آستانه تحمل ذهنی معامله گر چیست؟

توسط روانشناسی بورس و بازار فارکس که در 2023-01-23
حالت شب

آستانه تحمل ذهنی شما در مورد سرمایه (موجودی حساب) و روانشناسی سرمایه

مقدمه:

معامله گران در مسیرآموزش فارکس  مراحل مشابه ای را طی میکنند.در هر مرحله تجربیات ارزشمندی را بدست میاورند که در صورت استفاده از آنها میتوانند به یک معامله گرحرفه ای تبدیل شوند مهمترین بخش اموزش بورس که باعث موفقیت یک معامله گر می شود برخلاف تصور عموم.”سیستم معاملاتی” نیست.بلکه بخش روانشناسی بازار و تریدر است.

اجازه بدهید داستانی را برای شما بازگو کنم

یک داستان کوتاه

ما در بروکری که مشغول به معامله گری بودیم, یک معامله گر داشتیم (او را جمیز صدا میزنیم) که برای چندین سال با موجودی حساب ۳۰۰۰ دلار ترید میکرد.او همیشه و به طور پیوسته موفق میشدکه موجودی حساب خودش را در طی چند ماه از ۳۰۰۰ دلار به ۱۰۰۰۰ دلار برساند. وقتی موجودی حسابش به ۱۰۰۰۰ دلار میرسید, ۷۰۰۰ دلار آن را برداشت میکرد و دوباره با ۳۰۰۰ دلار باقیمانده شروع به معامله گری میکرد و این کار را به صورت پیوسته تکرار میکرد.

نهایتا ما متوجه این توانایی جیمز شدیم و کسانی که مسئول معاملات بودند,هیستوری اکانت او رامورد بررسی قرار دادند. حساب جیمز نمودار قابل توجهی داشت, تریدهای او ریسک به ریوارد خوبی داشت, دقت مداوم و مستمری داشت و افت سرمایه کمی داشت و میشد گفت اکثر موارد مهم در مورد معاملات او در وضعیت خوبی قرار داشت.

با توجه به دانسته ها ی بالا شرکت تصمیم گرفت که اکانتی با مبلغ ۱۰۰,۰۰۰ دلار را برای ترید در اختیار او قرار دهد.

چه اتفاقی افتاد ؟

جیمز شروع به از دست دادن سرمایه کرد و همینطور بدتر و بدتر میشد.او تقریبا از هر ۳ معامله ۲ تای آنها را از دست داد و هیچگاه نتونست موفقیتی که در طول این چند سال تکرار میکرد را کسب کند و پشت سر هم اشتباهات تکرار میشدند.

جمیز منظم نبود و مدیریت سرمایه را دنبال نمیکرد و همچنین قادر نبود از پلن معاملاتی خودش پیروی کند.

 

مقدار آستانه تحمل ذهنی در مورد سرمایه چیست ؟

جیمزبرای مدت طولانی عادت کرده بود به معامله کردن با فلان مقدار از دلار در بازار,این جا بود که ذهن و روانشناسی او با آن مقدار (۳۰۰۰ دلار) راحتتر بود و یا به عبارتی به این مقدار از سرمایه عادت کرده بود.

وقتی جیمز با ۳۰۰۰ دلار معامله میکرد, بزرگترین ریسکی که انجام میداد در حدود ۵۰۰ دلار بود. حد ضرر او ۵۰۰ دلار بود و این مقدار ضرر برای او مسئله خاصی نبود و او را دچار چالش نمیکرد. او هر ماه مقدار مشخصی درآمد کسب میکرد و ۵۰۰ دلار آنقدر نبود که از نظر روانی و ذهنی او را دچار مشکل کند, بنابراین این مقدار حتی روی معاملات او و تصمیم گیری های او در معامله تاثیر نمیذاشت.

اما وقتی که با ۱۰۰,۰۰۰ دلار معامله میکرد, میانگین حد ضرر او در حدود ۳۰۰۰ دلار بود. این مقدار حد ضرر, ۶ برابر مقداری بود که او قبلا استفاده میکرد و به آن عادت کرده بود و به این علت ذهن او دیگر نمیتوانست این مقدار را هضم کند.

درنتیجه وقتی معامله میکرد و خلاف انتظار او پیش میرفت و در حدود ۱۰۰۰ دلار در ضرر میرفت, این مقدار دلار, ذهن و فکر او در مورد پول را به مخاطره میانداخت و تحت تاثیر قرار میداد و مانند آبشار نیاگارا, سیلی از احساسات سرازیر میشد که تصمیم گیری او را تحت تاثیر خودش قرار میداد.وقتی احساسات بر او غالب میشد, دلایل و منطق از بین میرفت و در نتیجه تصمیم های خوب و تریدهای خوب و سود ده هم از بین میرفتند.

این مقدار پول بیشتر از میزانی بود که جیمز عادت به معامله کردن داشت و بیشتر از مقدار آستانه ای تحمل ذهنی او بود که به آن عادت داشت.

این موضوع را متوجه شده باشید یا خیر, ولی هر فردی یک میزان آستانه ی تحمل ذهنی سرمایه (موجودی حساب) دارد. برای بعضی ها بیشتر و برای بعضی ها کمتر میباشد.  این موضوع در واقع میتواند از دو مورد زیرنشات بگیرد:

عقاید و افکار و ذهن شما در مورد پول

این موضوع همیشه برایم جالب بوده است که افراد چه میزان وقت صرف پیدا کردن سیستم معاملاتی میکنند, یا برای پیدا کردن هالی گریل, یا برای پیدا کردن رمز و راز معامله گری وقت خودشان را صرف میکنند.  در حقیقت این افراد به صورت تک بعدی با فرآیند معامله گری برخورد میکنند که صحیح نیست.چیزی که آن ها موفق به پیدا کردن نمیشوند این موضوع است که دشمن اصلی در معامله گری! ( در مارکت یا در گردانندگان مارکت و یا چیزی خارج از شما نیست  ) بلکه خود شما هستید !!!

معامله گری در اصل تلاش فرد در مبارزه با احساسات میباشد. همچنین مبارزه با روانشناسی پول و آن قسمتی از مغز و ذهن که حرکت شما در مسیر موفقیت معامله گری را تضعیف میکند. آیا فکر میکنید که ذهن شما آنقدر خوب تربیت شده است که وقتی در حال معامله گری هستید میتوانید به این موضوع فکر نکنید که چه مقدار پول بدست خواهید آورد, چه مقدار قبض و قسط باید پرداخت کنید, چه چیزهایی دوست دارید که بخرید, چه ماشینی دوست دارید که داشته باشید, چه مقدار موجودی شما کم هست و یا کلا مسائلی در مورد وضعیت جاری خودتان که به پول مرتبط میشود. آیا واقعا این مسائل بر روی تصمیم گیری های شما در معامله گری تاثیر نمیگذارند؟!

برای مطالعه کامل این مساله ” آستانه تحمل ذهنی شما در مورد سرمایه (موجودی حساب) و روانشناسی سرمایه” را دربخش روانشناسی سایت مطالعه کنید

گرداوری و ترجمه : آکادمی ویو

اینستاگرام آکادمی ویو

یوتیوب آکادمی ویو

 

 

 

 

3.7/5 - (502 امتیاز)
نظرات 39
  1. ممنون از سایت خوبتون

  2. عالی بود واقعا
    گنجایش ذهن

  3. برای من هم این اتفاق افتاده. وقتی سرمایه ای برای معاملات بکار میبردم بیشتر شده انگار ظرفیتشو نداشتم. مثلا ۱۰ درصد ۶۰ میلیون برام قابل هضمه ولی ۱۰ درصد ۳۰۰ میلیون نه. وقتی همچین حجمی تو افت میبینم مضطرب میشم

  4. بازی فراوانی استاد

  5. داستان خوبی بود

  6. ای کاش راه حلی هم برای این آستانه تحمل معرفی میکردید

  7. سلام و خسته نباشید
    مقاله خیلی خوب بود
    یکی از تمرینهایی که میشه انجام داد برا افزایش ظرفیت ذهن همین بازی فراوانی هست تازه اونموقع هست که انسان متوجه خیلی چیزها میشه
    بازم تشکر میکنم بابت مقاله عالیتون

  8. یاشار صاحب قران 2021-01-07 در 10:06 پاسخ

    مقاله جالبی بود.اکثر تریدر ها متوجه این مسئله نیستن و میرن وام میگیرن میارن تو بازار بعد تعجب میکنن چرا کال مارجین میشن.

  9. کاملا اصولی و منطقی .قطعا این مسائل بر روی تصمیم گیری به شدت تاثیر گذار هستند و موثرترین راه حل آن البته که شناخت روان خود میباشد.نتیجه میگیریم که قبل از انجام هر کار مهمی به موضوع ساده و پیچیده خود شناسی اهمیت بسیار بدهیم

  10. ممنونم ازتون. بازي فراواني كه در فروم هست و دوستان انجام بدين، بعد ۹۰ روز پست بزاريد برداشتهاتون و از استاد يك فايل دريافت كنيد. بسيار بهتون كمك ميكنه.

  11. سلام و خدا قوت
    مقاله ارزشمند و جالبی بود، شاه کلیدش به طور خلاصه در پاراگراف آخر بود:
    معامله گری در اصل تلاش فرد در مبارزه با احساسات میباشد. همچنین مبارزه با روانشناسی پول و آن قسمتی از مغز و ذهن که حرکت شما در مسیر موفقیت معامله گری را تضعیف میکند. آیا فکر میکنید که ذهن شما آنقدر خوب تربیت شده است که وقتی در حال معامله گری هستید میتوانید به این موضوع فکر نکنید که چه مقدار پول بدست خواهید آورد و…

  12. خسته نباشید تشکر از ادمین ها و استاد عزیز برای این وبلاگ عالی
    عالی بود فقط کاش اخر عاقبت اقای جیمز هم میگفتید با اون همه ضرر چر کار کرد

  13. فکر میکنم به جای کلمه مبارزه با احساسات کنترل احساسات کلمه بهتری بود
    بسیار عالی بود

  14. مشکل آقای جیمز رو چند تا از بچه ها هم توی دوره مطرح کردن و آقای امینو بازی فراوانی را پیشنهاد دادند.
    با این که باورش مشکله ولی ظاهراً بچه هایی که تردد می کنند با همچین مشکلاتی روبرو هستند.

    ممنون از اطلاعات خوبی که در اختیارمون قرار میدید.

  15. چرا در ترید احساسات ما سعی می کنن که مقابل راه موفقیت قرار بگیرن؟

    • این امر ذاتی بازار و اصل وجودش هست تا بتونه زنده بمونه.
      میتونید این سوال رو از چند وجه ببینید: “چرا در ترید احساسات ما سعی می‌کنند که مقابل مسیر موفقیت قرار بگیرند” یا ” چطور احساسات مثبت خودمون رو در مقابل احساسات منفی تقویت کنیم تا بتونیم موفقیت رو در این بازار کسب کنیم؟”

    • احساسات در ظاهر مقابل ما هستن ولی دارن از ما محافظت میکنن هدفشون خیره . مثلا ترس ورود به معامله داره میگه تریدر حواست به پولت باشه نکنه از بین بره
      ولی احساسات در بعضی مواقع مارو از هدفمون دور میکنن پس باید مدریت بشن و ما باید بریم مدریت احساسات رو یادبگیریم

  16. ممنون بخاطر مطالب

  17. عالی بود
    یه اشتباه تایپی داشت جیمز رو جمیز نوشتین

  18. مثل همیشه عالی سلطان ❤️💯💯

  19. سعید رضا رادمنش 2022-06-20 در 08:25 پاسخ

    سلام استاد امینو من تجربه خودم رو بگم شما بارها گفتید که سیستم معاملاتی ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد عامل موفقیت هست ۳۰ تا ۳۵ درصد مدیریت سرمایه و ۵۰ تا ۵۵ درصد روانشناسی بازار عامل موفقیت هست . من زمانی که در تریدهام روانشناسی بازار رو طبق آموزشهای شما دقیق رعایت کردم صد در صد موفق بودم اما وقتی طبق گفته های شما با تکامل خودم در مسیر هدف پیش نرفتم و هیجانی عمل کردم و ذهنم اومده این وسط برو تا فلان جا TP بزار یا این راه رو برو یا بیا یک روش دیگه رو هم امتحان کن همیشه SL من خورده اما استاد من یاد گرفتم که انسان خوبه که یکی دو بار به حرف ذهن گوش بده تا بفهمه که باید فقط طبق مطالب دوره عمل کنی و گرنه بدون تعارف SL خورده . در نهایت سپاسگزار وجود بی نظیر استاد امینو هستم

  20. سلام و عرض ادب
    چگونه میشود بر احساسات خود نظاره گر بود ؟

  21. مصطفی ایزدی 2022-06-20 در 10:15 پاسخ

    درست همین مشکل را من دارم تا ۵ درصد را براحتی با یکی دو ترید راحت به دست میارم ولی نمیدانم چه کرمی که ۵ درصد را که به دست آوردم بازم ترید میکنم و کل بالانسم از بین میره فقط میدانم مشکل از خودمه نه از سیستم معاملاتی

  22. به دوستان پیشنهاد میکنم کتاب روانشاسی پول نوشته مورگان هازول را بخوانند. بسیار سودمند در میزان ریسک و نگرش نسبت به پول رو بیان میکند.
    آرزوی موفقیت

  23. ممنونم استاد
    مثل همیشه عالی بود

  24. عرض ادب و احترام
    خیلی ممنون از شما وتیم خوب اکادمی.
    استاد چجوری این نوع مشکل ها رو حل کنیم؟

  25. عالی استاد عزیز

    دوستان راه حل این مسئله رو استاد گفتن
    یک انجام بازی فراوانی
    دوم وقتی در هر گام ۳ درصد حساب رو رشد میدین در واقع ذهن شما کم کم به درصد عادت میکنه نه مبلغ پول البته این در طی زمان عادی میشه.

  26. ممنون استاد بابت مقاله های عالیتون

  27. ممنون ازشما . با مدیتیشن و کسب آگاهی مثبت هم ظرفیت و گنجایش ذهنی بیشتر میشه . ب غیر از بازی فراوانی نوشتن برنامه هدف دوره فراکتال هم ب صورت دستی روی کاغذ کمک میکنه تا سدهای ذهنی و نسبت ب پول بشناسیم البته اگر هوشیار و شاهد باشیم

  28. بهزاد گل نرگسی 2022-07-05 در 23:43 پاسخ

    ممنون استاد عزیز بابت مطالب خوبتون

  29. مقاله خوبی بود

  30. عالی بود ممنونم ازتون.
    دقیقا بزرگترین سختی تریدر شدن غلبه بر موارد روانشناسی فردی هست ولی همه با تمرین و تکرار رفع میشن.

  31. بیان داستانهای معامله گران مختلف، درسهای روانشناسی داره، خوب بود اگر بخشی بود که در آن داستانهای افراد در مسیر تریدر شدن، عنوان و مسائل آنها بررسی می شد، تا دیگران از این تجربه ها استفاده کنند.
    هر چند که خود دوره ها پکیجی از آموزش تکنیکال و رواشناسی است. واقعا از استاد گرامی و تیم آکادمی ویو، برای ایجاد این فضای آموزشی، نهایت تشکر و قدردانی را دارم.

  32. عالی بود – به نظر من باید باور خودمان را در مورد پول با تمرین تبدیل به عادت کنیم و این مستلزم برنامه درست و منظم و بدون عجله است

  33. ممنون از استاد گرامی

  34. سلام خسته نباشید لطفا مطالب جدیدی رو ارائه بدید

  35. مهمترین بخش اموزش بورس که باعث موفقیت یک معامله گر می شود برخلاف تصور عموم.”سیستم معاملاتی” نیست.بلکه بخش روانشناسی بازار و تریدر است.

    معامله گری در اصل تلاش فرد در مبارزه با احساسات میباشد. همچنین مبارزه با روانشناسی پول و آن قسمتی از مغز و ذهن که حرکت شما در مسیر موفقیت معامله گری را تضعیف میکند. آیا فکر میکنید که ذهن شما آنقدر خوب تربیت شده است که وقتی در حال معامله گری هستید میتوانید به این موضوع فکر نکنید که چه مقدار پول بدست خواهید آورد, چه مقدار قبض و قسط باید پرداخت کنید, چه چیزهایی دوست دارید که بخرید, چه ماشینی دوست دارید که داشته باشید, چه مقدار موجودی شما کم هست و یا کلا مسائلی در مورد وضعیت جاری خودتان که به پول مرتبط میشود. آیا واقعا این مسائل بر روی تصمیم گیری های شما در معامله گری تاثیر نمیگذارند؟!

    کتاب روانشاسی پول نوشته مورگان هازول

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید