طراحی یک سیستم معاملاتی به روش علمی
فهرست محتوا
طراحی یک سیستم معاملاتی به طریق علمی
مقدمه
منظور از روش علمی چیست؟ به بیان ساده، روش علمی به دانشمندان کمک میکند تا چیزهای مختلف را مطالعه کنند یا درباره آنها اطلاعات جمعآوری کنند. فارغ از اینکه این افراد دست روی چه موضوعی میگذارند، روش و رویکرد علمی به آنها کمک میکند تا در نهایت به پاسخ برسند.
در واقع راه و روش علمی اساس و بنیان علم مدرن امروزی را تشکیل میدهد. بدون وجود این روشِ طرح سؤال و سپس یافتن پاسخ، به علم و دانشی که امروز میشناسیم یا حتی نوع اطلاعاتی که داریم، نمیرسیدیم.
مراحل روش علمی
در این قسمت مراحل مختلف یک روش علمی را به ترتیب توضیح میدهیم:
۱) مسئله باید از طریق مشاهده مشخص شود، و یک سؤال مطرح شود
این سوال میتواند هرچیزی باشد. مثلا «چرا زمین گِرد است؟». تا زمانی که مسئله را تشخیص نداده باشید و یک سؤال مطرح نکرده باشید، نمیتوانید پاسخی پیدا کنید.
۲) یک فرضیه پایه مطرح کنید
فرضیه یک نوع گمانهزنی است (یک نتیجهگیری یا پیشنهاد برمبنای اطلاعات ناقص موجود، که هنوز به اثبات نرسیده است). به عبارت دیگر، فرضیه فقط یک حدس است که ما فکر میکنیم ممکن است پاسخ مسئله ما باشد.
۳) فرضیههای قابل آزمایش ایجاد میشوند و دادهها برای آزمایش فرضیهها جمعآوری میشوند
تفاوت بین یک حدس علمی و حدس معمولی چیست؟ حدس و گمانهای علمی قابل آزمایش هستند، بنابراین باید آزمایشی برای محک زدن آنها طراحی شود. اما حدسهای معمولی هیچ نوع مبنای اطلاعاتی یا مشاهداتی ندارند.
بنابراین، در ابتدا اطلاعات مربوطه جمعآوری میشوند تا یک یا چند فرضیه قابل آزمایش ایجاد شوند. در صورتیکه نتایج حاصل از آزمایشها با فرضیه مطرح شده همخوانی نداشته باشد، آن فرضیه رد یا اصلاح میشود (بازگشت به مرحله ۲).
بدیهی است که تمامی نتایج باید ثبت شوند. بعضی از نتایج مثبت هستند، بعضی منفی، اما در هر صورت تمام آنها دادههای ما محسوب میشوند. هر نتیجه یک داده است که میتواند ما را به پاسخ مسئله نزدیک کند. بله، دانشمندان با شکستها به این صورت برخورد میکنند: هر شکستی یک داده جدید است.
حالا اگر نتایج آزمایشات فرضیه مطرح شده را تائید کند، وارد مرحله بعدی میشویم.
۴) یک نظریه ایجاد میشود
در نهایت پس از اینکه فرضیه خود را بطور کامل مورد آزمایش قرار دادید، میتوانید پاسخ نهایی خود را ارائه دهید: نظریه شما.
حتی میتوانید به منظور انجام آزمایشات بیشتر روی نظریه خود، از دیگران بخواهید که نگاهی به آن بیاندازند یا آزمایشهای بیشتری روی آن انجام دهند تا اینکه تا حد ممکن به پاسخ واقعی مسئله نزدیکتر شوید.
در محاورات روزمره، یک نظریه صرفا حالت مبهمی از یک واقعیت است. اما از دیدگاه یک دانشمند، یک نظریه توضیح و تشریح اثبات شدهای است که از طریق روشهای علمی بدست آمده، بطور مکرر مورد آزمایش قرار گرفته و همچنین توسط مشاهدات و نتایج آزمایشات تائید شده است.
امروزه همچنان مقالات بلند و متعددی درباره روشهای علمی نوشته میشود و دانشمندانی هم هستند که با بعضی از روشهای مطرح شده مخالفت دارند. اما به هر حال، چهار مرحله بیان شده، کلیت تحقیق به روش علمی را تشکیل میدهند.
طراحی یک سیستم معاملاتی به روش علمی
برای اینکه یک سیستم معاملاتی کاربردی طراحی کنید که صحت و کارآمدی آن به اثبات رسیده باشد، باید از روش علمی استفاده کنید.
این فرایند در اینفوگرافیک زیر توضیح داده شده است:
نتیجهگیری
روش علمی فقط مختص دانشمندان نیست. این یک فرایند حقیقی و امتحانشده حل مسئله است که در تمام زمینهها میتوان آن را بکار گرفت. به ویژه این روش برای ما معاملهگران بسیار مفید است چرا که یک راه کاربردی برای بررسی دادههای بازار بدون دخالت احساسات و ارزشها و باورهای شخصی است.
گرداوری و بازنویسی : آکادمی ویو
منبع: academywave / tradingco
مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯
بسیار مفید و کاربردی بود …ممنونم بابت این اطلاعات ارزشمند 🌹امیدوارم همیشە شاد باشید جناب امینو
عالی سپاس
بسیار عالی و ممنون از همه گروه آکادمی ویو
درود بر استاد امینو و تیم آکادمی ویو
عالی بود مثه همیشه
سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و تشکر بابت مطالب بسیار آموزنده و مفید
بسیار عالی و کاربردی بود
عرض ادب و احترام
استاد از شما ممنونم که این نکته های مهم رو به ما اموزش میدید.خداوند نگهدارتون باش.و راهتون هموار باش.
امیدوارم بتونم حداقل شاگردی باشم در حد واندازه های استادی چون امین دهقان.
بسیار دقیق و موشکافانه بیان شده .سپاس از استاد
بسیار عالی و کارآمد
مثل همیشه
بسیار مقاله کاربردی و عالی بود … حالا کاملا متوجه شدم که چرا استاد امینوی عزیز روی انجام ۱۰۰ مورد مثال و تحلیل نتایج اونها اصرار دارن…. واقعا که همه حرفاتون یه حکمتی پشتش هست …واقعا که وجودتون یه غنیمت برای ما … براتون آرزوی سلامتی و شادی میکنم .
اینفوگرافیک چقدر جمع و جور عالی و کامل بود…
ممنون از استاد دهقان و تیم عالی آکادمی
عالی بود.در واقع اساس فکر کردن سوال کردن است.معمولا سوال میتواند سوال خوب ناقص یا حتی گمراه کننده باشد.خط کش بررسی سوال میتواند هدف از سوال باشد.
اما استاد یک سوال خدمتتون :در چارت دو پارامتر اساس کار است زمان و قیمت .در واقع سوالم این است که استراتژی بدست آمده از بک تست ممکن است بر اثر زمان وین ریتش تغییر کند؟ اگر جواب بله هست ما چه مدت یک بار باید وین ریت سیستم را بررسی کنیم؟
بسيار ممنون از تيم آكادمي بابت توضيح بسيار جامع و قابل فهم
متشكرم از وقت و زماني كه براي بهبود ما ميگذاريد 🌹
مطالب عالی هستند پیگیری و انجام و کارهای که در مطالب هستند هم یک نوع ازمایش هست که با انجام آن به نتیجه خوبی خواهد رسید به تشکر ازهمه
سلام خدمت استاد عزیز و گرانقدر
بینظیرید استاد عزیز امیدوارم حداقل بتونم شاگرد لایقی براتون باشم تا ذره ای از زحمات شما رو بتونم
جبران کنم.
زندگیتون پر برکت
تشکر !
تشکر
سلام. در مورد خطاهای رایج در بک تست گرفتن هم لطفا مطلب بذارید. مرسی
بسیارعالی.ممنون که دلسوزانه باعث ارتقاء سطح مادی و معنوی ما شدین.
عالی
سلام استادضمن ارزخسته نباشیدکل مطالب سایتتون خوندم بسیاراموزنده بوددستتون دردنکنه
بسیار عالی
سلام، مقاله بسیار عالی و کاربردی بود، من را تا حدود زیادی از سردرگمی در آورد، لطفا برای افزایش سواد مالی و علمی ما هم مقالاتی فراهم شود. خیلی خوب هست.