اشتباهات معامله‌گران در زمان ورود به معامله

توسط روانشناسی بورس و بازار فارکس که در 2021-11-13
حالت شب

 

 چگونه بر اشتباهات خود غلبه کنیم

مقدمه:

 بازار های مالی (فارکس) محل آزمایش ما هستند. در صورتیکه از تریدرهای موفق جهان بپرسید مهمترین عامل موفقیت در آموزش فارکس چیست قطعا به شما خواهند گفت : روانشناسی فردی و بازار. اگر در آموزش بورس در بخش روانشناسی ترید،تمامی اشتباهاتی که یک معامله گر انجام می دهد را بشمارید بیشتر از ده مورد نیست.عامل اصلی ضرر تکرار این اشتباهات است.

مغز انسان‌ها در شرایطی شکل گرفته که به کل متفاوت از آن چیزی است که معامله‌گران با آن سر و کار دارند. بسیاری از مشخصه‌های الگوهای تصمیم‌گیری برای مغز در فشار بازار بیشتر آسیب‌رسان هستند تا مفید. در این مقاله مثال‌هایی بیان می‌شوند که نشان می‌دهند چگونه نیازهای جدی ذهنی یک معامله‌گر می‌تواند منجر به ضرر و زیان شود.

می‌خواهم لذت ببرم

سیستم غرایز انسان مطابق اصل “چماق و هویج” عمل می‌کند. پس از انجام یک عمل خوب (غذا خوردن، ورزش کردن و غیره)، شخص با انتشار هورمون‌های شادی و سرخوشی به نام سروتونین و دوپامین تشویق و ترغیب می‌شود و بعد از ارتکاب یک کار اشتباه، با درد و رنج و انتشار هورمون کورتیزول احساس ناخوشی به او دست می‌دهد.

بنابراین در حالت “پیش‌فرض” مغز انسان همواره در جستجوی فرصتی برای دریافت بسته دیگری از شادی و سرخوشی است. اگر معامله‌گری موفق شود حداقل یک مرتبه سود قابل توجهی کسب کند و احساس خوشحالی به او دست دهد، در این صورت مغز او زنجیره منطقی را تشکیل داده است: “یک معامله انجام داد و از آن لذت برد”. اتصال مشابهی در مغز افرادی که معتاد به قمار هستند ایجاد می‌شود.

بعلاوه به عنوان یک قانون، پیچیدگی تحلیل بازار ساده می‌شود و تنها واقعیتی با بیشترین برجستگی در حافظه ذخیره می‌شود. برای مثال “معامله در جهت روند انجام شد.”

و حال معامله‌گر با یک پیش‌بینی خوشایند وارد معامله‌ای در جهت روند می‌شود، بدون اینکه متوجه عملکرد خود باشد و از استراتژی یا تحلیل‌های خود استفاده کند و تنها در جستجوی احساس لذت و شادمانی حاصل از سود آسان و راحت است.

می‌خواهم جبران کنم، قادر به تحمل ضرر و زیان نیستم

تصور کنید که معامله‌گر پس از صبر و انتظاری طولانی، در عوض دریافت سود با ضرر مواجه شود و پس از آن ضرری دیگر. در این هنگام توقع لذت و شادی با بهت و حیرت جایگزین می‌شود: “چه اتفاقی افتاد؟ من دقیقا مشابه همین معامله را قبلا انجام داده‌ بودم!”. و این ضرر کوچک کمتر از احمق به نظر رسیدن در نظر دوستان و آشنایان شما را وحشت‌زده می‌کند، یعنی کسانی که معامله‌گر پیش از این در برابر آن‌ها از موفقیت خود لاف زده بود و خودستایی کرده بود.

در این موقع یک معامله سودآور در نظر معامله‌گر دیگر سود محسوب نمی‌شود، بلکه تنها افتخار و غرور به همراه دارد. در واقع راهی برای التیام اعتماد به نفس آسیب دیده است. در این حالت، مغز زمان لازم برای تفکر درباره موقعیت‌های سودآور، ارزیابی نسبت سود به ضرر و بررسی دیگر مسائل ندارد. هدف اصلی کسب سود در سریع‌ترین زمان ممکن و برگشت به ناحیه آسایش و راحتی است. و برای کسب سود، لازم است معامله دیگری انجام دهید. به نظر می‌رسد ذهن ناخودآگاه معامله‌گر را وادار به ورود به معاملات می‌کند، حتی در شرایطی که بازار وضعیت مساعدی ندارد.

