استاپ هانتر و حدضرر
فهرست محتوا
استاپ هانتر ها و حد ضرر
منظور از استاپ هانتینگ چیست؟
استاپ هانتینگ یا stop hunting (شکار حدضررها) یک استراتژی است که در آن قیمت یک دارایی یا جفتارز را به سمتی میبرند که در آنجا بسیاری از معاملهگران حدضررهای خود را تعیین کردهاند، و بنابراین با رسیدن قیمت به آن ناحیه، تمام این معاملهگران در نتیجه فعال شدن حدضررهایشان، از معاملات خود خارج میشوند. فعال شدن یکدفعه کلی حدضرر، باعث ایجاد نوسانات شدیدی در قیمت میشود این اتفاق اکثرا در زمان اخبارهای مهم اتفاق می افتد و همین امر میتواند فرصتهای معاملاتی خوبی (بعد از حرکات شدید قیمت) برای آن دسته از تریدرهایی که به دنبال معامله کردن در همین موقعیتها هستند، بوجود بیاورد.
درک استاپ هانتیگ
اصلا اینکه تریدرها برای معاملات خود حدضرر تعیین میکنند، عمدتا بهخاطر همین حرکات شدید و ناگهانی قیمت است که در نتیجه فعال شدن حدضررهای جمعیت زیادی از معاملهگران اتفاق میافتد. اما از طرفی این نوسانات قیمت برای تریدرها مفید هم هست، چون فرصتهای معاملاتی خوبی برای آنها ایجاد میکند.
برای مثال، فرض کنید ارزش سهام شرکت ABC الان ۵۰٫۳۶ دلار باشد و به نظر برسد که قیمت میخواهد افزایش پیدا کند. به همین خاطر، ممکن است الان خیلی از تریدرها حدضرر معاملات خرید خود را زیر ۵۰ دلار و مثلا در ۴۰٫۹۹ دلار قرار دهند. در این صورت میتوانند معاملات خرید خود را همچنان باز نگه دارند و سود بیشتری بگیرند و در عین حال، از بابت نزول احتمالی قیمت به سمت پایین هم نگران نیستند، چون حدضرر تعیین کردهاند. حالا اگر قیمت به زیر ۵۰ دلار برسد، چون حدضررهای زیادی را فعال میکند، تریدرها انتظار دارند حجم زیادی از معاملات فروش اجرا شود (دقت کنید وقتی از یک معامله خرید خارج میشوید، مثل این است که یک معامله فروش با حجمی معادل همان معامله خرید انجام دادهاید و بالعکس). در نتیجه این اتفاق باعث میشود قیمت به سمت پایین حرکت کند و در همین شرایط، تریدرهای بسیاری از این حرکت نزولی قیمت بهرهمند میشوند. یا حتی شاید بعضی از معاملهگران انتظار داشته باشند که قیمت مجددا به سطح قبلی (۵۰ دلار) برگردد و از این رو، وارد معامله خرید شوند.
استاپ هانتینگ و حدضررها
وقتی یک معاملهگر مثلا برای معامله خرید حدضرر تعیین میکند، درواقع از بروکر (کارگزاری) خود میخواهد که وقتی قیمت به سطح حدضرر تعیینشده رسید، آنچه که خریده است را بفروشد (به بیان سادهتر یعنی تریدر را از آن معامله خارج کند). برای مثال، اگر شما سهام شرکت XYZ را داشته باشید و ارزش آن الان ۷۰ دلار باشد، و بخواهید از سرمایه خود در صورت نزول ناگهانی قیمت محافظت کنید، یکی از گزینهها این است که یک حدضرر مثلا در قیمت ۶۸ دلار قرار دهید.
حالا اگر ارزش سهام XYZ به زیر ۶۸ دلار برسد، حدضرر معامله شما فعال میشود. کلا حدضرر همانطور که از اسم آن پیداست، برای این طراحی شده که ضررهای احتمالی معاملهگران و سرمایهگزاران را محدود کند.
پیدا کردن حدضررها
استاپ هانتینگ چیز پیچیدهای نیست. هر دارایی یا جفتارزی که در آن حجم معاملات بالا باشد، کمابیش به سمت مناطق مقاومتی و حمایتی مشخصی حرکت میکند. حدضرر معاملات فروش معمولا به شکل یک نوار ضخیم، بالای نواحی مقاومتی جمع میشوند و حدضرر معاملات خرید زیر نواحی حمایتی قرار میگیرند. بانکها یا شرکت های بزرگی که میخواهند به حجم معاملات خود اضافه کنند یا از معاملات خود خارج شوند، میتوانند با معاملات سنگین خود تغییراتی ایجاد کنند و تاثیری که معاملات آنها دارد باعث استاپ هانتینگ بشود.
بهطور کلی وقتی یک حرکت شدید به یک سمت اتفاق میافتد، خبر از سیگنال هانتینگ میدهد. برای مثال، ممکن است قیمت قبل از اینکه از یک سطح حمایتی عبور کند، دو بار از آن سطح برگردد. تریدرهای کوچک از همین حرکات استاپ هانتینگ هم که باعث میشود حجم معاملات در آن جهت برای مدت کوتاهی افزایش یابد، استفاده میکنند و سود میگیرند. بسته به استراتژی معاملاتی و اندیکاتورهایی که دارید، شما هم میتوانید از حرکتهای استاپ هانتینگ در جهت یا خلاف جهت آنها بهره ببرید.
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: investopedia
سلام استاد عزیز ممنونم بابت مقاله جدید
بی صبرانه منتظر مقاله جدید بودیم.
با تشکر از زحماتتون
با کمال احترام، مقالاتتون خیلی سطحیه.
سلام. ممنون از استاد و گروه پرتلاش آکادمی. میشه یک توضیح درمورد اینکه هانتینگ اصلا چه منفعتی برای هانترها داره بدید؟ اگر همین حجم رو در جهت معاملات تریدرهای دیگه میذاشتن (به جای خلاف جهت)، سود بیشتری نمیکردن؟ ممنون.
سلام دوست عزیز به نکته خوبی اشاره کردی
نظر شخصی: اگه خودمون رو جای هانتر ها فرض کنیم اگر از قبل پوزیشنی هم جهت روند قبل گرفته باشیم مثلا روند صعودی میتونیم با این تکنیک پوزیشنمون رو با سود بیشتر و توی قیمت بالاتری ببندیم.
از طرف دیگه که شما گفتید میتونه همچنین از قیمت بالاتری برای همراه شدن با تریدر ها (در خلاف روند قبلی) وارد معامله بشه و از دوباره سود بیشتری بکنه .
امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.
سلام استادعزیزم
وقت بخیر
بسیار عالی بود
سپاس بی کران
سلام استراتژی ما در اینصورت چه باید باشد ایا حد ضرر را بیاریم پایین تا ضررمان بیشتر شود. راهی وجود دارد که در این مواقع پوزیشن نداشته باشیم
سپاس از امینو
سلام و عرض ادب
اینجا یه سوال همیشه ذهن من درگیر میکنه با توجه به این حرکات هانتینگ وقتی من مثلا در خرید زیر یک ناحیه حمایتی حدضرر میگذارم مدام حواسم به همین حرکات پرت میشه و ممکن حد ضرر با فاصله زیاد از اون ناحیه بگذارم و یا وقتی طبق سیستم مثلا سیستم مکانیکال یه منطقه حد ضرر دارم و نزدیک به اون ناحیه است و احتمال همین هانتینگ هم هست. اگر حدضرر ببرم زیر ناحیه میزان سود خیلی کم میشه و اگر اینکار نکنم احتمالا دچار این هاتینگ ها میشم. در واقع به نظرم میاد درک بهتر این حرکات خیلی میتونه به من کمک کنه تا مطمئن تر حد ضرر بگذارم.
استاد عزیز برای تشخیص بهتر حرکات هانتینگ از حرکات عادی روی چه چیزی بیشتر تمرین کنم.
مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯
سپاس از امین دهقان و خداقوت به تیم آکادمی ویو
با تشکر از زحمات شما، در ۹۵ درصد موارد مقالات شما بی نظیر و کاربردی هستن ولی به نظرم این مقاله که بحث مهمی هست رو خیلی سطحی بررسی کردین و میشد راهکارهایی بدین و استاد از تجربه خودشون در این باره بیشتر توضیح میدادن چون خیلی دغدغه مهمی هست و در نواحی هانتینگ واقعا بزرگ کردن حد ضرر شاید نسبت R/R بهم بزنه و خیلی مشکلات دیگه، کاش در یک ویس استاد در مورد این نواحی و راهکارهاشون راهنمایی های لازم رو میکردن (برخلاف ۹۵ درصد مقالات سایت آکادمی ویو که مثل دانشگاهی هست در این مقاله من زیاد چیزی دستگیرم نشد. این صرفا نظر شخصی من بود چون میخوام مثل همیشه بهترین بمونید برای همین منعکس کردم)
با تشکر
یک بار با دید هانتر ها وارد بازار شدم . نقطه ورودم منطقه استاپ اکثر معامله گر ها قرار دادم و توی ۸ روز ۳ دلار رو به سیصد دلار رسوندم
ممنون بابت جمع آوری این مطلب.
اصلا اینکه تریدرها برای معاملات خود حدضرر تعیین میکنند، عمدتا بهخاطر همین حرکات شدید و ناگهانی قیمت است که در نتیجه فعال شدن حدضررهای جمعیت زیادی از معاملهگران اتفاق میافتد. اما از طرفی این نوسانات قیمت برای تریدرها مفید هم هست، چون فرصتهای معاملاتی خوبی برای آنها ایجاد میکند