حالت شب

حاضرید حوصلتون سر بره یا ضرر کنید؟

by روانشناسی بورس و بازار فارکس in 2023-05-02
حالت شب

 

حاضری حوصله‌ات سر بره یا ضرر کنید؟

مقدمه:

فرض کنید شما به تنهایی داخل یک اتاق هستید که هیچ وسیله‌ای در آن وجود ندارد. نه تلفنی هست، نه کتابی برای مطالعه و نه تلویزیونی. هیچکس هم نیست که با او صحبت کنید. فقط خود شما و افکارتان برای ۱۵ دقیقه.

احتمالا برای افرادی که تمام روز مشغول نگهداری از بچه‌های خود هستند، چنین فضایی خیلی رؤیایی به نظر می‌رسد!

اما مغز ما چقدر می‌تواند این شرایط را تحمل کند؟ تا چه مدت می‌توانیم این فضای حوصله سر بَر را تحمل کنیم، بدون اینکه دنبال چیز دیگری برای سرگرمی باشیم، حتی اگر آن چیز «سرگرم‌‌کننده» به همراه یک درد و رنج فیزیکی هم باشد؟

 

آقای ویلسون، محقق دانشگاه ویرجینیا به همراه همکاران خود به دنبال پاسخ به این سؤالات، آزمایشی را انجام دادند که نتایج آن شگفت‌انگیز است.

در این آزمایش، از ۴۰۰ نفر خواسته شد که در یک اتاق به تنهایی و بدون هیچ وسیله‌ای، برای مدت ۱۵ دقیقه بنشینند. تقریبا نیمی از این جمعیت گزارش دادند که اصلا از این تجربه خلوت و تنهایی لذت نبردند. آن‌ها این فرصت را داشتند که بنشینند و فقط فکر کنند، اما بسیاری از آن‌ها این کار را دوست نداشتند. حتی وقتی به این افراد موضوعی برای فکر کردن هم داده می‌شد، باز هم این تجربه را دوست نداشتند.

در مرحله بعد، محققان تغییرات جالبی در این آزمایش ایجاد کردند. این مرتبه قبل از ورود به اتاق، به هریک از شرکت‌کنندگان یک دستگاه کوچک شوک الکتریکی داده شد. این بار وقتی افراد وارد اتاق شدند، در مقابل آن‌ها این دستگاه هم وجود داشت که اگر آن را لمس می‌کردند، به آن‎ها شوک الکتریکی وارد می‌شد. اندازه این شوک الکتریکی خیلی زیاد نبود، یعنی به اندازه‌ای نبود که به آن‌ها آسیبی وارد کند، اما خوشایند هم نبود.

حالا این سؤال مطرح می‌شود که آیا حاضرید حوصله شما سر برود یا اینکه کمی درد بکشید؟ توجه کنید که درباره فقط ۱۵ دقیقه تنها بودن و هیچ کاری نکردن صحبت می‌کنیم.

نتیجه این آزمایش نشان می‌دهد که ۶۷ درصد آقایان و ۲۵ درصد خانم‌ها بقدری حوصله‌شان سر رفته بود و به دنبال یک چیز محرک و متفاوت بودند که کاملا داوطلبانه به خودشان شوک الکتریکی وارد کردند.

حاضری حوصله‌ات سر بره یا ضرر کنی؟

گاهی اوقات، حرکت‌های خیلی خوب و بزرگی در بازار وجود ندارد یا اینکه اصلا سیستم معاملاتی شما سیگنالی برای ورود به معامله نمی‌دهد. در این شرایط، اگر معامله‌گر صبور نباشد، ممکن است سیستم معاملاتی خود را به کلی کنار بگذارد یا هر طور شده خودش را توجیه کند و به زور وارد یک معامله شود.

معامله‌گران تمام روز مقابل مانیتورهای خود می‌نشینند و به بازار و نمودارها خیره می‌شوند، و اگر موقعیت معاملاتی خوبی پیدا نکنند، ممکن است فقط به خاطر اینکه خسته شده‌اند و حوصله‌شان سر رفته، به زور و بدون دلیل وارد یک معامله شوند. معامله‌گران بعضی اوقات احساس می‌کنند که هر طور شده باید در بازار حضور داشته باشند، و این طرز فکر و احساس می‌تواند آن‌ها را مجبور کند وارد معاملاتی شوند که در واقع نباید انجام دهند. این‌ها معاملاتی هستند که به دلیل بی‌حوصلگی انجام می‌شوند، و چنین معاملاتی به ندرت به سود می‌رسند.