ترس از دست رفتن فرصت

اشاره کردیم که مغز اغلب اوقات معاملات موفق را ساده‌سازی می‌کند و به صورت چند نکته آسان ثبت می‌کند، برای مثال “معامله در جهت روند”. گاهی اوقات، به ویژه پس از چندین فرصت از دست رفته معاملاتی، معامله‌گر دچار بیم و هراس از دست رفتن سود می‌شود. معامله‌گر به شدت در جستجوی الگوها و سیگنال‌ها است، به تایم‌فریم‌های پایین‌تر رجوع می‌کند و مدام نمودارها را به‌روزرسانی می‌کند.

کاملا منطقی است که اگر در مورد یک معامله شک و تردیدی وجود دارد، بهتر است از هر گونه اقدامی خودداری کنیم و صرفا نظاره‌گر بازار باشیم. اما ترس از دست دادن سود، بر این منطق غلبه می‌کند. یادآوری کمرنگی از “معامله در جهت روند” ناگهان انگیزه بسیار قدرتمندی برای ورود به معامله ایجاد می‌کند.

در این شرایط محدود کردن نفس به انقیاد از نظم و برنامه معاملاتی بسیار دشوار است، چرا که گاهی اوقات بعضی از موارد “معامله در جهت روند” واقعا اجرا می‌شوند و در نتیجه بر معاملات اشتباه صحه می‌گذارند. در همین هنگام اضطراب رو به افزایش معامله‌گر به او امکان تمرکز بر عوامل دیگری که بر موقعیت بازار موثر هستند را نمی‌دهد.

می‌خواهم از درد دور باشم. حلقه‌های منطقی

معاملات ناموفق متوالی تجربه بسیار ناگواری است. اما هر معامله‌گری یک مرتبه دچار ضررهای پشت سر هم می‌شود که می‌تواند به شدت دردآور باشد. همزمان ذهن ناخودآگاه به سختی تلاش می‌کند که از شما در برابر احساسات منفی محافظت کند و به همین منظور راه‌حل‌های منطقی پیشنهاد می‌دهد: یک تکه شکلات بخور (دریافت اندورفین)، از معامله‌ کردن فاصله بگیر، درباره مشکلی به دوستانت اعتراض کن، چیزی برای خود بخر (به ویژه برای خانم‌ها)، قدری بخواب و غیره.

تحت تاثیر ذهن خودآگاه، پیشنهادهای دیگری ارائه می‌شود: در چند دوره آموزشی دیگر ثبت نام کن، در اینترنت جستجو کن استراتژی‌های معاملاتی “سودآور” و به جفت‌ارزهای دیگر هم توجه کن. اما همه این موارد برای یافتن راه‌حلی سریع به ذهن می‌رسند، در حالیکه بخش بزرگی از معامله‌گری موفق را جستجو‌های شخصی درباره بازار شکل می‌دهد.

بازار پیوسته در حد جزئیات کوچک اما در عین حال قابل توجه در حال تغییر است. بسته به تمایلات بازار، از دسته سیگنال‌های مشابه می‌توان در جهات مختلف بهره برد. بدون نظارت دقیق بر بازار، پی بردن به این اختلاف بسیار مشکل است.

افزایش سطح استرس، تمرکز بر بازار را غیرممکن می‌سازد. بدن انسان تحت فشار و استرس بیشتر تمایل به جنگ یا گریز دارد تا تفکر عمیق و کار خلاقانه. در نتیجه معامله‌گر بازار را بصورت کاملا سطحی تحلیل می‌کند و اسیر و گرفتار “حلقه‌های منطقی” متعددی می‌شود.

برای مثال، معامله‌گری با ۲ درصد سود از معامله خارج می‌شود و قیمت به اندازه ۱ درصد دیگر پیشروی می‌کند. مرتبه دیگر که تحلیل می‌کند، تصمیم می‌گیرد معامله را به قصد دریافت سود بیشتر برای مدت زمان طولانی‌تری باز نگه دارد. اما نمودار قیمت تغییر مسیر می‌دهد و در خلاف جهت معامله حرکت می‌کند و در نهایت معامله با لمس حد ضرر بسته می‌شود. دفعه بعد پس از تحلیل بازار تصمیم می‌گیرد با سود ۲ درصدی از بازار خارج شود، و به همین ترتیب این حلقه تکرار می‌شود.

مثال‌های زیادی از چنین حلقه‌هایی وجود دارد، اما بطور خلاصه تمام حلقه‌ها حاکی از این هستند که معامله‌گر یک اشتباه را مرتب تکرار می‌کند و متحمل ضرر و زیان می‌شود.  با قرار گرفتن در چنین موقعیت‌هایی، بسیار مشکل بتوان با نگاه از جانب ناظر بیرونی وضعیت را قضاوت کرد و عملکرد خود را به نحوی سودمند و سازنده تغییر داد.

می‌خواهم از درد و رنج دور باشم. 

وجود حلقه‌های منطقی و در نتیجه عدم رضایت از نتایج معاملات، می‌تواند خستگی و فرسودگی روحی و روانی را به دنبال داشته باشد. معامله‌گر دیگر نمی‌داند چگونه معامله کند و به چه نکاتی توجه کند و صرفا به باز و بسته کردن معاملات ادامه می‌دهد و تلاش می‌کند به ناحیه امن و مثبتی برسد.

مغز بطور فزاینده از انسان در برابر آسیب‌های روانی محافظت می‌کند و تلاش می‌کند او را از معامله کردن منصرف سازد و به کار دیگری مشغول کند. در نتیجه تمرکز کاهش پیدا می‌کند و ضرر و زیان افزایش.

در ذهن ناخودآگاه یک بن‌بست شکل می‌گیرد: هیچ فرصتی برای انجام معامله‌ای سودآور وجود ندارد، اما در عین حال ذهن را به کناره‌گیری از معامله کردن ترغیب نمی‌کند. در این هنگام تنها یک تصمیم اتخاذ می‌شود و آن کاهش موجودی حساب به صفر و در نهایت اجتناب از استرس است. از نقطه نظر ذهن ناخودآگاه، این تصمیم و رفتار به منظور رهایی از فشار و استرس کاملا توجیه‌پذیر است.

و حال معامله‌گر بیش از پیش به انجام معامله‌ای با حداکثر حجم ممکن فکر می‌کند. یا به سرعت ثروتمند می‌شود و به تمام رنج و عذاب خود خاتمه می‌دهد، یا اینکه تمام موجودی حساب خود را از دست می‌دهد و می‌تواند استراحت کند. دیر یا زود معامله‌گر تسلیم این میل و خواسته می‌شود و پس از یک یا دو معامله با حجم سنگین تمامی سرمایه خود را از دست می‌دهد. دیگر پولی وجود ندارد، اما سلسله اشتباهات و درد و رنج به پایان رسیده است. مغز در محافظت و مراقبت از صاحب خود کاملا موفق عمل کرده است.

 

برای اجتناب از معاملات احساسی چه اقداماتی انجام دهیم

در این قسمت دلایل احساسی اصلی ورود به معاملات به ترتیب زمانی بیان می‌شوند، اما در واقع همه چیز به این ترتیب رخ نمی‌دهد. اغلب معاملات منطقی و احساسی بطور متوالی تکرار می‌شوند که در نتیجه باعث کاهش نتیجه نهایی می‌شود.

بسیار دشوار بتوان کاری را بدون وجود دستورالعمل مشخصی به درستی انجام داد. در ابتدا برای اینکه سرمایه خود را به دلیل کلیشه‌های ناکارآمد ذهنی از دست ندهید، لازم است برای ورود به هر معامله معیارهای کاملا مشخصی داشته باشید. هرچه استراتژی معاملاتی صورت رسمی‌تر و وضوح بیشتری داشته باشد، راحت‌تر می‌توان در برابر انگیزه‌های احساسی ذهن ناخودآگاه مقاومت کرد.

مجموعه‌ای از موقعیت‌هایی که می‌توانید با استفاده از آن‌ها کسب سود کنید را جمع‌آوری کنید. تعیین کنید که در هر معامله استاندارد با چه حجمی ورود کنید. تمام الگوهای تجربی را زیر نظر داشته باشید، یا اینکه با کمترین حجم ممکن معاملات را انجام دهید. از “بازی حدس و گمان” جدا پرهیز کنید و به مغز خود فرصت ندهید از طریق کسب سود تصادفی، اندورفین دریافت کند.

سود و ضرر از طریق معاملات رندوم و تصادفی هر دو به یک اندازه برای معامله‌گر مضر هستند. ضرر بزرگ باعث می‌شود معامله‌گر به فکر جبران باشد و سود کلان سبب می‌شود در گوشه ذهن این تفکر شکل بگیرد که همیشه می‌توان با این روش موفق بود.

ذهن خود را آموزش دهید. فراموش نکنید که علیرغم قدرت و توانایی بالای هوش و ذکاوت انسان مدرن، همواره بخشی از فرایند معاملاتی توسط غرایز و احساسات اداره می‌شوند. اگر پس از ورود به یک معامله ناگهان متوجه شدید که شتاب‌زده عمل کرده‌اید و تصمیم عجولانه‌ای گرفته‌اید، بلافاصله و بدون توجه به نتیجه از معامله خارج شوید. با این کار ذهن ناخودآکاه یاد می‌گیرد که باید از ورود به موقعیت‌های مشکوک اجتناب نمود و نباید انتظار داشته باشد که بخش خودآگاه ذهن فرصتی برای انجام “بازی حدس و گمان” در اختیار او قرار ‌دهد.

در صورتیکه نمودار قیمت به حد ضرر معامله می‌رسد، اگر دلایل فاندامنتالی دیگر موثر نیستند، به سرعت و با خونسردی ضرر وارده را برطرف کنید. به این طریق مغز شما عادت می‌کند و مرتبه بعدی خیلی راحت نخواهد بود که ضرر را به تعویق بیاندازید.

حالات روانی خود را هنگامی که مشغول معامله کردن هستید، دنبال کنید. تنبلی نکنید و از خود بپرسید: “الان چه احساسی دارم؟ آیا این معامله به خوبی انجام شد یا من کسل شده‌ام؟ آیا به قدر کافی تمرکز دارم یا اینکه مدام افکار من متوجه مسائل دیگری می‌شود؟ آیا اکنون زمان تصمیم‌گیری برای معاملات است؟”

اگر شما یک معامله‌گر فعال و پویا هستید، می‌توانید دفتری برای ثبت حالات روانی خود اختصاص دهید. این دفتر می‌تواند دربرگیرنده توصیفاتی از حالات روانی شما در طول یک روز کاری، به هنگام ورود به معامله و در حین فرایند مدیریت آن معامله باشد. زمانی که حالات روانی خود را ثبت و ضبط می‌کنید، می‌توانید به اشتباهات روانی رایج خود پی ببرید و همچنین متوجه می‌شوید که تحت چه شرایطی بهتر است از معامله کردن دست بکشید.

بعلاوه می‌توانید قوانینی مختص به خود وضع کنید که به شما امکان ‌دهد با دقت و احتیاط بیشتری معامله کنید. این قوانین می‌تواند فهرستی از شرایطی باشد که تحت آن‌ها سراغ معامله‌گری نمی‌روید (برای مثال خستگی، هیجان زیاد و غیره) و همینطور تمرینات و تکنیک‌های ویژه‌ای به منظور کسب آرامش و پایدارسازی عواطف و احساسات.

اگر موفق شوید این توصیه‌ها را اجرا کنید، قطعا سود مستمر خیلی دور نخواهد بود.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: forex-ratings

اینستاگرام آکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو 

 

4.7/5 - (367 امتیاز)
نظرات 43
  1. این مقاله فوق العاده بود. البته وقتی فوق العاده برای من معنا پیدا میکنه که بهتوصیه هاش عمل کنم. ولی مساِئلی که درش مطرح شده، اکثرش رو لمس کردم. و واقعا درمانده ام کرده. اینکه به خاطر از دست دادن فرصت تو چند روز متوالی وارد معاملات ( تو بورس ایران) بررسی نشده و پر استرس شدم. صرفا به خاطر الگوی قبلی و یاداوری سیستم ساده ی ثبت شده ی قبلی برای کسب سود. دقیقا اخرین معاملم با کل پولم وارد شدم چون کلافه بودم و گفتم یا سود زیادی میکنم یا .. . ور نهایت مجبور شدم با ضرر عددی بالا کلا از بازار برای چند روز خارج شم. انگار استانه ی تحمل اضطرابم رد شده بود و انگار مجبور بودم معمله کنم. ممنون بابت تهیه و ترجمه ی مقالات

  2. خیلی ساده به نظر میاد ولی نیاز تمرین و استمرار داره تا ملکه ذهن بشه و خارج از اون عمل نکرد.
    ممنون از این مقاله عالی

  3. سلام به آکادمی ویو و دوستان پر انرژی
    این مقاله رو که خوندم کلا تریدها و شرایطی که تا به حال برام پیش اومده مثل یک فیلم جلو چشمهام ظاهر شد < ممنونم از این فایلهای عالی که در اختیارمون گذاشتین
    اینبار برای بار اول و آخر با آکادمی ویو شروع کردم و موفق خواهم شد چه از نظر روانی و چه از نظر تریدی

  4. تمام این اتفاقات برای من افتاده بود که میتوان روانشناسی و تمرین انهارو از بین برد

  5. بی نظیرررر بود
    باید سیو شه هر چند روز یه بار مرور بشه

  6. یاشار صاحب قران 2021-01-13 در 11:08 پاسخ

    مقاله جالبی بود خودمم تقریبا تمام اشتباهاتش رو انجام دادم

  7. قطعا همه ی ما در زمان ترید واقعی(Real) این احساسات را تجربه کردیم .چه خوب که گفته های استاد ما را با تمامه اشتباهاتمون رو به رو میکنه علاوه بر اینکه به حتم به نقطه ضعفامون آگاه میشیم به نوعی همدردی میشه .”همدردی” بزرگترین و شاید یگانه قانون موجود برای تمامی بشریت است.

  8. عرض سلام و خدا قوت
    بسیار مفید و زیبا بود… این جملات راه کنترل اشتباهات ذکر شده هستند…بسیار کاربردی است :
    حالات روانی خود را هنگامی که مشغول معامله کردن هستید، دنبال کنید. تنبلی نکنید و از خود بپرسید: “الان چه احساسی دارم؟ آیا این معامله به خوبی انجام شد یا من کسل شده‌ام؟ آیا به قدر کافی تمرکز دارم یا اینکه مدام افکار من متوجه مسائل دیگری می‌شود؟ آیا اکنون زمان تصمیم‌گیری برای معاملات است؟”
    سپاس بیکران

  9. چقدر این مقاله عالی بود واقعا

  10. مطلب بسیار عمیق و کاربردی بود.
    بعد از اتمام دوره حتماً یک چک لیست روانشناسی تهیه می کنم.

    خیلی ممنونم

  11. خوب نبود عالی هم نه بلکه فوق العاده بود

    خوندن همین مقاله هر روز برای آدم سروتونین ایجاد میکنه

    آدم اگر مغز رو عادت بده غیر از معاملات سودده سروتونین های دیگه هم وجود داره دیگه مجبور نمیشه هر روز کمبود سروتونین رو از بازارا جبران کنه این سروتونین میتونه رفتن به سر کوچه و گرفتن یه دبه ماست باشه که خود خوردن ماست تولید سروتونین میکنه موز هم سرتونین ایجاد میکنه

    این تجربه شخصیه من خودم اگر اون روزی که میخوام معامله کنم ۵ صبح از خواب بلند نشم و کله پاچرو با یه نوشابه پپسیه شیشه ای نخورم سروتونین برام ایجاد نمیشه البته قبلش ورزش هوازی هم باید باشه والا مثل من دور چشمتون از خوردن چربی زیاد چربی جمع میشه و مجبور میشید بالاخره به انجام ورزش و این خیلی بد میشه و موجب این میشه برم از تو بازار این سروتونین رو جبران کنم و این خیلی به ضرر من میشه

    اگر انسان تفریحات سالم خوراک سالم و زندگی منظم داشته باشه همینا باعث تولید سروتونین میشه و دیگه مجبور نیست بره از بازار این رو تامین کنه

  12. وای عالی بود. من میتونم بگم تو دمو همشو تجربه کردم 😂 بعداز اون ادم ازین که حسابی رو کال کنه خسته میشه و تصمیم میگیره دیگه احساسی عمل نکنه. منم مدیتیشن رو جدی تر گرفتم و معاملاتم رو به یکی دوتا ترید در روز کاهش دادم. بعداز اون چک لیست شروع به اصلاح شدن کرد و عالی شد. داره جواب میده.

    • خوشحالم به خاطر این حرف و سعی میکنم مثل شما عمل کنم .پایبندی به برنامه هدف و سود روزانه مشخص.😊

  13. خیلی خیلی عالی
    ممنون از شما

  14. سلام و درود بر شما استاد عزیز و همه دوستان آکادمی

    بررسی وضعیت خودم و رسیدن به نقطه ورود به بازار
    بررسی بازار و رسیدن به نقطه ورود به پوزیشن
    بررسی خودم و نوشتن وضعیت روحی و روانی خودم در زمانیکه در حال مدیریت پوزیشن هستم
    احساساتی که در نتیجه تجارب گذشته ذهن من به من یادآوری میکند
    برای رسیدن ذهن من به درکی از شرایط موجود و تغییراتی که احساس میکند / میتوان ذهن را تربیت کرد
    تربیت ذهن به چه شکل ممکن میشود ……

    مقاله را از پايين به بالا خواندم !!!!!!!!!!!!

  15. بسیار آموزنده بود

  16. این احساسات رو تجربه کرده بودم دنبال جوابش بودم توی یکی از وبینارهای دوره پرایس اکشن تاحدودی جوابش رو گرفته بودم اما این کاملا، کامل بود.
    Thank you so much 🔥🔥🔥

  17. مثل همیشه عالی سلطان❤💯💯

  18. دیگر پولی وجود ندارد، اما سلسله اشتباهات و درد و رنج به پایان رسیده است. مغز در محافظت و مراقبت از صاحب خود کاملا موفق عمل کرده است.

    این جمله مو بر بدن آدم سیخ میکنه .

  19. اولین باری که توی لایو ترید زدم و کال شدم
    تا سه روز چیزی نخوردم و تا یه هفته توی رخت خواب بودم. یادش بخیر یک سال پیش بود از اون موقع بود که حس کردم فارکس فقط سل و بای نیست تا این که گشتم و با جناب امینو آشنا شدم.

  20. چقدر سخته انجام یه سری کارای ساده!!!

  21. مرتضی رضایی 2021-11-15 در 23:35 پاسخ

    سلام خدمت استاد گرانقدر و بقیه دوستان مقاله رو الان خوندم و ی عبارت چند بار تکرار شده بود 《حلقه های منطقی ناخودآگاه》 من سرچ کردم مطالب خوبی رو آورد بالا خواستم به شما هم بگم اگه مایل بودین، تحقیق کنین موفق باشین شبتون بخیر🌹

  22. بسیار عالی بود

  23. مرتضی رضایی 2021-11-16 در 11:02 پاسخ

    سلام دوباره خدمت استاد امینوی عزیز ممنون میشم ی مقاله درخصوص (nlp) و یا ی کتاب خوب در این زمینه ک مورد تایید خودتون هست معرفی بفرمایین سپاس.

  24. “”اگر در آموزش بورس در بخش روانشناسی ترید،تمامی اشتباهاتی که یک معامله گر انجام می دهد را بشمارید بیشتر از ده مورد نیست.عامل اصلی ضرر تکرار این اشتباهات است.””

  25. فقط میتونم با ذوق سرشار بگم فوق العاده بود.
    این مقاله حکم نماز واجب یومیه برای تریدرها رو داره.

  26. یک هفته هر روز باید این مقاله رو بخونیم تا همه نکاتشو دریافت کنیم

  27. جز بهترین مقالات سایته این مقاله
    ممنون استاد امینو عزیز

  28. با تشکر -مقاله بسیار مفیدی بود.
    جالبه بعد از نزدیک به دو سال آموزش به شکل شخصی و ساخت یک دیدگاه و سیستم خارقلعاده اخیرا که شروع به استفاده کردم همین مشکلات داره جلوی راهم رو سد میکنه و عملا با اینکه سیستم از نظر عملی داره جواب میده اما عامل روانی باعث ایجاد آشوب میشه و نمیزاره اونطور که باید ورود و یا خروج داشته باشم.
    در مقاله دو راه حل بسیار خوب برای زود وارد شدن و اشتباه کردن اراعه شد که فکر کنم با مرور زمان مشکلات روانشناسیم رو تا ۸۰ درصد تخفیف بده .

  29. مقاله بسیار خوبی بود و باید چندین و چند بار مطالعه کرد

  30. مقاله فوق العاده مفیدی بود

  31. فوق العاده بود
    فکر میکنم کسایی که این حالتارو تجربه کردن (مثل من) بیشتر از این مقاله لذت میبرن

  32. مقاله اینجوریه ک حتما برای شماهم اتفاق می افتد البته اگه یادنگیری و ساده ازش رد بشی بسیار عالی بود جناب دهقان

  33. ممنون از زحماتتون

  34. عرض ادب و احترام
    حضرت امینو،اول تشکر،دوم تشکر، سوم تشکر

  35. سلام.مقاله فوق العاده ای بود.همون توصیه طلایی استاد: اینکه نکات مقاله رو باید همانند وعده های غذایی مطالعه کرد تا بره بچسبه به ناخودآگاهمون.ممنون از استاد عزیز و مهربانم امینوی دوست داشتنی

  36. درود فراوان
    بسیار مقاله ی مفید و عالی بود.
    سپاسگزارم ♥

  37. واقعا عالی و کاربردی

  38. مقاله ای عالی

  39. “”اگر در آموزش بورس در بخش روانشناسی ترید،تمامی اشتباهاتی که یک معامله گر انجام می دهد را بشمارید بیشتر از ده مورد نیست.عامل اصلی ضرر تکرار این اشتباهات است.””

    اگر از تریدرهای موفق جهان بپرسید مهمترین عامل موفقیت در آموزش فارکس چیست قطعا به شما خواهند گفت : روانشناسی فردی و بازار.

    سود و ضرر از طریق معاملات رندوم و تصادفی هر دو به یک اندازه برای معامله‌گر مضر هستند. ضرر بزرگ باعث می‌شود معامله‌گر به فکر جبران باشد و سود کلان سبب می‌شود در گوشه ذهن این تفکر شکل بگیرد که همیشه می‌توان با این روش موفق بود.

    اگر پس از ورود به یک معامله ناگهان متوجه شدید که شتاب‌زده عمل کرده‌اید و تصمیم عجولانه‌ای گرفته‌اید، بلافاصله و بدون توجه به نتیجه از معامله خارج شوید. با این کار ذهن ناخودآکاه یاد می‌گیرد که باید از ورود به موقعیت‌های مشکوک اجتناب نمود و نباید انتظار داشته باشد که بخش خودآگاه ذهن فرصتی برای انجام “بازی حدس و گمان” در اختیار او قرار ‌دهد.

    در صورتیکه نمودار قیمت به حد ضرر معامله می‌رسد، اگر دلایل فاندامنتالی دیگر موثر نیستند، به سرعت و با خونسردی ضرر وارده را برطرف کنید. به این طریق مغز شما عادت می‌کند و مرتبه بعدی خیلی راحت نخواهد بود که ضرر را به تعویق بیاندازید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید