی برای شک و تردید باقی نمیماند. اگر زمانی در حین فعالیتهای خود تردید کردید، به برنامه معاملاتی خود رجوع کنید. فرقی نمیکند یک معاملهگر مجرب باشید یا مبتدی، در هر صورت بایستی گامهایی که در مسیر رسیدن به اهداف خود برمیدارید را کاملا دقیق و واضح تعریف کنید.
برنامه معاملاتی چگونگی عملکرد شما را مشخص میکند
اگر برنامهای نداشته باشید یا برنامهای دارید و از آن پیروی نمیکنید، احتمالا اعمال شما استمرار ندارد و بطور رندوم انجام میشود. و رفتارها و اعمال رندوم، به شما نتایج رندوم میدهند.
برای مثال، بعد از یک معامله زیانبار (یا دنبالهای از معاملات منفی)، تمایل دارید از بازار انتقام بگیرید و به همین خاطر به دنبال موقعیتی هستید که با یک معامله تمام ضررهای وارده را جبران کنید. بنابراین، از ترس اینکه فرصتی را از دست بدهید (فومو) خیلی زود به معاملات ورود میکنید یا اینکه به دلیل دودلی و تردید، خیلی دیر وارد معامله میشوید. به عبارتی دیگر، در این هنگام احساسات شما هستند که شما را هدایت میکنند. و چنین عملکردی مختص قماربازی است که هیچ برنامهای برای رفتار و اعمال خود ندارد.
از طرفی دیگر، افرادی که از یک برنامه معاملاتی پیروی میکنند، متوجه هستند که موفقیت در بازار اتفاقی نیست که یک شبه رخ دهد. آنها از آنجاییکه استراتژی معاملاتی خود را امتحان کردهاند و براساس آن یک برنامه معاملاتی طراحی کردهاند، به خوبی میدانند که موفقیت در بازار در صورتی حاصل میشود که از قوانینی که در برنامه معاملاتی خود وضع کردهاند، تبعیت کنند.
یک برنامه معاملاتی به شما کمک میکند تا رویکرد ساختاریافتهای در قبال بازار داشته باشید. در واقع، به این دلیل که شما برنامه معاملاتی خود را در ساعاتی خارج از بازار و با ذهنی باز و منطقی تنظیم کردهاید، بنابراین این برنامه بهترین سپر دفاعی شما در زمان حضور در بازار خواهد بود. بعلاوه، چنین برنامهای از شما در برابر خودِ احساساتی و غیرمنطقیتان محافظت میکند.
برنامه معاملاتی اعتماد به نفس شما را افزایش میدهد
همانطور که در بالا گفته شد، یک برنامه معاملاتی به شما کمک میکند تا کاملا بدانید که دقیقا به دنبال چه چیزهایی در بازار هستید، مثل موقعیتهای معاملاتی، میزان سود و ریسک و … . داشتن آگاهی از نقاط ورود و خروج روش معاملاتی، باعث میشود اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کند. و اعتماد داشتن به روش معاملاتی سبب میشود احتمال اینکه ترس و توقعات کوتاهمدت روی تصمیمات معاملاتی شما تأثیر بگذارند، به مراتب کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی، شما دیگر به جای اینکه نسبت به احساسات خود واکنش نشان دهید، تصمیمات عینی و مشخصی اتخاذ میکنید.
برنامه معاملاتی شما را به موفقیت میرساند
در نظر داشته باشید که برنامه معاملاتی حکم یک چوب جادویی را ندارد که شما را به تمام اهدافی که دنبال میکنید، برساند. در عوض، برنامه معاملاتی را مثل ابزار بسیار مفیدی در نظر بگیرید که با مشخص کردن یک مسیر واضح، شما را تا حد ممکن به اهدافتان نزدیک میکند و همچنین از شما در برابر بینظمیها و بیثباتیهای خودتان محافظت میکند.
الگوی متداولی که من در بین معاملهگران موفق مشاهده کردهام این است که همه این افراد، معاملهگری را درست مثل یک کسبوکار در نظر میگیرند. این دسته از معاملهگران، علاوه بر اینکه از یک برنامه معاملاتی پیروی میکنند، یک ژورنال معاملاتی هم برای خود دارند و همه اینها باعث میشود در زمینه کاری خود تصمیماتی بگیرند که به نفع عملکرد کلی آنها است.
این دو مورد، یعنی برنامه و ژورنال معاملاتی، از جمله بخشهای مهم و ضروری رویکرد شما در بازار هستند. برنامه و ژورنال معاملاتی یک نقشه راه کاملا واضح پیش روی شما قرار میدهند و در این صورت دیگر نیازی نیست پس از ورود به هر معامله دست به دعا بردارید و نذر و نیاز کنید.
لینک گروه VIP – دوره حرفه ای ژورنال نویسی به سبک امینو
گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو
ممنون ازاستاد امینو گرامی و آکادمی ویو برای ارائه این مقاله بسیار مفید و کاربردی
همانطور که به درستی اشاره کردید، تعهد به برنامه معاملاتی برای موفقیت بلندمدت حیاتی است. واقعاً بدون یک فرآیند از پیش فکر شده که برنامه معاملاتی آن را نشان میدهد، عملکرد در بازار تابعی از شانس خواهد بود که در نهایت به ضرر منجر میشود.
نکته مهمی که در مقاله برجسته شد، این است که معاملهگری باید به عنوان یک کسبوکار واقعی در نظر گرفته شود که نیاز به پلن مشخص برای رسیدن به سود مستمر دارد. این برنامه به ما کمک میکند تا اهدافمان را به صورت یک فرایند تعریف کنیم و در زمان تردید به آن رجوع کنیم.
یکی دیگر از نکات کلیدی، نقش برنامه معاملاتی به عنوان سپر دفاعی در برابر خودِ احساساتی و غیرمنطقی ما در بازار است. این برنامه که با ذهن منطقی خارج از ساعات بازار تنظیم شده، از تصمیمات رندوم ناشی از احساساتی مانند ترس یا فومو جلوگیری میکند. همچنین، داشتن برنامه اعتماد به نفس را افزایش میدهد و به اتخاذ تصمیمات عینی کمک میکند.
در نهایت، مقاله به خوبی توضیح میدهد که برنامه و ژورنال معاملاتی در کنار هم، نقشه راه واضحی برای موفقیت پایدار فراهم میکنند و ما را از اتکا به شانس یا ‘دعا کردن’ بینیاز میکنند. واقعاً مقاله خوبی برای یادآوری اصول مهم معاملهگری بود.
ممنون از زحمات شما
سلام .
متشکرم استاد عزیز
یکی از چیزایی که توی این مدت براساس حرفای استاد بهم ثابت شد که همین موضوع باعث تثبیت و نظم معاملات ما میشه ژورنال کردنه، به طرز عجیبی بعد شروع این کار نتیجه های عالی گرفتم و انگار هر معامله به زیبایی تمام تو ذهنم میمونه و بهم ثابت میکنه باید پایبند سیستم و هدف خودم باشم، نیازی دیگه به خودخوری یا اینکه هی با مغزم صحبت کنم نیست چون مغزم همیشه بهم ثابت کرده ممکنه برنامم رو تغییر بده و کاری کنه از جهتم دور بشم، اما زمانی که همه چیز مستند میشه دیگه نمیتونه کاری بکنه…
سلام و عرض تشکر
آیا هر شخص برنامه معاملاتی رو طبق سلیقه خودش تهیه میکنه یا اصول ثابتی برای این کار وجود داره؟
چک لیستها و استراتژیها و ژورنال در دل برنامه معاملاتی جا میگیرن؟
آیا واسه هر ترید باید به برنامه معاملاتی رجوع کنیم؟
از نظر من بله برنامه معاملاتی هرشخص به شخصیت وباورهای خود آن شخص بستگی دارد طبق چک لیست واستراتژی شخصی خودش وحتی ژورنال نویسی هم به سبک خود شخص میتواند باشد.برای ورود به هر معامله ای این شخص ریسک نخواهد کردوطبق پلن معاملاتی خودش ورود خواهد داشت
درود
این مقاله عالی بود
ممنون از تمامی زحمات شما