تحلیل فاندامنتال در برابر تحلیل تکنیکال
فهرست محتوا
تحلیل فاندامنتال در برابر تحلیل تکنیکال
مقدمه:
دو سبک تحلیل در آموزش فارکس تحلیل فاندامنتال و تحلیل تکنیکال است.مشخصا هر دو نوع تحلیل فاندامنتال (بنیادی) و تکنیکال (فنی) برای معامله کردن در بازار فارکس اهمیت دارند. اما هرگاه با معاملهگران مجرب و موفق فارکس در این زمینه صحبت میشود، معمولا توافق نظری درباره اینکه کدام یک از این دو نوع تحلیل بر دیگری برتری دارد، با هم ندارند.
حتی در مورد اینکه یک معاملهگر مبتدی باید بر کدام نوع تحلیل تاکید و بررسی بیشتری داشته باشد نیز اشتراک نظر ندارند.
برخی معاملهگران فارکس میگویند صرفا با تکیه بر تحلیل تکنیکال معامله کنید و یک دید کلی از جنبه فاندامنتال نیز داشته باشید. برخی دیگر تا حد زیادی تحلیل تکنیکال را نادیده میگیرند و صرفا روی تحلیل فاندامنتال تمرکز میکنند.
بالاخره حق با کدام گروه است؟ پاسخ این سوال بسیار به سبک معاملاتی شما وابسته است.
از آنجاییکه معاملهگران تازهکار معمولا اطلاع ندارند که از چه سبکی باید پیروی کنند، یا اینکه چه روشی بیشتر با شخصیت آنها مطابقت دارد، ممکن است این پرسش برای آنها قدری گیجکننده باشد. اما مشاهدات عمومی وجود دارند که میتواند در پاسخ به این سوال که چرا بعضی معاملهگران برای تحلیل فاندامنتال اهمیت بیشتری قائل هستند و برخی دیگر برای تکنیکال، کمک کند.
اصول و مبانی
نوسانات ارزش ارزها نسبت به یکدیگر، محرک بازار فارکس است. ارزش ارزها در وهله اول به دلیل عوامل اقتصادی، سیاسی و اجتماعی در طول زمان تغییر میکنند. این موضوع تحت عنوان تحلیل فاندامنتال شناخته میشود. اگر ارزش فاندامنتالی یک ارز به علت بروز تحولاتی در سیاستهای مالیاتی، اوضاع اقتصادی، توافقات تجاری و غیره تغییر کند، در این صورت قیمت جفتارزی که این تغییرات به آن مربوط میشود نیز دچار تغییر میشود.
از طرف دیگر، تقاضا برای یک ارز نیز قیمت آن را در برابر سایر ارزها تغییر میدهد. اگر مردم حجم بالایی از یک ارز را خریداری کنند یا به فروش برسانند، ارزش آن قطعا تغییر خواهد کرد. این حرکات و نوسانات، کف و سقفهای نمودار قیمت جفتارزها را تشکیل میدهند و غالبا به مسائل فاندامنتالی وابسته نیستند. البته تغییرات فاندامنتالی محرک میزان تقاضا هستند. اما نوسانات کوچکی که در ارزش ارزها رخ میدهد، اغلب نتیجه این است که چه کسی به بازار ورود میکند و چه کسی از آن خارج میشود.
فرایند فاندامنتال
تغییرات فاندامنتال در ارزش یک ارز اغلب نسبتا قابل توجه و بلندمدت هستند. برای مثال، فرایندی که در طول آن یک کشور دچار رکود اقتصادی میشود، معمولا چند ماه به طول میانجامد. و در این شرایط، این مساله میتواند تغییرات بزرگی در ارزش ارز آن کشور ایجاد کند.
از طرف دیگر، اگر کشوری اقتصاد خود را به درستی مدیریت کند، در عرض چند سال ارزش ارز آن کشور میتواند به اندازه دو یا حتی سه برابر ارتقاء پیدا کند. استدلالهایی وجود دارد مبنی بر اینکه همین موضوع میتواند بر تراز تجاری و فشارهای تورمی نیز موثر باشد.
تغییرات تکنیکال
به لحاظ تکنیکالی، بازار فارکس با توجه به جمعیتی که در یک زمان یکسان قصد خرید یا فروش دارند حرکت میکند. برای مثال، اگر شخصی بخواهد حجم مشخصی از یک ارز را بفروشد، به خریدارانی که در آن لحظه در بازار حضور دارند میفروشد.
زمانی که خریداران ناامید و دلسرد میشوند، معاملهگران فارکس باید برای جلب نظر خریداران قیمت پایینتری پیشنهاد بدهند. و هنگامی که فروشندگان مایوس میشوند، افرادی که قصد خرید دارند باید قیمت بالاتری پیشنهاد بدهند. تمام این اتفاقات بسته به حجم معاملات، ممکن است در عرض چند صدم ثانیه صورت بگیرد.
اگر انتظاراتی مبنی بر سقوط ارزش یک ارز وجود داشته باشد، در این حالت افراد بیشتری برای فروش آن وارد بازار میشوند و در نتیجه ارزش آن ارز افت میکند و برعکس.
معاملات میانروزی و بلندمدت
از توضیحات فوق میتوان اینطور برداشت کرد که تحلیل فاندامنتال بیشتر به معاملات بلندمدت مربوط میشود. در مقابل، معاملهگران میانروزی بیشتر به تحلیل تکنیکال علاقه نشان میدهند. اینکه یک معاملهگر برای چه مدت زمانی در یک معامله باقی میماند، معمولا نشان میدهد که چه میزان به تحلیل فاندامنتال و تکنیکال توجه دارد.
ممکن است معاملهگران بلندمدت نیز از تحلیل تکنیکال برای تعیین زمان مناسب جهت ورود به روند بلندمدتی که وقوع آن را از روی تحلیل فاندامنتال تشخیص دادهاند، استفاده کنند. معاملهگران کوتاهمدت و میانروزی هم ممکن است از تحلیل فاندامنتال برای دریافت یک دید کلی از روند جاری استفاده کنند، اما غالب توجه و تمرکز آنها روی تحلیل تکنیکال است.
گرداوری و ترجمه: آکادمی ویو
منبع: orbex
ممنون
ممنونم از زحماتتون
عالی
جالبه که اول مقاله به این اشاره می شه که در طرفداران هر دو سبک، معامله گران موفقی وجود داره.
ممنون