نقش بانکها در بازار فارکس

توسط مقالات عمومی بورس که در 2020-04-12
حالت شب

آیا بانک‌ها در بازار فارکس معامله می‌کنند؟

  بانکها به عنوان کارگزاری های معتبر نه تنها در بخش آموزش فارکس فعالیت می کنند بلکه از معامله گری در بازار فارکس و بورس ها نیز بهره می برند.فارکس با فاصله زیادی بزرگترین بازار موجود است. وسعت این بازار چندین مرتبه بیشتر از بازار سهام است. با این اوصاف، بانک‌ها قطعا در حاشیه چنین حجم سنگینی از پول قرار نمی‌گیرند. در حقیقت، فارکس تا حد زیادی توسط بانک‌ها، به ویژه بانک‌های مرکزی هدایت می‌شود.

فارکس بسیار فراتر از مبادلات ارزی و پیش‌بینی آینده نمودار قیمت است. درک عمیق این نکته می‌تواند بر موفقیت و سودآوری بیشتر شما در این بازار موثر باشد.

بانک‌ها بازیکنان اصلی دنیای فارکس هستند. گاهی اوقات آن‌ها به حدی قدرت دارند که می‌توانند مستقیما ارزش ارزها را تحت تاثیر قرار دهند.

نقش بانکها در بازار فارکس

اکثر معاملات فارکس، معاملات فارکس نیستند

برخلاف سایر بازارها که عمدتا  توسط سرمایه‌گذارانی هدایت می‌شوند که سعی دارند از طریق خرید و فروش دارایی‌ها به سود برسند، بازار فارکس یک جزء بسیار بزرگ دیگر نیز دارد.

اولا نیاز شرکت‌های چندملیتی به خرید و فروش اجناس و خدمات در سرتاسر دنیا، باعث گردش پول بین کشورهای مختلف می‌شود. تجارت‌های جهانی از اصلی‌ترین محرک‌های ارزش ارزها هستند. بیش از ۵ هزار میلیارد دلار بابت خرید و فروش اجناس و خدمات بین کشورها مبادله می‌شود و این رقم هر روز افزایش پیدا می‌کند.

بزرگ‌تر از این شرکت‌ها، بانک‌ها و به خصوص بانک‌های مرکزی هستند که داشته‌های خود را در تعادل نگه می‌دارند. هرگاه یک دارایی خریداری می‌شود یا به فروش می‌رسد، سرمایه از یک حساب بانکی به حساب بانکی دیگری منتقل می‌شود.

به عنوان مثال، زمانی که یک میلیاردر نفتی در عربستان صعودی تصمیم می‌گیرد با سرمایه خود در حسابی در بانک انگلستان، سهامی در ایالات متحده خریداری کند، بانک‌هایی که در این بین درگیر هستند، باید تعادل بین ذخایر دلار و پوند خود را حفظ کنند.

نقش بانکها در بازار فارکس- آموزش فارکس - اموزش بورس

قوانین

بانک‌ها مطابق آئین‌نامه‌ها موظف هستند مقدار مشخصی از دارایی‌های خود را حفظ کنند. اما هنگامی که ارزش آن دارایی‌ها بواسطه تغییر قیمت ارزها تغییر می‌کنند، بانک‌ها باید برای حفظ ترازنامه‌های خود، مقادیری از این دارایی‌ها را خریداری کنند یا به فروش برسانند.

در مقیاس بسیار کوچک‌تری، وقتی شما به خارج از کشور خود سفر می‌کنید، مشابه همین حالت اتفاق می‌افتد. زمانی که شما با استفاده از کارت اعتباری خود در یک کشور دیگر غذا و سوغاتی می‌خرید، زنجیره‌ای از معاملات انجام می‌شود. این زنجیره معاملات باعث می‌شود شرکت صادر کننده کارت اعتباری، بانک مربوطه، و بسته به قوانین محلی آن کشور حتی بانک مرکزی، تعادل ذخایر ارزی خود را حفظ کنند.

غول‌های بازار

بانک‌ها همچنین در صورت درخواست مشتریان، با دارایی‌های آن‌ها هم معامله می‌کنند. به همین دلیل می‌توانید در بسیاری از بانک‌های اصلی یک حساب فارکس داشته باشید. اما بانک‌ها بطور کلی به معاملات بزرگ علاقمند هستند. و لذا بانک‌ها مبالغی برای واریز در حساب معاملاتی درخواست می‌کنند که خارج از توان اکثر معامله‌گران مبتدی فارکس است. به همین خاطر کارگزاران (بروکرها) بدون نیاز به برخورد با قوانین طاقت‌فرسای بانک‌ها، امکان دسترسی به بازار فارکس را فراهم می‌کنند.

سخن آخر اینکه چه از طریق بانک یا یک بروکر در بازار فارکس معامله کنید، عمده معاملات در این بازار توسط بانک‌ها انجام می‌گیرد. بانک‌ها هستند که در برابر ملزومات فنی و قانونی واکنش نشان می‌دهند و این کار صرفا محدود به حدس و گمان‌های آینده بازار نمی‌شود.

نقش بانکها در بازار فارکس- آموزش فارکس - اموزش بورس

همین امر سبب می‌شود بازار فارکس صورت منطقی‌تری داشته باشد و نسبت به دیگر بازارها، کمتر دستخوش نوسانات سوداگرانه شود. از طرفی دیگر، این مطلب می‌رساند که سود و منفعت در این بازار بیشتر از راه سعی در انجام معاملات دقیق و اصولی محقق می‌شود تا چند فوت و فن مبهم و نامفهوم.

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

منبع: orbex

اینستاگرام آکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو 

 

4.8/5 - (101 امتیاز)
نظرات 8
  1. بسیار عالی بود ممنون

  2. عالی بود

  3. یاشار صاحب قران 2021-01-12 در 10:23 پاسخ

    اقای امینو یک سوال داشتم؟.
    ما در فارکس عموما میگیم این بازار در شرایط عادی بر خلاف بازار سهام هیچوقت نان استاپ به یک سمت نمیره میشه هم روند هم اصلاحش رو ترید کرد میتونیم بگیم اون اصلاح ها یکی از دلایلش همین مطلبی که در این مقاله گفتین باشه یعنی بخاطر اینکه بانک تعادل بین دارایی هاشون رو تثبت کنن این اصلاح ها اتفاق میفته.

  4. ممنونم ازتون بسیار جالب بود

  5. خیلی ممنون که این اطلاعات پایه ای و مهم رو هم قرار میدید

  6. پس امیدوار باشیم بانک ها کریپتوها رو هم کمی آروم کنن.

  7. سلام مقاله جالبی بود.یعنی یکی از دلایل تعادل در این بازار بانک ها هستند؟

  8. مقاله خیلی خوبی بود ممنون از شما

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید