حالت شب

چگونه با استفاده از الگوی مثلث معامله کنیم؟

by مقالات تکنیکال in 2023-06-13
حالت شب

چگونه با استفاده از الگوی مثلث معامله کنیم؟

مقدمه:

الگوهای پرایس اکشن همواره اشکالی زیبا از نحوه رفتار و تصمیم گیری معامله گران در بازار فارکس یا بازارهای سهام هستند.یکی از این الگوها الگوی مثلث است.مثلث‌ها الگوهای پرایس‌اکشنی خیلی محبوبی هستند، اما برداشت‌های اشتباه زیادی درباره آن‌ها وجود دارد و همچنین گاهی اوقات تحلیل درستی در مورد آن‌ها انجام نمی‌شود. مثلث‌ها می‌توانند اطلاعات زیادی درباره حرکات قیمت، تغییرات مومنتوم و نحوه عملکرد بین خریداران و فروشندگان را در اختیار شما قرار دهند.

 

مثلث‌ها چه چیزی به شما می‌گویند؟

یک الگوی مثلث درباره بازار و شرایط حال حاضر آن‌، اطلاعات زیادی به شما می‌دهد. راحت‌ترین راه برای درک بهتر مثلث‌ها این است که به مثالی خارج از بازار توجه کنید. وقتی یک توپ را از ارتفاع به زمین پرتاب می‌کنید، پس از برخورد به زمین مجددا به سمت بالا برمی‌گردد، اما در هر بار برخورد به زمین، به اندازه کمتری به سمت بالا برمی‌گردد. توپ در حال از دست دادن مومنتوم است و این حرکت رفت و برگشتی تا جایی ادامه پیدا می‌کند که انرژی جنبشی توپ کاملا به صفر برسد و در نتیجه دیگر به سمت بالا حرکت نمی‌کند.

الگوهای مثلث در بازار

الگوهای مثلث در بازار هم تقریبا مانند الگوی مثلثی هستند که در مثال پرتاب توپ توضیح دادیم. در بازار الگوهای مثلث مختلفی وجود دارد، اما در این مقاله به الگوی مثلث‌های غیرمتقارن می‌پردازیم. تصویر زیر نشان می‌دهد که قیمت پس از برخورد به کف الگوی مثلث، سقف پایین‌تری (Lower High) تشکیل می‌دهد. در عین حال، کف‌های بالاتری (Higher Low) هم که تشکیل می‌شوند، به اندازه پایین آمدن سقف‌ها، قدرت و انرژی ندارند. کاملا واضح است که سقف‌ها با سرعت بیشتری به سمت پایین حرکت می‌کنند. و این یعنی قیمت در حال از دست دادن مومنتوم صعودی است. همانطور که مشاهده می‌کنید، هر بار که قیمت سعی می‌کند بالاتر برود، خیلی زود جلوی حرکت آن گرفته می‌شود و دوباره پایین می‌آید.

مثلث‌ها به عبارتی نبرد بین خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهند. اطلاع از نحوه تفسیر و تحلیل الگوهای مثلث، به شما در فرایند تصمیم‌گیری و همچنین درک حرکات قیمت خیلی کمک می‌کند.

البته مثلث‌های غیرمتقارنی هم هستند که سیگنال صعودی می‌دهند، مانند تصویر زیر. کاملا مشخص است که قیمت با نیروی زیادی به سمت ناحیه مقاومتی حرکت می‌کند. هربار که قیمت پایین می‌رود، خریداران خیلی زود وارد عمل می‌شوند و مجددا قیمت را به سمت ناحیه مقاومتی حرکت می‌دهند. دقت کنید که این حالت را با الگوی سقف‌های دوقلو اشتباه نگیرید، چون ممکن است شباهت‌های زیادی داشته باشند.

مثلث‌ها و کاهش مومنتوم قیمت

در تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید که چطور الگوی مثلث، کاهش مومنتوم قیمت را نشان می‌دهد. هربار که قیمت سطح حمایتی را لمس می‌کند، همانطور که اندیکاتور مکدی هم نشان می‌دهد، حرکت صعودی بعدی کوچکتر می‌شود. قیمت قبل از اینکه از سطح حمایتی عبور کند، چندین مرتبه خط روند فوقانی خود را لمس کرده، اما موفق به شکست آن نشده است. ترکیب تمام این‌ها، خیلی زودتر به ما اعلام می‌کند که شکست سطح حمایتی و پایین‌ رفتن قیمت خیلی محتمل‌تر است.

 

یادآوری: برای انجام معاملات سودآور، باید سرنخ‌هایی که الگوهای قیمتی در اختیار شما قرار می‌دهند را به هم وصل کنید تا بتوانید برای معاملات خود برنامه داشته باشید. معامله کردن فقط به معنای شکار سیگنال‌ها نیست، بلکه باید حرکات پویا و دینامیک قیمت را درک کنید.

تصویر زیر نمونه دیگری را نشان می‌دهد که در آن قیمت چندین کف یکسان و یک خط روند نزولی تشکیل داده است. قیمت چندین مرتبه تلاش کرده که خط روند نزولی را بشکند و به سمت بالا حرکت کند، اما موفق نشده است، که نشان می‌دهد حمایت خوبی برای حرکت صعودی وجود ندارد. اگرچه همه چیز نشان می‌داد که قیمت به سمت پایین حرکت خواهد کرد، اما سیگنال آخر زمانی صادر شد که قیمت بالاخره با یک کندل نزولی بزرگ از سطح حمایتی عبور کرد.

چگونه با الگوهای مثلث معامله نکنیم

مثلث‌ها الگوهای خیلی خوبی هستند، اما بدون بررسی اصالت منطقه پرایس اکشنی ممکن است خیلی اوقات جوابگو نباشند. یک اشتباه بزرگی که معامله‌گران مرتکب می‌شوند این است که قبل از شکست الگوی مثلث، وارد معامله می‌شوند. به تصویر زیر دقت کنید. براساس مطالبی که درباره مثلث‌ها گفته شد و تحلیلی که در مورد مومنتوم قیمت داشتیم، احتمالا یک معامله‌گر در این موقعیت انتظار دارد که قیمت از ضلع پایینی این الگوی مثلث خارج شود. چون سقف‌ها با سرعت زیادی به سمت پایین می‌آیند و قیمت خیلی سریع به سمت خط روند صعودی حرکت می‌‌کند. اما همانطور که مشاهده می‌کنید، این اتفاق رخ نداده و در نهایت قیمت از ضلع بالایی مثلث خارج شده است.

بنابراین تصور نکنید که الان به رمز و راز خاصی پی برده‌اید،. تمامی الگوهای پرایس اکشنی تنها تفسیری از نوع حرکت قیمت را به معامله گران می دهند.بررسی الگوی های پرایس اکشنی مانند مثلث ها اگر بصورت فقط یک الگو و بدون در نظر گرفتن اصالت منطقه آن مورد استفاده قرار بگیرد قطعا خطاهای بسیاری در بر می گیرند. دقت کنید این الگوها بخشی از کلیت حرکات مارکت هستند و باید بصورت جامع در بطن تمام حرکت قیمت مورد بررسی قرار بگیرند تا میزان خطاهای آنها کمتر شود.

خلاصه

مهمترین نکاتی که باید در مورد الگوهای مثلث بدانید عبارتند از:

  • شیب و زاویه خطوط روند را به خوبی تحلیل کنید.
  • زاویه خط روند و همچنین نحوه شکل‌گیری سقف و کف‌ها، شکلی از نوع رفتار بین خریداران و فروشندگان را نشان می‌دهد.
  • الگوی مثلث معمولا کاهش مومنتوم حرکت قیمت به یک سمت را نشان می‌دهد.
  • سقف‌های دوقلو یا شکست‌های ناموفق قبل از تشکیل الگوی مثلث، نشانه‌های خیلی خوبی هستند.
  • اندیکاتورهای RSI یا مکدی می‌توانند در تحلیل مومنتوم قیمت در الگوهای مثلث مفید باشند.
  • برای ورود به معامله حتما باید اصالت منطقه پرایس اکشنی این الگوها را بررسی کنید.

 

گردآوری وبازنویسی : آکادمی ویو

منبع: academywave/tradeciety

4.5/5 - (110 امتیاز)
16 Comments
  1. متشکرم

  2. محمد رضا رنجبر 2023-06-13 at 22:17 پاسخ

    سلام استاد
    به نظرم در تصویر آخر یک سهوی اتفاق افتاده و آن هم اینکه شما کف های ماژور را به هم وصل کرده اید حال آنکه در سقف ها ، میبایست سقف های ماژور به هم وصل شوند نه مینور!! و در این حالت ما الگوی وای ژاپنی یا بلندگو را خواهیم داشت.و در ادامه قیمت خیلی خوب به این پترن واکنش داده و به سمت بالا رفته است ، و شکست سقف های مینور یک تایید بسیار خوب برای ورود به پوزیشن لانگ محسوب می‌شود!
    خواهشاً چنانچه اشتباه متوجه شدم بنده را اصلاح بفرمائید!🙏
    امیدوارم همیشه بدرخشید و سالم و تندرست باشید!

    • سلام
      با نظر محمد رضا موافقم. همچنین شکست روند نزولی آخر خیلی شیک رخ داده و پترن ۱۲۳ به زیبایی شکل گرفته

  3. این مثلث اون مثلث نیست 😄 مثلث امینو یه چیز دیگس.

    البته مطلب رو تا انتها خوندم و عالی بود، ممنونم.

  4. عالی بود .در نهایت باید برگردیم و از ذات روند تصمیم بگیریم و نیروی حال

  5. Davoudi ۲۳۲۳ 2023-06-14 at 00:33 پاسخ

    عالی بود بسیار سپاس

  6. سلام خدمت استاد عزیز وگرامی
    ممنون بابت مقاله عالیتون امیدوارم کمک همه ما باشد برای افزایش آگاهی و دانشمان

    • ابراهیم 2023-06-16 at 21:45 پاسخ

      اون خط پایینی روند صعودی کلی از زوم عقب تر نموداره و به اون روند نزولی مربوط نیست

  7. سپاس استاد عزیز

  8. سپاس استاد امینو

  9. خداقوت عالی بود

  10. امیر کرمانشاهچی 2023-06-14 at 12:08 پاسخ

    با عرض سلام و ارزوی سلامتی و ارامش به استاد نازنین
    ممنونم مطلب خیلی عالی بود

  11. حمیدرضا 2023-06-17 at 13:46 پاسخ

    مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯

  12. یک توصیف ساده مثل ساید مثلث وقتی وارد جزئیاتش می شی خودش یه دنیایی می شه!

  13. بسیار عالی

  14. با سلام مقاله بسیار زیبا بود با توجه به اینکه بنده دوره پرایس را گذارنده انم در این مقاله ۲ نکته ریز و زیبا وجود داشت که پیش از این با وجود به علم به انها در معاملات توجه نمیکردم ولی با خواندن این مقاله حتما در معاملات بررسی میکنم.

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Cart