چرا استراتژی معاملاتی شما بعد از چند معامله منفی، باز هم می تواند خوب باشد
فهرست محتوا
چرا استراتژی معاملاتی شما بعد از چند معامله منفی، باز می تواند خوب باشد
مقدمه:
در دوره های متوالی آموزش فارکس به دانشجویان متوجه یک نکته اساسی شده ام که باعث ضعف در مسیر موفقیت آنها بوده که همان عدم ثبات و پایبندی به چک لیست و استراتژی است.تاکنون چند بار این اتفاق برای شما افتاده که پس از ۵ معامله متوالی موفق، در معامله ۶اُم پول زیادی از دست بدهید، چون در آن معامله ریسک زیادی کردهاید؟ و چند بار استراتژی معاملاتی یا تنظیمات اندیکاتورهای خود را تغییر دادهاید، صرفاً به این خاطر که در ۴ معامله پشت سر هم ضرر کردهاید و با خود فکر کردهاید که استراتژی شما دیگر کار نمیکند؟
اینها مشکلات متداولی هستند که بسیاری از معاملهگران در فارکس با آنها مواجه میشوند. بسیار مهم است به این درک برسید که احتمال وقوع معاملات متوالی منفی چقدر است و همینطور اینکه آمار و ارقام و احتمالات در حرفه معاملهگری چطور کار میکند. در این مقاله به توضیح مفاهیم اساسی و مهمی در این زمینه میپردازیم و همچنین نکات عملی و مفیدی در اختیار شما قرار میدهیم تا مرتکب اشتباهات زیانبار و سنگینی در فعالیتهای معاملاتی خود نشوید.
معاملهگر خوششانس
وقتی میبینید که یک بازیکن بسکتبال پشت سر هم ۵ یا ۶ مرتبه توپ را داخل سبد میاندازد و امتیاز میگیرد، مردم معمولا میگویند این بازیکن روی دور خوششانسی افتاده و به نظر میرسد چیزی جلودار او نیست. دانشمندان این حالت را «دست خوب» مینامند و توضیح میدهند که این سلسله موفقیتهای متوالی در بین دادههای آماری و احتمالاتی وجود دارند و اساساً داشتن «دست خوب» یا همان «خوششانس» بودن، اتفاق عجیب و غریبی نیست و علم ریاضی به همین صورت کار میکند. یعنی شما هر بازیکنی را که برای مدتی زیر نظر بگیرید، میبینید که آنها هم همین خوشدستی و گرفتن امتیازهای متوالی را تجربه کردهاند.
البته اینکه این سلسله امتیازات متوالی چقدر تکرار شوند، به سطح مهارت هر بازیکن بستگی دارد و قطعا یک بازیکن حرفهای نسبت به یک بازیکن معمولی این حالت را بیشتر تجربه میکند. اما به هر حال هر دو بازیکن این حالت خوشدستی را گاهی اوقات تجربه میکنند.
درس اول: «قانون اعداد بزرگ» به ما میگوید که وقوع دنبالههای منفی و مثبت در طول یک دوره نسبتاً طولانی، یک اتفاق کاملا عادی و معمول است. بنابراین بسیار مهم است که براساس ۱ ، ۲ یا ۵ معامله منفی، در مورد سیستم معاملاتی خود قضاوت غلطی نداشته باشید و بلندمدت فکر کنید. هرگز سیستم معاملاتی خود را پس از چند معامله ناموفق تغییر ندهید.
انسانها در ریاضیات مشکل دارند
ما انسانها کلاً در درک احتمالات مشکل داریم، مثلا در نظر بگیرید که ما هر روز سوار اتومبیل خود میشویم و حتی یک لحظه هم نگرانی و استرس به خود راه نمیدهیم که چه اتفاقی ممکن است برای ما بیافتد. اما وقتی سالی دو بار در تعطیلات تابستان سوار هواپیما میشویم، مدام احساس ناراحتی میکنیم و اضطراب داریم. یا مثلاً در مورد برنده شدن در یک شرطبندی یا لاتاری بیش از اندازه مثبتاندیش هستیم.
اما مسئله فقط این نیست. چیزهایی که بصورت رندوم و تصادفی رخ میدهند، فکر و ذهن ما را به چالش میکشند و انسانها همواره تلاش میکنند تا قوانین ثابتی برای این رخدادها پیدا کنند تا به نوعی کنترل آنها را به دست بگیرند.
مردم در بازی craps وقتی به دنبال اعداد بزرگی هستند، نسبت به مواقعی که اعداد کوچکتری میخواهند، تاس را با شدت بیشتری پرتاب میکنند. یا مثلاً وقتی سکهای پرتاب میکنند و چهار مرتبه خط ظاهر میشوند، فکر میکنند الان دیگر احتمال اینکه شیر ظاهر شود، بیشتر است. یا وقتی در لاتاری شرکت میکنند، فکر میکنند اگر خودشان یک عدد را انتخاب کنند، شانس برنده شدن بیشتری دارند.
در رویدادهای احتمالی که خروجی رندوم دارند، قطعیتی وجود ندارد و انسانها تمام تلاش خود را میکنند که این احساس عدم قطعیت را از بین ببرند. دانشمندان پی بردهاند که ایجاد احساس تسلط و کنترل، حتی اگر واقعا دانشی برای کنترل نداشته باشیم، باعث میشود بیشتر احساس سلامتی کنیم. البته این تغییری در نتیجه ایجاد نمیکند، بلکه فقط روی برداشت ما از اتفاقات و نحوه تصمیمگیری ما مؤثر است. افرادی که فکر میکنند روی نتایج رندوم یک رویداد تسلط و کنترل دارند، نسبت به دیگران کمتر ریسک گریز هستند و روی شانس و احتمال موفقیت خود بیش از اندازه حساب میکنند. این امر در زمینه معاملهگری میتواند منجر به اعتمادبهنفس کاذب در تریدرهای مبتدی که آموزش لازم را ندیده اند شود.
درس دوم: متوجه باشید که هر معامله بطور کامل مستقل از معامله قبلی است.بر همین اساس همواره توصیه می کنم تصور کنید هر معامله ای که می خواهید انجام دهید تنها معامله عمر شماست که می توانید داشته باشید. به عبارتی دیگر، نتیجه یک معامله، کاملا خارج از نتایج معاملات قبلی شماست. بنابراین، وضع کردن بعضی قوانین دلخواه با این قصد و نیت که اگر چند معامله مثبت متوالی داشته باشم شانس من در معاملات بعدی افزایش خواهد یافت، کاملا اشتباه است، اگر شخص معاملهگر نسبت به این احساس ناآگاه باشد، میتواند به مثبتانگاری بیش از اندازه منجر شود که باعث می شود در معاملات بعدی به چک لیست پایبند نمامند.
از اعتمادبهنفسِ کاذب خودداری کنید
خطرناکترین چیزی که در مورد حالت «دست خوب» وجود دارد، این است که برداشت و دیدگاه مردم را نسبت به سطح مهارتهای خود تغییر میدهد. بازیکن بسکتبالی که توانسته ۵ بار متوالی توپ را داخل سبد بیاندازد، معمولا تصمیم میگیرد که در دفعات بعدی توپ خود را از موقعیتهای دشواری که احتمال موفقیت کمتری دارند، پرتاب کند و به این ترتیب، آمار گلهای خود را خراب میکند و به تیم ضربه میزند.
تحقیقات نشان میدهد که اگر آخرین معامله سرمایهگذاران و معاملهگران با موفقیت همراه بوده باشد، دفعه بعدی با شور و هیجان بیشتری وارد معامله میشوند.
اگر بعد از چند معامله موفق، حجم معاملات را با تصور خوش شانس بودن افزایش دهید به این امید که سودهای بیشتری بدست آورید، بدانید که این کار تقریبا همیشه نتایج مخربی به همراه دارد. بعضی معاملهگران پس از اینکه بطور متوالی چند معامله موفق را تجربه میکنند،دست از چک لیست و قوانین خود کشیده و فکر میکنند که میتوانند «احساس کنند» که حرکت بعدی قیمت به چه صورت خواهد بود. اغلب این معاملهگران فقط با چند معامله، بخش بزرگی از سودهای حاصل از معاملات گذشته خود را از دست میدهند. فکر میکنم همه ما این حالت را تجربهکردهایم!
درس سوم: شما بطور ناگهانی و یک شبه به یک معاملهگر بهتر تبدیل نمیشوید. بنابراین، هرگز صرفاً به خاطر چند معامله موفق اخیر، رویکرد خود را نسبت به چک لیست، استراتژی، مدیریت ریسک و سرمایه تغییر ندهید.
سلسله معاملات منفی همیشه اتفاق میافتند
آیا پس از ۶ معامله متوالی ناموفق فکر میکنید استراتژی معاملاتی شما دیگر کار نمیکند یا شما معاملهگر خوبی نیستید؟ بعضی معاملهگران حتی با کمتر از ۶ معامله منفی هم نسبت به استراتژی معاملاتی خود شک میکنند. اگر به شما میگفتند اینطور نیست و شما با همین سیستم معاملاتی که الان نسبت به آن ناامید شدهاید، میتوانید به همه پول و ثروتی که آرزوی آن را داشتید دست پیدا کنید، چه کار میکردید؟ اگر معاملهگران فقط کمی بیشتر نسبت به چک لیست و استراتژی خود پایبند میبودند و پس از چند معامله ناموفق تسلیم نمیشدند، احتمالا امروز شاهد معاملهگران سودآور بیشتری میبودیم.
هر چند وقت یکبار اتفاق میافتند؟
(این محاسبات براساس یک سیستم با درصد موفقیت ۶۰ درصد انجام شده است) |
تعداد معاملات متوالی ناموفق |
یکبار در هر ۶ معامله | ۲ |
یکبار در هر ۱۶ معامله | ۳ |
یکبار در هر ۴۰ معامله | ۴ |
یکبار در هر ۹۸ معامله | ۵ |
یکبار در هر ۲۴۵ معامله | ۶ |
درس چهارم: وقوع سلسله معاملات متوالی موفق و ناموفق کاملا عادی و معمول است. بنابراین خیلی زود نسبت به روش معاملاتی خود ناامید نشوید و به راه خود ادامه دهید.
در طول سلسله معاملات موفق و ناموفق، چه کارهای انجام دهیم
در طول دنبالهای از معاملات متوالی موفق، بسیار مهم است که گرفتار اعتمادبهنفس کاذب نشوید. هرگز در این مواقع تصمیم به افزایش حجم معاملات خارج از چک لیست خود نگیرید. برای کاهش نوسانات موجودی حساب، بایستی در تعیین حجم معاملات از نظم خاصی پیروی کنید. همیشه دقت کنید که حتما از قوانین معاملاتی خود تبعیت میکنید و همچنین معاملات را براساس سیستم تعریف شده خود اجرا میکنید.
در طول دنبالهای از معاملات متوالی ناموفق هم همینطور است. هرگز به منظور جبران ضررهای گذشته، حجم معاملات را افزایش ندهید، چرا که در این صورت به احتمال قوی، ضررهای سنگینتری را تجربه خواهید کرد. نکته مهمتر اینکه هیچ تغییری در استراتژی معاملاتی خود ایجاد نکنید. شما تنها زمانی میتوانید به احتمال موفقیت معاملات خود پی ببرید که در اجرای آنها تا حد ممکن منظم و ثابتقدم باشید. به جای اینکه خیلی نگران نتیجه معاملات باشید، به این فکر کنید که چقدر خوب میتوانید معاملات را مطابق سیستم خود اجرا کنید.
نکته: پیش از اینکه روز کاری خود را شروع کنید، ۱۰ یا ۲۰ معامله اخیر خود را مرور کنید تا نسبت به موقعیت کلی خود آگاه شوید و همچنین از ارتکاب اشتباهات احساسی جلوگیری کنید. همیشه نسبت به شرایط حال ذهن خود آگاه باشید.
گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو
منبع: tradeciety/academywave
perfect
بسیار عالی بود.
مخصوصاتوضیحات پایانی
درود
یک مقاله مختصر و کلیدی
عــــــــــالی
“اگر معاملهگران فقط کمی بیشتر نسبت به چک لیست و استراتژی خود پایبند میبودند و پس از چند معامله ناموفق تسلیم نمیشدند، احتمالا امروز شاهد معاملهگران سودآور بیشتری میبودیم”
“به جای اینکه خیلی نگران نتیجه معاملات باشید، به این فکر کنید که چقدر خوب میتوانید معاملات را مطابق سیستم خود اجرا کنید.”
درود بر شما استاد عزیز و همه اهالی آکادمی ویو
فوق العاده بود
فوق العاده
بسیار عالی 😍
ممنون از مقاله بسیار خوب تون.🌹🌹🌹
مثل همیشه عالی❤💯💯
عالی بود استاد ممنونم از این مقاله بسیار مفید
بسیار عالی و فوق العاده بود
اکثر مواردی که اینجا ذکر شده مربوط به مقاله Fomo هم میشه چون این اتفاقات بخاطر درگیر شدن احساسات فرد رخ میده
من گاهی نمیتونم خودم رو کنترل کنم. مغزم داغ میکنه، صورتم داغ میشه، ضربان قلبم بالا میره. و بعد معاملهای با بالاترین حجم میکنم که نصف یا همه حسابم رو خالی میکنه.
باوجود اینکه به چکلیست اعتماد دارم و میدونم باید ازش پیروی کنم و در هر معامله درصد بسیار کمی از سرمایه رو ریسک کنم اما باز مدام این روند تکرار میشه. نمیدونم چکار کنم واقعاً…
مغز بر اساس سیستم مهاری و پاداش تصمیم میگیره
از ترید زدن هورمون دوپامین(پاداش) ترشح میشه و از طرفی از ضرر کردن سیستم مهاری مغزتون فعال میشه
تا زمانی که محرک های سیستم پاداش در مغز شما قوی تر از سیستم مهاری باشن، شما به این عدم پایبندی ادامه میدین
دو تا راهکار وجود داره
۱- خاموش کردن این سیستم در زمان ترید ( کنترل ذهن) که با مدیتیشن میشه این کنترل رو بدست آورد
۲- ایییینقدر این اشتباهات تکرار بشن و نقره داغ بشین و تجربه های بد کسب کنین که سیستم مهاری مغزتون قوی تر از سیستم پاداش بشه و جلوی بالا بردن حجم و عدم تبعیت از چک لیست رو بگیره
با درود و سپاس
آیا میشه یک سیستم پاداش /تنبیه عینی و فیزیکی برای پایبندی به سیستم و استرتژی و تسلط یا عدم تسلط روانی بخودمون داشته باشیم بعنوان راه حل سوم.اگه جواب مثبت هست مثالش رو هم لطفا بزنید
سلام بسیار عالی.
من واقعا چندین حساب رو به این علت از دست دادم. حجم را افزایش دادم و به امید باز گشت قیمت کال مارجین شدم.
سلام مقاله بسیار عالی بود من خودم دقیقا همین مشکلو دارم و وقتی چند معامله با ضرر بسته میشه فکر میکنم مشکل از منه و دوباره چک لیستمو میرم و صد مورد بررسی میکنم توی گذشته مارکت
این باعث میشه به ایمان بیشتری از چک لیستم برسم
سلام به نظر من یکی از بهترین مقاله های که در طول عمرم درباری معامله گری خوندم همینه
ممنون استاد عالی بود
فوق العاده بود ممنون
سلام استا واقعا ممنون این دقیقا مشگل من هم بود فکر میکردم واقعا نمیتونم با چک لیستم سود مستمر بگیرم بعد از چند بار سود احساسی عمل میکردمو بدون چک لیست حجم بالا میبردمو ترید میزدم ولی کلی ضرر میکردم
عالیه استاد مرسی ات این شخصیت سازی دانشج هاتون در همه جهات
سلام استاد وقت بخیر
بسیار بسیار عالی بود
سپاس فراوان
سلام استاد عزیز
بسیاربسیارمفید وعالی بود فعلا اول صبح با ویسهای شما انرژی میگیرم وبه تمریناتی که درفایلهای شما میبینم ادامه میدهم هر چند که هنوز دوره شما را تهیه نکرده ام وبه عنوان دانشجو عضو نشدهام
بسیار خوب و مفید ممنون از شما
بسیار عالی عالی عالی.امیدوارم همیشه خوشی ها سرازیر باشه سمت زندگیتون استاد
سلام دوباره به استاد و ادمین عزیز خسته نباشین و ممنونم برای مقاله جدید
خواهشی دارم ازتون
استاد اون تفاوتی که چارت و حرکات قیمت در روزهای دوشنبه و جمعه که بانکها تعطیل هستن و در ماه ژانویه که این همه روش تاکید میشه ترید نکنین رو، در چارت برای ما نشان بدن که چطور تفاوتی داره که بتونیم تشخیص بدیم تفاوت رو ،اگر لطف کنید در قالب یه مقاله ارایه بشه خیلی ممنون میشم،اگرم لازم دونستین رو چارت براش ویدیو تهیه کنید که منو بنده خودتون کردین
ارادتمند شما
بسیار عالی و مفید
ممنون از استاد عزیز
یک مقاله که اندازه یک کتاب چندصد صفحه ای مفید هست
بسیار عالی ومفید
ممنونم استاد
سلام وقت بخیر استاد
واقعا مقاله ها و آموزش آکادمی ویو بسیار بسیار عالی هستن.
تشکر ازتون
نظریات بسیار علمی و منطقی، با زبانی بسیار ساده و خوش فهم. ممنون از استاد از تیم قوی آکادمی
واقعا فوق العاده بود
خسته نباشین
واقعا ممنونم بابت مقاله فعلی ، ممنونم بابت این مقالات ارزشمند … واقعا گاهی مشکلاتی رو از آدم میبینید که خود آدم نمیدونه چطور بپرسه و از چه طریقی به جواب برسه ….
واقعا لذت بخش بود .
واقعا عارف و استادی مثل شما رحمت و نعمت خداست…
عالی بود ممنونم از لطفتون.
عرض ادب و احترام
مشکل رعایت کردن همه ای این موارد هست،که فکر میکنم با تمرین زیاد بتونیم به این تسط برسیم.
ممنون از جناب امینو
سلام وعرض ادب خدمت استاد بزرگوار
برای من که نزدیک به یکسال وهفت ماه دانشجوی شما در دوره فراکتال هستم این مقاله ارزشمند همانند یک حلقه گم شده در این مسیر بود ومثل یک معجزه دقیقا زمانی که به مراحل پایانی نزدیک شدم ونیاز داشتم به لطف شما ارائه شد
خدارا شاکرم بخاطر داشتن یکی از ارزشمندترین وبزرگترین نعمت های زندگیم استا د امینو عزیز
همه بهترین ها را برایتان آرزومندم
مقاله فوق العاده ای بود
ممنون استاد
بسیار واضح ، دقیق و منطقی
ممنون بابت تلاش و زحماتتون استاد عزیز
سلام استاد گرامی
ممنونم که هستید
بسیار عالی جناب امین عزی
برداشا من این بود از این مقاله که معامله گر همواره باید در خوف و رجا باشه
ببخشید چطور میشه وقوع سلسله معاملات منفی رو برای سیستم خودمون حساب کنیم؟
فرمول ریاضیش به چه صورت هست؟
ببخشید چطور میشه وقوع سلسله معاملات منفی رو برای سیستم خودمون حساب کنیم؟
فرمول ریاضیش به چه صورت هست؟
سلام
۱۰۰ مورد که دارید بررسی میکنید برای چک لیست اونایی که استاپ میخورن رو ببینید چن تا پشت سر هم هست. این بهتر از فرمول دادن هست
البته هرچی بیشتر از ۱۰۰ مورد بررسی کنید اون عدد ضررهای متوالی (consecutive loss) واقعی تر خواهد بود
و بعد از بررسی توی دمو ترید بزنید و پایان ماه استیتمنت بگیرید استیتمنت اون عدد رو کاملا دقیق و واقعی بهتون میده
خیلی عالی بود استاد دهقان عزیز ،واقعا سپاسگذارم از این همه بزرگی و به اشتراک گذاشتن این اطلاعات خیلی مهم
مقاله فوق العاده مفیدی بود سپاس فراوان از استاد امینو گرامی و تیم اکادمی ویو
درود بر استاد گرامی
خیلی خوب بود
استاد اگه لطف کنن یه دوره مدیریت سرمایه هم استارت بزنن عالی میشه
فوق العاده بود.. ممنون از زحماتتون.
مقاله که مثل همیشه عالی
فقط یه سوال برام پیش اومد اینکه فرمودید هیچ تغییری در استراتژی معاملاتی خود ندهید(بعد از چند معامله متوالی منفی) بحث بهبود سیستم (شخصی) و ارتقا اون چطور و کجا میشه انجام بشه؟
باز هم ممنون از استاد عزیز خودمون
سلام .مثل همیشه فوق العاده
سپاس از زحمات شما
با سلام.معمولا از یک ایده در ابتدا ۳۰و ۱۰۰ و ۳۰۰ بک تست باید گرفته شود و بعد نتایج معاملات رو بررسی کرد و در صورت سود ده بودن می توان به آن نام استراتژی اطلاق کرد و در دمو و در نهایت در ریل ترید نمود بدون توجه به نتیجه هر معامله .چون می دانیم در نهایت سود ده خواهد بود.
عالی
سلام استاد خیلی ممنونم از لطف شما
خیلی عالی بود
این مقاله عالی بود استاد
دقیقا جواب سوالامو گرفتم مرسی که هستین خدا خیر و برکت بده به تک تک لحظات زندگیتون
درود بر شما استاد بزرگوار بسیار عالی و آموزنده بود
ممنون از مقاله بسیار خوبتون استاد عزیز، امیدوارم توفیق عمل پیدا کنم
وقت بخیر
بسیار عالی بود
از وقتی جنگ اوکراین شروع شده دلار به صورت مسخره واری ارزشش رفته بالا و کلا روند ها مثل قبل نیستن .تناسب ها به راحتی تشخیص داده نمیشن و اندیکاتورها مخصوصا مکدی ها خیلی خطا میدن من از چند تا دوست تریدرمم هم پرسیدم همه همینو گفتن
واقعا مقاله عالی ای بود. سپاس استاد امینو
عالی بود و بی نظیر
همچون همیشه
عالی و کاربردی
بی نهایت سپاس از شما استاد سخاوتمند و تیم وزین شما
سلام استاد خوبم
استاد توی تمام بیزینسها قرار دادن جایزه هست چرا؟ چون بسیار جذاب بنظر میرسه و باعث میشه شخص
رو ساعتها درگیر کنه اما چرا بیشتر دوست دارن دنبال شانس باشن چون بدست آوردن مهارت سالها زمان
نیاز داره اما اگر توی جایزه فلانه شرکت برنده سفر به قطر بشیم فک نکم کسی ناراحت بشه اما وقتی خود
شخص قبول نداره که میتونه پول سفر رو خودش از روی کسب و کارش بدست بیاره رو به شانس میاره .
استاد کار بسیار سختی هست که تریدر مبتدی یا در حال آموزش در بهترین نقطه تحلیلی خودش بجای
۶ لات از ۰٫۰۶ لات استفاده کنه و این یک تسلط واقعی می خواد از درک آموزشها .
فرق بین تریدر معمولی با تریدر حرفه ای تفاوت از زمین تا آسمون داره . من از خودم مثال میزنم اوایل
یک مبحث آموزشی رو کمی مسلط میشدم بقیه مطالب رو میزاشتم کنار و بازار رو درو میکردم و میگفتم
باید یک ماهه دیگه فلان چیز رو داشته باشم و حجمهای عحیب و غریب و …نتیجه کار کال شدن بلانس.
استاد همینه تا منم مستر کالر نشم این مقاله شما رو نمی فهمم .چون چندین سال متمرکز کار کردن
راحتتر هست یا با چند تا پوزیشن شانسی بالانس رو افزایش بدی مسلما که هر شخصی دوست داره با
تلاش کمتر به پاداشهای زیادی برسه .استاد شما شنیدین میگن این شخص اگه دستش به خاک بخوره
طلا میشه ؟ یعنی قوانین زندگی برای اکثریت مردم دلیل بر وجود شانس خیلی بیشتر هست تا آموختن
مهارت و داشتن تسلط کافی در کسب وکار چون همه دوست دارن این طرظ تفکر رو! همه ما دوست داریم
خودمون رو به خطر بیندازیم و در موقعیتهای مشکوک وارد تریدبشیم بعد از چند معامله موفق که اکثرا
با کاهش بالانس مواجه میشیم پس این داستان بازیکن بسکتبال که اعتماد بنفس کاذب پیدا میکنه
برای من بسیار تکراریه . و یا سود روزانه باید ۳ درصد بگیری میگی حالا بیشتر بگیرم مگه چی میشه؟
یا ۴۷ دلار گرفتی میگی ۵۰ دلار بگیرم برم به کارهای دگه برسم آیا این موارد چقدر تکرار شده و باعث
از دست رفتن وقت ارزشمند هر تریدر شده و نتایج زیان باری داشته .جالب اینجاست که خودم پافشاری
داشتم که تحلیلم درسته چرا پس این همه ضرر کردم ۱- چشمم موقعیتهای خوب رو نمی دید ۲- ساده
انگاری بازار باعث از دست رفتن بالانس میشه ۳- هیچ موقع برای خودت پلان B نداری۴- از سبکهای شخصی
استفاده میکنی که نتیجه هم نداره . استاد من یاد گرفتم آموزشهای شما رو فراکتالی یاد بگیرم یعنی
ارتباط بین مقالات و بازی فراوانی – ارتباط بین پرایس و فراکتالی – ار تباط بین روانشناسی بازار با پرایس-
ارتباط برنامه هدف با مدیریت سرمایه- ارتباط اخبار با مدیریت سرمایه که چطوری سرمایه رو بدست
آوردی شانسی یا با سختی؟ – ارتباط روانشناسی فردی با تایم فرمهای چارت که ما چه تریدری هستیم
و این داستان بسیار ساده ولی آسون نیست . گذشته بازار=اتفاقات حال بازار – نظم در چک لیست=
سودآوری مستمر . اگر به فراوانی باور داشته باشیم فقط در صورت برقراری شرایط چک لیست و موقعیتهای
واضح وارد پوزیشن میشیم. و همیشه تصویری از یک معامله گر بسیار منظم و موفق در ذهنم میسازم .
استاد از تمامی تلاشهای بی وقفه شما سپاسگزارم . ارادتمند همیشگی
عالی بود استاد.ممنون از بیان ساده و تاثیر گذارتون.کاش توانایی اجرای تک تک تجربیات شمارو داشته باشیم.
سلام استاد
بسیار عالی
این مقاله شرح کاملی بود از من و موقعیتی که الان دارم.عالی بود استاد.
ممنون بسیار مفید
پرودگارا تورا به رحمتت قسم میدهیم که اونقدر به ما قدرت فهم عطا کن که توان درک این مطالب ارزشمند استاد رو داشته باشیم وچقدر باشکوه میتونه باشه که درخاتمه استاد تضمین کنه موفقیت ما رو بشرط اجرای مفهوم این مقاله
با تشکر از زحمات ارزشمندتان برای آگاهی
بسیار عالی و مفید بود مخصوصا توصیه های پایانی
خیلیه که استاد میگن اگر این مقاله رو بفهمید صد در صد موفق میشید واقعیت وقتی تازه شروع کرده بودم فکر میکردم چیزهایی که در مورد روانشناسی یا مدیریت سرمایه میگید در مورد من صدق نمیکنه اما هر چه بیشتر گذشت به تک تک حرفهای شما رسیدم. انشالله که خدا خیرتون بده استاد چقدر شما انسان دلسوز و مهربونی هستید نه تنها تو ایران که تو دنیا تک هستی.
عالی مثل همیشه خدا شما رو برای ما حفظ کنه
سلام عالی بود.
سوال :قانون خوش شانسی وجود داره وبا توجه به گفته شما در وبینارها هندسه حاکم بر دنیای ما دایره است پس حتما قانون بد شانسی هم وجود داره واما سوال اگر یک چرخه را متوقف کنیم یعنی بعد از مثلا سه معامله منفی دست بکشیم مثلا فردا دوباره به چارت برگردیم آیا ادامه چرخه بد شانسی رو که تکمیل نشه میرم تا تکمیل بشه ؟یعنی بهتر بپرسم برای توقف چرخه بد چکار کنیم؟
فکر میکنم یه راه حلی که ابدایی خودم هست به طور مثال یک نوشیدنی هایپ میگیرم که خیلی دوسش دارم رو میزارم روی میزم و به خودم اول ترید میگم اگر طبیعی چک لیست زدی و سود روزانه ت رو گرفتی این برای تو هست و در روزهای بعد یه سری تشویقهای دیگه که مغزم رو گول بزنم تا ذهنم به درست عمل کردن عادت کنه وگرنه همه چی یادم میره و با تمام توان وارد معامله میشم و با تمام توان ضرر میکنم 😁 خیلی موجود جالبی هستم من ، گاهی به رفتار خودم خندم میگیره
سپاسگذاریم استاد جان
سپاسگذاریم استاد جان از زحمات شما.
عجیب اینه که دقیقا زمانی قرار میدید مقاله رو که بهش احتیاج داریم.
عاااللییی
بهترینها رو برای شما آرزومندم
با سلام و درود بر استاد عزیز
بسیار عالی
سلام به استاد عزیزم
امیدوارم سال نو میلادی پر از خیر و برکت براتون باشه
استاد جشن کریسمس بهترین زمانی هست که انسان رو وادار کنه برای تغییری در نوع افکار به اتفاقات سالهای
گذشته چون سال جدید همه چی نو میشه اما اگر بتونه هر شخص شخصیت تریدری رو هم تغییر بده در اون
مناطقی که ضعف داره بهترین اتفاق زندگیش رقم می خوره .
براتون آرزوی بهترینها رو در سال جدید دارم قلبا از تمامی تلاشهای بی وقفه شما سپاسگزارم
اردتمند همیشگی
در طول دنبالهای از معاملات متوالی موفق، بسیار مهم است که گرفتار اعتمادبهنفس کاذب نشوید. هرگز در این مواقع تصمیم به افزایش حجم معاملات خارج از چک لیست خود نگیرید. برای کاهش نوسانات موجودی حساب، بایستی در تعیین حجم معاملات از نظم خاصی پیروی کنید. همیشه دقت کنید که حتما از قوانین معاملاتی خود تبعیت میکنید و همچنین معاملات را براساس سیستم تعریف شده خود اجرا میکنید.
در طول دنبالهای از معاملات متوالی ناموفق هم همینطور است. هرگز به منظور جبران ضررهای گذشته، حجم معاملات را افزایش ندهید، چرا که در این صورت به احتمال قوی، ضررهای سنگینتری را تجربه خواهید کرد. نکته مهمتر اینکه هیچ تغییری در استراتژی معاملاتی خود ایجاد نکنید. شما تنها زمانی میتوانید به احتمال موفقیت معاملات خود پی ببرید که در اجرای آنها تا حد ممکن منظم و ثابتقدم باشید. به جای اینکه خیلی نگران نتیجه معاملات باشید، به این فکر کنید که چقدر خوب میتوانید معاملات را مطابق سیستم خود اجرا کنید.
نکته: پیش از اینکه روز کاری خود را شروع کنید، ۱۰ یا ۲۰ معامله اخیر خود را مرور کنید تا نسبت به موقعیت کلی خود آگاه شوید و همچنین از ارتکاب اشتباهات احساسی جلوگیری کنید. همیشه نسبت به شرایط حال ذهن خود آگاه باشید