حالت شب

چگونه حد سود تعیین کنیم؟

توسط مقالات تکنیکال که در 2023-01-10
حالت شب

چگونه حد سود تعیین کنیم؟

مقدمه

اکثر معامله‌گران زمان زیادی برای چگونگی ورود به معامله صرف می‌کنند. اما همینکه وارد معامله می‌شوند، نمی‌دانند چطور آن را مدیریت کنند. این امر باعث می‌شود اعتماد به نفس خود را از دست بدهند، تصمیمات عجولانه بگیرند، از روی احساسات واکنش نشان دهند و به‌طور کلی مرتکب اشتباهاتی شوند که بعدا منجر به یأس و پشیمانی می‌شود. نحوه تعیین هدف یک معامله و حد سود خیلی مهم است، اما معمولا آن را نادیده می‌گیرند.

معامله‌گری که برای تعیین حد سود از یک برنامه و استراتژی دقیق پیروی می‌کند، دیگر در میانه کار گرفتار شک و تردید نمی‌شود. در این مقاله هفت تکنیک برای تعیین درست حد سود را توضیح می‌دهم.

۱) نسبت سود به ضرر ثابت

ساده‌ترین تکنیک تعیین حد سود، استفاده از یک نسبت سود به ضرر ثابت است که فرایند آن به ترتیب زیر است:

۱) فاصله بین نقطه ورود به معامله و حد ضرر را اندازه بگیرید. در مثال زیر، این فاصله برابر ۷٫۲۵ پیپ است.

۲) بسته به نسبت سود به ضرر مد نظر شما، فاصله بدست آمده را در ۱، ۲ یا ۳ ضرب کنید.

لازم به ذکر است که نسب سود به ضرر بالا لزوما خیلی خوب نیست، چون هر چه این نسبت بیشتر باشد، نرخ موفقیت معاملات یا همان وین‌رِیت (winrate) کاهش پیدا می‌کند. مخصوصا معامله‌گران مبتدی بهتر است از نسبت‌های سود به ضرر و حد سودهای کوچکتری استفاده کنند، چون در این صورت وین‌ریت بالاتری خواهند داشت و این باعث افزایش اعتماد به نفس آن‌ها می‌شود.

۲) نزدیک‌ترین سطوح حمایتی و مقاومتی

سطوح حمایتی و مقاومتی در واقع موانع اصلی پیش روی حرکت قیمت هستند، بنابراین کاملا منطقی است که اهداف معاملات خود را روی این سطوح قرار دهید. در این صورت، قیمت برای اینکه به حد سود معامله شما برسد، لازم نیست از یک سطح قوی حمایتی یا مقاومتی عبور کند، در نتیجه این باعث می‌شود احتمال اینکه قیمت به حد سود شما برسد افزایش پیدا کند.

معمولا معامله‌گران برای شناسایی نزدیک‌ترین سطوح حمایتی و مقاومتی به گذشته بازار توجه می‌کنند و سپس حد سود معاملات خود را در فاصله چند پیپی از آن قرار می‌دهند. در مثال زیر، با این تکنیک باید حد سود معامله فروش را کمی بالاتر از سطح حمایتی تعیین کنید، چون ممکن است قیمت با رسیدن به این سطح واکنش نشان دهد و به سمت بالا برگردد.

۳) استفاده از الگوهای قیمتی

در این روش، معامله‌گران ارتفاع الگوی قیمتی تشکیل شده را اندازه‌گیری می‌کنند، سپس میزان حرکت احتمالی قیمت بعد از شکست آن الگو را پیش‌بینی می‌کنند.

در مثال زیر، همانطور که می‌بینید یک الگوی سر و شانه معکوس شکل گرفته است. در ابتدا ارتفاع این الگو را از پایین‌ترین نقطه تا بالاترین نقطه آن اندازه‌گیری می‌کنیم. سپس حد سود را به اندازه این ارتفاع تعیین می‌کنیم. البته بعضی از معامله‌گران از ضرایب دیگری مثل ۰٫۷۵، ۱٫۲۵، ۱٫۵ یا حتی ۲ استفاده می‌کنند. مجددا یادآوری می‌کنم که هرچه حد سود معامله دورتر باشد، احتمال اینکه قیمت به آن برسد کمتر می‌شود. اگر به‌تازگی کار با یک استراتژی را شروع کرده‌اید، توصیه می‌کنم کمی محتاط‌تر عمل کنید، چون در این صورت وین‌ریت معاملات شما بالاتر می‌رود و این امر اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد.

۴) استفاده از مووینگ اورج تایم‌فریم بالاتر

به نظر شما در تصویر زیر چه حرکتی همیشه اتفاق افتاده است؟ قیمت همیشه به مووینگ اورج (میانگین متحرک) مرکزی برمی‌گردد و حول آن حرکت می‌کند. در این مثال، شما نمودار تایم‌فریم ۳۰ دقیقه را مشاهده می‌کنید و مووینگ اورج استفاده شده مربوط به تایم‌فریم ۴ ساعته است.

استراتژی استفاده از مووینگ اورج تایم‌فریم بالاتر، برای سبک معاملاتی خلاف جهت بهتر است، یعنی شما به دنبال موقعیت‌هایی هستید که قیمت به مووینگ اورج تایم‌فریم بالاتر برگردد.

۵) استفاده از فیبوناچی گسترشی (اکستنشن)

وقتی یک الگوی ۱۲۳ مشاهده کردید، کافی است فیبوناچی را از ابتدا تا انتهای حرکتی که باعث شکست کف یا سقف آخر قیمت شده، رسم کنید. معمولا سطوح ۱۳۸ و ۱۶۱ درصد، نزدیک‌ترین سطوح هستند و اکثرا حد سود را روی این سطوح قرار می‌دهند.

قیمت به ندرت به سطوح ۲۰۰ و ۲۶۱ درصد می‌رسد و بنابراین روند حرکت قیمت باید خیلی شدید باشد که قیمت به این سطوح برسد.

۶) اهداف زمانی

از اهداف زمانی می‌توان در ترکیب با سایر روش‌ها استفاده نمود. به‌عنوان مثال، معامله‌گران روزانه معمولا در پایان روز، از تمام معاملات خود خارج می‌شوند تا از ریسک باز بودن معاملات در زمان انتقال به روز بعد جلوگیری کنند.

یا مثلا معامله‌گران بلندمدت، در آخر هفته و پایان روز جمعه از معاملات خود خارج می‌شوند تا از ریسک باز بودن معاملات در طول روزهای تعطیل و همچنین گپ‌های احتمالی در ابتدای هفته آینده، در امان باشند.

۷) حد ضرر متحرک

این روش را هم می‌توانید در ترکیب با سایر روش‌های تعیین حد سود بکار بگیرید. اما معمولا تریدرهایی که از حد ضرر متحرک (trailing stop) استفاده می‌کنند، قصد دارند تا جای ممکن با روند همراه باشند و از بازار سود بگیرند، به همین خاطر کلا حد سودی برای معاملات خود قرار نمی‌دهند و فقط حد ضرر معاملات را پشت سر قیمت حرکت می‌دهند تا به این ترتیب، در حرکت‌های روندی، سود معاملات خود را به حداکثر برسانند.

معمولا معامله‌گران از مووینگ اورج‌ها برای حرکت دادن حد ضرر استفاده می‌کنند. در مثال زیر، من از یک مووینگ اورج با دوره ۵۰ استفاده کرده‌ام و همانطور که می‌بینید، فرد معامله‌گر می‌توانست حد ضرر معامله خود را زیر این مووینگ اورج حرکت بدهد. البته در این روش هرگز حد ضرر را دقیقا روی مووینگ اورج قرار ندهید، چون ممکن است قیمت در یک حرکت اصلاحی و با یک شادو شما را از معامله خارج کند.

این روش مزایا و معایب مختص به خود را دارد:

  • در روش حد ضرر متحرک، شما هیچ‌وقت نمی‌توانید کل یک روند را بگیرید، چون حد ضرر معمولا پشت سر حرکات اصلاحی قیمت قرار می‌گیرد.
  • روش حد ضرر متحرک فقط در شرایطی که قیمت در طول یک روند حرکت کند، می‌تواند سود حداکثری داشته باشد. بنابراین خیلی از اوقات ممکن است سود کمتری بدست آورید.
  • زمان باز ماندن معامله ممکن است خیلی زیاد شود که اکثر معامله‌گران نمی‌توانند تحمل کنند. باز نگه داشتن یک معامله که در سود است، برای مدت زمان طولانی می‌تواند خیلی مشکل باشد.

به همین خاطر توصیه می‌کنم تنها معامله‌گران مجرب و افرادی که درگیر احساسات نمی‌شوند، از روش حد ضرر متحرک استفاده کنند.

هیچ روش خوب یا بدی برای تعیین حد سود وجود ندارد. تصمیم‌گیری در این مورد به خود معامله‌گر بستگی دارد که کدام استراتژی برای او نتیجه بهتری دارد. پیشنهاد می‌کنم هر یک از این استراتژی‌ها را امتحان کنید و ببینید در نهایت با کدامیک احساس راحتی بیشتری دارید.

 

گردآوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: tradeciety  academywave /

4.7/5 - (221 امتیاز)
نظرات 20
  1. سلام استاد گرامی خیلی ممنون از لطف حضرتعالی

  2. اولین مقاله ۲۰۲۳🙂

    خدا رو شکر دوباره مقالات استارت خورد واقعا مدت زیادی منتظرش بودم . خیلی ممنون

  3. ابراهیم یزدانی 2023-01-10 در 17:07 پاسخ

    سلام خدا قوت 🌹🌹🌹🌹🌹🌹

  4. هنوز این مقاله رو نخوندم ولی به نظرم عالی باشه.
    با تشکر

    • با سلام خیلی سپاس از استاد و تریدر ایران زمین امین دهقان عزیز ،، من بیشتر از موینگ ها و مکدی استفاده میکنم و خیلی عالی جواب می دهد . ممنون و سپاس

  5. سلام وقت بخیر.ممنون بابت مقاله عالیتون.
    استاد میشه پرایس اکشن تناسبی را یاد بدید که حد سود هامونم هم مطمئن تر بشه و هم پیپ بیشتری بگیریم

  6. حسین روحی 2023-01-11 در 09:07 پاسخ

    درود بر جناب امینو و ادمین های عزیز و دانش آموزان دوره

  7. سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز و تبریک سال نو
    ممنون بابت مقاله بسیار خوب
    شخصا بنده از نزدیک ترین سطوح حمایت و مقاومت استفاده میکنم که البته تمامی موارد بالا بصورت موردی و شرایط خاص بکار میروند.

  8. بهزاد صوفی زاد 2023-01-11 در 18:13 پاسخ

    با سلام و عرض ادب و احترام
    بنظر من در این دورانی که تمام مدیا پُر است از انواع آموزش‌های مالی ؛ انتخاب استاد و سبکی که تدریس میشود بسیار حائز اهمیت است ، در این راستا من با تمام خلوص نیت و به دور از غرض ورزی و با احترام به تمامی اساتید واقعی و دلسوز در حوزه آموزش بازارهای مالی . . . و همچنین با داشتن وسواس ویژه به مبحث ارائه اطلاعات در این زمینه با اطمینان اعلام میکنم که جناب امینو با تسلط بسیار بالا به علوم این بازار و با درک و ادغام عمیق ترین احساسات در حوزه روانشناسی مارکتینگ با آن علوم و بهره وری از ترکیب تجارب شکستها و پیروزیهای فراوان و با خمیر مایه اخلاص ، که البته درک و ارائه همه اینها مستلزم مُضطَر شدن میباشد ، جزو بی بدیل ترین اساتید می‌باشند و بنظر شخصی خودم شانسِ آشنایی با ایشان و بهره مندی از حضور با ارزششان هدیه ای است گرانبها ، نه تنها در بازارهای مالی و بحث ترید ، بلکه در تمامی امورات زندگی ، البته دوستانی که در خدمت ایشان بوده اند حتما عرایض من رو تایید میکنند . در خاتمه پوزش بخاطر طولانی شدن این دلنوشته ، خواستم به حق ، ذره ای از دِینِ استاد و شاگردی را اَدا کنم .

  9. سلام خدمت استاد عزیز .مقاله فوق العاده عالیییی
    بود.سپاس😍

  10. بسیار عالی بود ممنون از استاد عزیز و اعضای تیم اکادمی ویو

  11. سلام استاد ممنونم از بیان تجربیاتتون که در هرجا و در هرفرصت این تجربیات رو برامون بیان میکنید . یکی از مهم ترین عوامل و چالش های تریدر همین مطلب هست استاد با اینکه نقطه ورد مناسب و پیش بینی حرکت مارکت طبق چک لیست داریم برای اکثر تریدر های مبتدی مثل ما و گاها با سابقه پیش میاد که احساسات و رضایت مندی در لحظه ورود حس خوب و غرور کاذب از معامله درست , نمیذاره تو اون لحظه فکر خروج معامله رو کنی با اینکه برنامه ای هم براش داری اما جمله بزار بره بالاتر حالا که همه چی خوبه سود بیشتر کنم اخرش میبینی یا با سود کم یا در منفی کم یا با ضرر مجبوری معامله رو ببندی و این موجب سرخوردگی میشه که ایرادات رو به خودت بگیری که سیستمم کار نمیکنه من اینطورم من اونطورم و دوباره بری برای بهینه کردن چک لیست و در چرخه زمانی احساسات گم بشی … اولین جایی که چک لیست رو به این بهونه بزار بره بیشتر سود کنم زیر پا بزاریم کارمون تو اون حساب تموم شده است و تا به این تسلط روانی نرسیم که پایبند بودن به قواعد و تعهد به چک لیست مهم ترین چالش هر تریده اون حساب و اکانت رشد نخواهد کرد چرا که برای تغییرات مثبت و بالا رفتن اکانت مستلزم اینه شخصیتمون و میزان تعهداتمون و مسیولیت پذیری در زندگی شخصیمون بالا بره .. من عاشق مباحث روانشناسی در طول دوره اموزشی هستم که اینقدر زیبا بیان میشن و واقعا گم شده هر مبحث اموزشی در ایران است و توصیه ام اینه کسانی که تازه وارد آکادمی میشن کلیپ های روانشانسی در دوره رو بیشتر روش وقت بزارن .

  12. سلام وقت بخیر ممنونم از مقاله خوبتون.
    استاد چقدر خوب میشد پرایس اکشن تناسبی درس میدادید

  13. مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯

  14. سپاس از امینو بزرگ

  15. سلام وقتتون بخیر
    ممنون بابت مقاله ی خوبتون
    یکی لطف می‌کنه به من بگه چطور باید مووینگ اوریج تایم بالا رو در روی تایم پایین انداخت(قسمت چهارم تعیین حد سود)
    ممنون میشم

    • سلام
      دو راهکار دارید.
      ۱) استفاده از موینگ های تایم بالا با ضریب نسبت تایم فریم ها. مثلا موینگ ۴ تایم یک ساعته معادل موینگ ۶۰ تایم ۱۵ دقیقه رفتار می کنه.
      ۲) استفاده از اندیکاتورهای موینگ مولتی تایم فریم که در این مقاله هم تصویر مربوط به این نوع موینگ هست چون شکل پله ای داره اگه دقت کنید.
      یا حق

  16. عالی سپاس

  17. با سلام خیلی سپاس از استاد و تریدر ایران زمین امین دهقان عزیز ،، من بیشتر از موینگ ها و مکدی استفاده میکنم و خیلی عالی جواب می دهد . ممنون و سپاس

  18. بسیار عالی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید