چند نکته درباره مدیریت سرمایه در فارکس
فهرست محتوا
مدیریت سرمایه(Money Management)
مقدمه:
حتما تاکنون در مباحث آموزش فارکس اصطلاح مدیریت سرمایه(Money Management) به گوشتان خورده است.
شاید تصور کنید این اصطلاح فقط در آموزش بورس و ترید موثر است، اهمیت مهارتهای مدیریت سرمایه بقدری زیاد است که هرگز نمیتوان به اندازه کافی بر آن تاکید داشت.تفاوتی نمیکند که صحبت در مورد امور مالی شخصی باشد یا انتخاب حجم مناسب معاملات، در هر حال مدیریت سرمایه اتخاذ تصمیمی بهتر و منطقیتر را تضمین میکند.
در ادامه ۶ نکته برای بهبود مهارتهای مدیریت سرمایه در فارکس بیان میشوند
۱) ریسک سرمایه به اندازه A درصد
با در نظر گرفتن مقدار ریسک مناسبی به هنگام معامله کردن، یک گام از دیگر معاملهگران جلوتر خواهید بود. برای شروع حجم معاملات را به اندازه ۲ درصد مقدار کل موجودی حساب محدود کنید.
۲) روحیه سلحشوری را برای باشگاه بدنسازی نگهدارید
اشتباه برداشت نکنید، شما میتوانید در خیابان مثل یک گاو (اصطلاحی برای خریداران در مارکت) یا خرس(اصطلاحی برای فروشندگان در مارکت) رفتار کنید،اما در زمان معاملهگری باید مانند یک دانشمند فضاپیما عمل کنید.
به بیان سادهتر، معاملهکردن با شور و حرارت باعث افزایش احتمال خطا میشود و در نتیجه شما را در معرض ریسکهای بیشتری قرار میدهد. این ذهنیتی است که از این پس باید در خود پرورش دهید.
حجم معاملات را با توجه به میزان نوسانات جفتارز مورد معامله تنظیم کنید. برای مثال، لازم است به هنگام معامله جفتارزی که نوسانات بیشتری دارد، حجم معاملات را پایین نگه دارید و ریسک سرمایه را کنترل کنید.
۳) به خود دروغ نگویید
شور و هیجان در این بازار مساله بزرگی است. فکر میکنید چرا معاملهگران، به ویژه جوانها هیجانزده هستند؟
مطالعات نشان داده که پاسخ این سوال در هدفگذاری ضعیف قرار دارد. بسیاری افراد با این تصور وارد بازار میشوند که یک روزه میلیونر شوند.
چنین اتفاقی نخواهد افتاد. اصلا صحبتش را نکنید اگر با یک حساب ۵۰ دلاری شروع میکنید.
ببینید در یک روز معاملهگری چقدر میتوانید بدست آورید. سپس آن مقدار را در ۲۰ جلسه کاری ضرب کنید و تغییرات را ملاحظه کنید،در این صورت یک هدف ماهانه خواهید داشت.
۴) ضررها را کاهش دهید
هیچ رمز و رازی وجود ندارد. قانون اساسی و پایه این است: اجازه دهید سودها رشد کنند و از افزایش ضررها جلوگیری کنید. اگر در معاملهای اشتباه کردید، منتظر معجزه نباشید. بهتر است از معامله خارج شوید، اشتباه خود را بپذیرید، علت آن را درک کنید و با یک روحیه جدید فارکسی به جلو گام بردارید.
۵) گاهی اوقات اتفاقات ناگوار رخ میدهند
بازار تغییر جهت میدهد و ناگهان حد ضرر شما را لمس میکند. حال آیا احساس بدی دارید؟
به معاملاتی فکر کنید که در آنها حد ضرر شما فعال نشده است. ما میتوانیم به سختی تلاش کنیم.
اما بازار راه خودش را طی میکند و شما باید این واقعیت را درک کنید.
همیشه برای تغییرات آماده باشید و در معاملات حد ضرر را تعیین کنید.
در این صورت اگر بازار مطابق تحلیل شما حرکت نکرد، حداقل کل موجودی حساب را از دست نمیدهید.
۶) پیش از ورود به معامله، نقطه خروج را تعیین کنید
برای اینکه معاملات صورت واقعبینانه داشته باشد، در هنگام ورود به یک معامله، یک نقطه خروج یا سطح هدف نیز برای آن در نظر بگیرید. این امر باعث میشود معاملات شما مطابق اصول و نظمی انجام شوند و بعلاوه ریسک آنها را کاهش میدهد. فراموش نکنید که در هنگام معامله کردن، شما یک دانشمند هستید، نه بوکسور.
در پایان خاطر نشان میشوم که هر معامله گر در نهایت با توجه به “روانشناسی فردی” / “سیستم معاملاتی” و “دانش مارکت” خود باید مدیریت سرمایه متناسب با خود را پیدا کند.این امر در طی مسیر تریدر شدن شما امکان پذیر است.اما در ابتدای کار شما باید تا مدت زمانی معین از مدیریت سرمایه استاندارد جهانی(یک لات به ازای ده هزار دلار)استفاده کنید.(امینو)
امیدوارم این نکات برای شما مفید باشند.
گرداوری و ترجمه:آکادمی ویو
منبع: forex-tratings
مقاله بسیار مفیدی بود. مختصر و مفید. زیباتر از این نمی شد مدیریت سرمایه رو توضیح داد. تریدرهای تازه کار باور نمی تونن بکنن که فقط با رعایت همین ۶ مورد و مخصوصا موارد ۱ و ۴ می تونن یک تریدر حرفه ای بشن…
ممنون از مقاله مفیدتون.
سلام و درود
مقاله بسیار مفید و با اهمیتی بود یکی از ۳ عامل اصلی موفقیت در ترید مدیریت سرمایه هست و نکته مهمی که در مقاله بیان شده (میزان ریسک را برای شروع حجم معاملات به اندازه ۲ درصد مقدار کل موجودی حساب محدود کنید) حتما باید رعایت کنیم وگرنه راحت کل سرمایه از دست می رود.
ممنون عالی بود
جذاب ، ارزنده و راهگشا… .ممنون
عالی بود .این که بدونیم چه قدر خرج کنیم و کی خرج کنیم برای چه معامله ای یک مسئله فوق العاده مهم هست .امیدوارم به درک کافی از این موضوع برسم.تشکر از آکادمی ویو
عالی
ممنون
عالی
نکات کلیدی عنوان کردین حتی اگه کسی سیستم معاملاتی درستی نداشته باش باز میتونه در مارکت کمی سود بگیره.
روش ساختم. برای کنترل هیجان معامله اسمشو استاپ ذهنی گذاشتم.
۱-معمولا اگه ۵ درصد از سرمایه م تو یک روز از دست بره. یک روز ترید کردن کنار میذارم معاملات باز نگری میکنم بعد یک روز بعد وارد مارکت میشم
۲-وقتی که ۱۰تا۱۵ درصد از سرمایه ام از دست بره توی کمتر از سه روز یک هفته دور میشم از مارکت معاملات باز نگری میکنم
۳-وقتی که ۲۵ تا۳۰ درصد از سرمایه تو کمتر از دو هفته از دست میره یک ماه فیکس ترید با اکانت رو میبندم معاملات رو باز نگری میکنم و سیستم رو دمو تست میکنم
سلام خدمت همه دوستان.
جناب امینو در یک فایل آموزشی فرمودند که یک نفر برای اثبات اینکه مدیریت سرمایه به تنهایی این پتانسیل را دارد که اکانت ۱۰۰۰ دلاری و با دراودان حدودا ۱۰ تا ۲۰ درصدی امکان رشد ماهانه ۲۰ درصد بالانس وجود دارد من این کارو انجام دادم ولی اتفاق رخ نداد. ولی اینم میدونم که مدیریت سرمایه ها کاملا باهم متفاوت میتونه باشه میخواستم بدونم که استاد بزرگ امینو این روش مدیریت سرمایه که فرمودن کجا به طور کامل توضیح دادنو یا اون روش که گفتن چه شخصی (اسم شخص یا سبک) این مدیریت سرمایه انجام دادن تا تحقیق انجام بدیم با تشکر از امینو و تمامی افراد زحمت کش آکادمی
بسيار عالي بود.ممنونم
سلام. چطور بفهمیم که چه سبکی از مدیریت سرمایه مناسب ما هست؟
مقاله مفیدی بود و نکات مهمی دربرداشت. و مهمترینشون توجه به مدیریت سرمایه است.
ممنون
خیلی مطلب عالی و مفیدی بود
ممنون از استاد عزیز و تیم آکادمی ویو
۱- ریسک سرمایه به اندازه A درصد
با در نظر گرفتن مقدار ریسک مناسبی به هنگام معامله کردن، یک گام از دیگر معاملهگران جلوتر خواهید بود. برای شروع حجم معاملات را به اندازه ۲ درصد مقدار کل موجودی حساب محدود کنید.
۲-روحیه سلحشوری را برای باشگاه بدنسازی نگهدارید
۳-به خود دروغ نگویید
۴-ضررها را کاهش دهید
هیچ رمز و رازی وجود ندارد. قانون اساسی و پایه این است: اجازه دهید سودها رشد کنند و از افزایش ضررها جلوگیری کنید. اگر در معاملهای اشتباه کردید، منتظر معجزه نباشید. بهتر است از معامله خارج شوید، اشتباه خود را بپذیرید، علت آن را درک کنید و با یک روحیه جدید فارکسی به جلو گام بردارید.
۵- گاهی اوقات اتفاقات ناگوار رخ میدهند
همیشه برای تغییرات آماده باشید و در معاملات حد ضرر را تعیین کنید.
در این صورت اگر بازار مطابق تحلیل شما حرکت نکرد، حداقل کل موجودی حساب را از دست نمیدهید.
۶- پیش از ورود به معامله، نقطه خروج را تعیین کنید