چرا قیمت نفت در فارکس مهم است؟

توسط مقالات عمومی بورس که در 2020-08-27
حالت شب

 چرا قیمت نفت درفارکس مهم است؟

اصول اولیه

در مباحث آموزش فارکس آشنایی با بازارهای تاثیرگذار بسیار مهم است.برای بسیاری از معامله گران، شنیدن اینکه قیمت انرژی اهمیت زیادی در فارکس (بازار مالی ارز ها) دارد، کاملاً بدیهی است. صادرات و واردات انرژی یکی از مؤلفه های اصلی اقتصادها محسوب می­شود ، بنابراین اگر قیمت نفت بالا برود ، این اقتصادها بهتر عمل خواهند کرد و ارز آنها قوی تر خواهد شد.

کانادا، به عنوان صادر کننده عمده نفت به ایالات متحده آمریکا ، به احتمال زیاد در صدرِ لیستِ ارزهای متاثر از قیمت نفت قرار دارد. مورد دیگرکرون نروژاست، چون اقتصاد آنها متکی به نفت تولید شده در دریای شمال است.

درست است، این همان چیزی است که اکثر معامله گران فارکس از قبل میدانستند. بنابراین ما باید در مورد چیزی، فراتر از اینها صحبت کنیم.

قیمت انرژی در اقتصاد

به احتمال زیاد ، شما می دانید که قیمت انرژی تأثیرزیادیروی هزینه های حمل و نقل و همچنین هزینه های تولید دارد. هر چیزی که از آن استفاده می‌کنیم، برای تولید و حمل و نقل، نیاز به انرژی دارد.هزینه های پایین انرژی به اقتصاد کمک می کند ولی هزینه های بالای انرژی به ناچار، تأثیر منفی بر روی اقتصاد می گذارد و همچنین باعث تورم می­شود، چون هزینه تولید کنندگان، افزایش می­یابد و آنها نیز این افزایش هزینه ها را از مصرف کنندگان جبران می­کنند.

نگاهی گذرا به این سناریو بیاندازید، با اینکه افزایش هزینه‌های انرژی، تورم را افزایش خواهد داد، این تاثیر اندکی بر جفت ارز ها خواهد داشت، زیرا قیمت‌ بالای انرژی، بر کشورهای دیگر نیز تاثیر خواهد گذاشت. قیمت بالای انرژی به معنای تورم بالای جهانی و رشد اقتصادی جهانی است، درست است؟

بله، در این مورد ….

از آنجا که شرایط اقتصادی کشور ها متفاوت است، تاثیر هزینه های انرژی در بین جفت ارز ها محو میشود!

بیایید برای مثال یک سناریو را در نظر بگیریم. قیمت نفت ۲۰% افزایش پیدا میکند، و این اتفاق باعث تورم و کندی اقتصاد می­شود ولی بر روی همه کشور ها تاثیر یکسانی نمی­گذارد، برای مثال تاثیر این اتفاق روی کشور A، ۱% است اما روی کشور B که مصرف نفت زیادی ندارد و انرژی اش را از طریق برق آبی و زمین گرمایی تامین میکند، ۰٫۱% تاثیر می­گذارد

بنابراین اگر چه نفت کالایی است که در هر دو کشور قیمت‌گذاری می‌شود، ولی به دلیل وابستگی نسبی کشور ها به نفت، باعث تورم بیشتری در کشور  Aنسبت به کشور B می‌شود، و در نتیجه ارزش جفت ارز بین این دوکشور،به نفع کشور B خواهد بود.

عامل دیگر در نظر گرفتن هزینه‌های اختیاری است. بنابراین، کشوری که در آنجا نفت بسیار ارزان است(تولید کننده نفت است). پول اضافی برای خرج کردن چیزهای دیگر، مانند کالاهای تجملی دارد.

اگر قیمت سوخت بالا برود ، ممکن است انتظار داشته باشید که ارز کشور A کاهش یابد ، زیرا تحت تأثیر تورم قرار می گیرد – اما این لزوماً به معنای این نیست که ارزش پول کشور A نسبت به کشور Bکاهش می­یابد. با کوچک شدن اقتصاد (به دلیل افزایش قیمت نفت) کشورA  که وابسته به واردات نفت است، ممکن است کالاهای لوکس کمتری بخرد ، و تقاضا برای ارز کشور B را کاهش دهد. نتیجه نهایی این است که جفت ارز در واقع برعکس آن چیزی که شما فکر میکردید حرکت می کند.

البته، شما (به احتمال زیاد) این بازی را در یک روز مشاهده نخواهید کرد – اینها معمولاً حرکات طولانی مدت هستند. اما توجه به قیمت انرژی، ممکن است برای روند طولانی مدت ارز هاتاثیرداشته باشد.

برای مثال اروپا را در نظر بگیرید که مقدار قابل‌توجهی نفت را وارد می‌کند. اروپا نفت تولید می‌کند، بله – اما در دریای شمال که عمدتا خارج از منطقه یورو است. بنابراین، افزایش قیمت نفت به این معنا است که یورو بیشتر صرف خرید سوخت می­شود و فشار بر روی یوروافزایش می­یابد. و نفت بالای ۱۰۰ دلار بیشتر از ۵۰ دلار ، فشار نزولی برای یورو وارد خواهد کرد.

آشنایی با تاثیر بازارهای انرژی بر روی معاملات فارکس برای معامله گران حرفه ای بسیار مهم و حائز اهمیت است.

ترجمه و گرداوری : آکادمی ویو

منبع : orbex

اینستاگرام آکادمی ویو 

یوتیوب آکادمی ویو 

5/5 - (62 امتیاز)
نظرات 7
  1. ممنون بابت این مقاله ی مفید

  2. مرسی بابت مقالات عالیتون

  3. amir abbas hosseini 2020-10-18 در 21:16 پاسخ

    عالی و کاربردی

  4. عالی بود ممنونم ازتون

  5. بسیار جالب و مهم بود.ممنون

  6. ممنون

  7. مفید بود ممنون

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید