فارکس و تفاوت آن با دیگر بازارهای مالی
بازار فارکس چه مزیتهایی نسبت به سایر بازارهای سرمایه دارد
از مهمترین مباحث آموزش فارکس آشنایی با بازاراست.از سهام شرکتهای معروف و معتبر گرفته تا کالاها و بازار آتی، فرصتهای بسیاری برای معامله کردن در بورس در دسترس افرادی قرار دارد که قصد دارند با بهرهگیری از دانش بازاری و مهارتهای تحلیلی خود، به موفقیت در زندگی دست یابند.
در بین تمام این بازارها، فارکس بیشترین حجم معاملات را دارد. این بازار با حجم روزانهای در حدود ۵ هزار میلیارد دلار، ویژگیهای منحصر به فردی دارد که باعث برتری آن نسبت به دیگر بازارهای مالی میشود. حال سوال اینجاست که تفاوت بین فارکس و دیگر بازارها در چیست؟
بازاری که ۲۴ ساعته فعال است
بازار فارکس ۲۴ ساعته فعالیت دارد. معاملات بین بانکی بازار در مناطق زمانی مختلف و سرتاسر دنیا انجام میشوند. به همین دلیل همواره خریداران و فروشندگان در گوشهای از جهان حاضر هستند و به معاملات خود اشتغال دارند. معاملهگران میتوانند به محض انتشار اخبار و گزارشهای مالی واکنش نشان دهند. در حالیکه بازارهای دیگر مانند بازار آتی چنین خصوصیتی ندارند و زمان معاملات به کالای مورد بررسی یا بازار بستگی دارد.
معاملات بدون محدودیت
برخلاف معاملات بازار آتی یا سهام در بورس محلی که دسترسی به بازار به بخشی از روز محدود است، فارکس چنین محدودیتی ندارد. میتوانید هر زمان که دلخواه شماست به معاملات ورود کنید، از آنها خارج شوید و یا تغییراتی در آنها اعمال کنید.
شناوری بالا
بازار فارکس در قیاس با دیگر بازارها شناوری بسیار بالایی دارد. وسعت بازار و جمعیت بیشمار معاملهگران آن باعث حجم عظیمی از معاملات میشود. این ویژگی باعث میشود معاملهگران بتوانند در نرخهای منصفانهای به بازار ورود کنند و یا از آن خارج شوند. همچنین شناوری بالای ارزهای اصلی، پایداری نرخ آنها را تضمین میکند.
هزینه پایین معاملات
یکی از مهمترین اختلافات بین فارکس و دیگر بازارها این است که فارکس هزینههای کمی دارد. اکثر حسابهای فارکسی بدون پرداخت حق کمیسیون یا هزینهای برای دادههای قیمت کار میکنند. اختلاف بین نرخهای Bid و Ask یا اسپرد (شکاف قیمتی) که در واقع هزینه معاملات است، کاملا واضح و مشخص است. در حالیکه در سایر بازارها باید علاوه بر اسپرد، حق کمیسیون نیز به کارگزارها پرداخت شود. همچنین کارگزارهای فارکس به عنوان خدمات رایگان، ابزارهای معاملاتی و اطلاعاتی در خصوص بازار نیز ارائه میدهند.
معامله با مارجین
بازار فارکس بیشترین سطح اهرم را در اختیار میگذارد. اهرم باعث میشود مشتریها قادر باشند بسیار بیشتر از حد موجودی حساب خود معامله کنند. گاهی اوقات حجم معاملات به ۵۰۰ برابر موجودی واقعی حساب میرسد. این ویژگی در دیگر بازارها وجود ندارد و باید مبالغ زیادی واریز کنید تا بتوانید کار خود را شروع کنید. معامله کردن در فارکس را میتوان با حسابهای کوچکی انجام داد و به همین خاطر این بازار برای همه انواع معاملهگران در دسترس است. اما در عین حال اهرم یک جنبه پرخطر نیز دارد و میتواند کل حساب را از بین ببرد. لذا پیش از ورود به این بازار، باید محتاط باشید و تحقیقات بسیاری انجام دهید.
تکنولوژی پیشرفته
به دلیل حضور جمعیت عظیم معاملهگران و رقابت تنگاتنگ بین آنها، استفاده از تکنولوژی بسیار حائز اهمیت است. به واسطه دسترسی گسترده به اینترنت و بسترهای معاملاتی قدرتمندی مانند متاتریدر ۴، این بازار مورد توجه بسیاری از معاملهگران خرد قرار گرفته است. در واقع آنها حدود ۵ درصد وسعت این بازار را تشکیل میدهند. استفاده از نرمافزار بسترهای معاملاتی بسیار ساده و آسان است و معاملهگران میتوانند با استفاده از تحلیل تکنیکال اندیکاتورها و کمک گرفتن از دیگر ابزارها، در این بازار فعالیت داشته باشند. بعلاوه، جفتارزهای بسیاری برای انتخاب وجود دارند.
زمانی که اختلافات بین معامله کردن در فارکس و دیگر بازارهای مالی را بررسی میکنید، لازم است توجه داشته باشید که اگرچه حرفه معاملهگری در فارکس ممکن است بسیار سودآور باشد، اما بازار همیشه نوسان دارد. شما باید پیش از هر تصمیمی، درباره عوامل متعدد بنیادی (فاندامنتال) مانند اخبارهای اقتصادی، رویدادهای ژئوپولیتیک (سیاست جغرافیایی) و مدیریت ریسک اطلاعات داشته باشید.
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: orbex
مقاله جالبی بود
ممنونم از زحماتتون
فکر می کنم برای کسی که آموزش ندیده، این شیش ویژگی می تونه خیلی خطرناک باشه.
تشکر از شما
سلاام،از اینکه باعث افزایش اطلاعات ما در باره فارکس میشوید سپاسگزاریم.
سلام.ممنون از مقاله خوبتون
استاد عزیزم مقاله مناسبی بود. لذا با توجه به جملات انتهایی در خصوص آشنایی با اخبار فاندامنتال درخواست دارم در این خصوص در وبینارها توضیحاتی ارائه نمایید.
این شش مورد که گفته شد مثل چاقوی میمانند
اگر طرز استفاده صحیح ازشون رو آموزش ندیده باشید به شما آسیب میزنند
سلام وقت بخیر .من خیلی مطالعه کردم ولی برام یه سوال حل نشده باقی مونده، اینکه فلسفه بازار فارکس چیه؟ وقتی من دلار میریزم توی حسابم و روی eoru/usd معامله میکنم چی دارم میخرم؟ وقتی سود میکنم، سودی که کردم از کجا اومده پولش؟ وقتی ضرر میکنم کجا میره این پول من؟ چون توی بورس ما یه خریدار داریم و یه فروشنده، وقتی میخریم پولمون رو میدیم به فروشنده و وقتی میفروشیم پولمون رو از خریدار میگیریم، ولی توی فارکس این مساله خریدار و فروشنده متقابل در هر معامله وجود نداره؟ پس این پول سود و ضرر از کجا میاد و کجا میره؟