آموزش جامع متاتریدر (Metatrader 4) – بخش اول
فهرست محتوا
- 1 آموزش جامع پلتفرم معاملاتی متاتریدر ۴ : آموزش منوی متاتریدر
- 1.0.1 آشنایی کلی با محیط نرمافزار متاتریدر
- 1.0.2 کار بار منوی اصلی (Main Menu)
- 1.0.3 کار با منوی فایل (File)
- 1.0.4 کار با منوی نمایش (View)
- 1.0.5 کار با منوی درج (Insert)
- 1.0.6 کار با منوی نمودارها (Charts)
- 1.0.7 کار با منوی ابزارها (Tools)
- 1.0.8 کار با منوی پنجرهها (Window)
- 1.0.9 کار با منوی راهنما (Help)
آموزش جامع پلتفرم معاملاتی متاتریدر ۴ : آموزش منوی متاتریدر
آشنایی کلی با محیط نرمافزار متاتریدر
در این بخش به بررسی محیط نرمافزار متاتریدر یا رابط گرافیکی متاتریدر میپردازیم. هدف از این دوره ها نحوه فراگیری کار با متاتریدر است. در نگاه اول شاید محیط متاتریدر کمی پیچیده به نظر برسد، اما اگر به درستی با کاربرد هر کدام از بخشها آشنا شوید، کار با متاتریدر برای شما خیلی آسان و لذتبخش خواهد بود. متاتریدر از چندین بخش متفاوت تشکیل شده است:
- منوی اصلی نرمافزار (Main Menu): تمامی دستورات و توابعی که میتوان در متاتریدر اجرا کرد در بخشی به نام Main Menu قرار داده شدهاند.
- نوار ابزار (Toolbars): چهار نوع نوار ابزار در متاتریدر وجود دارد. این جعبه ابزارها کپی از دستورات و توابعی است که در بخش منوی اصلی قرار دارند. در واقع شما به کمک نوار ابزارها میتوانید دستورات و توابعی را که بیشتر با آن ها سر و کار دارید در بخش نوار ابزار قرار دهید تا سرعت دسترسی شما بالا رود.
- مارکت واچ (Market Watch): این پنجره شامل نمادهای معاملاتی میشود. به کمک مارکت واچ شما میتوانید موقعیتهای معاملاتی و نمودارهای قیمتی را کنترل کنید.
- عمق بازار (Depth of market): عمق بازار نشانگر وضعیت فعلی بازار برای نماد انتخاب شده است. به کمک این پنجره میتوانید به راحتی معاملات خود را مدیریت کنید.
- پنجره داده (Data Window): این پنجره اطلاعاتی در رابطه با قیمتها، اکسپرت و اندیکاتورهای اعمال شده بر نماد معاملاتی را در اختیار معاملهگر قرار میدهد. این پنجره اجازه انجام هیچ کاری را به شما نخواهد داد و تنها برای ارائه اطلاعات است.
- هدایتگر (Navigator): حسابهای معاملاتی، اکسپرت ها، اندیکاتورها و اسکریپت ها در این پنجره قرار داده شدهاند.
- نوار حرکت در نمودارهای مختلف
- ترمینال (Terminal): ترمینال یک پنجره کاربردی است و میتوان برای مدیریت معاملات، اخبار، تاریخچه حسابها، هشدارها، پیامرسان درونی و ثبت رویدادهای برنامه استفاده کرد.
- پنجره تست و بهینهسازی استراتژی (Tester): از این پنجره برای تست و بهینه کردن اکسپرت ها استفاده میشود.
- دسترسی سریع به بخشهای مختلف متاتریدر: کلیدهای میانبر میتوانند سرعت عمل شما در کار با نرمافزار را به طور چشمگیری بالا ببرند.
کار بار منوی اصلی (Main Menu)
منوی اصلی متاتریدر در زیر عنوان برنامه قرار گرفته و نشانگر چندین برگه است. به طور کلی تمامی دستورات و توابع مورد استفاده در متاتریدر در منوی اصلی دستهبندی شدهاند. منوی اصلی شامل:
- File (فایل): برای کار با نمودارها، ذخیره داده، پروفایلها و چاپ از این منو باید استفاده کنید.
- View (نمایش): تنظیمات بخش نوار ابزار، مدیریت پنجرههای اصلی متاتریدر و زبان رابط گرافیکی متاتریدر.
- Insert (درج): مدیریت اندیکاتورهای تکنیکال، بررسی خطوط تکنیکال و سایر اشیایی که میتوان به نمودار قیمتی اضافه کرد.
- Charts (نمودارها): تنظیمات نحوه نمایش قیمتها در نمودار، مقیاس، مدیریت اشیا الحاق شده به نمودار و سایر ویژگیهای نمودار.
- Tools (ابزارها): تنظیمات کلی متاتریدر، تاریخچه قیمتی، مدیریت متغیرهای اصلی نرمافزار و دسترسی به نرمافزار برنامهنویسی متاتریدر.
- Window (پنجره): لیست نمودارهای باز و موقعیت آن ها در داخل متاتریدر.
- Help (راهنما): راهنمای استفاده از متاتریدر.
کار با منوی فایل (File)
به کمک منوی فایل میتوانید با نمودارها کار کنید و پروفایلها را مدیریت کنید. همچنین امکان استفاده از قیمتها و نمودارهای تاریخی وجود دارد. اگر میخواهید از نمودار پرینت بگیرید، دستور آن در منوی فایل قرار گرفته است
در ادامه تمامی دستورات موجود در منوی فایل را بررسی میکنیم:
- New Chart – نمودار جدید: به کمک این دستور میتوانید نمودار جدیدی را باز کنید. با کلیک روی این گزینه، لیستی از نمادهای معاملاتی قابل دسترس به شما نشان داده خواهد شد. با انتخاب نماد مورد نظر از لیست نشان داده شده میتوانید نمودار جدیدی برای آن باز کنید. درست همین کار را میتوانید به کمک دکمه انجام دهید. این دکمه در نوار ابزار استاندارد قرار گرفته است.
- Open Offline – کار با نمودار آفلاین قیمتی: شما میتوانید با اجرای این دستور، نمودار قیمتی آفلاین را باز کنید. نمودار قیمتی آفلاین شامل دادههای قیمتی جدید نخواهد بود و تنها تاریخچه قیمتی را نشان خواهد داد. شما میتوانید از این دستور برای تست اکسپرت ها و استراتژیها استفاده کنید.
- Open Deleted – بازیابی نمودار پاک شده: اگر از تنظیمات ترمینال گزینه “Save Deleted Charts to reopen” را فعال کرده باشید، میتوانید نمودارهای پاک شده را دوباره بازیابی کنید. تمامی تمپلت های نمودارها در پوشه /Deleted ذخیره میشود. با اجرای این دستورات شما تمپلت های پاک شده را دوباره بازیابی میکنید و نمودار حذف شده دوباره باز خواهد شد.
- Profiles – پروفایل: به کمک این دستور میتوانید پروفایلها را در متاتریدر مدیریت کنید. برای دسترسی به پروفایلها میتوانید از این دکمه در پنجره استاندارد هم استفاده کنید.
- Close – بستن: بستن پنجره فعلی.
- Save As – ذخیره: میتوانید تاریخچه قیمتی را در فرمتهای CSV، PRN یا HTM ذخیره کنید.
- Save As picture – ذخیره تصویر: شما میتوانید به کمک این دستور تصویر نمودار را در قالب BMP یا GIF ذخیره کنید. با کلیک روی این دستور، گزینههای متفاوتی برای شما نمایش داده خواهد شد. شما میتوانید از کل متاتریدر عکس بگیرید (Active Workspace)، یا تنها از نمودار فعلی عکس بگیرید (Active Chart (as is)) و یا از اندازه مشخصی از نمودار عکس بگیرید (Active Chart). شما همچنین میتوانید با کلیک راست روی نمودار قیمتی از دستورSave as picture هم استفاده کنید.
- Open Data Folder – باز کردن پوشه دادهها: با باز کردن این پوشه شما به دادههای ذخیره شده، تاریخچه قیمتها، فایلهای پیکربندی متاتریدر، برنامه MQL4 دسترسی پیدا خواهید کرد.
- Open an Account – یک حساب باز کنید. شما میتوانید به کمک این دستور یک حساب معاملاتی آزمایشی یا دمو باز کنید.
- Login to Trade Account – ورود به حساب معاملاتی: با اجرای این دستور شما به حساب معاملاتی وارد خواهید شد و بعد از وصل شدن به سرور میتوانید معاملات خود را شروع کنید.
- Login to MQL5 Community – ورود به جامعه MQL5: با ورود به این جامعه میتوانید از خدمات اضافی دیگر هم استفاده کنید.
- Print Setup – تنظیمات پرینت: تنظیمات کلی پرینت را میتوانید در این بخش انجام دهید.
- Print Preview – پیشنمایش پرینت: پیشنمایشی از نمودار پیش از پرینت شدن را به شما نشان میدهد.
- Print – پرینت: با اجرای این دستور، نمودار انتخاب شده پرینت خواهد شد. اگر در تنظیمات نرمافزار گزینه پرینت رنگی را انتخاب کرده باشید، میتوانید پرینت رنگی بگیرید، در غیر این صورت پرینت شما سیاه و سفید خواهد بود.
- Exit – خروج: این دستور موجب بسته شدن متاتریدر خواهد شد.
توجه داشته باشید که اگر نرمافزار متاتریدر بسته شود، اکسپرت یا دستورات حد ضرر تریلینگ اجرا نخواهند شد.
کار با منوی نمایش (View)
تمامی دستورات مربوط به پنجرههای سیگنال، نوار ابزار و زبان رابط گرافیکی متاتریدر در منوی نمایش یا View قرار گرفتهاند. برخی از این دستورات در نوار ابزار استاندارد هم دیده میشوند.
- Language – زبان: با کلیک روی این گزینه لیست زبانهای موجود برای نرمافزار متاتریدر نمایش داده میشود. شما میتوانید زبان نرمافزار را از این بخش تغییر دهید.
- Toolbars – نوار ابزار: نوار ابزارهایی که در متاتریدر نمایش داده شدهاند علامت چک در کنار آن ها دیده میشود.
- Status Bar – نوار وضعیت: این نوار در انتهای پایینی متاتریدر قرار گرفته است. این نوار شامل منوی مدیریت پروفایل، زمان، جزئیات قیمت انتخاب شده در نمودار و وضعیت اتصال به سرور و میزان ترافیک ارسال و دریافت نرمافزار میشود.
- Charts Bar – نوار نمودار: این نوار نشانگر برگههایی است که شامل نمودارهای قیمتی است. شما با فعال کردن این نوار میتوانید به راحتی بین نمودارهای قیمتی حرکت کنید.
- Market Watch – دیدبان بازار: با کلیک روی این گزینه، پنجره مارکت واچ فعال خواهد شد. راه دیگر برای نمایش مارکت واچ استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+M است.
- Data Window – پنجره داده: قیمتهای باز و بسته شدن و اوج و کف کندل یا نمودار میله ای انتخاب شده به همراه اطلاعات اندیکاتورهای به کار رفته، در این پنجره نمایش داده میشوند. راه دیگر دسترسی به این پنجره استفاده از کلیدهای ترکیبی Ctrl+D است.
- Navigator – هدایتگر: با فعال کردن این گزینه، پنجره Navigator در متاتریدر نمایش داده خواهد شد. این پنجره شامل اطلاعات حسابهای معاملاتی، اندیکاتورهای تکنیکال، اکسپرت، اندیکاتورهای شخصیسازی شده و اسکریپت ها میشود. برای دسترسی سریع میتوان از کلیدهای میانبر Ctrl+N استفاده کرد.
- Terminal – ترمینال: با فعال کردن این پنجره شما میتوانید دستورات و سیگنالها را مدیریت کنید و نگاه دقیقتری به تاریخچه معاملات، اخبار، ایمیلها، ژورنال رویدادهای ثبت شده و اکسپرت ها داشته باشید. کلیدهای میانبر Ctrl+T برای نمایش پنجره ترمینال به کار میروند.
- Strategy Tester – تست استراتژی: این پنجره برای تست و بهینهسازی استراتژیها و اکسپرت ها به کار میرود. راه آسانتر برای دسترسی به این پنجره فشردن دکمهها Ctrl+R است.
- Full Screen – نمایش تمام صفحه: در صورتی که روی این گزینه کلیک کنید، نرمافزار متاتریدر کل صفحهنمایش شما را پوشش خواهد داد. با فعال شدن این گزینه، نوار ابزار و نوار وضعیت غیر فعال خواهند شد و تمامی پنجرههای سیگنال هم بسته خواهند شد. با کلیک مجدد روی این گزینه، نحوه نمایش متاتریدر به حالت اول باز خواهد گشت. راه دیگر و سریعتر برای این کار فشردن دکمه F11 ست.
کار با منوی درج (Insert)
اشیائی که قرار است به نمودار قیمتی الحاق شوند در این منو قرار گرفتهاند.
اشیایی که میتوانید به نمودار اضافه کنید شامل ابزار مختص مطالعات خط، اندیکاتورهای تکنیکال، اشکال هندسی، متن و فلشهاست. اندیکاتورهای نشان داده شده در این بخش تنها شامل اندیکاتورهایی میشود که به طور پیش فرض در خود نرمافزار متاتریدر قرار گرفتهاند. با کلیک روی اسم اندیکاتور میتوان به راحتی آن را به نمودار اضافه کرد. در ابزارهای مختص تحلیل خطوط، انواع خطوط افقی، عمودی، مورب، انواع کانالها، ابزار گان (Gann)، ابزار فیبوناچی (Fibonacci) برای تحلیل نمودار قیمتی در اختیار معاملهگر قرار گرفتهاند. در کنار این، چنگال اندروز و خطوط چرخهای هم که در هیچ کدام از دستهبندیهای قبلی قرار نمیگیرند، به طور جداگانه به همراه متنها در یک بخش قرار داده شدهاند.
از منوی Insert میتوان اشیا زیر را به نمودارها اضافه کرد:
- Shape – اشکال: اشکال هندسی مثل مستطیل، بیضی و مثلث در این بخش قرار گرفتهاند و به شما اجازه میدهند که در هر کجایی از نمودار قیمتی آن ها را رسم کنید.
- Arrows – فلشها: نمادهایی مثل فلش، علائم چک، علامت توقف و علامتهای قیمتی در این بخش قرار گرفتهاند. شما به کمک این ابزار میتوانید به هر بخشی از نمودار قیمتی اشاره کنید.
- Text – متن: متنها برای اضافه کردن دیدگاههای معامله گر به نمودار قیمتی استفاده میشود. موقعیت متنها به خود نمودار میچسبند و با تغییر نمودار، متنها هم تغییر میکنند.
- Text Label – برچسب: بر چسب ها همان متن هستند، اما به نمودار قیمتی نچسبیده اند. یعنی با تغییر نمودار، موقعیت متن تغییری نمیکند.
تمامی دستوراتی که در منوی Insert قرار دارند، از طریق نوار ابزار “تحلیل خطوط” هم در دسترس شما قرار گرفتهاند.
کار با منوی نمودارها (Charts)
تمامی دستورات لازم برای مدیریت نمودارها و اندیکاتورهای اعمال شده بر نمودار قیمتی در این بخش قرار گرفتهاند.
- Indicator List – لیست اندیکاتورها: این دستور باعث میشود تا پنجره مدیریت اندیکاتورهای اضافه شده به نمودار باز شود. میتوان از این پنجره اندیکاتور اضافه شده در نمودار را انتخاب کرد و تنظیمات آن را تغییر داد و یا اینکه آن را از نمودار حذف کرد. برای دستیابی به این پنجره میتوانید از کلیدهای میانبر Ctrl+I هم استفاده کنید.
- Objects – اشیا:
- Object List – لیست اشیا: این پنجره شامل تمامی خطوط تحلیلی تکنیکال، نشانهها، اشکال هندسی و متنها میشود. میتوانید به کمک این پنجره اشیا را حذف کنید و یا تنظیمات آن ها را تغییر دهید.
- Delete Last – حذف آخرین شی: آخرین شیئی که به نمودار اضافه شده را پاک میکند.
- Delete All Selected – حذف تمامی اشیا انتخاب شده: تمامی اشیایی که در نمودار قیمتی انتخاب شدهاند را پاک میکند. میتوانید از دکمه Delete روی کیبورد هم برای این منظور استفاده کنید.
- Delete All Arrows – حذف تمامی فلشها: با کلیک روی این دستور تمامی فلشهای اضافه شده به نمودار قیمتی پاک خواهند شد. فرقی نمیکند که فلشها انتخاب شده باشند یا خیر.
- Unselect All: تمامی اشیایی که به نمودار قیمتی اضافه شدهاند را از حالت “انتخاب” خارج میکند. در این صورت برای ویرایش اشیا یا حذف آن ها باید دوباره آن ها را انتخاب کنید.
- Undo Delete – بازیابی اشیا حذف شده: شیئی که از نمودار حذف شده، دوباره به نمودار بازگردانده میشود. بجای این کار میتوانید از دکمههای میانبر Ctrl+Z استفاده کنید.
- Bar Chart – نمودار میله ای: با انتخاب این گزینه، قیمتها در قالب میله نشان داده خواهند شد. همچنین شما میتوانید از نوار ابزار “پنجره” روی آیکون کلیک کنید.
- Candlesticks – نمودار شمعی یا کندلی: با انتخاب این گزینه قیمتها در قالب شمع یا کندل های قیمتی نشان داده خواهند شد. شما میتوانید از نوار پنجره روی کلیک کنید. در این صورت نمودار قیمتی در قالب کندل نشان داده خواهد شد.
- Line Chart – نمودار خطی: اجرای این دستور باعث میشود تا قیمتهای بازار در قالب نمودار خطی نشان داده شوند. همچنین میتوانید از نوار پنجره روی آیکون کلیک کنید.
- Foreground Chart: در این وضعیت تمامی اشیا در پشت نمودار قیمتی نشان داده میشوند.
- Timeframes – چارچوب زمانی نمودار: با انتخاب این گزینه منویی از بازههای زمانی برای باز و بسته شدن کندل های قیمتی نشان داده میشود.
- Template – قالبها: به کمک این دستور شما میتوانید قالبهای از پیشساخته شده یا انتخابی خودتان را به نمودار اضافه کنید. همچنین شما میتوانید قالبهای جدید را ذخیره کنید و یا قالبهای قبلی را حذف کنید. بایستی توجه داشت که قالب Default را نمیشود پاک کرد.
- Refresh – بارگذاری مجدد: این دستور باعث بارگذاری مجدد دادههای تاریخی میشود و تمامی دادههایی که از تاریخچه فعلی پاک شدهاند دوباره دانلود خواهند شد. بایستی توجه داشت که دادههای تاریخی که خارج از محدوده دادههای فعلی است، اضافه نخواهند شد.
- Grid – گرید: این دستور باعث میشود تا خطوط عمودی و افقی شبکه مانندی در پسزمینه نمودار قیمتی ظاهر شوند. گرید میتواند خوانایی نمودار قیمتی را بهبود بخشد. شما میتوانید از دکمههای میانبر Ctrl+G هم برای فعال کردن گرید استفاده کنید.
- Volumes – حجم معاملات: این دستور حجم معاملات را در نمودار قیمتی نشان میدهد. شما میتوانید با فشردن دکمه Ctrl+L حجم معاملات را به نمودار قیمتی اضافه کنید.
- Auto Scroll – انتقال خودکار نمودار به سمت چپ: این دستور باعث میشود تا بسته شدن کندل یا نوار قیمتی جدید، نمودار به طور خودکار به سمت چپ حرکت کند. راه دیگر اجرای این دستور کلیک روی دکمه در نوار ابزار نمودارهاست.
- Chart Shift – انتقال نمودار: این دستور باعث میشود تا نمودار از لبه راست پنجره قیمتی فاصله بگیرد. شما میتوانید از نوار ابزار نمودارها روی دکمه کلیک کنید و به آسانی این دستور را اجرا کنید.
- Zoom In – بزرگنمایی: این دستور باعث میشود داده های قیمتی روی نمودار بزرگنمایی شوند. شما میتوانید با فشردن دکمه “+” روی صفحهکلید هم این کار را انجام دهید و یا اینکه از نوار ابزار نمودارها روی دکمه کلیک کنید.
- Zoom Out – کوچک نمایی: این دستور باعث میشود تا محتوای نمودار کوچک شوند. شما میتوانید از دکمه “-” روی صفحهکلید هم استفاده کنید و یا اینکه در نوار ابزار نمودارها روی دکمه کلیک کنید.
- Step by Step – قدمبهقدم: این دستور باعث میشود تا نمودار قیمتی کندل به کندل به سمت چپ حرکت کند. میتوانید با فشردن دکمه F12 هم این کار را بکنید.
- Properties – تنظیمات و ویژگیها: با کلیک روی این دستور میتوانید تنظیمات و پارامتر نمودارهای قیمتی را تغییر دهید. با کلیک روی این دستور پنجره تنظیمات نمودار قیمتی باز خواهد شد. شما میتوانید با فشردن کلیک F8 هم این کار را انجام دهید.
نکته: تمامی دستوراتی که در منوی نمودار (Chart) تعبیه شده در نوار ابزار نمودارها هم وجود دارند و میتوان از آن برای دسترسی سریع استفاده کرد.
کار با منوی ابزارها (Tools)
تمامی تنظیمات متاتریدر در منوی ابزار قرار گرفتهاند.
- New Order – معامله جدید: این دستور پنجره مدیریت معاملات را باز میکند. شما میتوانید به کمک این پنجره معامله جدیدی را اجرا کنید. راه دیگر باز کردن پنجره معاملات، فشردن دکمه F9 در صفحهکلید و یا دکمه در نوار ابزار استاندارد است.
- History Center – تاریخچه: این دستور پنجره مدیریت دادههای تاریخی را باز میکند. شما میتوانید دادههای قیمتی که برای نمودارها استفاده میشود را در این بخش ویرایش کنید. راه دیگر دسترسی به این پنجره فشردن دکمه F2 است.
- Global Variables – متغیرهای کلی متاتریدر: این دستور میتواند شما را به پنجره متغیرهای متاتریدر وصل کند. این متغیرها در اکسپرت، اندیکاتورهای شخصیسازی شده و اسکریپت ها کاربرد دارند. راه دیگر اجرای این دستور فشار دادن دکمه F3 از صفحه کلید است.
- MetaQuotes Language Editor – ویرایشگر زبان برنامهنویسی MQL: این دستور موجب اجرای ویرایشگر زبان برنامهنویسی MQL میشود و شما میتوانید به کمک آن اکسپرت، اسکریپت یا اندیکاتورهای جدیدی بنویسید. شما میتوانید با فشردن دکمه F4 هم ویرایشگر MQL را اجرا کنید.
- Options – تنظیمات: این دستور پنجره تنظیمات متاتریدر را باز میکند. شما میتوانید از طریق این پنجره تنظیمات اتصالات اینترنت، معاملات، نمودارها، اکسپرت ها و سایر تنظیمات متاتریدر را تغییر دهید. شما میتوانید پنجره تنظیمات متاتریدر را از طریق فشردن دکمههای ترکیبی Ctrl+O هم باز کنید.
کار با منوی پنجرهها (Window)
تمامی دستورات مربوط به مدیریت پنجرهها در منوی Window قرار گرفته اند. شما میتوانید نحوه نمایش پنجره نمودارهای قیمتی را تغییر دهید و یا پنجره جدیدی را باز کنید.
- New Window – پنجره جدید: به کمک این دستور میتوانید نمودار قیمتی جدیدی را برای نماد معاملاتی باز کنید. این دستور باعث باز شدن منوی دیگری خواهد شد که لیست نمادهای در دسترس را نشان خواهد داد. با انتخاب یکی از نمادهای نشان داده شده میتوانید نمودار قیمتی جدیدی برای آن باز کنید. راه دیگر دسترسی به این دستور کلیک روی دکمه در بخش منوی ابزار استاندارد است.
- Tile Window: نمایش تمامی نمودارهای قیمتی در کنار یکدیگر و به طور همزمان. شما میتوانید با فشردن دکمههای Alt+R هم این دستور را اجرا کنید.
- Cascade: این دستور باعث خواهد شد تا پنجره نمودارهای قیمتی به صورت آبشاری نمایش داده شوند.
- Tile Horizontally: این دستور باعث میشود تا نمودارهای قیمتی به طور افقی در کنار یکدیگر نمایش داده شوند.
- Tile Vertically: این دستور باعث میشود تا نمودارهای قیمتی به طور عمودی نشان داده شوند.
- Arrange Icons – مرتب کردن آیکون ها: این دستور باعث میشود تا تمامی نمودارهای قیمتی که کوچک شدهاند (Minimized) در سمت پایین متاتریدر قرار گیرند. این دستور زمانی به درد میخورد که کاربر با چندین نمودار قیمتی به طور همزمان کار کند.
لیستی از تمامی نمودارهای قیمتی در بخش پایینی منوی پنجره قرار گرفته است. نموداری که فعال است، علامت زده شده است.
کار با منوی راهنما (Help)
دستورات این منو تأثیری بر عملیات متاتریدر ندارند. با این حال کاربر میتواند به کمک گزینههای موجود در این منو اطلاعات بیشتری در رابطه با متاتریدر به دست آورد.
- Help Topics – موضوعات راهنمای متاتریدر: این دستور دفترچه راهنمای متاتریدر را فعال میکند. شما میتوانید با فشردن دکمه F1 هم این دستور را اجرا کنید.
- Online Search – جستوجوی آنلاین.
- Video Guides – راهنمای ویدیویی.
- About – درباره متاتریدر.
دوره پرایس اکشن
دوره فراکتالی
آموزش فارکس
اینستاگرام آکادمی ویو
یوتیوب آکادمی ویو
مقاله فوق العاده مفیدی بود . استاد امیدوارم دوره مقدماتی رو هم هر وقت مناسب دیدین شروع کنین تا افرادی که می خوان وارد بازار های مالی بشن از همون ابتدا با اکادمی ویو شروع کنن که ظرف خالیشون با اطلاعات درست پر بشه.
سلام
شروع شده دیگه.
این مقالات متا هست
فیلم های دوره مقدماتی هم در دست ساخته🌹
سلام خسته نباشید استاد امینو
لطفا دوره مقدماتی رو اگه میشه در اولویت قرار بدید،من خودم ذهنم از اطلاعات و مفاهیم اولیه بازارهای مالی خالی هستش و نمی خوام برای این موضوع به آموزشهای دیگه سربزنم و ندونم چی درسته چی غلط…
ممنون
سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و تشکر بابت مطالب بسیار آموزنده
دوره مقدماتی که استاد قولش رو داده بودند کم کم داره در قالب مقاله ارائه میشود.
با وجود استفاده از متاتریدر باز هم خواندن مقاله نکات خوبی رو یادآور میشود.
سلام بر تیم آکادمی لطفا مقالع روانشناسی را بیشتر کنید
سلام بسیار عالی امیدوارد مقاله ctrader رو هم بزارید
با تشکر از استاد امینوی بزرگ و تیم فعال و دلسوز آکادمی ویو
لطفا دوره مقدماتی ورود به بازار فارکس رو نیز برامون قرار بدین.
ممنونم
درود بر استاد عزیز و بزرگوار بسیار عالی بود
کارتون یکه و بسیار عالی با قدرت ب مسیرتون ادامه بدید
ممنون استاد
مقاله ارزنده و مفیدی بود
بی صبرانه منتظر دوره مقدماتی هم هستیم
ممنون از شما و تیم زحمتکشتون
سلام استاد عزیز خسته نباشین بابت همه ویدیوهاتون ممنون بابت این مقاله آموزشی که واقعا بهترین مقاله متاتریدری هست که تا حالا بوده مرسی که زندگی هممون رو تغییر دادین
مثل همیشه عالی سلطان❤💯💯
بسیار عالی و کاربردی
کاربردی و عالی ممنونم
سپاس فراوان استاد بزرگوار
سلام وقت بخیر. ممنون بابت این مقاله عالی.
من متاتریدر۴ رو نصب کردم از بروکر روبو. وقتی میخوام برم تو گذشته چارت تمرین کنم، خود به خود چارت برمیگرده به زمان حال. چجوری باید این مشکل رو حل کنم؟
سلام باید تب اسکرول را خاموش کنید
Auto Scroll – انتقال خودکار نمودار به سمت چپ: این دستور باعث میشود تا بسته شدن کندل یا نوار قیمتی جدید، نمودار به طور خودکار به سمت چپ حرکت کند. راه دیگر اجرای این دستور کلیک روی دکمه در نوار ابزار نمودارهاست.
سلام وقت بخیر
تشکر از شما استاد عزیز
مشتاقانه مقالات و آموزش های شما را گام به گام دنبال میکنم و عالی تر از این نمیشه …
ممنون استاد
سلام مقاله خوبی بود اما ای کاش آموزش ویدیویی هم میذاشتین
سلام
سپاس از محبت تیم اکادمی
باسلام
ممنونم بابت آموزش خوبتون
بسیار عالی بود . ممنونم استاد عزیزم . و تشکر از تیم آکادمی ویو
چند تا مشکل داشتم که برطرف شد و چندتا میانبر خوب هم یاد گرفتم .
سلام , برای ارائه اطلاعات مفید و کاربردی و زحمات کشیده شده ممنونم
سلام, برای ارائه مطالب مفید و کاربردی و زحمات کشیده شده برای تهیه آنها ممنونم
بسیار عالی
سلام
حداقل دوماهه دنبال یه آموزش خب میگشتم که صفر تا صد رو در بهترین حالت توضیح دهد خیلی ویدیو و پی دی اف دانلود کردم ولی مراحل و ترتیب توضیحشون خوب نبود تا اینکه اتفاقی این آموزش رو دیدم و دقیقا همونی هست که میخام