سایت های مفید برای معامله گران فارکس این بخش: پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
فهرست محتوا
- 1 سایت های مفید برای معامله گران فارکس این بخش: پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
- 2 مقدمه
- 3 ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو
- 4 نمایی کلی از پلتفرم
- 5 منوی اصلی تریدینگ ویو
- 6 نمادها در بازارهای مالی
- 7 انواع تایم فریم ها
- 8 انواع مختلف نمایش نمودار
- 9 نمایش بیش از یک نمودار در صفحه و اضافه کردن اندیکاتور/اسیلاتور
- 10 تنظیمات نمودار
- 11 منوی ابزارهای نمودار تریدینگ ویو
- 12 ابزارهای ترسیم خط و روند
- 13 ابزارهای چنگال اندروز، گن و فیبوناچی
- 14 اشکال هندسی و قلموها
- 15 متن و یادداشت
- 16 الگوها
- 17 ابزارهای محاسبه و تخمین، آیکونها و اندازهگیری
سایت های مفید برای معامله گران فارکس این بخش: پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
مقدمه
تریدینگ ویو (Tradingview) یکی از پلتفرمهای معاملاتی مبتنی بر وب است که ارائهدهندهی نمودارهای قیمتی و ابزارهای مرتبط با آنهاست.
تریدینگ ویو بستری حرفهای و رایگان برای تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی و جهانی مختلف مانند بازارهای سهام، معاملات آتی، تمامی شاخصهای اصلی، آموزش فارکس، قراردادهای مابه التفاوت (CFDها) و ارزهای دیجیتال در اختیار معاملهگران قرار میدهد. برخی از شرکتها در داخل کشور نیز با استفاده از بستر تریدینگ ویو و دادههای بازار سهام در ایران مانند (rahavard365.com)، نمادهای بورس اوراق بهادار تهران را در این پلتفرم گنجاندهاند.
ابزارهای تحلیل تکنیکال فراهم شده در تریدینگ ویو بسیار پیشرفتهتر از موارد مشابه و سایر پلتفرمهای تحلیل تکنیکال مانند متاتریدر است. در این نوشته قصد داریم به صفر تا صد استفاده از این پلتفرم تحلیل تکنیکال بپردازیم. اگرچه این پلتفرم به صورت تقریباً رایگان ارائه شده است و کاربر تنها با ورود به سایت میتواند از اکثر امکانات آن بهرهمند شود و تحلیل سایر تحلیلگران را در آن مشاهده کند اما برای انتشار تحلیلهای شخصی با سایر کاربران و تحلیلگران و برقراری ارتباط با آنها نیاز به ایجاد یک حساب کاربری در خود سایت وجود دارد.
تنها در مواردی مانند مشاهدهی تایم فریمهایی غیر از تایم فریمهای پیش فرض و استفادهی همزمان بیشتر از سه اندیکاتور/ اسیلاتور یا سِت کردن چندین هشدار به طور همزمان و برخی امکانات دیگر نیاز به تهیه اکانت با درجه های Pro و Premium است که مبلغی به صورت ماهیانه دریافت می گردد.
اگرچه کار با این پلتفرم ساده است اما در ابتدا ممکن است برای تازهکاران کمی گیج کننده به نظر برسد. در این مطلب با آموزش تریدینگ ویو قادر خواهید بود در این وبسایت حساب کاربری بسازید، از ابزارها و امکانات استفادهی کافی ببرید و در نهایت تحلیل خود را به اشتراک بگذارید.
ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو
ایجاد حساب کاربری در تریدینگ ویو بسیار ساده است و با انجام چند مرحلهی ساده میتوانید حساب خود را فعال کنید. ابتدا وارد سایت به آدرس Tradingview.com شوید سپس در مرکز صفحه یا گوشهی بالا سمت راست روی گزینهی start free trialکلیک کنید.
نحوهی ایجاد حساب کاربری در سایت تریدینگ ویو
سپس به صفحهای دیگر هدایت میشوید که در آن انواع اکانت ها با دسته بندی های basic/pro/pro+/premium وجود دارد میتوانید با استفاده از ایمیل خود یا حساب گوگل، توییتر یا فیسبوک اقدام به ایجاد حساب کنید.
نمایی کلی از پلتفرم
پس از ثبت نام در سایت با کلیک بر روی گزینه ی chart به صفحه تحلیل نمودار این پلتفرم منتقل می شوید.
ابتدا به صورت اجمالی به نمای کلی پلتفرم نگاهی میاندازیم، سپس به طور مشخص به بررسی هرکدام از قسمتها میپردازیم.
نمای کلی از پلتفرم نموداری سایت تریدینگ ویو
توضیحات بخشهای مختلف تریدینگ ویو به اختصار در زیر آورده شده است:
- ناحیهی نشاندهندهی نمودار قیمتی که محور عمودی قیمت و محور افقی زمان را نشان میدهد.
- منوی اصلی که در آن میتوانید نمودار نمادها و بازارهای مختلف و روشهای گوناگون نمایش نمودار را انتخاب کنید، تایم فریم های گوناگون را مشاهده کنید، نمودارها را با یکدیگر مقایسه کنید، اندیکاتور به نمودار اضافه کنید و هشدارهای قیمتی ایجاد کنید.
- ابزارهای ترسیم بر روی نمودار
- در این قسمت میتوانید نمایهها و قالبهای جدید ایجاد کنید یا بین آنها قالب موردنظر خود را انتخاب کنید (برای استفاده از این بخش باید نوع حساب شما Pro یا Premium باشد).
- ابزارهایی که برای ایجاد دیده بان (Wacth List)، ایجاد تقویم جدید، انتشار ایدههای معاملهگری و غیره ایجاد شدهاند.
- با استفاده از این قسمت میتوانید ایدههای خود را منتشر، اسکرینشاتهای خود را ذخیره و به صورت مستقیم نمودار خود را بر روی توییتر منتشر کنید.
منوی اصلی تریدینگ ویو
منوی اصلی بالای تریدینگ ویو، شامل انواعی از عملکردهای اصلی، مختلف و کاربردی بر روی نمودارها است. هرکدام از این گزینه ها را به ترتیب از چپ به راست بررسی میکنیم.
نمایی کلی از قابلیت های موجود در منوی اصلی پلتفرم تریدینگ ویو
نمادها در بازارهای مالی
با کلیک کردن بر روی اولین گزینه (symbol search) میتوانید در بازارهای مالی مختلف به جست و جو بپردازید. این بازارها همانطور که در ابتدای بحث گفته شد شامل بازارهای سهام، معاملات آتی، تمامی شاخصهای اصلی، فارکس، قراردادهای مابه التفاوت و ارزهای دیجیتال است. در بالای این پنجره ، بازارهای مالی مختلف همانطور که در عکس زیر مشاهده میکنید مشخص شدهاند و تحلیلگران با استفاده از این گزینه و گزینهی All در سمت راست میتوانند انواع کارگزارها و بازارها را در تریدینگ ویو رصد کنند.
جستجوی شاخصها و جفت ارزهای از این بخش قابل انجام است ،پس از کلیک بر روی آن پنجره ی جستجوی symbol search باز می شود .
نمایی از پنجره جستجوی symbol search
برای مثال با وارد کردن عبارت EURUSD در این قسمت، لیستی از نمودارهای قیمت ارز یورو در برابر دلار آمریکا در گارگزار های مختلف باز میشود که کاربر میتواند از گزینههای موجود، نمودار موردنظر خود را انتخاب کند.
انواع تایم فریم ها
با انتخاب این گزینه میتوانید از تایم فریم های مختلفی از یک ثانیه تا یک ماهه برای مشاهدهی چارت موردنظر خود بهره ببرید.
انواع تایم فریمهای قابل استفاده در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
تایم فریم هایی که زیر یک دقیقه هستند نیاز به استفاده از نسخهی های پولی تریدینگ ویو دارند.
انواع مختلف نمایش نمودار
با استفاده از این گزینه در تریدینگ ویو میتوانید نحوهی نمایش نمودار را به حالت دلخواه خود از بین گزینههای مختلف نمایش نموداری تغییر دهید.
حالات مختلف نمایش نمودار در سایت تریدینگ ویو
در حالت پیشفرض، تنظیمات نمایش نمودار به صورت کندل استیک است که بیشترین محبوبیت را بین تحلیلگران به دلیل ساده، کاربردی بودن و نمایش نوسانات دارد.
نمایش بیش از یک نمودار در صفحه و اضافه کردن اندیکاتور/اسیلاتور
گاهی اوقات نیاز به مشاهدهی دو یا چند نمودار بر روی هم به منظور تحلیلهای بین بازاری یا بررسی همبستگی قیمت چند ارز به یکدیگر احساس میشود. با استفاده از گزینهی (compare)مقایسه در سایت تریدینگ ویو میتوانید چند نمودار را بر روی هم انداخته و حرکات قیمتی آنها را تحلیل کنید.
نحوهی نمایش بیش از یک نمودار در یک صفحه در سایت تریدینگ ویو
برای مثال در عکس بالا بر روی نمودار قیمت EURUSD، دو نمودار قیمت AUDUSD و USDJPY اضافه شدهاند. برای این منظور پس از کلیک کردن بر روی گزینهی Compare در پنجرهی باز شده در قسمت Company Comparison نام جفت ارز مورد نظر خود را وارد کنید برای مثال AUDUSD
برای استفاده از اندیکاتور/اسیلاتورها بر روی چارت روی گزینهی Indicators کلیک کرده و در پنجرهی باز شده نام اندیکاتور موردنظر خود را وارد و به چارت اضافه کنید یا به جست و جوی آن در کتابخانهی بزرگ اندیکاتورها در پلتفرم تریدینگ ویو بپردازید. به عنوان مثال در شکل زیر دو اندیکاتور مکدی و استوکستیک به چارت EURUSD اضافه شدهاند.
نحوهی اضافه کردن اندیکاتور به چارت در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
با استفاده از نسخهی رایگان سایت تنها میتوان سه اندیکاتور به نمودار اضافه کرد که در صورت ارتقای حساب کاربری این محدودیت برداشته میشود.
تنظیمات نمودار
با کلیک کردن بر روی گزینهی چرخ دنده در بالا و سمت راست صفحه میتوانید تنظیمات نمودار تریدینگ ویو خود مانند رنگ و ظاهر، منطقهی زمانی، خطوط وضعیت، مقیاس و رویدادها را به دلخواه خود تغییر دهید و بر طبق نیاز نمودار خود را شخصیسازی کنید. حتی میتوانید در معاملات و موقعیتهای معاملاتی خود این شخصیسازیها را اعمال کنید.
پنجرهی تنظیمات چارت در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
با استفاده از گزینهی Events در همین پنجره میتوانید رویدادهای اخباری را مستقیماً بر روی نمودار مشاهده کنید. به این ترتیب تحلیلگران به راحتی میتوانند اثرات رویدادهای اخباری گذشته را آنالیز کرده و تحلیل بنیادین(فاندامنتال) انجام دهند.
منوی ابزارهای نمودار تریدینگ ویو
بزرگترین تفاوت سایت تریدینگ ویو و دلیل عمدهی محبوبیت این سایت بین تحلیلگران این است که این سایت علاوه بر تمام ابزارهای استاندارد ترسیم بر روی نمودار، ابزارها و ویژگیهای بسیار پیشرفته و منحصر به فردی را در اختیار کاربران قرار میدهد که در ادامهی این بحث به توضیح این موارد میپردازیم. این نوار ابزار را همانطور که در قسمت نمای کلی پلتفرم مشاهده کردیم میتوان در سمت چپ صفحه که به صورت عمودی چیده شده است مشاهده کرد.
طبقه بندی ابزارهای ترسیمی بر روی چارت در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
با توجه به عکس بالا مشاهده میکنیم که این ابزارهای متعدد در دسته بندی های مختلف در منوی ابزارهای ترسیمی قرار دارند. با کلیک کردن بر روی هرکدام از این دستهها مجموعهی مربوط به این دسته برای انتخاب کاربر پدیدار میشود. در ادامه به بررسی هرکدام از این دستهها میپردازیم.
ابزارهای ترسیم خط و روند
این دسته در تریدینگ ویو شامل ابزارهایی مانند خطوط روند، خطوط افقی و عمودی، کانال موازی و روند رگرسیونی است. ابزارهای روند عموما دو نقطهای هستند و با قرار دادن دو نقطه بر روی کف یا سقف مورد نظر به آسانی ترسیم میشوند.
ابزارهای ترسیم خط و روند
ابزارهای دیگر این دسته نیز کارکردهای گوناگونی دارند، برای مثال ابزار Info Line با ترسیم بین دو نقطه اطلاعاتی مانند تفاضل قیمتی بین این دو نقطه و مقدار درصدی آن، فاصلهی زمانی بین دو نقطه و زاویهی خط روند ترسیم شده را به ما میدهد. ابزار Trend Angle نیز زاویهی خط روند ترسیم شده را به ما میدهد.
ابزارهای Horizontal Line و Horizontal Ray برای ترسیم خطوط افقی در نمودار و در مقابل ابزار Vertical Line برای ترسیم خطوط عمودی در نمودار به کار میرود. برای ترسیم کانال بر روی نمودار نیز از ابزار Parallel Channel استفاده میکنیم.
ابزارهای چنگال اندروز، گن و فیبوناچی
اولین زیردستهای که از این دسته ابزارها معرفی میشود ابزارهای رسم با استفاده از چنگال اندرو(Andrew’s pitchfork) هستند. این ابزار سه نقطهی محوری دارد و پس از ترسیم شکلی همانند چنگال ایجاد میکند. استراتژیهای معاملاتی گوناگونی با استفاده از چنگال اندرو وجود دارد .
ابزارهای مبتنی بر چنگال اندرو
پس از این زیردسته نوبت به ابزارهای گن مانند باکس گن (Gann Box)، مربع گن (Gann Square)، مربع ثابت گن (Gann Sqauare Fixed) و بادبزن گن (Gann Fan) میرسد.
ویلیام دلبرت گن (William Delbert Gann) معاملهگر بازارهای مالی در اویل قرن بیستم بود. روش وی در معامله در بازارهای سهام (Stock) و کالا تا به امروز بینظیر بوده است. تکنیک وی در پیشبینی های قیمتی و زمانی روشی منحصر به فرد است که امروزه نیز بسیاری از این تکنیک استفاده میکنند و از روش وی تقلید میکنند.
مربع گن (Gann Square) سنگ بنای تکنیک معاملاتی گن محسوب می شود که مبتنی بر تقارن زمان و قیمت است. این ابزار ترسیمی بر روی نمودار ابزاری پیشرفته است و استفاده صحیح از آن نیاز به دانش پایه در مورد تئوری گن دارد. توجه داشته باشید که نمودار باید به درستی مقیاسبندی شود تا اطمینان حاصل شود که محورها رابطهی مربعی دارند. یک راه برای استفاده از این ابزار به این صورت است که نقطهی اول این ابزار را بر روی سطوح ماژور اصلی قرار داده سپس نقطهی دوم طوری رسم میشود که نقطهی ۱*۱ نمودار بر روی سطوح حمایتی با دقت مناسبی قرار گیرد.
ابزار باکس گن از زیردستهی ابزارهای گن
ابزار بعدی در این زیردسته ابزار بادبزن گن (Gann Fan) است که این ابزار از ۹ خط مورب گسترش یافته تشکیل شده است که برای نشان دادن سطح حمایت و مقاومت مختلف در یک نمودار طراحی شده است. این خطوط مورب که از کفها و سقف های اصلی تشکیل شده، زمان و قیمت را به بخشهای متناسب تقسیم میکند و اغلب برای پیش بینی نواحی حمایتی و مقاومتی استفاده میشوند.
در واقع این ابزار مانند چند خط روند با زوایای مختلف است که بر روی نمودار ترسیم میشود. اساس این روش با تکیه بر این اصل که که بازارها با شکسته شدن روند یا زاویهای به سمت زاویهی دیگر حرکت میکنند، بنا نهاده شده است.
ابزار بادبزن گن از زیر دستهی ابزارهای گن
در انتهای این دسته به زیردستهی ابزارهای فیبوناچی میرسیم که به علت داشتن کاربرد در هر تایم فریمی از اهمیت و محبوبیت بالایی در تحلیل تکنیکال برخوردار هستند. ابزارهای این زیردسته شامل ابزار فیبوناچی اصلاحی (Fib Retracement)، فیبوناچی پروجکشن (Trend-Based Fib Projection)، فیبوناچی زمانی (Fib Time Zone)، فیبوناچی دایرهای و مارپیچ، کانال فیبوناچی و از این قبیل تقسیم میشود که تمام این موارد را در عکس زیر و در آخرین زیردسته میتوانید مشاهده کنید.
ابزارهای مبتنی بر فیبوناچی
مهم ترین ابزارهای فیبوناچی ابزارهای فیبوناچی اصلاحی/گسترشی و فیبوناچی پروجکشن است. یکی از تفاوت های ابزار فیبوناچی پروجکشن با دو مورد قبل در سه نقطهای بودن این ابزار است. به این صورت که برای به دست آوردن اندازهی یک حرکت نسبت به حرکت قبلی و هم سوی آن نقطهی اول ابزار را در ابتدای موج اولیه، نقطهی دوم را در انتهای این موج و نقطهی سوم در انتهای موج مخالف و مابین این دو حرکت قرار داده میشود.
در انتها سطوح موردنظر برای اتمام موج حرکتی مورد نظر با توجه به سطوح فیبوناچی مشخص میشود. از این ابزار برای به دست آوردن نسبت موجهای حرکتی هم جهت نسبت به هم، اهداف قیمتی و به طور کلی سطوح حمایت و مقاومت استفاده میشود.
برای مثال در نمودار زیر در قیمت EURUSD موج CD به اندازهی ۱ برابر موج AB است که با داشتن سه نقطهی ABC و ترسیم فیبوناچی پروجکشن میتوانستیم نقطهی D را حدس بزنیم. همانطور که اشاره شد هدف از این مطلب آموزش تریدینگ ویو و نحوهی استفاده از هرکدام از این ابزارها با توجه به حوزهی تحلیلی مربوط به آن نیازمند مطالعه و تجربه در هر مورد است.
ابزار فیبوناچی پروجکشن از زیردستهی ابزارهای فیبوناچی
ابزارهای فیبوناچی زمانی (Fib Time Zone)، فیبوناچی پروجکشن زمانی (Trend-Based Fib Time) نیز همانند
ابزارهای فیبوناچی اصلاحی/گسترشی و فیبوناچی پروجکشن هستند با این تفاوت که به جای سطوح قیمتی، بازه های زمانی
صعود و نزول را به ما میدهند.
سایر ابزارهای فیبوناچی نیز با استفاده از این نسبتهای معروف به ترسیم سطوح و اشکال مختلف مانند کانال، دایره، مارپیچ و کنج بر روی نمودار کمک میکنند.
اشکال هندسی و قلموها
این دسته شامل ابزارهایی مانند قلموها و اشکال هندسی مانند مستطیل، دایره، مثلث و انواع منحنی ها برای استفاده بر روی نمودار تریدینگ ویو است.
انواعی از اشکال هندسی و قلموها از دستهی ابزارهای هندسی
متن و یادداشت
ابزارهای این دسته برای اضافه کردن متون و یادداشت به نمودار، کشیدن پیکان و اضافه کردن برچسبهای قیمتی در تریدینگ ویو به کار میروند.
ابزارهای متن و یادداشت بر روی نمودار
الگوها
یکی از ویژگیهای برجستهی پلتفرم تریدینگ ویو امکان ترسیم الگوهای نموداری است. با کمک ابزارهای این دسته الگوهای متنوع زیادی از مثلثها و سر و شانه گرفته تا انواع الگوهای هارمونیک را میتوان بر روی نمودار کشید و همچنین میتوان با تکیه بر نظریهی امواج الیوت به شمارهگذاری و نامگذاری امواج با استفاده از این ابزارها پرداخت.
انواعی از ابزارهای ترسیم الگوها بر روی چارت در پلتفرم معاملاتی تریدینگ ویو
برای نامگذاری امواج بر اساس نظریهی الیوت از ابزارهایی در این دسته که تحت نام Elliott Wave هستند نیز میتوان یاری جست. Cyclic Lines ،Time Cycles و Sine Line نیز ابزارهایی برای جداسازی سیکلهای زمانی مختلف با طول یکسان در قیمت هستند.
ابزارهای محاسبه و تخمین، آیکونها و اندازهگیری
ابزارهای اندازهگیری در نمودار به منظور نمایش و محاسبهی بازههای زمانی و دامنهی قیمت است. ابزارهای Long Position و Short Position نشاندهندهی سود و ریسک یک معاملهی خرید(BUY) یا فروش (SELL) و اهداف قیمتی یا حد ضرر در معاملات است. در واقع ابزارهای این دسته به معاملهگران در مدیریت ریسک کمک میکنند.
نمونه هایی از ابزارهای اندازهگیری در پلتفرم تریدینگ ویو
ابزار Forecast یا پیشبینی نیز ابزاری مفید به خصوص در هنگام به اشتراک گذاری ایده های تحلیلی با جامعه کاربران تریدینگ ویو محسوب میشود. این ابزار به کاربر اجازه میدهد که برای معاملات خود نقاط ورود و خروج تعیین کند. در آخر از آیکونها نیز میتوان برای کشیدن نمادها و تصاویر برای افزایش جذابیت بصری بهره برد.
گرداوری و تنظیم : آکادمی ویو
اخبارمهم رو از کدوم سایت دنبال بکریمن؟
سلام از این دو سایت می تونید از تقویم اقتصادیشون استفاده کنید
forexfactory.com/calendar
fxstreet.com/economic-calendar
سلام
کسی که میخواد روی متاتریدر ترید بزنه لازم هست که تحلیل رو روی همون متاتریدر انجام بده یا میتونه روی تریدینگ ویو انجام بده؟ چون بعضی وقتها چارت بروکرها متفاوت میشه
سلام وقت بخیر
بهتره روی پلتفرم خود بروکر باشه
میتونه روی همون تریدینگ ویوو استفاده کنه با همه بروکر ها یکی هست
سلام .ممنون بابت اطلاعات خوبتون
سلام .ممنون بابت اطلاعات مفید و خوب
قسمتی از تریدینگ ویو که میشه از گذشته چارت یک تست گرفت کجاست؟
چطور میشه از این امکان استفاده کرد؟
نیاز به اکانت پولی داره
سلام خدمت استاد امینو و سایر دوستان چیزی ک این مقاله تونست ب من بقبولونه /(بفهمونه) یکی گستردگی ابزار ها و دانش اندک خودم در استفاده از اونها بود_عجب دنیای ژرفی هست دنیای معامله گری
با سلام خدمت استاد عزیز… لطف کنین اموزش نرم افزار c trader هم بذارید
آکادمی ویو داره دسته بندی های جدیدی به مقالات اضافه میکنه و تشکررررررر فراوان عالیه
خیلی ممنون بابت مقالات
معرفی جامع و خوبی بود. ممنونم ازتون
کامل ترین توضیحی بود که در مورد سایت تریدینگ ویو خوندم ممنون از تیم اکادمی ویو
سلام وقت بخیر
در تریدینگ ویو چه جوری میشه حساب ریل رو فعال کرد؟ آیا هیچ کدوم از بروکر های فعال در ایران هم پشتبانی میکنه؟
سلام دوستان واسه حساب دموتردینگ ویو حق کمسیون روچند درصد بزارم ؟؟
گاهی اوقات نیاز به مشاهدهی دو یا چند نمودار بر روی هم به منظور تحلیلهای بین بازاری یا بررسی همبستگی قیمت چند ارز به یکدیگر احساس میشود. با استفاده از گزینهی (compare)مقایسه در سایت تریدینگ ویو میتوانید چند نمودار را بر روی هم انداخته و حرکات قیمتی آنها را تحلیل کنید.
با استفاده از گزینهی Events در همین پنجره میتوانید رویدادهای اخباری را مستقیماً بر روی نمودار مشاهده کنید. به این ترتیب تحلیلگران به راحتی میتوانند اثرات رویدادهای اخباری گذشته را آنالیز کرده و تحلیل بنیادین(فاندامنتال) انجام دهند.
مهم ترین ابزارهای فیبوناچی ابزارهای فیبوناچی اصلاحی/گسترشی و فیبوناچی پروجکشن است. یکی از تفاوت های ابزار فیبوناچی پروجکشن با دو مورد قبل در سه نقطهای بودن این ابزار است. به این صورت که برای به دست آوردن اندازهی یک حرکت نسبت به حرکت قبلی و هم سوی آن نقطهی اول ابزار را در ابتدای موج اولیه، نقطهی دوم را در انتهای این موج و نقطهی سوم در انتهای موج مخالف و مابین این دو حرکت قرار داده میشود.
ابزار Forecast یا پیشبینی نیز ابزاری مفید به خصوص در هنگام به اشتراک گذاری ایده های تحلیلی با جامعه کاربران تریدینگ ویو محسوب میشود. این ابزار به کاربر اجازه میدهد که برای معاملات خود نقاط ورود و خروج تعیین کند. در آخر از آیکونها نیز میتوان برای کشیدن نمادها و تصاویر برای افزایش جذابیت بصری بهره برد.
از این دو سایت می تونید از تقویم اقتصادیشون استفاده کنید
forexfactory.com/calendar
fxstreet.com/economic-calendar