بانک های مرکزی و اهمیت آنها در بازار فارکس

توسط مقالات عمومی بورس که در 2020-03-08
حالت شب

  ۵ واقعیت جالبی که درباره بانک‌های مرکزی نمی‌دانید

 بانک‌های مرکزی به عناصر ضروری بازارهای ارز تبدیل شده‌اند و در بسیاری از موارد در زمینه آموزش فارکس نیز فعالیت میکنند. بانک‌های مرکزی با اقداماتی از قبیل تنظیم نرخ بهره، دخالت در بازارها و چاپ پول، هسته اصلی و یکی از دلایل اساسی حرکات قیمت در بازار فارکس می‌باشند. بانک‌های مرکزی تاریخچه بسیار جالبی دارند که اطلاع از آن هم باعث حیرت و هم بدگمانی می‌شود. به همین خاطر، نظریه‌های متعددی در رابطه با عملکرد اصلی بانک‌های مرکزی وجود دارند.

ممکن است معامله‌گران خیلی درباره تاریخچه بانک مرکزی مطالعه نکنند، اما در زیر ۵ واقعیت بسیار جالب بیان می‌شود که بهتر است بدانید.

۱ قدیمی‌ترین بانک مرکزی جهان

ریکس‌بانک سوئد قدیمی‌ترین بانک مرکزی جهان است و همچنین سومین بانک مرکزی قدیمی است که همچنان فعالیت می‌کند. این بانک مرکزی کار خود را در سال ۱۶۶۸ به عنوان یک بانک خصوصی آغاز کرد. به دنبال تاریخچه‌ای جالب و سقوط بانک استکهلم، این بانک به عنوان بانک ریکسِنز استاندرز تغییر پیدا کرد. در نهایت این نام نیز به اسوِریجز ریکس‌بانک تبدیل شد که به معنای بانک ملی سوئد است

.

۲ بزرگ‌ترین بانک مرکزی جهان (برمبنای ذخایر ارزی)

ذخایر ارزی اندوخته‌های بانک مرکزی به صورت ارز کشورهای خارجی هستند. این ذخایر همچنین شامل ذخایر طلا و حقوق ویژه صندوق بین‌المللی پول (SDR) نیز می‌شوند.

ذخایر به عنوان دارایی‌های مالی بانک‌های مرکزی در نظر گرفته می‌شوند و به صورت ارزهای مختلف نگهداری می‌شوند. برای مثال، بانک PBoC در چین ذخایر ارزی خود را به صورت دلار امریکا، یورو و بسیاری ارزهای دیگر نگهداری می‌کند.

با کاهش طلا، بانک‌ها شروع به ذخیره کردن ارزهای خارجی کردند. پیش از آن، طلا دارایی اصلی ذخیره شده در بانک‌های مرکزی محسوب می‌شد.

براساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک جهانی در سال ۲۰۱۶، چین، ژاپن و سوئیس با دارایی بیش از ۳ تریلیون دلار، به ترتیب سه کشور برتر به لحاظ ذخایر ارزی هستند.

اموزش فارکس - اموزش بورس- بانک های مرکزی-اکادمی ویو

۳ بزرگترین بانک مرکزی جهان (برمبنای ذخیره طلا)

بانک‌های مرکزی علاوه بر ارز، طلا نیز در خزانه‌های خود ذخیره می‌کنند. براساس گزارشی که توسط شورای جهانی طلا در تاریخ ۸ سپتامبر ۲۰۱۷ منتشر شده، ایالات متحده امریکا با مقدار برآورد شده ۸۱۳۳٫۵ تن یا ۷۴٫۶ درصد، در جایگاه نخست به لحاظ ذخیره طلا قرار دارد. آلمان با ۶۹٫۱ درصد ذخیره طلا در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. کل ذخیره طلای بانک مرکزی اروپا (ECB) معادل ۵۴٫۶ درصد است. رتبه‌های دیگر را به ترتیب صندوق بین‌المللی پول (IMF)، ایتالیا، فرانسه، چین و روسیه اتخاذ می‌کنند.

اموزش بورس- اموزش فارکس- بانک مرکزی-فارکس-اکادمی ویو-بورس فارکس

۴ – چرا بانک انگلستان به خانم پیر خیابان تردنیدلملقب شد؟

معنایی که خیابان بِیکر برای شرلوک هولمز دارد، خیابان تردنیدل برای بانک انگلستان دارد. ممکن است القاب متفاوتی برای بانک انگلستان پیدا کنید که یکی از آن‌ها “خانم پیر خیابان تردنیدل” است.

این بانک پس از پخش کارتونی در سال ۱۷۹۷ این لقب را بدست آورد. این کارتون نخست وزیر وقت انگستان، ویلیام پوت را به تصویر می‌کشید که در حال اظهار عشق و علاقه در برابر خانم پیری به نمایندگی از بانک انگلستان بود. البته مقصود اصلی آقای پوت، به چنگ آوردن صندوق و ذخایر طلا بود.

۵ آیا بانک ملی سوئیس خصوصی است؟

بانک ملی سوئیس در بین تمام بانک‌های مرکزی، منحصر به فرد است. بانک ملی سوئیس (SNB) که به شدت مستقل است، ترکیب جالبی دارد. با توجه به اطلاعات سال ۲۰۱۵، ۴۵ درصد این بانک به کانتون‌های سوئیس تعلق دارد و بانک‌های این کانتون‌ها نیز مالک ۱۵ درصد دیگر هستند. الباقی ۴۰ درصد نیز در تصاحب اشخاص خصوصی است.

چیز دیگری که این بانک را خیلی بی‌نظیر می‌کند این است که سهام بانک ملی سوئیس با نماد SNBN در بورس سیکس سوئیس معامله می‌شود. ارزش بازار این بانک معادل ۳۷۷٫۳۰۰ میلیون فرانک سوئیس است.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: orbex

اینستاگرام اکادمی ویو 

اموزش فارکس – آموزش فارکس – اموزش بورس- آموزش بورس- بازار فارکس- بازارهای ارز- بانک های مرکزی 

4.5/5 - (12 امتیاز)
نظرات 7
  1. حمیدرضا محمدی 2020-03-13 در 23:21 پاسخ

    عالی بود من واقعا چیزی از بانک های مرکزی نمی دوستم.باتشکر از آکادمی ویو

  2. یاشار صاحب قران 2021-01-08 در 06:59 پاسخ

    بانک های مرکزی در بانکداری مدرن راه خودشون رو دارن از دولت ها جدا میکنند.هرچقدر هم این جدایی طولانی تر و عمیق تر باشه وضعیت اقتصادی کشور بهتر میشه.نمونه همین هم بانکداری سوئیس هست که بخاطر مدیریت عالیش در کراش های اقتصادی یک ارز Safe Haven هست که حتی مشکل اصلیشون تورم منفی هست که بخاطر اعتماد سرمایه داران به فرانک سوئیس هست(البته عوامل دیگه ای هم هست). حتی فدرال رزرو هم اینکارو با احترام به بازار آزاد انجام داد که همین باعث شد قوی ترین بانک مرکزی دنیا بشه.

  3. ممنونم بابت اين مقاله واقعا جالب و مفيد
    به شخصه برام بانك هاي سوئيس جذابيت خاصي داره و اينكه كانتون ها اينقدر قدرت فعاليت بالايي دارن خيلي جالب هست.

  4. محمد زندی 2021-03-15 در 20:31 پاسخ

    سلام
    لطف کنید از این دست اطلاعات و مقالات بیشتر تو وبلاگ قرار بدین
    چون درسته که فرعیات در معامله گری هستند ولی خیلی خوبه برای من که آماتور هستم
    ممنونم ازتون عالی بود

  5. فکر می کنم حق داریم به این موجودات قدیمی بدگمان باشیم.

  6. سلام
    بسیار جالب بود.ممنون

  7. جالب بود

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید