نکاتی در مورد تعیین حدضرر
فهرست محتوا
نکاتی در مورد تعیین حدضرر
یکی از مهمترین مسایل مدیریت سرمایه در آموزش فارکس تعیین حدضرر است.در حرفه معاملهگری تمایل داریم بیشتر روی موقعیتهایی که امیدواریم بازار به سوی آنها حرکت کند تمرکز کنیم و قدری هم به این فکر میکنیم که در مواقعی که غافلگیر میشویم چه اقداماتی باید صورت دهیم. یکی از رفتارهای معمول بین معاملهگران این است که پس از ورود به معامله به یاد تعیین حدضرر میافتند.
اما گاهی اوقات بازار در خلاف جهت دلخواه شما حرکت میکند. آنچه باعث از دست رفتن تدریجی حساب معاملاتی شما میشود، ناشی از ضرر و زیان معاملات اشتباه است تا ترکیب اندیکاتورهای مختلف. اگر نیمی از معاملهگری داشتن اطلاع صحیح از زمان ورود به معاملات باشد، نیم دیگر آن اطلاع از زمان خروج از معاملات است.
هنر تعیین حد ضرر
متاسفانه هیچ روش علمی و ثابت شده ایدهآلی برای تعیین موقعیت قرارگیری حد ضرر وجود ندارد. بهترین راه تعیین حدضرر برای هر شخصی متفاوت است و به عوامل متعددی از قبیل سبک معاملاتی، فلسفه کاری، استراتژی، روانشناسی فردی و بسیاری دیگر بستگی دارد.
بنابراین هر توصیهای که در مورد تعیین حدضرر معاملات دریافت میکنید، نباید به عنوان یک اصل و قاعده محکمی که باید در معاملات خود از آن استفاده کنید، برداشت شود.
عواملی که باید در نظر داشته باشید
به بیانی ساده و کلی، حد ضرر ابزاری است برای خروج از معامله پیش از اینکه بازار بیش از اندازه در خلاف جهت معامله حرکت کند. بنابراین یکی از عوامل مهمی که باید به هنگام ورود به معامله در نظر داشته باشید این است که وجود چه شرایطی در بازار نشان میدهد که استراتژی شما سیگنال خطایی صادر کرده است. بصورت ایدهآل، شما میخواهید به محض اطلاع و اطمینان از اشتباه بودن معامله، به آن خاتمه دهید.
در نتیجه باید در زمان تصمیمگیری برای محل قرارگیری حد ضرر، شرایط را بسنجید. هر چه حد ضرر به نقطه ورود به معامله نزدیکتر باشد، ضرر کمتری متحمل خواهید شد، اما بیشتر اوقات هم فعال میشوند و بنابراین احتمال موفقیت معاملات کاهش مییابد.
حال سوالی که مطرح میشود این است که فلسفه معاملاتی شما چیست؟ آیا ریسکگریز هستید و تمایل دارید ریسک معاملات را به حداقل برسانید، یا اینکه حد ضرر را به عنوان آخرین پناهگاه و محافظ حساب میبینید؟
معاملات میانروزی در برابر بلندمدت
بطور کلی، معاملهگران میانروزی در انتهای روز از تمام معاملات خود خارج میشوند. بنابراین در طول زمان اجرای معاملات به آنها نظارت دارند. در نتیجه فلسفه کاری این دسته از افراد این است که نقاط خروج معاملات را بر اساس شرایط حاکم بر بازار تعیین میکنند و از حد ضرر بیشتر به عنوان محافظ استفاده میکنند. بعضی از معاملهگران معتقد هستند که حد ضرر اصلا نباید فعال شود و ضرر و زیان معاملات باید هر چه زودتر متوقف شوند.
از طرف دیگر، معاملهگران بلندمدت قادر نیستند که تمام زمان خود را صرف نظارت بر معاملات کنند. برای این گروه از افراد نیز حد ضرر حکم محافظ حساب را دارد، اما برای آنها تعیین حد ضرر بخشی از استراتژی محسوب میشود تا هنگامی که در بازار حضور ندارند، ضرر وارد به حساب را به حداقل برسانند. این افراد مطابق محاسباتی موقعیت حد ضرر معاملات را مشخص میکنند.
به خاطر داشته باشید
نکتهای که هر دو گروه مذکور بر آن توافق نظر دارند این است که در برابر وسوسه جابجایی حد ضرر مقاومت کنید. حد ضرر معاملات را باید قاطعانه تعیین نمود و هرگز نباید جابجا شوند. اگرچه گاهی اوقات شرایط بازار و استراتژی معاملاتی این امکان را میدهند که حد ضرر را جابجا کنید. اما بسیاری از معاملهگران به دلایل روانشناسی در عوض اینکه اجازه دهند معامله با لمس حد ضرر خاتمه یابد، موقعیت حد ضرر را تغییر میدهند و در نتیجه ضرر و زیان معاملات را افزایش میدهند. به جای اینکه بعدا حد ضرر معاملات را جابجا کنید، بهتر است در ابتدای ورود به معامله به تعیین موقعیت آن بیشتر توجه کنید.
در اکثر مواقع بهتر است ضرر معامله را بپذیرید (و از آن به عنوان فرصتی برای یادگیری تعیین حد ضررهای بهتر در معاملات آینده استفاده کنید) تا اینکه آن را جابجا کنید. در بلندمدت بهتر است مطابق روشی قابل پیشبینی و پیوسته با فعال شدن حد ضرر از معاملات خارج شوید تا اینکه سعی کنید از یک ضرر چند پیپی روی یک معالمه جلوگیری کنید.
اگرچه بسیاری از مردم حد ضرر را دوست ندارند به این خاطر که به ضرر مربوط میشوند، اما به یاد داشته باشید که این ابزار برای این وجود دارد که از ضررهای شما جلوگیری کند.
آنها را به عنوان محافظان شخصی خود در نظر بگیرید که از موجودی حساب شما مراقبت میکنند. اگر محافظ شخصی شما اطلاع دهد که الان باید محل را ترک کنید، شما منتظر نمیمانید ببینید چه اتفاقی رخ میدهد. وقتی یک محافظ شخصی استخدام میکنید، از صحت انتخاب خود اطمینان حاصل میکنید. همینطور به هنگام تعیین محل قرارگیری حد ضرر معاملات نیز باید از انتخاب خود اطمینان داشته باشید.
گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: orbex
توضیحات کاملا رسایی بود راجب تعریفمون از حد ضرر. نمیشه یک نسخه از حد ضرر گذاشتن رو برای همه توسیه کرد.
سلام وقتتون بخیر
دقیقا همینطوره
امینو
سلام جناب امینو خیلی ممنون بابت مقاله های خوبتون .
واقعا یکی از سخت ترین کارهایی که تریدر نمیتواند بپذیرد ضرر یک معامله است که حقیقتش حتی من خودم هم بعضی وقت ها رعایت نمی کنم ، که خب این برمیگرده به اینکه جدای از اینکه یک سری از ما تریدرها اصلا استراتژی مشخص نداریم بنابراین حدضرر هم معنی پیدا نمی کنه و با دعا و صلوات منتظر برگشت معاملات می مانیم که خب قطعا خدا در بازارهای مالی وجود ندارد ، حتی اگر استراتژی و پلن داشته باشیم ، باید توانایی اجرایی آن را داشته باشیم که این مربوط به بحث روانشناسی فردی میباشد بنابراین حدضرر و قبول آن به خیلی چیز ها مربوط هستش .🌷🌷
سلام
حرفتون کامل درست هست ولی به نظر من خدا در بازار وجود داره ولی چون بازار دو طرفه است به قول فرگوسن طرف مقابل تیم ما هم خدایی دارن پس بهتره فقط تلاش کنیم
سلام وقت بخیر
عامل اصلی ضررها در بازار بی برنامگی تریدر هست.
اگر تریدر منظم و با برنامه باشه.حدضرر هاش بهترین درسهارو بهش میده بصورتی که بجایی میرسه که دیگه حدضرری نخواهد داشت و سود کردن امری ساده میشه.
قطعا خدا در همه جا حضور داره.اما خدا در مورد برگشتن مارکت به نفع تریدری که بی برنامه وارد مارکت شده قوانین خودشو تغییر نخواهد داد 🙂
سلام استاد میشه وقتی به یک سیستماعتقاد داشت و حد ضرر نذاشت چون ممکن هست حد ضرر رو بزنه و بعد بگرده به جای که شما حد سود قرار داده بودید
سلام وقت بخیر
بله قطعا میشه به این حد رسید
در این مرحله تریدر چون بعد از باز کردن پوزیشن شروع بع مدیریتش میکنه حد ضرر نمیزاره و میتونه تمام پوزیشنهاشو با تکنیکهایی که یاد گرفته با سود ببنده.
امینو
سلام
ممنونم از مطلب فوق العادتون🙏
سلام وقت بخیر
ممنون از شما.امینو
موضوع بسیار مهمی هستش ممنون از زحمات شما
سلام وقت بخیر
ممنون از شما بابت مطالعه مقاله.
امینو
ممنونم از این مطلب مفید.
به قول جناب میرتوحید نمیشه همه یک حالت یکسان داشته باشند.
سلام وقت بخیر
کاملا درسته.شناخت ساختار فراکتالی بازار برای همین بسیار ارزشمند هست.
امینو
به نظر من این بازی ذهن هست که باعث میشه تریدر حد ضرر جابه جا بکنه به امیداینکه بازار برگرده . و البته گاهی اوقات هم جواب میده ولی این به معنای شانس نیست بلکه نشان دهنده تحلیل اشتباه تریدر هست که بازار تا یک منطقه میره تو ضرر وبعد برمیکرده. من خودم این اشتباه کردم و بازار به شکل ناجوانمردانه ای بهم درس داد
سلام وقت بخیر
تریدری که از حد ضرر استفاده میکنه و بعد محل حدضرر رو تغییر میده یعنی از همون ابتدا حدضرری نزاشته 🙂
سلام و درود
بسیار عالی بود واقعا یکی از مهمترین موضوعات در ترید تعیین محل مناسب حد ضرر هست
ممنون
سلام
قطعا همینطوره
امینو
سلام وقت بخیر
بسیار عالی بود
بسیار مقاله ی خوبی بود
عرض سلام
استاد رسیدن به مرحله ای که حد ضرر رو به درستی تعیین کنیم و با خوردنش باز هم بگیم ما طبق برنامه و پلن معاملاتی درست عمل کردیم، کاملا دقدقه است برام بشخصه که فکر میکنم دواش فقط تمرین مستمر برای اطمینان به سیستم معاملاتی باشه…
با سلام و عرض ادب،
ادمین تیم اکادمی ویو هستم.
مطالب مربوط به آموزش رو داخل تاپیک تمرین قراربدید.
با سلام و خسته نباشین
خیلی عالی و آموزنده است مطالب سایتتون. موفق و مستدام باشین
ممنونم ازتون. عالی بود
واقعا همانطور که استاد فرمودند روانشناسی بیش از ۵۰ درصد در رسیدن به هدف موثر است و این مقاله هم موید این مطلب است
واقعا یکی از چالش برانگیزترین مباحث حدضرر گذاشتن هست.محافظان شخصی.
ممنون از مقاله مفیدتون
اگر نیمی از معاملهگری داشتن اطلاع صحیح از زمان ورود به معاملات باشد، نیم دیگر آن اطلاع از زمان خروج از معاملات است.
اما بسیاری از معاملهگران به دلایل روانشناسی در عوض اینکه اجازه دهند معامله با لمس حد ضرر خاتمه یابد، موقعیت حد ضرر را تغییر میدهند و در نتیجه ضرر و زیان معاملات را افزایش میدهند. به جای اینکه بعدا حد ضرر معاملات را جابجا کنید، بهتر است در ابتدای ورود به معامله به تعیین موقعیت آن بیشتر توجه کنید.
به قول استاد : اگر تریدر منظم و با برنامه باشه.حدضرر هاش بهترین درسهارو بهش میده بصورتی که بجایی میرسه که دیگه حدضرری نخواهد داشت و سود کردن امری ساده میشه.
مشکل من اینه که زود حد ضرر رو در جهت معامله کوچیک می کنم 😅
مقاله عالی، کامنتهای دوستان عالیتر
تشبیه آخر مقاله دقیقا بیانگر اهمیت حد ضرره. بشخصه بدون مشخص کردن حد ضرر وارد هیچ معاملهایی نمیشم.
ممنون بابت مقاله خوبتون