هیچ شکی در این نیست که معامله‌گری گاهی اوقات می‌تواند کُند و حوصله‌ سَر بَر باشد، و اگر تمام روز مقابل مانیتور قرار بگیرید، مثل این است که به دیوار خیره شده‌اید.

در این مواقع بعضی افراد شروع می‌کنند به وبگردی، چک کردن اینستاگرام یا چت کردن در انجمن‌های معامله‌گران. البته در نظر داشته باشید که شما همیشه می‌توانید جفت‌ارزها یا تایم‌فریم‌های مختلف را بررسی کنید تا ببینید آیا می‌توانید یک موقعیت معاملاتی مناسب پیدا کنید یا خیر. اما این رفتاری است که من آن را معامله از سر بی‌حوصلگی می‌نامم. یعنی سعی دارید با بررسی چندین نمودار مختلف، هر طور شده و به زور وارد معامله‌ای شوید که شرایط ورود به آن وجود ندارد.

وقتی حوصله ما سر می‌رود، دیگر علاقه‌ای به کاری که انجام می‌دهیم نداریم. ذهن ما دیگر درگیر چیزی نیست. بنابراین، ذهن شروع می‌کند به جستجوی یک چیز متفاوت و محرک. در واقع ذهن ما به ما می‌گوید: «من واقعیت را دوست ندارم. آن را تغییر بده.»

پاسخ دادن به تقاضای ذهن برای هیجان بیشتر، همان چیزی است که ما را به دردسر می‌اندازد. معامله‌گران دیگر حواس‌پرت می‌شوند و ناگهان بازار شروع به حرکت می‌کند. در این هنگام، می‌بینند حالا که بازار بیدار شده و حرکت‌های خوبی انجام می‌دهد، آن‌ها در موقعیت خیلی بدی وارد معامله شده‌اند، صرفا به این دلیل که ذهن‌شان آن‌ها را مجبور به انجام آن معامله کرده است.

 

 

مشکل از شرایط و موقعیت‌ها نیست، مشکل از نحوه واکنش ما در برابر آن‌ها است. خیلی دقیق‌تر بررسی کنیم، بیشتر از اینکه واکنش ما در برابر بی‌حوصلگی مسئله باشد، واکنش ما در مقابل تقاضای ذهن‌مان برای هیجان و تحریک بیشتر، مسئله است.

ما به ذهن‌مان پاسخ می‌دهیم. ما وارد افکاری می‌شویم مثل اینکه «این خیلی حوصله سر بَر است. دیگه باید یه کاری انجام بدم». دیگر احساس خوب و راحتی نداریم و می‌خواهیم از این وضعیت خلاص شویم. به همین خاطر ممکن است هر لحظه وارد یک معامله شویم.

چند راه برای غلبه بر بی‌حوصلگی پیشنهاد می‌کنیم. یکی از آن‌ها خیلی ساده است، کمی از بازار و نمودارها فاصله بگیرید. این روش خیلی ساده است، اما بسیاری از معامله‌گران همین کار را فراموش می‌کنند.

  • استراحت کنید

کمی از بازار فاصله بگیرید و استراحت کنید. قدری از نمودارها دور شوید و کارهایی انجام دهید که دوباره انرژی بگیرید.

  • اهداف خود را فراموش نکنید

درگیر کارهایی نشوید که انرژی ذهنی شما را هدر می‌دهند. قبل از اینکه وارد معامله شوید، ببینید به دنبال چه چیزی هستید و چه نتیجه‌ای می‌خواهید بگیرید. آیا این معامله مطابق قوانین معاملاتی شماست؟

در حرفه معامله‌گری، آگاهی از اینکه ذهن ما چه چیزهایی به ما می‌گوید، مهارت بسیار مهمی است که همیشه باید آن را تقویت کنیم.

هیچکس از معاملاتی که از سر بی‌حوصلگی انجام می‌شوند، در امان نیست. افراد مبتدی و مجرب، ممکن است وقتی بازار حرکات ضعیف و کوچکی دارد یا هنگامی که شرایط کاری آن‌ها یکنواخت می‌شود، دچار بی‌حوصلگی شوند.در این مواقع همیشه به این موضوع فکر کنید:

حاضری حوصله‌ات سر بره یا ضرر کنی؟

 

گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع :  Academywave / Brainbasedlearning

 

 

 

 

4.7/5 - (227 امتیاز)
30 Comments
  1. جعفر شادی نقده 2023-05-02 at 23:28 پاسخ

    خیلی عالی بود استاد تقریبا اکثر افراد دچار این مشکل هستند

  2. سلام پیشنهاد شما برای اینکه حوصله‌ معامله‌گر سر نره و وارد اینشکل از معاملات نشه چیه. اینکه استراحت کنیم و از چارت دور بشیم؟ یا وبگردی و مطالعه؟ ممنون میشم اگه پاسخ بدین و بفرمایید که ترجیح شما چیه

  3. درود به همه ی عزیزان
    استاد برای یکی مثل بنده که هم اماتور هم بی حوصله هستم(میدونم ولی عمل کردن بهش😶)و هم فول تایم دارم اموزش میبینم و کار میکنم یه جورایی سخته که کاری انجام ندم،اکثر ضرر های که میکنم بخاطر همین موضوع هست که فکر میکنم حتما باید کاری(تریدی)انجام بدم،(البته اطلاعات توی مقاله ها رو میخونم)ولی فقط اطلاعات هست و توی عمل که میشه کاملا مخالف اطلاعات خودم عمل میکنم،حتی توی ژورنال خودم هم ضبط میکنم که اینجور مواقع چیکار کنم ولی خوب عمل نمیکنم،مشکل من عمل نکردن به اطلاعات ی هست که دارم😶نمیدونم چیکار کنم؟خودم رو سرزنش میکنم گاهی اوقات،گاهی اوقات کلا بیخیال اون تریدی که از روی بی حوصله گی زده بودم و الان بازار مخالف جهت ترید من حرکت کرده میشم و چارت رو میبندم ولی این فقط چند دقیقه طول میکشه و باز بر میگردم همون شرایط فکر کنم مثله همون شوک الکتریکی باشه.چیکار کنم؟یعنی چجوری خودمو اصلاح کنم؟
    سپاس فراوان🌹🌹🥰🌹

    • این مشکل رو منم دارم. راه و حلش رو میدونم اما عمل کردن بهش خیلی سخته.

      راه حل:
      “تکنیک هیچ کاری نکردن”
      http://amino.link/wtechn

      • سپاس فراوان🌹
        این مورد رو جزو عادت های بد خودم،تقریبا هر چند روز یک بار ثبت میکنم🤦‍♂️ذهن اگاه خودم به این مشکل پی برده ولی ذهن ناخوداگاه م در برابر اصلاح مقاومت میکنه(یعنی خودکار دستم میره سمت معامله*خارج از سیستم*توی شرایط ساکن بازار)شاید هم یکی از عوامل دیگه برای من باعث میشه که اینجور عمل کنم😶ولی سعی در اصلاح این عادت بد خودم دارم و بالاخره یه جوری باید رفعش کنم،که زمان بر هست ولی باید بشه،امید وارم شما هم عادت جایگزین خوبی براش پیدا کنید یا راه حل اصلاح رو پیدا کنید هر جور شده.🌹🥰🌹

      • سلام دوست عزیز در این گونه مواقع باید از ابزار ارتباط واقرار احساست استفاده کنی تا به هوشیاری برسی ،با افرادی که مثل ما تریدرند ودرکتون میکنن بدون قضاوت میشنوند.

    • محمد علی 2023-05-05 at 09:10 پاسخ

      سلام
      توی اینجور مواقع زنگ میزنی به جناب امینوی عزیز با پتک میاد میکوبه توی سرت و مونیتورت !!!!!!!!!!!! و تمام……………

  4. درود
    مطلب فوق العاده عالی بود و دانستن چنین موضوع مهمی بشدت اثر تجربه‌هایی گران رو خنثی میکنه.
    بابت اشتراک تمامی مطالب مفید و ارزنده و این مقاله فوق العاده بی‌نهایت ممنونم استاد

  5. به یاد اون جمله توی وبینار پرایس افتادم که جناب امینو میگفت:
    “در پایان هر دوره و آموزش، یکی از نتایجی که باید برای شخص “دوره دیده و آموزش دیده” داشته باشه اینه که شخص بتونه خودش ذهن خودش رو کنترل کنه نه ذهنش اون رو.”

    برای من الان این جوریه که یا باید طبق چک لیست وارد پوزیشن بشم یا خودمو وصل کنم به پریز برق. 🥲

  6. سپاس از امینوی بزرگ

  7. این مقاله پاسخ به مشکل خیلی هاست. استفاده کردم 🙂
    ممنون از استاد امینو عزیز و آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون

  8. هیچ کاری نکردن هم خودش کاریه

  9. بسیار عالی و کاربردی

  10. سلام وعرض ادب مدت دو سال هست که در آکادمی هستم هرچی میام جلوتر متوجه میشم اگر بخایم درست کار کنیم خیلی سختتر میشه
    این بدهههه

  11. ای داد بی داد. حوصله سر رفتن مشکل همیشگی منه. دیونم می کنه. من بتونم با خودم کنار بیام کلا موفق شدمه اصلا به نظرم بیشتر از ۵۰ درصد موفقیت من بستگی به این داره که بتونم خودم را مجاب کنم پای چارت بیشنم و صبورانه نظاره گر باشم.

  12. Mohammad.Hashemi 2023-05-05 at 01:27 پاسخ

    مقاله بسیار مفید و به جایی بود (حداقل برای من) سپاسگزارم استاد امینو

  13. سپاس مقاله ی خوبی بود
    آزمایشی که اولش مطرح شد خیلی برام جالب بود.
    خدا قوت.

  14. سلام و عرض ادب خدمت دوستان
    ممنونم بابت این مقاله ارزشمند
    صبر اگر به شخصه قبلا داشتم زود تر میرسیدم هرچه عجله کردم دیر تر رسیدم

  15. Davoudi ۲۳۲۳ 2023-05-06 at 06:58 پاسخ

    عالی بود مثل همیشه

    الان فهمیدم چرا تریدرهای خانم موفقتر عمل میکنند

    چرا اسکلپر زیاده،پس همش طمع نیست.

    به نظرم یکی از راههای از کم کردن این بی حوصلگی استفاده از استراتژیهای با پارامتر بیشتر باشه در واقع بررسی بیشتر ما رو درگیر فکر بیشتر میکنه و زمان بیشتر میشه و میتونه کمک کنه ،مثل چک کردن اخبار و ….

    من یک راه حل برای خودم دارم این بود که من چون علاقه زیادی به آموزش دادن دارم فکر میکردم در اتاق کسان دیگه ای وجود دارند و میخواهم به اونها آموزش بدم و بعد با صدای بلند علت ورودم ،نحوه بررسی ام رو توضیح میدم انگار دارم ترید لایو رو برای دیگران ضبط میکنم چون تدریس میکنم حوصلم کمتر میره،حتی این کار رو در ژورنال کردن انجام دادم عالی بود بعدا که گوش میکنید به نحوه فکر کردن در زمان ترید پی میبرید و این فوق العاده است و به شما هم توصیه میکنم انجام بدید،

    ولی از استاد خواهشمندم به غیر از دور شدن از چارت راه حل بیشتری ارائه بدهند ممنون میشم واقعا انگار معتاد شدم حتی روزهای که بازار بسته است یه جورایی سر در گم هستم

  16. سعید رضا رادمنش 2023-05-06 at 08:37 پاسخ

    سلام به استاد عزیزم
    همیشه شما میفرمایید من کلید طلایی رو در سینی طلایی به شما میدم اما این من هستم استاد که آیا به این درک رسیدم یا خیر !
    موفقیت زمانی اتفاق می افتد که شخص آماده با فرصت‌ها رو برو شود .
    پرایس اکشن و فراکتالی و مدیریت سرمایه و روانشناسی فردی و بازار به قول شما ساده هست اما آسون نیست .
    استاد امینو با تمام وجودم آرزوی بهترینها رو از پادشاه سرزمین خودم برای شما و آکادمی قدرتمند دارم

  17. سلام استاد عزیز
    خیلی عاالی بود دقیقا از مشکلاتی بود که باهاش دست و پنجه نرم میکنم تقریبا ماهی یک بار این حس حوصله سر رفتن باعث عدم پایبندی به چک لیست میشد برام ، الان هوشیارانه از خودم می پرسم بین ضرر و این حس بی حوصلگی کدوم رو انتخاب میکنی؟

  18. اینقدر زوم رو کوچیک و بزرگ می کنی که بالاخره یه جا ۱۲۳ ببینی. بعد از ترید که بررسی می کنی تعجب می کنی چطور این ۱۲۳ رو گرفتی!
    به خودت می گی چند ساعته پای چارت نشستم و هیچ کاری نکردم، الان بقیه تریدرها دارند تند تند تارگت می خورن 😁

  19. اینکه در لحظه حواسمون به ذهن باشه که داره چی میگه و آیا ما رو وادار به انجام کاری میکنه یا نه خیلی مهمه آخرین ضرری که کردم که سود ۳ هفته رو به باد داد دقیقا بخاطر سروصدایی بود که تو مغزم بود با اینکه خودم نمیخواستم ترید کنم (شاید باورتون نشه ولی واقعا میدونستم که الان زمان مناسبی برای ترید نیست و نباید کاری کنم) ولی نتونستم در مقابل وسوسه های ذهنم مقاومت کنم و …
    برای من رشد دو برابری حساب تو کمتر از یک ماه اصلا کار سختی نیست ولی حفظ اون خیلی دشواره تازه درک کردم که چرا استاد میگن سیستم تنها ۱۵ درصد ماجراست!

  20. محمد زندی 2023-05-08 at 11:33 پاسخ

    سلام
    ممنونم از مقاله خوبتون
    در شغل معامله گری، قسمت صبورانه مشاهده گر بودن منو یاد خدا میندازه

  21. یعقوب علی نیا 2023-05-21 at 14:35 پاسخ

    چقدر باشکوه وعالی گویا استاد به سرچشمه ای وصله که نیاز این دانشجویان تشنه را به خوبی می شناسه واین واقعا قابل ستایشه
    ممنون استاد

  22. واقعا این یه مشکل خیلی از ما است
    من شخصا نداشتن صبر کافی در معاملات اذیتم کرده

  23. با سلام خدمت استاد گرامی
    ممنون بابت مقاله ی بسیار خوبتون
    بهترین کار هم میتونه توی این مرحله خوندن سیستم معاملاتی باشه این طوری متوجه میشید که باید بازار طبق سیستمتون سیگنال بده تا وارد معامله بشید.

  24. اسمعیل شیرمحمدی 2023-11-25 at 20:25 پاسخ

    سلام استاد امینوی بزرگ

    مقاله بسیار اموزنده و قابل درکی بود/ که بیشتر تریدرها از صبر کردن زیاد خوششان نمی ایند / سپاس فراوان

  25. پاسخ دادن به تقاضای ذهن برای هیجان بیشتر، همان چیزی است که ما را به دردسر می‌اندازد. معامله‌گران دیگر حواس‌پرت می‌شوند و ناگهان بازار شروع به حرکت می‌کند. در این هنگام، می‌بینند حالا که بازار بیدار شده و حرکت‌های خوبی انجام می‌دهد، آن‌ها در موقعیت خیلی بدی وارد معامله شده‌اند، صرفا به این دلیل که ذهن‌شان آن‌ها را مجبور به انجام آن معامله کرده است.

    هیچکس از معاملاتی که از سر بی‌حوصلگی انجام می‌شوند، در امان نیست. افراد مبتدی و مجرب، ممکن است وقتی بازار حرکات ضعیف و کوچکی دارد یا هنگامی که شرایط کاری آن‌ها یکنواخت می‌شود، دچار بی‌حوصلگی شوند.در این مواقع همیشه به این موضوع فکر کنید:
    حاضری حوصله‌ات سر بره یا ضرر کنی؟

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    Cart