بزرگان مارکت ریچارد دنیس
فهرست محتوا
ریچارد دنیس، نابغه معاملهگری کالا
مقدمه:
در بازار فارکس اسامی برخی افراد فراموش نشدنی است،بخشی از آموزش فارکس آشنایی با این افراد است.اینکه چه کرده اند و چگونه توانسته اند نام خود رادر این بازار ماندگار کنند.خواندن زندگی نامه و آشنایی با بزرگان مارکت بخشی مهمی از آموزش بورس است که ما را با شیوه رفتاری این افراد آشنا می سازد
امروزه فضای اینترنت مملو از داستان ناکامیها و موفقیتهای معاملهگران در بازار فارکس است. هر فردی میتواند مطابق سلیقه خود سرگذشت چند تن از آنها را مطالعه کند. اما به ندرت داستان حیرتانگیز این نابغه ثروتمند، یعنی ریچارد دنیس که از پیشگامان معاملهگری کالاها است، به گوش کسی رسیده است.
سرگذشت دنیس از آن دسته داستانهای افسانهای حرفه معاملهگری است که میتواند همچنان الهامبخش باشد و معاملهگران را تحت تاثیر قرار دهد. گفته میشود پیش از سن ۲۳ سالگی مبلغ ۱۶۰۰)به گفته ای دیگر ۴۰۰ دلار) دلار را قرض گرفته بود و توانست در عرض تقریبا ۱۰ سال و از طریق معاملهگری کالاها آن را به ۲۰۰ میلیون دلار تبدیل کند. زمانی که تنها ۲۶ سال سن داشت، یک معاملهگر میلیونر شده بود.
او که به “سلطان بورس” ملقب است، به سال ۱۹۴۹ در جنوب شیکاگو و در یک خانواده نسبتا فقیر ایرلندی و کاتولیک چشم به دنیا گشود و پدرش یک نظافتچی ساده بود. دنیس در سن ۱۷ سالگی مجری سفارشات تالار بورس کالای شیکاگو شده بود. چند سال بعد، معاملهگری برای حساب خود را در تالار ورودی بورس کالای MidAmerica که در آنجا معاملات با حجمهای کوچک انجام میگرفت، آغاز کرد. در آن زمان مطابق قانون افراد با سنین کمتر از ۲۱ سال مجاز به معاملهگری نبودند و او برای اینکه بتواند از این مانع قانونی عبور کند، از پدر خود خواست تا به جای او معاملات را اجرا کند.
دنیس مدرک کارشناسی خود را در رشته فلسفه از دانشگاه دوپال دریافت کرد و سپس بورس تحصیلی دانشگاه تولین در رشته فلسفه را پذیرفت، اما پس از مدتی نظرش تغییر کرد و تصمیم گرفت به حرفه معاملهگری بپردازد. او از خانواده خود ۱۶۰۰ دلار قرض گرفت که پس از پرداخت ۱۲۰۰ دلار بابت یک صندلی در بورس کالای MidAmerica، تنها ۴۰۰ دلار برای او باقی ماند. در سال ۱۹۷۰ توانست با معاملات خود این مبلغ را به ۳۰۰۰ دلار افزایش دهد، که به گفته او “در مقایسه با ۴۰۰ دلار … سرمایه خوبی بود” و در سال ۱۹۷۳، سرمایه او به بیش از ۱۰۰ هزار دلار رسید. در سال ۱۹۷۴ در معامله سویا توانست ۵۰۰ هزار دلار بدست آورد و در اواخر همان سال و پیش از سن ۲۶ سالگی، او یک میلیونر بود.
این میلیونر جوان معتقد بود که روشهای صحیح و موفق معاملهگری را میتوان آموزش داد. به همین منظور با همراهی دوست و همکار خود ویلیام اِکهارت، ۲۱ مرد و ۲ زن را در دو گروه، یکی از دسامبر ۱۹۸۳ و دیگری از دسامبر ۱۹۸۴ تحت آموزش خود گرفت. دنیس به این افراد که به عنوان لاکپشتها شناخته شده بودند، سیستم ساده پیروی از روند را برای معاملات کالاها، ارزها و باندها در مدت دو هفته آموزش داد. این سیستم به این صورت بود که وقتی قیمت از محدوده اخیر خود بالاتر رفت، اقدام به خرید کنید و هنگامی که قیمت به زیر محدوده اخیر خود نزول کرد، وارد معامله فروش شوید.
به این معاملهگران تازهکار آموزش داده شد که در مواقع ضرر حجم معاملات را کاهش دهند و در معاملات موفق نیز سود خود را افزایش دهند، البته حداکثر تا یک سوم یا نیمی از حد مجاز، و در هر معامله تنها ۲۴ درصد از کل سرمایه در معرض ریسک قرار داده میشد. این سیستم معاملاتی زمانی که قیمت حرکات محدودی داشته باشد، موجب ضرر میشود و در صورتی که بازار حرکات بزرگی داشته باشد، سودآور است. سپس دنیس به هر یک از آنها یک میلیون دلار از سرمایه خود را پرداخت تا مدیریت کنند. پنج سال بعد که آزمایش او به اتمام رسید، لاکپشتهای او در مجموع ۱۷۵ میلیون دلار بدست آورده بودند. این نتیجه فوقالعاده است.
همزمان با آموزش لاکپشتها، دنیس مدیریت سرمایه مشتریان خصوصی را نیز به عهده گرفت، اما در سال ۱۹۸۸ به موجب ضررهای سنگینی که در اثر سقوط بازار در سال ۱۹۸۷ معروف به دوشنبه سیاه به حساب مشتریان وارد شد، از این کار کنارهگیری کرد. یک سال پس از سقوط بازار، دنیس تصمیم گرفت که ثروت خود را که اکنون کمی کاهش یافته بود و حدود ۲۰۰ میلیون دلار میشد، پسانداز کند و وارد حوزه کاری دیگری شود: سیاست. دنیس گفت که قصد دارد روی علل و نامزدهایی سرمایهگذاری کند که فلسفهای را منعکس میکنند که او به این صورت توصیف میکند: “ترکیب خاصی از اقتصاد بازار آزاد و سیاستهای اجتماعی لیبرال.”
استراتژی معاملاتی ریچارد دنیس
در اینجا قوانین دقیق خرید و فروش استراتژی ریچارد دنیس بیان نمیشوند. کتابها یا سایتهایی هستند که جزئیات استراتژی معاملاتی او را توضیح میدهند، اما کلیت روش معاملاتی او به ترتیب زیر است:
۱ – بازار – چه چیزی باید خرید یا فروخت
پیش از هر چیز لازم است در مورد اینکه قصد خرید یا فروش چه چیزی را دارید یا اساسا در چه بازاری میخواهید معامله کنید، تصمیم بگیرید. اگر معاملات خود را به بازارهای خیلی کمی محدود کنید، شانس خود را برای ورود به روندها بسیار کاهش میدهید. و اینکه شما نمیخواهید در بازاری معامله کنید که در آن حجم معاملات پایین است و یا روند خوبی تشکیل نمیدهند.
۲ – حجم معاملات – چقدر خرید یا فروش شود
تصمیم در مورد اینکه با چه میزان حجمی در معاملات خرید یا فروش انجام شود کاملا اساسی است، اما غالبا اکثر معاملهگران آن را نادیده میگیرند و یا به درستی اصول آن را رعایت نمیکنند.
حجم معاملات از مهمترین جنبههای معاملهگری است. معاملهگران مبتدی بیش از اندازه برای هر معامله ریسک میکنند و احتمال شکست خود را افزایش میدهند، حتی اگر یک سیستم معاملاتی معتبر داشته باشند.
۳ – نقاط ورود – چه زمانی برای خرید یا فروش اقدام کنید
زمان خرید یا فروش معمولا تحت عنوان نقطه ورود شناخته میشود. سیستمهای خودکار نقاط ورودی را برای خرید یا فروش مشخص میکنند که در آنها قیمت دقیق و شرایط بازار برای ورود به معامله تعیین میشود.
۴ – حد ضرر – زمان خروج از معاملات ناموفق
معاملهگرانی که از ضررهای خود جلوگیری نمیکنند در بلند مدت موفق نخواهند شد. از مهمترین نکات درباره جلوگیری از ضرر این است که نقطه خروج خود را پیش از ورود به معامله مشخص کنید.
۵ – خروج – زمان خروج از معاملات موفق
بسیاری از “سیستمهای معاملاتی” که به عنوان سیستمهای معاملاتی کامل فروخته میشوند، بطور مشخص نقطه خروج معاملات سودآور را تعیین نمیکنند. در حالیکه زمان خروج از معاملات موفق بسیار در سودآوری سیستم تاثیرگذار است. هر سیستمی که در آن نقطه خروج معاملات صحیح مشخص نشده باشد، سیستم معاملاتی کاملی نیست.
۶ – تاکتیک – چگونگی خرید یا فروش
با صدور یک سیگنال، تاکتیکهایی که در زمان ورود و اجرای معامله در نظر گرفته میشوند اهمیت پیدا میکنند. این مورد به ویژه برای حسابهای بزرگ بیشتر مصداق پیدا میکند، چرا که در آنها نقاط ورود و خروج معاملات میتواند منجر به حرکات مخرب شدیدی شود یا روی بازار بسیار تاثیرگذار باشد.
با وجود ضررهایی که متحمل شده، افسانه دنیس همچنان بکر و بدیع باقی مانده است. سرگذشتی که در آن ۱۶۰۰ دلار (به گفته ای دیگر ۴۰۰ دلار) را در عرض ۱۰ سال به ۲۰۰ میلیون دلار تبدیل کرده و ۲۳ معاملهگر کاملا مبتدی را آموزش داده بطوریکه در مدت ۵ سال در حدود ۱۷۵ میلیون دلار سودآری داشتند. آیا نصایح او میتواند به شما کمک کند که در رده معاملهگران برتر قرار بگیرید؟
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: fbs.com
بازارفارکس – آموزش فارکس – آموزش بورس- فارکس – فارکس- فارکس- معامله گری فارکس
ممنون از شما که ما رو با بزرگان مارکت اشنا می کنید بسیار اموزنده بود
عالی بود .ممنون
فوق العاده بود
سیر پیشرفت این افراد جالب توجهه. ممنون
مقاله بسیار جالبی بود.توصیه های ایشون واقعا فوقالعاده بود.
بسیار عالی بود
توصیه ها ایشون تو زمینه مدیریت سرمایه خیلی جالب و مفید هستن.
خیلی عالی بود
چه اسم جالبی داشته سیستمش!
حجم معاملات از مهمترین جنبههای معاملهگری است. معاملهگران مبتدی بیش از اندازه برای هر معامله ریسک میکنند و احتمال شکست خود را افزایش میدهند، حتی اگر یک سیستم معاملاتی معتبر داشته باشند
معاملهگرانی که از ضررهای خود جلوگیری نمیکنند در بلند مدت موفق نخواهند شد. از مهمترین نکات درباره جلوگیری از ضرر این است که نقطه خروج خود را پیش از ورود به معامله مشخص کنید