حالت شب
حالت شب

۶ نکته برای تشخیص روند نمودار قیمت

توسط مقالات تکنیکال که در 2023-09-26
حالت شب

۶ نکته برای تشخیص روند نمودار قیمت(۶ tips for detecting price chart trends)

مقدمه:

 

لینک فایل ویدویی معرفی شده در ویس بالا(یوتیوب)

در طول بیش از ۱۵ سال تجربه معامله کردن در بازارفارکس، به این نتیجه رسیدم که برای تشخیص روند حرکت قیمت، هیچ ابزار جادویی، اندیکاتور یا قوانین خاصی وجود ندارد. ما معامله‌گران با وجود تلاش‌هایی که برای تحلیل نمودارها و تعیین تمایل حرکت قیمت و در نتیجه معامله کردن در آن جهت داریم، اما جهت حرکت بازار ممکن است در هر لحظه به سرعت تغییر کند. اگر قیمت مطابق پیش‌بینی‌های ما حرکت نکرد، باید مجددا نمودار را تحلیل کنیم و ببینیم چه چیزهایی را در تحلیل اولیه نادیده گرفتیم و چه اشتباهاتی کردیم. فقط فراموش نکنید که تحلیل نمودارها کاملا توسط ابزار بسیار مهمی بنام چشم معامله گرانجام می شود و گاهی اوقات علیرغم تمام تلاش‌هایی که برای درک چگونگی حرکت نمودار قیمت داریم، بازارممکن است در خلاف جهت انتظار ما حرکت ‌کند. پس همواره باید انعطاف لازم را در تحلیل اولیه داشته باشیم.

 

 

تحلیل روند تنها یکی از قسمت‌های استراتژی معاملاتی من برای باز و بسته کردن معاملات است. این اصلا ایده خوبی نیست که تنها براساس یک دلیل وارد معامله شوید، به همین خاطر من همیشه به دنبال این هستم که تا حد ممکن تائیدیه‌های زیادی برای ورود به معاملات داشته باشم. من در برنامه معاملاتی شخصی خودم، ازترکیبی از تکنیک‌های مختلف مانند تحلیل روند، تحلیل سطوح حمایتی و مقاومتی و تحلیل سیگنال با اندیکاتوراستفاده می‌کنم.

ضمن مطالعه این مقاله به یاد داشته باشید که من در این مطلب درباره «معامله کردن در جهت روند» صحبت نمی‌کنم، بلکه می‌خواهم بعضی از فیلترهایی که برای تشخیص روند واضح بازار به شما کمک می‌کند را توضیح دهم. بعلاوه، ممکن است گاهی اوقات اینطور به نظر برسد که بازار به یک سمت حرکت می‌کند، در حالیکه در واقع در خلاف آن جهتی که شما تشخیص داده‌اید، در حال حرکت است. به این دلیل که بسیاری از بازارها اصلاحات کوتاه‌مدتی را تجربه می‌کنند و همین ممکن است بسیاری از معامله‌گران را دچار اشتباه کند. به این خاطر، همیشه زوم نمودارها را کم کنید و تصویر بزرگتر نمودارها را ببینید، سپس با در نظر داشتن یک تصویر جامع و بزرگ از چگونگی حرکت قیمت، زوم نمودار را بیشتر کنید و آن را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار دهید. با این کار بعد از مدتی می توانید به زوم شخصی خود دست پیدا کنید.

 

۱- مهمترین کار مشاهده است

اولین چیزی که در مورد تشخیص روند باید درک کنید این است که یک علم کاملا دقیق نیست. من همیشه سعی می‌کنم تا حد ممکن نمودارها را ساده ببینم و به همین خاطر در ابتدا فقط و فقط پرایس اکشن را زیر نظر می‌گیرم، بدون هیچ اندیکاتوری.

اگر از چند معامله‌گر درباره روند حال حاضر بازار سؤال کنید، قطعا پاسخ‌های متفاوتی از هر کدام می‌شنوید. بعضی از آن‌ها نوع روند کوتاه‌مدت بازار را به شما می‌گویند، برخی نوع روند بلندمدت را توضیح می‌دهند و تعدادی هم نوع روند میان‌مدت را بیان می‌کنند. ما می‌توانیم با بکارگیری تحلیل‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، که همگی با مشاهده ساده بازار شروع می‌شوند، نوع روند غالب حال حاضر بازار را تشخیص دهیم.

من معمولا از خودم می‌پرسم نمودار قیمت در طول یکی دوسال، ۶ ماه و ۳ ماه گذشته به چه صورت بوده است؟ پاسخ این سؤال، تصویری از چگونگی حرکت قیمت را به ترتیب در بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت به من نشان می‌دهد. این کار باعث می‌شود ایده کاملا واضح و شفافی از جهت حرکت نمودار قیمت بدست آورم. اگر هیچ‌کدام این‌ها جواب نداد، در تایم‌فریم روزانه یا هفتگی زوم نمودار را کم کنید و خیلی ساده از خودتان بپرسید «الان قیمت در حال پایین آمدن است یا بالا رفتن؟». اصلا نیازی نیست پیچیده فکر کنید.

وقتی جهت کلی پرایس اکشن در بازار را ببینیم، می‌توانیم به راحتی تشخیص دهیم که قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند یا بالا، یا اینکه در یک روند سایدوی قرار دارد.

۲- سقف و کف‌های واضح را شناسایی کنید

وقتی قیمت در یک روند حرکت کند، سقف و کف‌هایی تشکیل می‌دهد. اگر به این سقف و کف‌ها دقت کنید، می‌توانید خیلی سریع تشخیص دهید که قیمت به کدام سمت حرکت می‌کند.

در نمودار زیر مربوط به S&P500 مشاهده می‌کنید که یک روند صعودی واضح شکل گرفته است. به نواحی که با رنگ قرمز مشخص شده دقت کنید. این نواحی در واقع کف‌های این روند صعودی هستند و اگر توجه کنید می‌بینید که این کف‌های قیمتی به نوعی «پله‌هایی» تشکیل داده‌اند که با پیشروی قیمت در جهت روند صعودی، این پله‌ها هم بالاتر و بالاتر می‌روند.

توجه داشته باشید که در یک روند نزولی، شما قاعدتا باید به سقف‌ها بیشتر توجه کنید و ببینید آیا این سقف‌ها یک الگوی پله‌ای به سمت پایین را تشکیل می‌دهند یا خیر.

۳- سقف‌های بالاتر، کف‌های بالاتر، سقف‌های پایین‌تر و کف‌های پایین‌تر

وقتی سقف‌ و کف‌های واضح بازار را مشخص کردید، حالا می‌توانید تعیین کنید که آیا بازار در حال ایجاد سقف‌های بالاتر (Higher High) و کف‌های بالاتر (Higher Low) است یا سقف‌های پایین‌تر (Lower High) و کف‌های پایین‌تر (Lower Low).

بطور کلی، در یک روند صعودی می‌توانید الگوی واضحی متشکل از HHها و HLها ببینید و در یک روند نزولی نیز می‌توانید الگوی مشخصی متشکل از LHها و LLها مشاهده کنید. در نمودار زیر با توجه به الگوی واضح HHها و HLها می‌توانید مشاهده کنید که حرکت قیمت در یک روند صعودی بوده است.

۴- واکنش بازار در برابر سطوح مهم چگونه است؟

رفتار قیمت را بعد از اصلاحات بررسی کنید و ببینید وقتی به میانگین متحرک (مووینگ اورج) بلندمدتی مثل مووینگ ۲۱ روز یا یک مقاومت مهم می‌رسد، چگونه واکنش نشان می‌دهد. آیا پرایس اکشن بعد از اینکه در یک روند نزولی یا صعودی به سطح قیمتی مهمی می‌رسد، عقب‌نشینی می‌کند یا به حرکت خود ادامه می‌دهد؟ این نوع رفتار قیمت سرنخ خوبی است که تمایل یا روند کلی بازار را تائید می‌کند.

در نمودار بالا می‌توانید مشاهده کنید که تمامی حرکات اصلاحی وقتی به دو سطح مقاومتی مشخص شده و میانگین متحرک نمایی با دوره ۲۱ رسیدند، با فشار فروش روبرو شدند و در نتیجه روند نزولی تغییری نکرده است.

یک میانگین متحرک نمایی (EMA) با دوره ۲۰۰ و یک EMA با دوره ۵۰ روی نمودار خود قرار دهید و شیب بلندمدت این دو میانگین متحرک را بررسی کنید. این یک روش سریع برای تشخیص روند کلی قیمت در بازار است. همچنین باید بررسی کنید که قیمت در مواجهه با این مووینگ اورج‌ها چگونه واکنش نشان می‌دهد. اگر قیمت در چندین مورد به این مووینگ اورج‌ها احترام می‌گذارد و از آن‌ها عقب‌نشینی می‌کند، این نشانه خوبی است از اینکه بازار به روند خود ادامه می‌دهد. مثلا نمودار زیر نمونه خوبی از واکنش قیمت در برابر مووینگ اورج‌های مذکور است، فقط انتظار نداشته باشید که همین شرایط را هر روز در بازار ببینید.

دقت کنید که در نمودار بالا، دو EMA با دوره‌های ۵۰ و ۲۰۰ خیلی سریع جهت روند کلی قیمت در تایم‌فریم روزانه را به ما نشان می‌دهند.

۵- آیا سیگنالی در حال شکل‌گیری هست؟

اگر می‌بینید سیگنال‌های پرایس اکشنی هم‌جهت با روند کلی بازار در حال شکل‌گیری هستند، خود این تائیدیه دیگری برای تمایل حرکت بازار به سمت روند است. ضمنا به یاد داشته باشید که وقتی سیگنال‌های پرایس اکشنی برای چند مرتبه شکست می‌خورند یا اصطلاحا فِیل (fail) می‌شوند، ممکن است نشان از این باشد که روند بازار در آینده نزدیک تغییر می‌کند.

در نمودار بالا مشاهده می‌کنید که پین‌بار صعودی در ناحیه حمایتی، نقطه پایان حرکت اصلاحی و شروع مجدد روند صعودی را نشان می‌دهد.

۶- تغییر جهت روند

اگر بازار در یک روند نزولی قرار داشته باشد، باید به سقف‌های اخیر تشکیل شده خیلی دقت کنیم و همینطور اگر روند بازار صعودی باشد، باید روی کف‌های اخیر بازار تمرکز کنیم. دلیل این امر آن است که این کار نه تنها روند کلی قیمت را برای ما مشخص می‌کند، بلکه همچنین به ما نشان می‌دهد که آیا پرایس اکشن روند بازار همچنان منظم پیش می‌رود یا اینکه تغییراتی در آن به وجود آمده است.

برای مثال، اگر دنباله‌ای از سقف‌های بالاتر (HH) و کف‌های بالاتر (HL) در یک روند صعودی داشته باشیم، وقتی می‌بینید که قیمت از آخرین کف عبور می‌کند و پایین‌تر می‌رود، این نشانه قدرتمندی است از اینکه روند صعودی ممکن است به پایان خود نزدیک شده باشد. در مقابل، در یک روند نزولی شاهد کف‌های پایین‌تر (LL) و سقف‌های پایین‌تر (LH) هستیم، در این صورت اگر قیمت از آخرین سقف تشکیل شده عبور کند و بالاتر برود، این نشانه قدرتمندی است از اینکه روند نزولی ممکن است به انتهای خود رسیده باشد.

در آخر

وقتی بتوانید با اطمینان روند بازار را تشخیص دهید، در این صورت می‌توانید به دنبال ناحیه یا سطح مناسبی در قیمت برای ورود به معامله باشید. شناسایی روند بازار ممکن است کمی مشکل باشد، به ویژه برای معامله‌گران مبتدی. اینکه ستاپ‌ها و سیگنال‌های معاملاتی مختلف را بدانید ایرادی ندارد، اما اگر در خلاف جهت روند کلی بازار معامله می‌کنید، احتمال موفقیت و کسب درآمد شما به شدت افت می‌کند. به یاد داشته باشید که بازار همیشه به یک سمت متمایل است، بنابراین اگر فقط در جهت روند و تمایل اصلی بازار معامله کنید، قطعا خیلی بیشتر به سود شما خواهد بود.

 

منبع: learntotradethemarket

گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو

اینستاگرام آکادمی ویو
یوتیوب آکادمی ویو
دوره پرایس اکشن
دوره فراکتالی
آموزش فارکس

4.5/5 - (360 امتیاز)
نظرات 47
  1. بسیار مقاله مفیدی بود ….. شاید سالها بگذره تا تریدرها متوجه بشن که اصل ماجرا خلاصه شده تو این مقاله

  2. سپاسگزارم عالی بود
    خدایا شکرت

  3. سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و تشکر بابت مطالب بسیار آموزنده و مفید

  4. عالی بود چقد ب این مقاله نیاز داشتم 😍

  5. مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯

  6. مقاله ای فوق العاده عالی و سپاسگزارم بابت تکرار نکات مهم ❤

  7. خیلی ممنون استاد گرامی

  8. عالی بود🌹🌹🌹
    پرایس اکشن _ پرایس اکشن _ پرایس اکشن(امینو) 😍

  9. سلام،خدمت استاد محبوب وتمام کسانی که توفیق خواندن این مقاله را پیدا کردند،،،،خدا را شاکریم که چنین نعمتی را سر راهمان قرار داد.

  10. مهران جلالی 2022-04-06 در 02:24 پاسخ

    سپاس از مقاله پر محتوای شما استاد عزیز و بزرگوار.قطعا نداشتن دید کلی و نرمال به چارت و عجله برای ورود به پوزیشن و نداشتن صبر،باعث میشه که دید درستی نسبت به چارت نداشته باشیم و های و لوها و سطوح مهم چارت رو نبینیم و وارد پوزیشن ضررده بشیم.با بکارگیری همین اصول ساده براحتی میشه از بازار سود گرفت.

  11. بسیار عالی بود استاد ممنون

  12. سلام
    یه نکته در ام کندل و چرخه ها زمانی داخل هم و شیفت، های و لو متوجه شدم، اونم اینه که در روند صعودی همیشه های سمته چپه و لو ما سمته راسته،و در روند نزولی های راسته و لو سمت چپه، پس در چرخه ها ام کندل در دوره های ۱۵،۶۰،۲۴۰ ، جهت روند میشه پیدا کردچه زمانی ، چه قیمتی

    • ضمن تشکر از دیدگاه شما
      نحوه آرایش های و لوها که روند را تشکیل میده به صورت چشمی قابل تشخیص است و همچنین موردی که شما فرمودید در مورد چپ یا راست بودن های و لوها، کار جایی سخت میشه که بازار اینها را با هم ترکیب میکنه مثلا بر اساس دیدگاه شما اگر های چپ باشه و لو راست روند صعودیه اما در نمودار به کرات دیده میشه که های چپ تشکیل میشه ولی لو میاد زیر های و این دفعه های سمت راست میره. ترکیب این موارد باعث سختی بازار شده

    • بیشتر توضیح بده لطفا

    • بیشتر توضیح بده لطفا
      متوجه منظورتون نشدم

  13. یعقوب علی نیا 2022-04-06 در 09:38 پاسخ

    استاد ضمن تشکر ازین مقاله بسیار کاربردی وموثر پروردگارا شاکریم ازینکه استادگشاده دستی درهمه امور به ما عطا کردی سایه ات مستدام

  14. Mohammad Reza Ranjbar 2022-04-06 در 11:57 پاسخ

    با سلام خدمت استاد عزیز جناب امینوی بزرگ
    چیزی که من متوجه شدم اینه که در بازار اول باید دید داشته باشیم وثانیا الگوهای پرایس اکشنی را با توجه به اصالت منطقه ای در نظر بگیریم.
    مثلا عکس آخر مربوط به audusd daily در هنگامیکه روند در حال تغییر است یک الگوی گوه سقفی مشاهده میشود که مرد بزرگ جناب اندروز معرفی کرده که زیر خط میانه سویینگ های قبلی هم تشکیل شده اما چون در ابتدای یک حرکت صعودی و انتهای یک روند نزولی بوده این الگو عمل نکرده و از سمت دیگر الگو قیمت به بیرون رفته است حال آنکه اگر بدون دید کلی و بدون تعیین اصالت منطقه ای قیمت به الگو (گوه)توجه میکردیم ممکن بود انتظار نزول را داشته باشیم.این دید کلی و تعیین اصالت منطقه ای قیمت که حضرتعالی روی آن تاکید میفرمایید میتواند نجات بخش هر تریدر تازه کار یا کهنه کار باشد بلکه سبب موفقیت وی در بازارهای مالی است.
    بینهایت مقاله ارزشمند و مفیدی است و از شما استاد عزیز که سعی در افزایش بینش و آگاهی دانشجویان و تریدرها دارید صمیمانه تشکر میکنم و برای شما آرزوی بهترینها را دارم.
    پیروز و سربلند باشید!

  15. بسیار عالی و کمک کننده بود

  16. مرتضی رضایی 2022-04-06 در 18:37 پاسخ

    سلام خدمت جناب امینو و بقیه دوستان، میخوام در مورد ی باور باهاتون صحبت کنم وقتی کوچکتر بودم پدرم ی جمله داشت” چشم بگو ولی عمل نکن یا کار خودتو انجام بده” شاید باورتون نشه اما به طور ناخودآگاه منم این باور داشتم و بهش عمل میکردم گفتم شاید براتون جالب باشه و اگه شما هم دچار این موضوع هستین سعی کنین رهایش کنین.

  17. بسیار عالی بود یه جمع بندی بسیار خوب و مفید بود. با سپاس از شما استاد امینو

  18. حمید رضا بطحایی 2022-04-07 در 02:27 پاسخ

    بسیار ارزشمند بود . تشکر از استاد امینو و تیم مقتدر ایشان

  19. ممنون از زحمات جناب امینو دلسوز آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما

  20. ممنون از زحماتتون

  21. سلام وقت بخیر
    این مقاله همون لوح سه خطی راز کیمیاگری هست…

  22. یک دنیا حرف درون این مقاله است.
    بررسی روند،سطوح حمایت و مقاومت،سیگنال های پرایس اکشن

  23. بسیار لذت بخش و مفید بود.

  24. ساده و زیبا
    ممنون از شما

  25. مفید بود دمت گرم داداش

  26. ممنونم استاد عزیز

  27. با تشکر فراوان
    مطالب خیلی مفیدی بود استاد
    فقط یه سوال با توجه به مطالب خوب شما بنظرتون کندل شناسی تاثیری داره که بلد باشیم یا همان روند بازار هست و کندل تاثیری نداره

  28. مهم ترین اصل همین هست که همجهت روند معامله کنید
    من به شخصه خودم از موینگ اوریج ها استفاده میکنم
    مهم تر از خود سیگنال موقعیت اون سیگنال هست

  29. سلام .واقعا لذت بردم.خدا خیرتون بده. دو ویژگی داره این مقاله : سادگی ارایه مطالب و کامل بودن

  30. دمت گرم خدایی 🙏🤲

  31. دوستان تریدر
    حتما یه مانیتور بخرید
    حتی استوک هایی که هست تو بازار مارک DELL خیلی خوبه
    حتما دقت کنید که پنل ips باشه و پورت HDMİ هم داشته باشه

  32. جواد حاتمی 2023-09-27 در 00:23 پاسخ

    مثل همیشه عالی جمله کلیدی سطر آخر رو من چرا تو دوره رد کردن ندیدم

  33. عالی و کاربردی ممنون از استاد عزیز

  34. سلام وقت بخیر،
    ساده و کاربردی اما عمیق ! به همراه فایل ویدیویی روشنگر که برای من بسیار الهام بخش بود .
    سپاسگزارم از استاد امینو بزرگوار و خانواده آکادمی ویو

  35. پیمان مداحی 2023-09-27 در 22:01 پاسخ

    استاد عزیز . جناب امینو ممنون از همه اطلاعات خوبتون و بسیار آموزنده و مفید هست .
    خیلی خیلی متشکرم از این که دید خوبی به ما میدهید
    🌹🌹🌹🌹

  36. درود فراوان.مطالب بسیار کاربردی هستند،خوشحالم که استاد برتر ایرانی این مقالات ارزشمند رو در اختیار ما قرار میده.🌹

  37. درود بر شما و سپاس از اینکه مطالب مفیدی را ارائه میکنید.

  38. سلام ببخشید یک سوال داشتم حتما باید این خرید یا فروش زدنه اول باشه نمیشه روند مارکتو ببینیم و بعد تشخیص بدیم در چه جهتی هست بعد تصمیم بگیریم خرید میخواهیم بزنیم یا فروش

  39. اولین چیزی که در مورد تشخیص روند باید درک کنید این است که یک علم کاملا دقیق نیست. من همیشه سعی می‌کنم تا حد ممکن نمودارها را ساده ببینم و به همین خاطر در ابتدا فقط و فقط پرایس اکشن را زیر نظر می‌گیرم، بدون هیچ اندیکاتوری.

    اینکه ستاپ‌ها و سیگنال‌های معاملاتی مختلف را بدانید ایرادی ندارد، اما اگر در خلاف جهت روند کلی بازار معامله می‌کنید، احتمال موفقیت و کسب درآمد شما به شدت افت می‌کند. به یاد داشته باشید که بازار همیشه به یک سمت متمایل است، بنابراین اگر فقط در جهت روند و تمایل اصلی بازار معامله کنید، قطعا خیلی بیشتر به سود شما خواهد بود.

  40. حمید اکبری 2024-02-21 در 14:21 پاسخ

    عالی بود استاد عزیز. من از ترید در خلاف روند ضرر کرده ام. و همین موضوع منو آزار می‌داد. ممنون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید