حالت شب
حالت شب

ورود به معاملات، زودتر یا دیرتر؟

توسط روانشناسی بورس و بازار فارکس, مدیریت سرمایه که در 2023-02-28
حالت شب

ورود به معاملات، زودتر یا دیرتر؟

مقدمه:

 

یکی از اشتباهات رایج بین معاملع گران فارکس و بازارهای مالی این است که یا زودتر یا دیرتروارد معامله می شوند، دقت کنید ما در این مقاله در مورد این اشتباه صحبت نمی کنیم.از نظر شما کدامیک بهتر است؟ اینکه زودتر وارد معامله شویم تا نسبت سود به ضرر بهتری داشته باشیم و سود بیشتری بدست آوریم، یا اینکه صبر کنیم و با مشاهده تائیدیه‌های بیشتر، دیرتر وارد معامله شویم و معامله باکیفیت‌تری انجام دهیم؟ این سؤالی است که خیلی از معامله‌گران از من می‌پرسند و به همین خاطر تصمیم گرفتم دیدگاه خودم را با شما به اشتراک بگذارم و همچنین توضیح بدهم که اکثر معامله‌گران چه نکات و مسائلی را نادیده می‌گیرند.

منظور از ورود زودتر یا دیرتر چیست؟

بیایید در ابتدا ببینیم اصلا منظور از ورود زودتر یا دیرتر چیست. هر الگو یا روش معاملاتی، اکثرا یک سیگنال زودهنگام و یک سیگنال دیرهنگام دارد، حالا این بستگی به شما دارد که از کدام سیگنال برای ورود به معامله استفاده می‌کنید.

به‌عنوان مثال، وقتی یک الگوی سر و شانه در نمودار شکل می‌گیرد، معامله‌گری که زودتر برای ورود اقدام می‌کند، قبل از شکسته شدن خط گردن (neckline) وارد معامله می‌شود. اما تریدری که دیرتر وارد می‌شود، بعد از شکسته شدن خط گردن به معامله ورود می‌کند.

معامله‌گری که از مووینگ اورج‌ها (میانگین‌های متحرک) استفاده می‌کند، شاید از مووینگ‌هایی با دوره‌های کوچک‌تر استفاده کند تا زودتر سیگنال بگیرد، اما تریدری که می‌خواهد دیرتر به معامله ورود کند، از مووینگ‌هایی با دوره‌های بزرگتر استفاده می‌کند.

یا مثلا معامله‌گری که از سطوح حمایتی و مقاومتی استفاده می‌کند، برای ورود زودتر، دقیقا روی سطح به معامله ورود می‌کند. اما تریدری که دیرتر برای ورود به معامله اقدام می‌کند، صبر می‌کند تا تائیدیه‌های بیشتری در حوالی سطح حمایتی یا مقاومتی مشاهده کند.

این ورودهای زودتر یا دیرتر را می‌توان به همین صورت در مورد تمام سیستم‌ها یا الگوهای معاملاتی بیان نمود. فقط کافی است بعد از انتخاب یکی از این ورودها، قوانین معاملاتی خودتان را مطابق آن کمی تغییر دهید.

ورود زودتر ورود دیرتر
الگوی سر و شانه قبل از شکسته شدن خط گردن بعد از شکسته شدن خط گردن
مووینگ اورج‌ها مووینگ با دوره‌های کوچک‌تر مووینگ با دوره‌های بزرگتر
الگوهای کندلی مستقیما بعد از شکل‌گیری کندل بعد از شکسته شدن کندل
سطوح حمایتی و مقاومتی دقیقا روی سطح بعد از گرفتن تائیدیه در حوالی سطح
روش کلی تصمیم‌گیری در میانه کندل صبر کردن تا بسته شدن کندل


۱) ورود زودتر برای سود بیشتر

مزایا: بسیاری از معامله‌گران به این دلیل می‌خواهند زودتر وارد معامله شوند که ورودهای زودتر، معمولا نسبت سود بیشتری دارد، حد ضرر معامله می‌تواند کوچک‌تر باشد و سود احتمالی آن هم بیشتر است.

از طرفی از نظر صبر و حوصله هم راحت‌تر است. یعنی در این صورت دیگر خیلی با چالش انتظار برای ورود به معامله روبرو نیستید و از این بابت هم نگرانی ندارید که قیمت بدون همراهی شما ناگهان حرکت کند و فرصت معاملاتی را از دست بدهید (خلاصه احساس فومو ندارید.رجوع به مقاله فومو)، چون زودتر وارد معامله شده‌اید. اما آیا واقعا این درست است؟

معایب: این همان چیزی است که خیلی از افراد آن را نادیده می‌گیرند و به دردسر می‌افتند. ورود زودتر به معامله یعنی شما تائیدیه‌های کمتری دارید و بنابراین نرخ موفقیت یا همان وین‌رِیت (winrate) کاهش پیدا می‌کند. به عبارتی، هرچه زودتر بخواهید وارد معامله شوید، معمولا سیگنال‌های کمتری دارید و در نتیجه احتمال اینکه آن سیگنال‌ها اعتبار خود را از دست بدهند بیشتر می‌شود.

مسئله این است که اگر وین‌ریت معاملات کاهش پیدا کند، این موضوع می‌تواند احساسات معامله‌گر را درگیر کند. اگرچه در این نوع معامله معمولا نسبت سود به ضرر بیشتر است، که یعنی سودهای بدست آمده خیلی زودتر ضررهای گذشته را جبران می‌کنند، اما تحمل کردن تعداد زیادی معامله منفی و زیان‌بار می‌تواند به‌لحاظ احساسی چالش بزرگی باشد. بنابراین فرد معامله‌گر باید از خودش مطمئن باشد که حتی بعد از چند معامله منفی متوالی، نسبت به سیستم معاملاتی خودش دچار شک و تردید نمی‌شود، می‌تواند بدون ترس و وحشت از فرصت‌های معاملاتی بعدی استفاده کند و وارد معامله شود، هرگز گرفتار معاملات بیش از حد (overtrading) نمی‌شود و بطور کلی، همچنان به‌دقت از قوانین معاملاتی خودش پیروی می‌کند.

یک سیستم معاملاتی با ورودهای زودهنگام، روی کاغذ شاید خوب به نظر برسد، اما در واقعیت معمولا برای بسیاری از تریدرها چالش‌های زیادی دارد و همین امر باعث می‌شود خیلی زود قوانین و برنامه معاملاتی خودشان را زیر پا بگذارند.

ورود دیرتر برای عملکرد متعادل‌تر

مزایا: من برای معاملات خودم، ورودهای دیرتر را ترجیح می‌دهم چون کمتر درگیر احساسات می‌شوم. با سبک ورودهای دیرتر، کیفیت معاملات شما خیلی بالاتر می‌رود و در نتیجه وین‌ریت کلی شما افزایش پیدا می‌کند. بنابراین این نوع ورود در مقایسه با یک سیستم با وین‌ریت پایین، چالش‌های احساسی و روانشناسی کمتری دارد. همه ما می‌دانیم که مشکل اصلی اکثر تریدرها در زمینه روانشناسی است، به همین دلیل، ورودهای دیرتر با تائیدیه‌های بیشتر می‌تواند به شما در برابر مسائل روانشناسی و احساسی کمک کند.

معایب: ایراد این روش این است که شما باید خیلی صبورتر باشید و منتظر بمانید تا تمام سیگنال‌ها و تائیدیه‌ها ظاهر شوند. همچنین نسبت سود به ضرر ورودهای دیرتر در مقایسه با ورودهای زودتر، کمتر است، اما چون وین‌ریت بالاتری دارد، تاثیر آن را کمتر می‌کند. همانطور که می‌بینید، معایب این روش خیلی هم بد نیست و مزایای ورود دیرتر واقعا ارزش کار کردن با آن را دارد.

کدامیک بهتر است؟

مهمترین نکته این است که هیچ روش بهتر یا بدتری نداریم. هر دوی این روش‌ها پتانسیل سودآوری دارند، اما فرد معامله‌گر باید در وهله اول شناخت کاملی از شخصیت و روحیات خودش داشته باشد تا بتواند سبک معاملاتی متناسب با خودش را پیدا کند.

آیا شما با وین‌ریت پایین مشکلی ندارید؟ اگر پشت سر هم چند معامله منفی داشته باشید، می‌توانید باز هم به برنامه معاملاتی خود پایبند بمانید و دچار شک و تردید نشوید؟ وقتی معامله در سود است می‌توانید تا رسیدن قیمت به حد سود سیستم صبر کنید تا ضررهای قبلی جبران شود؟ اگر پاسخ شما به این سؤالات مثبت است، در این صورت روش ورودهای زودتر می‌تواند برای شما مناسب باشد.

آیا شما معامله‌گری هستید که می‌تواند صبر کند تا یک موقعیت معاملاتی بسیار عالی و بی‌نقص شکل بگیرد و مشکلی هم با تعداد کم معاملات ندارد؟ من خودم با روش ورود دیرترراحتتر هستم، از طرفی، سبک ورودهای دیرتر برای افرادی که شغل دیگری به‌ غیر از معامله‌گری دارند نیز می‌تواند مناسب‌تر باشد.

طراحی سیستم معاملاتی، بخش مهمی از حرفه معامله‌گری است که بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند و متوجه نیستند که انتخاب‌ها و تصمیماتی که می‌گیرند، روی زندگی حرفه‌ای آن‌ها بسیار تاثیرگذار است و اگر سیستم شما با شخصیت شما مطابقت نداشته باشد، یک تصمیم اشتباه می‌تواند شانس موفقیت شما را به‌کلی از بین ببرد. حتی اگر تا امروز از این موضوع خبر نداشتید، بالاخره یا دیرتر وارد معامله می‌شدید یا زودتر (مخصوصا اگر احساس فومو داشته باشید)، بنابراین توصیه می‌کنم برای بررسی خودتان و سبک معاملاتی خود وقت بگذارید تا ببینید واقعا کجا هستید و به کجا قصد دارید برسید.

 

گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: tradeciety

 

 

4.7/5 - (392 امتیاز)
نظرات 37
  1. ممنون از سما

    • سلام استاد عزیزم
      خیلی خوب بود من ورودم بعد از تایید پرایس اکشن باید اندیکاتورها هم تاییدیه بگیرم بعد ورود کنم

  2. مثل همیشه عالی سلطان ❤💯💯

  3. سلام استاد عزیز مثل همیشه بسیار عالی ودرست و بجا بود این مقاله من متاسفانه همیشه ورودهای زود هنگام دارم وگاهی هم استاپهایی از این بابت داشته ام اما برای اینکه موقعیت از دست نرود گاهی مجبور به انجام اینگونه معاملات هستیم اما منبعد حتما سعی میکنم با کیفیت بیشتری معاملاتم را انجام دهم با تشکر از ادمینهای عزیز

  4. سلام استاد عزیز.عالی بود ممنونم.واقعا ممنون که دوباره مقاله ها با صدا هستند

  5. ممنون از استاد عزیز

  6. ممنون از استاد عزیز.عالی بود

  7. استاد امینو بهترین تریدر دنیا

  8. رضا نامدار 2023-02-28 در 23:25 پاسخ

    سلام و عرض ادب خدمت استاد عزیز و سایر دوستان
    همیشه نقطه ورود چالش بزرگی برام بود و‌مدام درحال غیاث نقطه ورود ترید خودم و سایر دوستان بودم که هر سری به یه انتخاب میرسیدم
    ولی الان با مطالعه این مقاله درک خیلی بهتری برای نقطه ورود پیدا کردم
    ممنون از ارائه نکات کلیدی 🙏🌹

  9. سلام امین جان.دقیقا به همین دلایلی که گفتین من زودتر وارد معامله میشم و خیلی فشار عصبی رو باید تحمل کنم.اتفاقا همین امروز داشتم به این فکر میکردم که سبک ورودمو باید عوض کنم نهایتا اینه که با تاییدیه های کامل مقدارلاتمو بالا میبرم و سود روزانمو خیلی راحت‌تر میگیرم.همین الان هم لیمیت دارم که الان میرم حذفشون میکنم سپاس از مقاله ی خوبت

  10. درود بسیار بر استاد سخاوتمند و تیم پرتلاش آکادمی ویو
    مقاله بسیار بجا و مفیدی بود
    جسارتا اگر مقدور هست استاد عزیز در رابطه با مدیریت سرمایه که مبحث بسیار ضروری هم هست دوره یا مقاله ای محبت کنید.
    سپاسگزارم

  11. محمود امیرافشار 2023-03-02 در 08:23 پاسخ

    سپاس استاد بسیارعالی

  12. سلام ممنون بسیار کمکم کرد ومقاله با صدا واقعا تاثیر چند برابری دارد اگه لطف کنید با ویس باشه مقالات ممنون میشم

  13. سلام ممنون از استاد .
    بنظرم دیر وارد شدن خیلی بهتر هست .
    کلا وقتی کلمه زودتر به میان میاد کلمه عجله رو تداعی میکنه .
    فکر کنم بهتره بزاریم زمان کار خودشو بکنه .

  14. سلام استاد. من ورود زود هنگام رو با حجم خیلی کم انجام میدم و ورود دیرهنگام و مطمئن رو با حجم بالاتر.
    مثلا نقطه ۱ با یک حجم کم ولی نقطه ۳ با حجم مناسب.
    نظرتون چیه استاد عزیز.
    ممنون

  15. بسیار عالی

  16. مرسی استاد عزیز و دوست داشتنی
    خیلی خوب مسله زود یا دیر وارد شدن به معامله را شرح دادین
    خیلی ها را از این مشکل راها کردی .

  17. سلام عالی باشید
    هر چیزی برام سوال هست یک هفته بعدش مقاله اش شسنه و تر و تمیز در سایت بارگذاری میشه. به تصادف و شانس اعتقاد ندارم . ولی خیلی بجا بود. استاد امینو ممنون که همیشه هستی

  18. متشکرم

  19. سپاس از امینو

  20. شخصیت مهربان و‌ مهارت استاد امینو برای من همیشه نامبر وانه ،خدا حفظت کنه استاد

  21. عالی بود

    • مهدی خضرلو 2023-08-20 در 17:25 پاسخ

      سلام
      میتونیم هر دو روش رو در معاملاتمون بکار بگیریم. مثلا ۵۰ درصد از حجم رو زودتر و ۵۰ درصد هم اگر قیمت در جهت پوزیشن ما ادامه داد دیرتر وارد کنیم..

  22. محدثه اباذری 2023-04-05 در 16:22 پاسخ

    بسیار عالی ممنون از استاد گرامی و عزیزم بابت این مطلب فوق العاده

  23. قدر زر زرگر بداند قدر گوهر گوهری
    تا مدت زیادی به مشکلاتی مشابه مورد فوق گرفتار نشی و مثل استخون توی گلوت گیر نکرده باشه نمیشه قدرش رو دونست

  24. مهدی خضرلو 2023-08-20 در 17:24 پاسخ

    سلام
    میتونیم هر دو روش رو در معاملاتمون بکار بگیریم. مثلا ۵۰ درصد از حجم رو زودتر و ۵۰ درصد هم اگر قیمت در جهت پوزیشن ما ادامه داد دیرتر وارد کنیم..

  25. علی برخوردادی 2024-01-10 در 19:12 پاسخ

    درود بر جناب آقای دهقان عزیز.
    واقعا عالی بود این مقاله.اتفاقا من هم دچار همین مشکل شده بودم و چندتا معامله زود واردشدم وحسابی حدضرر خوردم و از لحاظ روحی بهم ریخته بودم.تواین فکرا بودم که شما این مقاله رو رو سایت قرار دادین.مثل اینکه هم فرکانس شدم با شما و شما جواب منو بااین مقاله دادین.نور و عشق و اگاهی به شما استاد عزیز که واقعا تک هستین

  26. سلام استاد عزیزم
    خیلی خوب بود من ورودم بعد از تایید پرایس اکشن باید اندیکاتورها هم تاییدیه بگیرم بعد ورود کنم

  27. میتونیم هر دو روش رو در معاملاتمون بکار بگیریم. مثلا ۵۰ درصد از حجم رو زودتر و ۵۰ درصد هم اگر قیمت در جهت پوزیشن ما ادامه داد دیرتر وارد کنیم..

  28. عالی استاد

  29. ممنون استاد بایت به اشتراک گذاشتن یک مقاله کامل و عالی
    من به شخصه علاقه مندم به ورود زود هنگام. این سبک ترید با توجه به نوع تایم فریم انتخابی ام مشخصه ولی همون طور هم که فرمودید از هر ۱۰ بار یک بارش توی چرخه معاملات گیر میکنم. این به این معنی نیست که در پایان ضرر میکنم بلکه شاید در یک روز که با ضرر شروع میشه با سودی چند برابر گام یک روزم معاملات روزانمو میبندم
    تا اینجای کار تقریبا همه چیز خوب به نظر میرسه ولی مشکلم از فردای روز سخت معاملاتی شروع میشه
    تعدد معاملات روز گذشته ام از من یک تریدر فاقد دیسیپلین ساخت
    با اینکه تنها یک روز برای طی کردن یک گام اور ترید کردم و تایم طولانی و در روز به ترید اختصاص دادم ولی تمام قوانینم در روز معاملاتی بعد به کل انگار فراموشم میشه
    من تو ژورنالم دو روش برای خودم نوشتم بعد از چنین حادثه ای و البته درست بودنشو ممنو میشم تصدیق کنید
    ۱ فاصله گرفتن از ترید تا پایان هفته کاری( اصولا در روزهای سه شنبه برام این اتفاق میوفته) حالا به دید استراحت و یا بررسی
    ۲٫ برداشت تمام سود از بالانسم و برگردوندن بالانسم به عدد اولیه

  30. من خودم با روش ورود دیرترراحتتر هستم، از طرفی، سبک ورودهای دیرتر برای افرادی که شغل دیگری به‌ غیر از معامله‌گری دارند نیز می‌تواند مناسب‌تر باشد.

    طراحی سیستم معاملاتی، بخش مهمی از حرفه معامله‌گری است که بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند و متوجه نیستند که انتخاب‌ها و تصمیماتی که می‌گیرند، روی زندگی حرفه‌ای آن‌ها بسیار تاثیرگذار است و اگر سیستم شما با شخصیت شما مطابقت نداشته باشد، یک تصمیم اشتباه می‌تواند شانس موفقیت شما را به‌کلی از بین ببرد. حتی اگر تا امروز از این موضوع خبر نداشتید، بالاخره یا دیرتر وارد معامله می‌شدید یا زودتر (مخصوصا اگر احساس فومو داشته باشید)، بنابراین توصیه می‌کنم برای بررسی خودتان و سبک معاملاتی خود وقت بگذارید تا ببینید واقعا کجا هستید و به کجا قصد دارید برسید

  31. من خودم با روش ورود دیرترراحتتر هستم، از طرفی، سبک ورودهای دیرتر برای افرادی که شغل دیگری به‌ غیر از معامله‌گری دارند نیز می‌تواند مناسب‌تر باشد.

    طراحی سیستم معاملاتی، بخش مهمی از حرفه معامله‌گری است که بسیاری از افراد آن را نادیده می‌گیرند و متوجه نیستند که انتخاب‌ها و تصمیماتی که می‌گیرند، روی زندگی حرفه‌ای آن‌ها بسیار تاثیرگذار است و اگر سیستم شما با شخصیت شما مطابقت نداشته باشد، یک تصمیم اشتباه می‌تواند شانس موفقیت شما را به‌کلی از بین ببرد. حتی اگر تا امروز از این موضوع خبر نداشتید، بالاخره یا دیرتر وارد معامله می‌شدید یا زودتر (مخصوصا اگر احساس فومو داشته باشید)، بنابراین توصیه می‌کنم برای بررسی خودتان و سبک معاملاتی خود وقت بگذارید تا ببینید واقعا کجا هستید و به کجا قصد دارید برسید

  32. مثل همیشه عالی بود

  33. سلام .من اولین ورودم رو در وسط یک روند نزولی برا خرید انجام میدم و آخرین ورود رو در کف و اون شدو در کف روند نزولی .تا اینجا اوکی .ولی بعد از اینکه معامله رفته تو سود اونقدر خسته ام و یا شب رو با پوزیشن خوابیدم که تو سود کم معامله رو می‌بندم و این کار و پروسه چند ماهه ادامه داره ولی بالاخره این سرعت گیر هم رد میکنم خخخ

  34. سلام دوباره .من برا هل این مشکل یک جمله از استاد رو تو تابلو و ژورنال خودم چند روزه می‌نویسم و اون اینه .هیچ کاری نکردن یک تکنیک متعالی است

  35. سلام به همگی شما عزیزان ،من هم تمام این مشکلات را داشتم و به خاطر ورود زود و دیر هردو متضرر شدم به نظر من همه اینها برای نداشتن صبر و تسلط کم روی مباحث است اگر توصیه های استاد عزیزمون رو دقیق اجرا کنیم به موقع وارد میشیم و به موقع هم خارج و اصولی ترید میزنیم.آرزوی موفقیت برای همگی.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید