بزرگان مارکت؛ نسیم طالب
نسیم طالب، یک ریاضیدان و معاملهگر نابغه
مقدمه:
در بازار فارکس اسامی برخی افراد فراموش نشدنی است،بخشی از آموزش فارکس آشنایی با این افراد است.اینکه چه کرده اند و چگونه توانسته اند نام خود رادر این بازار ماندگار کنند.خواندن زندگی نامه و آشنایی با بزرگان مارکت بخشی مهمی از آموزش بورس است که ما را با شیوه رفتاری این افراد آشنا می سازد.
نسیم نیکولاس طالب یکی از متفکران بدیع عصر مدرن است. او لیاقت تمام توجهی که به او معطوف شده است را دارد، چرا که او با کارهایی که هیچکس انجام نداده یا جسارت آن را نداشته، پول زیادی بدست آورده است.
این نخبه مغرور دوستداشتنی به سال ۱۹۶۰ میلادی در شهر أمیون واقع در لبنان متولد شد. پدر او نجیب طالب، سرطانشناس و محقق انسانشناسی و مادرش مینِروا گوسن است. خانواده او از ثروتمندان و معتقدان تاثیرگذار ارتدکس یونانی بودند، یعنی یک اقلیت مذهبی در کشوری مملو از اقلیتهای مذهبی. پدربزرگ و پدرِ پدربزرگ او معاون نخستوزیر بودند و پدرِ پدرِ پدرِ پدرِ پدربزرگ او فرماندار جبل لبنان عثمانی بود.
طالب مدارک علمی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه پاریس دریافت کرده است. همچنین در رشتههای MBA از مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا و دکتری مدیریت (با موضوع رساله ریاضیات قیمتگذاری قراردادهای مالی) از دانشگاه پاریس (دوفین) و تحت راهنمایی و نظارت هِلیِت گِمان نیز فارغالتحصیل شده است.
او کار خود را با معاملهگری آغاز کرد، به عنوان تحلیلگر کمی مشغول به کار شد و شرکت سرمایهگذاری خود را راهاندازی نمود. اما هر چه بیشتر به مطالعه آمار میپرداخت، بیشتر متقاعد میشد که تمام سیستم مالی مانند یک بشکه دینامیت است که هر لحظه آماده انفجار است.
او با انتشار کتابهایی مانند فریبخورده تصادفات و قوی سیاه که دیدگاههای رایج درباره مدلهای مالی را به چالش کشید و بواسطه مبنای ریاضی آماری این کتابها، به شهرت رسید.
نسیم طالب در دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک بازارگردان مشغول به کار شد، یعنی بیشتر درآمد خود را از طریق پشتیبانی جریان مشتریها بدست میآورد. به این طریق که یک دارایی (اعم از سهام یا کالا) را با قیمتی کمی بیشتر از قیمت خریداری شده به فروش میرساند.
نسیم معاملهگر سودآوری بود و عملکرد خوبی داشت، اما بهترین معامله او در روز ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷ همزمان با سقوط بازار سهام انجام گرفت. او برای معامله بزرگی در بازار آتی یورودلار زمانی که بیشازحد ارزش خود را از دست داده بود، برنامه داشت. بازار آتی یورودلار معاملهای براساس نرخ بهره بانکی سه ماهه است و به ازای هر صدم درصد حرکت، ۲۵ دلار میپردازد (مثلا از ۷٫۵ درصد تا ۷٫۵۱ درصد). تا آن زمان بزرگترین حرکت این بازار به اندازه یک دهم درصد، معادل ۲۵۰ دلار به ازای یک واحد معامله بود. اما این بازار در ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷، با افزایش نرخ بهره از ۷٫۵ درصد به ۸٫۵ درصد، حرکتی ۱۰ برابر بزرگتر از آن را تجربه کرد، یعنی ۲۵۰۰ دلار به ازای هر واحد معامله.
نسیم در این روز توانست با معاملات خود در حدود ۳۵ میلیون دلار بدست آورد. تا آن زمان این بزرگترین دستاورد او در بازار بود و این موفقیت بزرگ را به بخت و اقبال نسبت داد. از آن روز بود که فکر کرد چنین اتفاقی بیشتر از ۵ سال کار و تلاش مداوم ارزش دارد.
ممکن است کسی بگوید افراد ثروتمند به اندازهای پول و سرمایه دارند که انواع استراتژیهای مضحک و خطرناک را امتحان کنند، در حالیکه مردم عادی با اجرای چنین روشهایی ورشکسته میشوند و اینکه شانس خیلی در موفقیت افراد دخیل است، اما همه این حرف و حدیثها نمیتواند نافی این حقیقت باشد که نسیم طالب یک معاملهگر نابغه است.
معروفترین پیشبینیهای طالب
نسیم طالب در سال ۲۰۰۳ پیشبینی کرد که به احتمال قوی شرکت “فَنی مِی” که از حمایت و پشتیبانی دولت برخوردار بود، سقوط میکند. با وجودیکه “فَنی مِی” شرکتی بسیار موفق و مورد اعتماد در بازار وام مسکن به شمار میرفت، طالب با تحلیلهای خود به نتیجهای بسیار منفی در مورد آن رسیده بود. او این شرکت را به نحوی توصیف کرد که گویی بر بشکهای از دینامیت نشسته و هر لحظه ممکن است تنها با یک عطسه نابود شود. این پیشبینی موجی از انتقادها را متوجه او ساخت و در بازارهای مالی به شدت به او حمله شد، اما در نهایت گفته او به واقعیت تبدیل شد. در آخر، سقوط “فَنی مِی” صدها میلیارد دلار برای مالیاتدهندگان امریکایی هزینه برداشت.
در روز دوشنبه سیاه، مورخ ۱۹ اکتبر ۱۹۸۷، زمانی که میانگین صنایع داو جونز به اندازه ۲۲٫۵ درصد نزول کرد، طالب توانست ۴۰ میلیون دلار از این میان بدست آورد. این اتفاق بزرگترین سقوط بازار در تاریخ مدرن به حساب میآید. پیشبینی وقوع چنین اتفاقی ورای تصور هر کسی غیر از نسیم طالب بود. بعدها نظریه او به عنوان “قوی سیاه”(نظریه قوی سیاه، استعارهای است که به اثرات شدید ناشی از برخی از رویدادهای غیرقابلپیشبینی و نادر و همچنین تمایل انسان به یافتن توضیحاتی ساده و دم دستی برای این رویدادها میپردازد) شناخته شد.
برای تهیه کتاب قوی سیاه کلیک کنید از انتشارات آریانا قلم
او در پیشبینیهای خود برای آینده نزدیک، چنین ارزیابی میکند که در حال حاضر جای ترس و وحشت از جنگ جهانی سوم نیست، چرا که کشورهایی که توان مالی آن را دارند، ترجیح میدهند دستان دیگری به جای آنها وارد نبرد شوند. او درباره “قوی سیاه” مواجهه غرب و چین یا غرب و دنیای اسلام صحبت میکند.
استراتژی معاملاتی نسیم طالب چگونه است؟
طالب بیشتر خود را یک محقق اتفاقات و تصادفات میداند تا یک تاجر، و اظهار میکند که قصد داشته از طریق معاملهگری در برابر مقامات و قدرتمندان به استقلال و آزادی دست یابد.
۱ – طالب روی حوادثی که به سختی قابل پیشبینی هستند، معامله میکند (قوی سیاه)
منظور طالب از قوی سیاه، وقوع حوادث و اتفاقات نادری است که به سختی قابل پیشبینی هستند و بطور غیرمنتظرهای رخ میدهند و نتایج منفی یا مثبتی در پی خواهند داشت و به شدت بر نظم قبلی موثر خواهند بود.
۲- او از پول سرمایهگذاران در برابر “قوهای سیاه” منفی محافظت میکند
طالب از پیشگامان پوشش دامنه ریسک (اکنون به نام “حفاظت در برابر قوی سیاه” شناخته میشود) است که در آن سرمایهگذاران در برابر حرکات شدید بازار بیمه میشوند. او بیان میکند که سودآوری از بازار به شیوه او باید مثل زندگی در یک منطقه نرمال و با شرایط عادی باشد و نه ناحیهای با وضعیت افراطی.
منظور از منطقه نرمال حوادثی هستند که میتوان آنها را با توجه به اطلاعات گذشته پیشبینی نمود. ۱۰۰۰ نفر را از سرتاسر جهان در نظر بگیرید. از آفریقاییها و قوم چوکچی گرفته تا چاقترین مرد جهان و یک زن چینی. مقادیر متوسط (۲ چشم، وزن میانگین، ۲ دست و ۲ پا) تصویر کاملی از مجموعه نمونهها بدست میدهند. در این صورت حتی فربهترین شخص جهان نیز نمیتواند تغییر چشمگیری در میانگین مقادیر ایجاد کند.
اما مقصود از نواحی افراطی، پدیدههای اجتماعی هستند، نه فیزیکی. درآمد ۱۰۰۰ نفر را از سرتاسر جهان در نظر بگیرید و به این مجموعه برای مثال بیل گیتس را نیز اضافه کنید. در این حالت ۹۹٫۹ درصد میانگین درآمد این مجموعه متعلق به بیل گیتس خواهد بود. طالب نسیم اظهار میکند که “در شرایط افراطی اختلاف مقادیر بقدری زیاد است که تنها یک نمونه میتواند تغییرات بزرگی در مجموع یا مقدار کلی ایجاد کند”.
۳ – نسیم طالب تعادلی بین ریسک سودآوری و حفظ حداکثر سرمایه برقرار میکند
استراتژی او به عنوان یک معاملهگر ایجاب میکند که از سرمایهگذاران در برابر بحرانها محافظت کند و در عین حال از قبل حوادث نادر (قوی سیاه) سود خوبی بدست آورد. بنابراین معاملهگری او عبارت است از دورهای طولانی از سودهای کوچک و سپس چند سود بزرگ.
۴ – او به خرید گزینههای کمارزش و فروش گزینههای باارزش علاقمند است
مردم احتمال وقوع اتفاقات عادی را خیلی دست بالا میگیرند. شما بطور کلی در دو صورت ثروتمند میشوید، اینکه یا هیچ اتفاقی رخ ندهد و یا حادثهای بزرگ اتفاق بیافتد.
کتاب او با عنوان “پوشش ریسک داینامیکی” درباره معاملهگری از دیدگاه خبرههای این حوزه است. این کتاب بیان میکند که افراد باید نسبت به عملکرد خود آگاه باشند و منظور از آگاهی صرفا فهم چگونگی انجام معامله نیست، بلکه نحوه واکنش و بهرهبرداری در مواقع بحرانی است.
۵ – استراتژی طالب براساس این طرز تفکر بنا شده که بعضی از گزینهها به دلیل توزیع دُمکلفت احتمالات بازدهی بازار، به درستی قیمتگذاری نشدهاند
در صورت استفاده از این استراتژی، باید به لحاظ مالی و روانی آمادگی لازم را داشته باشید تا در شرایطی که گمان میبرید سرمایه شما در حال از دست رفتن است، آرامش و خونسردی خود را حفظ کنید. تنها کافی است یک مرتبه معامله صحیحی را انجام دهید و همه چیز را جبران کنید!
طالب اظهار میکند که با استفاده از این روش طی دو سال گذشته سودهای کلانی را بدست آورده است. این استراتژی میتواند در مواقعی که بازار حرکات بزرگی دارد، بیمرز و انتها سودآور باشد. شما چرا امتحان نمیکنید؟
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: fbs
سلام وقت بخير
تشكر ميكنم بابت مقالات خوبي كه تهيه ميكنيد، طرز فكر آقاي طالب جالب و منحصر به فرد هست، با توجه به اطلاعاتي كه در اين مقاله داده شد آيا ميتونيم سبك و نوع تحليل و معامله گري ايشون رو در دسته سوم و جديدي از سبك تحليل و معامله گري قرار بديم؟ مواردي كه راجع به ديدگاهشون در اين مقاله خوندم رو نميشه صد در صد مبتني بر تحليل فاندامنتال و بنيادي كه عام و رايج هست دونست و از طرفي از نوع تحليل تكنيكال هم نيست، آيا ايشون مبدع دسته سوم و سبك جديدي از تحليل و معامله گري هستند؟
سلام وقت بخیر
بله خود ایشون اسم روش تریدشون رو قوی سیاه گذاشتن
منطقه ترید ایشون و مناطق بررسی که انجام میدن بیشتر روی حبابهای مارکت هست و بررسی این حبابها
حبابها برخلاف دید عموم همیشه در افزایش قیمت اتفاق نمی افتن
هر گونه تغییر و ارزش گذاری غیر منطقی (در کاهش یا افزایش) نوعی حباب هست
امینو
خیلی عالی بود ای کاش قبل از سقوط بازار داوجونز این مقاله را میخوندم اما هیچ وقت دیر نیست
سلام .وقتتون بخیر.خیلی مقاله ی خوبی بود.خیلی جالبه که در بازار زمانیکه مهره های بزرگ تعادل بازار رو بهم میزنند مجددا بازار به حالت تعادل بر میگرده.در واقع تعریف تعادل از نظر ایشون متفاوته…خیلی جالب بود دیدگاهشون.
من یکی از سفت و سخت ترین طرفدار های اقای نسیم طالب هستند.ایشون در کتاب قوی سیاه بطور کلی تمام تحلیلگر های درپیت رو درو کرد.واقعا بعضی تحلیل های مسخره هم هنوز در مارکت میبینیم تحلیل گر یک دید برای خودش اتخاذ میکنه بعد وقتی چارت یا گزارش فاندامنتال رو میبینه دلیل میسازه برای خودش چرا این باید بالا یا پایین میره یا وقتی اصلا تحلیلش غلط میشه دلیل های دیگه میسازه میگه بازار اشتباه میکنه عکس جملات وارن بافت رو میذار میگه در اینده سود میده بعد انقدری پوزیشن ضرر ده شون بالا میره که تمام بازدهی های قبلیشون رو کلا میشوره میبره. خداروشکر وقتی این کتاب رو خوندم ذهنم از شر اون دید تحمیلی به بازار خلاص شد
بسیار لذت بردم و مشتاق شدم که بیشتر نوشته های ایشون و بخونم. ممنونم از لطفتون
ممنون عالی بود
ولی من ترجیح میدم از استراتژی استفاده بشه که امتحان خودشو پس داده و توسط یکی از برگان مارکت ینی جناب امینو تایید شده و کشف شده و در قالب پرایس اکشن فراکتالی و فراکتال ارائه شده
یکم گنگ بود
شاید میشد روانتر نوشتش
استاد اگه امکانش هست یک مقاله درباره استاد امینو در قسمت بزرگان مارکت ارائه دهید.
ما شما رو از همه این افراد بزرگ ، بزرگتر میدونیم.
سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما استاد و تیم گرانقدر … . ممنون بابت مقاله عالی
خیلی جالب بود سبک جدید و متفاوتی از معامله گری داشتن
ریسک موضوع خیلی جالبی برای فکر کردنه.
ممنون از استاد عزیزممم بابت این مقاله.
اگه اونا نسیم طالب رو دارن که در سنین بالا از موفقیت هاش رو نمایی میکنه نه از راه و روش موفقیتش….
ما هم استاد امینوی بزرگ رو داریم که در اوج جوانی و موفقیت… معلوماتشون رو بدون ذره ای کم و کاست با دانشجوهاشون به اشتراک میذارن…
این فقط بر میگرده به اینکه چقدر استادمون انسان بزرگ و آزاده ای هستن و روح بزرگی دارن که به این درجه عرفان رسیدن که تمامی یافته هاشون چه در مارکت چه در زندگی و آفرینش و خلقت رو که ثمره ی گذر عمر هست رو خالصانه در اختیار ما قرار میدن و از همه ی جهات شخصیت و روح دانشجوهاشون رو فرم و شکل میدن…. از نظر بنده و بدون اغراق امینو خاص ترین استاد ، بی ریا ترین استاد و دلسوزترین استاد این مارکت و زندگی هست و براشون بهترین ها رو از خداوند آرزو میکنم.خداوند را شاکر هستم که من رو با امینوی عزیز و دوست داشتنی آشنا کرد و هر روز اینو از خدا طلب میکنم که بتوانم مسیر موفقیت رو در کنار استادم طی کنم و یک روز از نزدیک استادم رو ملاقات کنم و ازش تشکر کنم که زندگی من رو تغییر داد.عذرخواهی میکنم اگر طولانی شد.
دیدگاه و روش معاملاتیشون جالب بود
ممنون از مقاله