ترس از ورود به معامله (FOJI)
فهرست محتوا
ترس از ورود به معامله ( FOJI)-Fear Of Joining In
فوجی (FOJI) که مخفف عبارت Fear Of Joining In و به معنای ترس از ورود به معامله است، در مقابل ترس از دست دادن فرصت معاملاتی (فومو) قرار دارد. به هنگام احساس فومو، معاملهگران به دلیل اینکه مبادا یک فرصت معاملاتی را از دست ندهند، خیلی سریع و جسورانه وارد معامله میشوند، حتی اگر قیمت حرکت بزرگی انجام داده باشد. در مقابل، به هنگام احساس فوجی، معاملهگران از ورود به معامله وحشت دارند، حتی اگر براساس سیستم معاملاتی خود، تائیدیهها و سیگنالهای زیادی دریافت کرده باشند. احساس فوجی میتواند برای معاملهگران بسیار مضر و مخرب باشد، چرا که در این صورت ممکن است خیلی دیرهنگام به معاملات ورود کنند.
احساس فوجی چگونه شکل میگیرد؟
عوامل متعددی منجر به ایجاد احساس فوجی در معاملهگران میشود که بعضی از آنها عبارتند از:
ضررهای گذشته
اگر معاملهگری در گذشته ضرر و زیانی را تجربه کرده باشد، معمولا تأثیر منفی آن تا مدتی باقی میماند. در روانشناسی معاملاتی موضوعی وجود دارد تحت عنوان سوگیری تجربیات اخیر (Recency Bias)، به این معنا که معاملهگران تمایل به یادآوری اتفاقاتی دارند که به تازگی و در گذشته نزدیک برای آنها رخ داده است. برای مثال، اگر در حال رانندگی باشیم و یک صفحه تصادف ببینیم، معمولا تمایل پیدا میکنیم که آهستهتر به مسیر خود ادامه دهیم، حتی اگر این حادثه برای افراد دیگری اتفاق افتاد باشد. اگر این حادثه برای خود ما اتفاق بیافتد، تأثیر روانی آن بیشتر خواهد بود، تا حدی که گاهی اوقات میبینیم بعضی افرادی که در گذشته تصادفی را تجربه کردهاند، دیگر هرگز نمیخواهند رانندگی کنند. به طریق مشابه، معاملهگرانی که ضرر و زیانی را تجربه کردهاند، معمولا خیلی محتاطتر و محافظهکارانهتر عمل میکنند، تا حدی که دیگر جسارت ورود به هیچ معاملهای را ندارند و بنابراین درگیر احساس فوجی میشوند.
احساس میکنند روند هنوز تغییر نکرده است
به عنوان مثال در بازار سهام، سیگنال خرید معمولا وقتی که قیمت برای یک مدت طولانی در شرایط و روند نزولی بوده، ظاهر میشود. در این مواقع، معاملهگران احساس میکنند که شرایط بازار همچنان نزولی است، حتی اگر سیگنال تغییر روند و صعودی شدن بازار ظاهر شده باشد. این هم نمونه دیگری از نتیجه سوگیری تجربیات اخیر (Recency Bias) است. در این صورت معاملهگران زمانی به اشتباه خود پی میبرند که قیمت خیلی بالا رفته و روند کاملا صعودی شده است.
بدترین موقعیت
بدترین موقعیت زمانی رخ میدهد که معاملهگران به دلیل احساس فوجی به معاملهای ورود نکنند، سپس پس از اینکه قیمت حرکت بزرگی انجام داد، از سر ناچاری و به دلیل احساس فومو و خیلی دیرهنگام (ترس از دست دادن فرصت معاملاتی) وارد معامله شوند.
چگونه بر احساس فوجی غلبه کنیم؟
به منظور غلبه بر احساس فوجی میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱-پیش از هر چیز، باید یک سیستم معاملاتی داشته باشید. سیستم معاملاتی مانند راهنمای شما به هنگام اتخاذ تصمیمات معاملاتی عمل میکند. یعنی به شما نشان میدهد که میتوانید به معاملهای ورود کنید یا خیر.
۲- هرگاه دچار ضرر و زیان شوید، این اتفاق همیشه یک اثر روانی منفی بر روی شما خواهد داشت، به ویژه اگر ضرر بزرگی را تجربه کنید. به همین خاطر، برای مدتی معاملهگری را رها کنید. بعد از اینکه مجددا آرامش و خونسردی خود را بدست آوردید، دوباره میتوانید به فعالیت خود ادامه دهید.
۳- به سیستم معاملاتی خود اعتماد کنید. وقتی به سیستم خود اعتماد داشته باشید، بطور منظم آن را اجرا میکنید. در این صورت دیگر سردرگم نمیشوید که چه زمانی به معامله ورود کنید و چه وقتی از آن خارج شوید.
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: academywave / bigwinforex
سلام بسیار مقاله عالی وکاملی بود ودقیقا این مراحل را با تک تک سلولهای مغزم درک کردم
ممنونم از مقاله های درجه۱
ممنون ک این مقاله رو قرار دادین
من مدتی بود ک دچار این ترس شده بودم
ممنون میشم از این دست مقالات رو بیشتر بزارین
سپاسگذارم
ممنونم
بسیار عالی بود مدت زیادی با این احساسات دست و پنجه نرم کردیم
فقط یک قسمت به جای صحنه تصادف نوشتید صفحه تصادف
عالی
سلام، بسیار ممنون از مقاله خوبتون. نکته طلایی این مقاله:
تاکید به داشتن سیستم معاملاتی مشخص و داشتن چک لیست و اعتماد به این دو بهترین و مهمترین چیز برای درگیر نشدن به احساس فوجی است…
آرزوی سلامتی و موفقیت و آرامش برای استاد عزیزممم “امینوی دوست داشتنی” و تمامی دوستانم در آکادمی
سلام من چک لیست و سیستم معاملاتی دارم و همیشه درگیر فومو هستم نمیدونم باهاش چ کنم
داشتن چک لیست و تعهد به اون جلوگیری میکنه از فومو و فوجی
عالی بود ممنونم از لطفتون.
با تشکر از زحمات شما
باتشکر از شما
مفید ممنون
متشکرم از شما و تیمتون
عالی و مفید. تشکر
راه آزاد شدن از این مشکل ، همون داشتن سیستم معاملاتی و چکلیست هست که بعد از رسیدن به ایمان کامل نسبت بهش ، میتونه معامله کردن رو خیلی لذت بخش کنه
تشکر از استاد عزیز
بسیار عالی بود
بهترین راه افتتاح یک حساب نانو یا سنت است و بعد کم کم حجم اضافه کنیم و پله پله حجم را زیاد کنید تا ترس بریزد و در حساب دمو احساسات دخیل نیست ولی در حساب نانو حتی اگر هزار تومان هم سود یا زیان باشد معاملات واقعی و تجربه دهنده و آموزنده است
سلام بسیارهم عالی .امیدوارم همگی بتونیم این قوانین رارعایت بکنیم تاترید برایمان لذت بخش شود
ممنون
سلام
با تشکر از استاد عزیز
به نظر من ، فوجی و فومو هر دو به خاطر عدم تسلط به مباحث تکنیکال و چکلیست هست،چون خود من هم هر دو این مشکلات رو داشتم ولی با تمرین تسلط و تعهد روز به روز دارم مطمئن تر و دقیق تر ورود میکنم.
مثل همیشه عالی سلطان ❤💯💯
فوق العاده . مثل همیشه . ممنون استاد
سلام به استاد عزیزم
استاد من تجربه خودم رو می خوام بگم :
اگر من تسلط کافی روی فقط چند تا تکنیک از صدها تکنیک دورهای شما داشته باشم
ترس از ورود به معامله به نظر من بی مورد هست و این در صورتی نمایان خواهد شد
که تریدر تسلط کافی و هزاران تمرینی که در دوره ها هست رو انجام نداده باشه و
همچنین ترس از دست دادن فرصت معاملاتی برای من وقتی پیش اومده که طبق چک
لیست عمل نکردم و با عجله یک پوزیشن باز کردم یا به منطقه خروجم پایبند نبودم .
استاد بیشترین صدایی هستید که در اطراف من منتشر میشه و سپاسگزارم بابت
وجود بی نظیرتون
سلام و درود
عالی بود سپاس از استاد عزیز
درود فراوان به همه عزیزان
استاد عزیز اگر امکانش هست،مثل گذشته یک فایل صوتی در اول مقاله قرار بدین مطلب رو خیلی بهتر درک میکنیم.
سپاس فراوان🌹
لطفا در مورد نقش سوگیری های ذهنی در معامله گری بیشتر بنویسید.
هرگاه دچار ضرر و زیان شوید، این اتفاق همیشه یک اثر روانی منفی بر روی شما خواهد داشت، به ویژه اگر ضرر بزرگی را تجربه کنید. به همین خاطر، برای مدتی معاملهگری را رها کنید. بعد از اینکه مجددا آرامش و خونسردی خود را بدست آوردید، دوباره میتوانید به فعالیت خود ادامه دهید.